Üst Geçide Çarpan İETT Otobüsünde Patlama! 26 Yaralı Var - Son Dakika
Güncel

Üst Geçide Çarpan İETT Otobüsünde Patlama! 26 Yaralı Var

Üst Geçide Çarpan İETT Otobüsünde Patlama! 26 Yaralı Var

Yenikapı'daki mitingde görevli polis ve zabıta ekiplerini taşıyan İETT otobüsü, Halkalı-Sirkeci tren hattı için kullanılan üst geçide çarptı. Çarpma sonrası patlama meydana geldi.

20.09.2015 09:58  Güncelleme: 12:43

Yenikapı'daki mitingde görevli polis ve zabıta ekiplerini taşıyan İETT otobüsü, Halkalı-Sirkeci tren hattı için kullanılan üst geçide çarptı. Otobüsün yakıt deposu patlarken olayda 26 kişi yaralandı.

Patlama nedeniyle çevrede geniş güvenlik önlemi alındı.

ERDOĞAN VE BAŞBAKAN'IN KATILACAĞI MİTİNGE GİDİYORLARDI

Olay Namık Kemal Caddesi üzerinde saat 09.00 sıralarında meydana geldi. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve TBMM Başkanı'nın da katılacağı 'Milyonlar tek nefes, teröre karşı tek ses' mitingine görevli taşıyan sıkıştırılmış doğalgazla çalışan belediye otobüsü banliyö trenlerin kullandığı üst geçide çarptı.

ÇARPMANIN ETKİSİYLE BOMBA GİBİ PATLADI

Çarpmanın etkisiyle gaz tankları bomba gibi patladı. Otobüste bulunan bir polis memuru yandı. Parçalanan tanklardan kopan parçalar, zabıta ekiplerinin üzerine geldi. Olayda 26 kişi yaralandı. Yaralananlar olay yerine gelen ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı.

EMNİYET MÜDÜRÜ OLAY YERİNE GİTTİ

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, Yenikapı'da polisleri taşıyan İETT otobüsünün üst geçide çarpması sonucu meydana gelen olayda yaralanan polisleri ziyaret etti. Çalışkan bir polisin durumunun ağır olduğunu kaydetti. Olayda şu ana kadar 26 kişinin yaralandığı belirlendi.

Patlama sonucu yaralanan polis ve zabıta görevlileri çeşitli hastanelere kaldırıldı. Durumu ağır olduğu belirtilen bir polis ve zabıta memuru Samatya'daki İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

YARALI POLİS VE ZABITA MEMURLARININ İSİMLERİ

Samatya'daki yaralı emniyet mensuplarının komiser Kamuran Barutcu, polis memurları Salih Aslanergün, Ümit Coşkun, Mustafa Aksoy, Ahmet Aysel, Sefa Canbaz, Yunus Beyhan, Muhammed Mirsad Arıcı, Muhammet Raşit Ünlü, İlyas Özışık, Faruk Koşun ve Şeyhmuz Yürek olduğu belirtildi.

Aynı hastanedeki yaralı zabıta memurlarının da Bahadır Yılmaz, Mesut Tahmaz ve Ferhat Durna olduğu kaydedildi.

Polis memuru Salih Aslanergün ve zabıta Ferhat Durna'nın durumlarının ağır olduğu belirtildi.

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, hastanede yaralıları ziyaret etti. Hastane çıkışında kısa açıklama yapan Çalışkan, "Otobüsün doğalgaz sistemiyle ilgili bir şey. Arkadaşlar ilgileniyor. Bir arkadaşımızda biraz sıkıntı var. Diğerleri hafif yaralı." dedi.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü miting alanına polis taşıyan İETT otobüsünün üst geçide sıkışması sonucu otobüsün gaz sistemine bağlı olarak meydana gelen patlamada 26 kişinin yaralandığını açıkladı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Yenikapı'da, miting alanına polis taşıyan doğalgazlı İETT otobüsünün üst geçide sıkışması sonucu meydan gelen patlamayla ilgili açıklama yaptı. Yapılan yazılı açıklamada, yaralı sayısının toplam 26 olduğu ifade edildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"20.09.2015 günü saat 16.00'da Yeni Kapı Miting Alanında yapılacak 'Teröre Karşı Tek Ses' konulu açık hava toplantısı için görevlilerimizi taşıyan İETT otobüsü, Fatih İlçesi Namık Kemal Caddesi üzerinde tren üst geçidine sıkışmış, sıkışma sonucu otobüsün gaz sistemine bağlı olarak patlama meydana gelmiştir. 20 polis ve 6 belediye zabıta görevlileri yaralanmış, yaralılardan 3 görevli ameliyata alınmış durumu hafif olan diğer görevlilerin ayakta tedavileri yapılarak taburcu işlemleri başlatılmıştır."

AYNI YERDE AYNI KAZA!

Aynı yerde yaklaşık 3 ay öncede İETT otobüsü kaza yapmıştı. Yakıt deposu patlayan otobüsün sürücüsü ağır yaralanmıştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Üst Geçide Çarpan İETT Otobüsünde Patlama! 26 Yaralı Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (37)

  • Atilla: Rüşvetle ehliyet alınırsa olacağı bu 24 3 Yanıtla
  • Egemen: BELEDİYE OTOBÜSÜ PATLADI---OYLAR DÜŞTÜ, TAYYİP ÇATLADI---PARALEL YAPMIŞ DEDİLER---DAVUTOĞLU KÜRSÜDEN ATLADI 18 6 Yanıtla
  • Egemen: OTOBANDA NAMAZ KILIP DİN İSTİSMARCILIĞI YAPANA KADAR, OTOBÜS ŞOFÖRLERİNİ EĞİTSENİZ, EMİNİMKİ DAHA ÇOK SEVAP KAZANIRSINIZ. 17 4 Yanıtla
  • Egemen: Adamın uzununa tapacağınıza, alt geçidi biraz yüksek yapmak aklınıza gelseydi. 16 2 Yanıtla
  • lan: suçlu hdp 10 8 Yanıtla
  • ya ci.had ya ci.had: tayyip için kılını kıpırdatma ey halk... 11 4 Yanıtla
  • bu ateşe su dök: inşallah ölenler yoktur 11 3 Yanıtla
  • Egemen: BELEDİYE OTOBÜSÜ PATLADI---MİTİNGE GELENLER, MARARNA YEMEKTEN ÇATLADI 9 5 Yanıtla
  • Ben: Obür dünyaya giden varmı diyen kansız obür dünyaya giden yok ama sizin eve gidenin galiba haddi hesabı yok sen babanı iyi araştır 10 3 Yanıtla
  • Beti Bici: AKP ne alakası var her olumsuz şeyi otarafa yüklüyorsunuz at gözlüklerinizi Çıkarın 7 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement