Kuzey Irak'taki Deprem Sonrası, Doğu İllerinde Vatandaşlar Sokağa Döküldü - Son Dakika
Güncel

Kuzey Irak'taki Deprem Sonrası, Doğu İllerinde Vatandaşlar Sokağa Döküldü

Kuzey Irak'ta İran sınırına yakın Halepçe kenti yakınında meydana gelen 7,3 büyüklüğündeki deprem, Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğu illerinde de hissedildi. Vatandaşlar sokaklara döküldü.

12.11.2017 21:50  Güncelleme: 03:46

Kuzey Irak'ın Süleymaniye kentinde 7,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Türkye'de Hakkari, Şırnak, Şanlıurfa, Gaziantep, Batman, Siirt, Diyarbakır, Van ve Adıyaman illerinden de hissedildi. Deprem sonrası vatandaşlar panik içerisinde sokaklara çıktı.

40 SANİYE SÜREN DEPREM VATANDAŞLARI SOKAĞA DÖKTÜ

Irak'ta merkez üssü Süleymaniye olan 7.2'lik bir deprem meydana geldi. Deprem, hissedildiği Diyarbakır, Mardin ve Batman'da korkuya neden oldu. Yaklaşık 40 saniye süren deprem nedeniyle panik yaşayan vatandaşlar, kendilerini sokağa attı.
BATMAN

Irak'ın Halepçe kentinde meydana gelen 7.3'lük deprem Batman'da da hissedildi. Akşam saat 21.20 sıralarında Irak'ta meydana gelen 7.2'lik deprem Batman'da vatandaşları sokağa döktü.

Evlerinde depreme yakalanan vatandaşlar çocuklarıyla beraber evlerinden çıkarak parklara akın etti. Soğuk havada sokaklarda bekleyen vatandaşlar battaniyelerle ısınmaya çalıştı. Deprem anında evde oturan Murat Düz, oturduğu sırada sallandığını ama alt katta olduğu için fazla hissetmediğini her ihtimale karşı sokağa çıktıklarını söyledi.

Veysel Akat, evde misafirlerle oturduğu sırada sallandıklarını ve evde panik yaşandığını belirterek, çoluk çocuk ailecek can havli ile kendilerini sokağa attıklarını söyledi.
HAKKARİ

Deprem Hakkari ve ilçelerinde korku ve paniğe neden oldu. Hakkari'nin Çukurca, Yüksekova ve Şemdinli ilçesindeki vatandaşlar ise depremin şiddeti ile birlikte evlerini terk ederek dışarı çıktılar.

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, depremde can ve mal kaybının olmadığını belirterek, depremin merkez üssüsün Irak'ın Süleymaniye kenti olduğunu söyledi.

İşte depremin merkez üssü ve etkilediği illerin haritası:















Kuzey Irak\'taki Deprem Sonrası, Doğu İllerinde Vatandaşlar Sokağa Döküldü

Son Dakika Güncel Kuzey Irak'taki Deprem Sonrası, Doğu İllerinde Vatandaşlar Sokağa Döküldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement