YSK yapılan itirazı kabul etti! Van'da mazbata DEM Parti'ye verilecek - Son Dakika
Güncel

YSK yapılan itirazı kabul etti! Van'da mazbata DEM Parti'ye verilecek

Van'da yerel seçimi kazanan DEM Partili Abdullah Zeydan yerine AK Partili aday Abdulahat Arvas'a mazbata verilmesine yönelik itirazı YSK değerlendirdi. Yapılan itirazı kabul eden YSK, mazbatayı DEM Partili Abdullah Zeydan'a vereceğini duyurdu.

03.04.2024 18:47  Güncelleme: 19:43

Van'da seçimi kazanan DEM Partili Abdullah Zeydan yerine AK Partili aday Abdulahat Arvas'a mazbata verilmesi ortalığı karıştırmış ve DEM Parti Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) itirazda bulunmuştu. YSK yapılan itirazı kabul ederek mazbatanın DEM Partili Zeydan'a verilmesini kararlaştırdı.

31 Mart yerel seçiminde DEM Parti'den Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Abdullah Zeydan'ın seçilme hakkı, Adalet Bakanlığı'nın itirazı üzerine geri alınmış ve Yüksek Seçim Kurulu ise DEM Partili Zeydan'ın yerine AK Parti adayı Abdulahat Arvas'ı belediye başkanı olarak belirleyip mazbata vermişti. Karara tepki gösteren DEM Partililer, Van ve Güneydoğu'daki birçok ilde protesto gösterisi düzenlemişti.

YSK yapılan itirazı kabul etti! Van'da mazbata DEM Parti'ye verilecek

MAZBATA ABDULLAH ZEYDAN'A VERİLECEK

YSK, son olarak DEM Parti'nin mazbataya ilişkin itirazıyla ilgili dikkat çeken bir karara imza attı. Partinin itirazını kabul eden Kurul, mazbatanın 7 üyenin kabul, 4 üyenin ret oyu ile Abdullah Zeydan'a verilmesine hükmetti.

"BAŞVURULACAK BAŞKA BİR MAKAM YOK"

Karara ilişkin YSK önünde açıklama yapan, DEM Parti YSK Temsilcisi Mehmet Rüştü Tiryaki de YSK'nin oy çokluğuyla itirazlarını kabul ettiğini belirterek, "Yüksek Seçim Kurulu'nun kararları bildiğiniz gibi kesin. Herhangi bir itiraz olanağı yok. Anayasa Mahkemesi denetimine de tabii değil. Dolayısıyla başvurulacak başka bir makam olmadığı için mazbata Abdullah Zeydan'a verilecek." diye konuştu.

YSK yapılan itirazı kabul etti! Van'da mazbata DEM Parti'ye verilecek
DEM Parti YSK Temsilcisi Mehmet Rüştü Tiryaki

"KAMUOYUNUN DİRENİŞİ SONUCUNDA..."

Karar sonrası DEM Parti'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ise "Dostlarımızın ve demokratik kamuoyunun direnişi sonucunda Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanımız Abdullah Zeydan'a mazbatasının verilmesine karar verilmiştir." denildi.

VAN'DA DEM PARTİ'NİN KAZANDIĞI BELEDİYE AK PARTİ'YE GEÇMİŞTİ

DEM Parti'nin adayı Abdullah Zeydan, Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde 245 bin 573 oy alarak yüzde 55.48 oranıyla kazanmıştı. AK Partili aday Abdulahat Arvas ise 120 bin 147 adet oyla, yüzde 27.51 oranında kalmıştı.

YSK yapılan itirazı kabul etti! Van'da mazbata DEM Parti'ye verilecek
Abdulahat Arvas

Abdullah Zeydan'ın seçilme hakkı, Adalet Bakanlığı'nın itirazı üzerine geri alınmış ve Yüksek Seçim Kurulu ise DEM Partili Zeydan'ın yerine AK Parti adayı Abdulahat Arvas'ı belediye başkanı olarak belirleyip mazbata vermişti.

VAN VE BİRÇOK İLDE GÖSTERİLER YAPILMIŞTI

Mazbatanın AK Partili adaya verileceği açıklanınca DEM Partililer protesto gösterileri düzenlemişti. Van, Batman, Siirt ve Hakkari'de düzenlenen gösteriler nedeniyle sokaklar savaş alanına dönmüş ve çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı.

YSK yapılan itirazı kabul etti! Van\'da mazbata DEM Parti\'ye verilecek

Son Dakika Güncel YSK yapılan itirazı kabul etti! Van'da mazbata DEM Parti'ye verilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (54)

  • Enes Berk: Ya arkadaş bi işiniz de doğru olsun be. Terörist adama aday olabilir diyosun. Tamam aday yaptın peki niye sonradan adam seçimi kazanınca olmaz diyosun? Hadi böyle bişey yaptın niye kararından sonradan cayıyosun? Herşeyiniz fiyasko.. Herifler şimdi diyecek biz sokağa çıktık her yeri yakıp yıktık bizden korktular, bu yüzden mazbatayı bize verdiler. Birazcık mantık yahu ! 424 94 Yanıtla
    Mustafa Sağlam: Kendi kendime söyledim yaktık yıktık diye yaptılar aynısı yazmışsın. Çok yanlış bı karar başta aday etmiyeceksin 154 19 Ramazan Denli: aynen öyle diyoruz eğer Van sesiz kalsaydı bütün illere bı bahane bulunurdu 105 26 osman şahin: Aynen dediğin gibi oldu haklarını gasp ettiler direndiler ve geri aldılar 101 27 Gregor Samsa: Kesinlikle aynı fikirdeyim. 103 17 sait turk: aynı fikirdeyim, ya aday yapmayacaktınız, ya alınca geri vermeyecektiniz herşey bir yana terörü savunup sizi tükürüğü ile boğar kelimesini unutmadık hala yazık ülkemize yazık 2 0 Harun Çelik: Niye dün ysk yı savunuyordun noldu şimdi ysk ta sallıyorsun sizin keyfinize göre hareket etmez kurumlar işinize bakın 0 1 Beytullah Hızlı: Bunları zamanında meclise alan destekci partiye sor 0 1 Alper Elma: doğru diyorsun kardeşim haklısın. bu teröristi en başta adaylığını kabul etmeyip sınırdan dışarı atsalardi sonrada dağda layık olduğu yerde can verseydi ben mutlu olurdum.bu teröristleri bide destekleyen teröristler var 0 1
  • Mustafa POLAT: Haksızlık kime yapılırsa yapılsın vicdanı yaralar. İnsanlar Saddam’ın yaptığı katliamları değil haksızca idam edilmesini hatırlıyor.. 257 31 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement