Kur'an-ı Kerim, Türkiye'nin gündemi oldu - Son Dakika
Güncel

Kur'an-ı Kerim, Türkiye'nin gündemi oldu

Kur\'an-ı Kerim, Türkiye\'nin gündemi oldu

Türkiye televizyon tarihinde ilk kez yapılan "Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması", ikinci hafta, 'Haftanın Finali'yle tamamladı.

07.06.2017 17:08  Güncelleme: 17:11

Ekran başındakilere tam anlamıyla Kur'an-ı Kerim ziyafeti veren program, TRT 1'de Ramazan boyunca her akşam yayınlanıyor. İkinci Haftanın Finali bölümü, #EnGüzelSöz etiketiyle Türkiye'nin gündemine yine Kur'an-ı Kerim'i taşıdı.

Hafta Finali'nde birinciliği Furkan Tıraşçı alarak, Büyük Final'de yarışmaya hak kazandı. Jüri, bu hafta kimseyi korumaya almadı.

EN YÜKSEK JÜRİ PUANIYLA BÜYÜK FİNALE

Eyüp Sultan Camii İmam Hatibi Metin Çakar hoca ile Haftanın Finali'ne hazırlanan Furkan Tıraşçı, Fussilet Suresi'nin 30'uncu âyetinden başladığı muhteşem tilavetini 36'ncı âyetinde tamamladı. Jüriden seyirciye kadar herkesi mest eden okuyuş, Haftanın Finalleri'nde jüriden şimdiye kadar ki en yüksek puanı aldı. Ankara Kocatepe Camii Müezzini olan Furkan Tıraşçı, gün birinciliğinde yine jüriden en yüksek puanı almıştı.

Osman Şahin hocadan 96, Osman Eğin ve Dr. Mehmet Ali Sarı hocadan 98'er, Halil Necipoğlu hocadan 99 puan alan Furkan Tıraşçı, jüriden 391 puan almış oldu. Seyirciden de 92 puan alarak toplamda 483 puan ile Büyük Final'e adını yazdırdı.

İKİNCİLİĞİ İKİ KİŞİ PAYLAŞTI

İkinci Haftanın Finali'nde Ankara'da İmam Hatip olarak görev yapan Fatih Derdiyok ve Bakırköy İmam Hatip Lisesi'nde eğitimine devam eden Burak Yıldırım 469 puan ile ikinciliği paylaştı.

Bakara Suresi'nin 113-117'nci âyetlerini okuyan Fatih Derdiyok, Haftanın Finali için Sultanahmet Camii Müezzini Hadi Duran hoca ile birlikte hazırlandı. Jüriden 375 puan ve seyirciden 94 puan alan Fatih Derdiyok, toplamda 469 puana ulaştı.

İnfitar Suresi'ni muhteşem okuyuşuyla süsleyen Burak Yıldırım, Haftanın Finali'nde hem ikinciliği paylaştı, hem de seyirciden 95 puan ile en yüksek oyu aldı. Süleymaniye Camii İmam Hatibi Ekrem Nalbant hoca ile Haftanın Finali'ne hazırlanan Burak Yıldırım, jüriden 374 puan aldı. Böylece 469 puan alarak ikinciliği paylaştı.

Toplamda 446 puan ile hafta üçüncülüğüne ulaşan Mahmut Sağır, Mü'min Suresi'nin 38-45'inci âyetlerini okudu. Eyüp Sultan Camii İmam Hatibi Erhan Mete hoca ile Haftanın Finali'ne hazırlanan Mahmut Sağır, jüriden 362 puan ve seyirciden 84 puan aldı.

DÖRDÜNCÜLÜK DE PAYLAŞILDI

Hafta Finali'nde dördüncülüğü de Ekrem Öztürk ve Yusuf Noyan tarafından paylaşıldı.

Üsküdar Yıldırım Beyazıt Camii Müezzini olarak görev yapan Ekrem Öztürk, Haftanın Finali'ne Beyoğlu Kasımpaşa Büyük Piyale Paşa Camii İmam Hatibi İshak Danış hoca ile hazırlandı. Hûd Suresi'nin 112-115'inci âyetlerini okuyan Ekrem Öztürk, jüriden 350 puan aldı. 89 seyirci puanıyla birlikte 439 puan alarak yarışmayı tamamladı.

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi'nde İlahiyat Fakültesi son sınıf öğrencisi olan Yusuf Noyan, Tevbe Suresi'nin 111 ve 112'nci âyetlerini tilavet etti. İstanbul Sultanahmet Camii İmam Hatibi Hasan Kara hoca ile Haftanın Finali'ne hazırlanan Yusuf Noyan, jüriden 347 ve seyirciden 92 puan alarak toplamda 439 puana ulaştı.

HAFTA FİNALLERİNDE JÜRİ 4 KİŞİ

Alanlarında seçkin isimlerden oluşan "Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması"nın Haftanın Finali'nde Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin de jüriye katılıyor. İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Mehmet Ali Sarı, DİB Haseki Abdurrahman Gürses Eğitim Merkezi Müdürü Osman Eğin ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii İmam Hatibi Halil Necipoğlu'ndan oluşan jüri ile birlikte stüdyodaki seyircilerin oyları da haftanın birincisini belirliyor.

HER GÜN 23:30'DA TRT 1'DE, TEKRARI TRT DİYANET'TE

Programın sunuculuğunu Diyanet İşleri Başkanlığı Radyosu Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Cihat Kılıç, sahne arkası sunuculuğunu ise TRT 1'in sevilen dizisi 80'lerin oyuncusu Hacı Ali Konuk üstleniyor.

Ramazan ayı boyunca her gün 23:30'da TRT 1'de yayınlanan "Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması"nın tekrarı her gün TRT 1'de ve TRT Diyanet'te yayınlanıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kur'an-ı Kerim, Türkiye'nin gündemi oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement