Samsun 1 Şehit Uzman Çavuşun Cenazesi Samsun A Getirildi - Son Dakika
Güncel

Samsun 1 Şehit Uzman Çavuşun Cenazesi Samsun A Getirildi

Samsun 1 Şehit Uzman Çavuşun Cenazesi Samsun A Getirildi

İstanbul Halkalı'da Askeri Servis Otobüsüne Düzenlenen Bombalı Saldırı Sonucu Ağır Yaralanan ve Tedavi Gördüğü Hastanede Beyin Ölümü Gerçekleşen, 37 Yaşındaki Uzman Çavuş Mehmet Boşnak'ın, Cenazesi Memleketi Samsun'a Getirildi. Çarşamba Havaalanı'nda Yapılan Resmi Törene Şehitin Yakınları ile Askeri ve Mülki Erkan Katıldı. Yakınları, Sinir Krizi Geçiren Kadını Sakinleştirmeye Çalıştı.

27.06.2010 17:38

İSTANBUL Halkalı'da askeri servis otobüsüne düzenlenen bombalı saldırı sonucu ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen, 37 yaşındaki Uzman Çavuş Mehmet Boşnak'ın, cenazesi memleketi Samsun'a getirildi. Çarşamba Havaalanı'nda yapılan resmi törene şehitin yakınları ile askeri ve mülki erkan katıldı. Yakınları, sinir krizi geçiren kadını sakinleştirmeye çalıştı.

İstanbul Halkalı'da 5 gün önce askeri servis otobüsüne düzenlenen bomba saldırı sonucunda ağır yaralanan evli ve 2 çocuk babası Uzman Çavuş Mehmet Boşnak, tedavi gördüğü Bakırköy Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde verdiği yaşam mücadelesini kaybederek şehit oldu. İstanbul'daki tören ardından askeri uçakla Samsun'a getirilen şehit Uzman Çavuş Boşnak'ın cenazesini Vali Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ömer Bayraklı, Emniyet Müdürü Hulisi Çelik, AK Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Suat Kılıç, milletvekilleri Fatih Öztürk, Ahmet Yeni, Birnur Şahinoğlu, askeri ve mülki erkan ile şehidin yakınları olan yaklaşık 200 kişi karşıladı.

Türk bayraklarıyla karşılanan cenazeyi uçaktan askerler indirdi. Aynı uçakla şehidin babası Salim Boşnak, annesi Hatun Boşnak, eşi Emel Boşnak ve çocukları 12 yaşındaki Berkay ile 9 yaşındaki Begüm Boşnak da geldi. Türk barağına sarılı tabut askerler tarafından uçaktan alınarak ceza aracına taşındı. Cenaze, protokolün önünden geçtikten sonra şehit Uzman Çavuş Boşnak'ın eşi Emel Boşnak, hainlere destek verenlere tepki gösterdi.

Emel Boşnak yakınları tarafından güçlükle sakinleştirilirken, Berkay ve Begüm'ü Vali Hüseyin Aksoy ellerinden tutarak teselli etti. AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç da iki çocukla ilgilendi.

Çarşamba Havaalını'nda yapılan tören ardından cenaze arabasına konulan şehit Uzman Çavuş Mehmet Boşnak'ın Türk bayrağına sarılı tabutu 100 araçlık konvoyla memleketi olan Samsun'un Bafra İlçesi'ne götürüldü. Boşnak'ın yarın ilçede yapılacak tören ardından Büyük Camii'de öğle saatlerinde kılınacak namaz ardından toprağa verilecek.

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

DHA FEED

Yaprak KOÇER/SAMSUN, (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Samsun 1 Şehit Uzman Çavuşun Cenazesi Samsun A Getirildi - Son Dakika


Advertisement