Ricciardone: Melih Gökçek'i Kutlamadık - Son Dakika
Güncel

Ricciardone: Melih Gökçek'i Kutlamadık

ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone, Ankara seçimleri için Anayasa Mahkemesi kararını beklediklerini belirterek Gökçek'i kutlamadıklarını söyledi.

12.04.2014 10:27  Güncelleme: 10:25

Emniyet Teşkilatı'nın 169. yıldönümü resepsiyonu önceki gece Ankara Ticaret Odası Congresium Merkezi'nde yapıldı. Resepsiyonun en dikkat çeken isimlerinden biri olan ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone, Cumhuriyet gazetesine çarpıcı açıklamalarda bulundu. Utku Çakırözer'in sorularını yanıtlayan Ricciardone, 30 Mart seçimleri sonraı Melih Gökçek'e kutlama mesajı göndermediklerini belirtti.

İşte Ricciardone ile yapılan röportajdan bir kesit;

- Rus lideri Putin ve birçok lider arayıp hükümeti kutladı. Başkan Obama da Başbakan Erdoğan'ı seçim sonuçları için tebrik edecek mi?

- Bizde yerel seçimler için Washington'dan arayarak hükümetleri kutlama geleneği yok. O yüzden bu beklenti gerçekçi değil. Genel seçim olsa geçmişte her hükümet için yaptığımız gibi kutlardık. Ama ben buradaki büyükelçi olarak tanıdığım belediye başkanlarına birer mektup göndererek kendilerini tebrik ettim.

"PARTİ AYRIMI GÖZETMEDİK"

- Parti ayrımı gözetttiniz mi?

- Hayır, parti ayrımı gözetmeksizin tanıdıklarıma gönderdim. İktidar da var, muhalefet de. İstanbul'a (Kadir Topbaş), İzmir'e (Aziz Kocaoğlu) ve Diyarbakır'a (Gültan Kışanak) ve diğer tanıdığım birçok belediye başkanını kararlar kesinleşince kutaldım.

"MELİH BEY'İ HENÜZ KUTLAMADIM"

- Melih Bey'i (Gökçek) kutladınız mı?

- Hayır. Henüz kutlamadım. Ben sadece sonuçları kesinleşen başkanlara yazdım. Ankara'da ise anlayabildiğimiz kadarıyla seçim sonuçları Anayasa Mahkemesi'ne taşınıyor.

"KESİNLEŞİNCE KUTLAYACAĞIM"

- Yani Anayasa Mahkemesi kararını mı bekleyeceksiniz?

- Evet öyle. Kesinleşince tabii ki kutlayacağım.

- 17 Aralık sürecinde basında "İmparatorluk bitiyor" dediğiniz yönünde haberler çıkmıştı...

- O dönem de söyledim. Bir kez daha sizlere söylüyorum. O haberler tamamen iftiraydı. Öyle bir toplantı olmadı, öyle ifadelerim de olmadı.

GÖKÇEK: ENTERESAN BİRİ

Melih Gökçek de rakibi CHP adayı Mansur Yavaş'ın seçimlere itirazını eleştirirken Ricciardone için "Enteresan biri" nitelemesinde bulunmuştu. Gökçek, Yavaş'ın, Rekabet Kurulu'na, Tahkim'e, Tüketici Hakları derneklerine, BM'ye, Enerji Piyasası Kurulu'na başvurabileceğini belirttikten sonra "Amerikan elçisine gitsin, 'Elçi Bey maalesef bize haksızlık yapıldı, bu seçimlerin iptal edilmesi gerekir' desin. Bizim Ankara'daki enteresan birisi, bunun için çözüm bulabilir" demişti.

Ricciardone: Melih Gökçek\'i Kutlamadık
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Ricciardone: Melih Gökçek'i Kutlamadık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (15)

  • objektif: sizin kutlamanız değil kutlamamanız bizim içn bir şereftir 28 6 Yanıtla
  • bitlis: kutlamana gerek yok amerıkaya ihtiyacımız yok 23 7 Yanıtla
  • HİLEKARLAR!!: ŞAİBEYLE,HİLEYLE,HURDAYLA SEÇİMİ KAZANMIŞ BİR PARTİ VE ONUN BİR İL BAŞKANINI HANGİ AKLİSELİM KİŞİ VEYA KURUM TEBRİK ETMEK İSTER..AKP'LİLER HİLELİ SEÇİMLERİNİ KENDİ KENDİLERİNİ TEBRİK EDEREK KUTLASINLAR.. 17 12 Yanıtla
  • HİLE: SANDIĞIN ŞAİBELİ OLDUĞUNU HERKES BİLİYOR.BENCE SİZ KENDİNİZ ÇALIP KENDİNİZ OYNUYORSUNUZ. 7 21 Yanıtla
  • HİLE: SEÇİMLERİN ŞAİBELİ OLDUĞUNU HERKES BİLİYOR.KENDİNİZ ÇALIP KENDİNİZ OYNUYORSUNUZ. 8 15 Yanıtla
  • dadaş: sizin kutlamanıza gerek yok çünkü türkiye halkı verdiyi oylarla kutladı 8 14 Yanıtla
  • özer: bu şerefsizleri memleketten süreceksin asnda utanmadan daha anayasamahkemesinden medet umuyorlar illa herşey hileylemi yapmak istiyorlar herşeyi ulan seçilmiş birine saygı gösterin bizim kutlamamız yeter sizin kutlamanıza gerek yok çenenizi kapatın işinize bakın 10 11 Yanıtla
  • gariban belediyeci: sanki çok önemliydi oy çalarak belediye başkanı olan birini kutlaman allah o koltukda oturmayı ona nasip edecekmi bakalım 5 sene boyunca 6 13 Yanıtla
  • OSMANLI: PUHAHAHAH KUTLAMAMMIŞ ÇOKTA Fİ Fİ 12 4 Yanıtla
  • TUZLUK: KAYBEDENLERİN KİLIFI OY NAMUS SA SAHİP ÇİKIN KİMSEYE SÖZ SÖYLEMEYİN 4 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement