23 Nisan yurtta coşkuyla kutlandı - Son Dakika
Genel

23 Nisan yurtta coşkuyla kutlandı

23 Nisan yurtta coşkuyla kutlandı TOPLU - 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 102. yıl dönümü yurtta coşkuyla kutlandı.

23.04.2022 23:21  Güncelleme: 23:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

23 Nisan yurtta coşkuyla kutlandı

YURT - TOPLU - 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 102. yıl dönümü yurtta coşkuyla kutlandı.

Şenkaya'da 23 Nisan coşkusu

ERZURUM - 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Şenkaya'da büyük coşkuyla kutlandı.

Kutlamalar sabah saat 09.45'de İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Vural tarafından Hükümet meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk konulmasıyla başladı. Kutlama programı Hükümet Meydanında devam etti. Burada çeşitli etkinliklerle öğrenciler 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını büyük coşku ve heyecanla gösterilerini sunarak kutladırlar. Günün anlam ve önemini belirtir konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Vural yaptı. Programda şiirler okundu halaylar çekildi ve öğrenciler çeşitli gösterilerini sundu.

Öğrenciler tarafından Şenkaya Kaymakamı Malik Çalışır ve İlçe Belediye Başkanı Yavuz Bedir'e öğrenciler tarafından bayrak verildi. Okullar arası günün anlam ve önemi ile ilgili düzenlenen resim şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilmesi ile sona erdi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Tekirdağ'da coşkuyla kutlandı

TEKİRDAĞ - Tekirdağ'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resmi törenlerin ardından sahil dolgu alanında amfi tiyatro sahnesinde etkinlikler düzenlendi.

TBMM'nin 102. Kuruluş yıldönümü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Tekirdağ'da bir dizi etkinlikler ile kutlandı. Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesine gerçekleşen etkinlikler, Tarihi Tekirdağ Valilik binası önünde bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı. Saygı duruşunun yapılması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop'un günün anlam ve önemine dair yayınladığı mesajı okundu. Şentop'un mesajında ; "Meclisimizin kuruluş düsturu olan 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' ilkesine sıkı sıkıya bağlı kalarak milletin emanetine sahip çıkmayı kararlılıkla sürdüreceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 102'nci yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun" ifadelerine yer verdi.

Şentop'un mesajının okunmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve kurumların çelenkleri sunuldu. Tarihi Valilik önünde gerçekleştirilen törenin ardından sahil dolgu alanda bulunan amfi tiyatroda okulların hazırladıkları gösteriler sunuldu.

Gazi Meclis'in kuruluşu canlandırıldı

Amfi Tiyatroda Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşu Süleymanpaşa 50'nci Yıl Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı gösteri ile canlandırıldı. Gösteri izleyiciler tarafından büyük beğeni toplarken, etkinlik alanı sergilenen halk oyunları ile renkli görüntülere sahne oldu. Organizasyonda Mersin, Aydın ve Tekirdağ yöresine ait halk oyunları sahnelenirken; kardeş ülkeler Kosova ve Montenegro (Karadağ) yöresine ait halk oyunları da izleyicilerin beğenisine sunuldu.

Amfi tiyatroda düzenlenen etkinlikte konuşan İl Milli Eğitim Müdür Ersan Ulusan; " Milli birlik ve beraberlik duygusuyla güçlenen milli irademizin temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 102. Yıl dönümü nedeniyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yarınlarımızın teminatı çocuklarımıza armağan ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını coşku ile kutluyor, bugünü bayram olarak kutlayan çocuklarımızın sevincini ve coşkusunu paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz.23 Nisan 1920 tarihi milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır sözünü şiar edinen ecdadımızın milli birlik ve beraberlikten ödün vermeden vatan toprakları uğruna büyük mücadeleler verdiği bağımsızlığına ve özgürlüğüne sahip çıkma adına milli iradeyi hakim kılmış TBMM meydana getirdiği ve yeni bir devletin temelinin atıldığı tarihtir. " dedi.

Muş'ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

MUŞ - Muş'ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, coşkuyla kutlandı.

Türk Telekom İlkokulu'nda düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende konuşan Muş Valisi İlker Gündüzöz, dünyada resmi bayram olarak kutlanan tek çocuk bayramının 23 Nisan olduğunu kaydederek, "İftihar edeceğimiz bir gün. Bugünün aynı zamanda egemenlikle Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışıyla aynı günde olması da aslında manidar. Sevgili çocuklar bizler anne babalar olarak sizler için yaşıyoruz. Tüm gayemiz sizlere iyi bir gelecek vermek. Sizlerin ahlaklı, vatana millete faydalı ve iyi eğitimli insanlar olarak hayata hazırlanması. Bizim en büyük sevgimiz sizlere. Sizleri çok seviyoruz. Onun için bu sevginin de karşılıksız olduğunu biliyoruz. Sizlerden isteğimiz çocukluğunuzu yaşayın. Arkadaşlarınızla oyunlar oynayın. Ama aynı zamanda derslerinize çalışın. Sorumluluklarınızı yerine getirin. Anne ve babanızın sözlerini dinleyin. Bu vatana hayırlı birer evlat olun" dedi.

Cumhuriyetin özünde çocuk sevgisinin olduğunu vurgulayan Vali Gündüzöz, "Bu Cumhuriyetin özünde çocuk sevgisi var. Bu sevgiye layık olan çocuklarımızı mutlu etmek için Cumhuriyet olarak, devlet yönetimi olarak çalışıyoruz. Bakın dünyada en fazla çocuk nüfusuna sahip ülkelerden biriyiz. Nüfusumuzun önemli bir bölümü çocuk. Çocuklarımıza iyi bir gelecek ortaya koymak için kütüphaneler, müzeler, okullar, spor tesisleri gibi pek çok yatırımı geliştirerek devam ettirmemiz gerekiyor. Muş'ta bu gayret içerisindeyiz. Sınıflarımız ideal düzeyde. Bu Cumhuriyet ve anne babalar sizden çok şey bekliyor. Onun için çocuklar annenizin babanızın sözlerini dinleyin. İnşallah her gününüz böyle bayram sevinciyle geçsin" ifadelerini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Enver Kıvanç'ın kısa bir konuşma yaptığı program, çocuklar tarafından şarkılar söylenmesi, şiirlerin okunması ve daha önce düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile sona erdi.

Programa Garnizon Komutanı Piyade Albay Serhat Ulucan, Belediye Başkanı Feyat Asya, İl Jandarma Komutanı Albay İlhan Şen, İl Emniyet Müdürü Engin Kaloğlu, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Yavuzeli'nde 23 Nisan coşkusu

GAZİANTEP - 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Gaziantep'in Yavuzeli ilçesinde de coşkuyla kutlandı.

23 Nisan Ege Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 102. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Gaziantep'in Yavuzeli ilçesinde de coşkuyla kutlandı. Sabah saatlerinde Yavuzeli ilçesi İmam Hatip Ortaokulu'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan programın ikinci bölümü Yavuz Şehit İbrahim Solak İlkokulu'nda devam etti.

Programda, günün anlam ve önemini ifade eden konuşma Şehit İbrahim İlkokulu öğrencilerinden Ayça Türkoğlu tarafından yapıldı. Konuşmanın ardından 23 Nisan ile ilgili öğretmen ve öğrencilerin gösterileri sergilendi. Daha sonrasında ise resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Programın sonunda ise Şehit İbrahim Solak İlkokulu'ndan ilçe kaymakamlık binasına kadar "Şenlik Yürüyüşü" yapıldı. Şenlik Yürüyüşüne yol güzergahında bulunan vatandaşlar da alkışlarıyla destek verdi.

23 Nisan Ağrı'da büyük coşkuyla kutlandı

AĞRI - Ağrı'da, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 102'nci yıl dönümünde, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle kutlama programı düzenlendi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 102'nci yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle öğretmen ve öğrenciler tarafından hazırlanan kutlama programı, Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program,

anaokulu ve ilkokul öğrencileri tarafından okunan şiirler ve yapılan gösterilerle devam etti. Kutlama programı Valilik öncülüğünde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen ilkokullar arası resim, ortaokullar arası şiir ve liseler arası kompozisyon yarışmalarındadereceye giren öğrencilere ödül takdiminin ardından sona erdi.

Programın ardından, Kültür ve Kongre Merkezinde kurulan 23 Nisan konulu resim sergisini ziyaret eden protokol üyeleri, çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.

Kutlama programına Vali Dr. Osman Varol, 12. Mekanize Piyade Tugay Komutan V. Albay Yaşar Aydın,Belediye Başkanı Savcı Sayan,Ağrı Cumhuriyet Başsavcısı Mehdi Can,Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İsmail Sıkı, İl Emniyet Müdürü Nihat Özen, kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, vatandaşlar ve çocuklar katıldı.

Bingöl'de 23 Nisan coşkuyla kutlandı

BİNGÖL - Bingöl'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 102. yıl dönümü büyük bir coşkuyla kutlandı.

Bingöl'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 102. yıl dönümü, merkez Karşıyaka Mahallesi'nde spor salonunda düzenlenen programla kutlandı. Programa, Vali Yardımcısı Fatih Kaya, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Haluk Çakan, kurum amirleri, öğretmenler ile aileler ve çocuklar katıldı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle günün anlam ve önemine binaen konuşmayı TOBB Cevdet Yılmaz Ortaokulu Müdür Yardımcısı Şahin Gazioğlu yaptı.

Programda öğrenciler yumurta taşıma, halat çekme ve çuval oyunlarında kıyasıya yarıştı. Son olarak, resim, şiir ve müzik alanlarında dereceye giren öğrencilere ödüller verildi.

23 Nisan yurtta coşkuyla kutlandı
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel 23 Nisan yurtta coşkuyla kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AB Fonlarıyla Desteklenen SEECO Projesi Adana ve Mersin'de Tanıtıldı
    09 Mar AB Fonlarıyla Desteklenen SEECO Projesi Adana ve Mersin'de Tanıtıldı

    Avrupa Birliği tarafından fonlanan SEECO Projesi, Dünya Bankası koordinasyonuyla, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından Adana ve Mersin'de Çukurova Kalkınma Ajansı işbirliğiyle yürütülüyor. Proje, girişimciliği destekleyerek Türkiye'nin hedef bölgelerinde kadınların ve gençlerin geçim durumlarını iyileştirmeyi ve sosyal uyumlarına katkıda bulunmayı amaçlıyor. Proje kapsamında, Çukurova Bölgesi'nde yeni kurulacak işletmelere kuluçka ve hızlandırma programları uygulanacak ve girişimcilere yaklaşık 3 milyon Euro hibe desteği sağlanacak.

  • İstanbul'da Organize Suç Operasyonu: 13 Tutuklama
    09 Mar İstanbul'da Organize Suç Operasyonu: 13 Tutuklama

    İstanbul merkezli 3 ilde gerçekleştirilen operasyonda, suç işleyen 19 şüpheliden 13'ü tutuklandı. Şahısların, sermaye sahibi iş insanlarından haksız maddi menfaat temini amacıyla kasten öldürmeye teşebbüs, kasten yaralama, yağma amaçlı tehdit gibi suçlara karıştığı tespit edildi. Operasyonda 2 adet ruhsatsız tabanca ve 102 adet fişek ele geçirildi.

  • Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Adem Tuncer, Vezirköprü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte öğrencilerle buluştu
    09 Mar Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Adem Tuncer, Vezirköprü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte öğrencilerle buluştu

    Adem Tuncer, Vezirköprü Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte öğrencilere meslek seçimi konusunda tavsiyelerde bulundu ve deneyimlerini paylaştı. Programa Vezirköprü Kaymakamı, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve diğer yetkililer ile öğrenciler katıldı.

  • Bozüyük Belediye Başkanı Kooperatif Üyeleriyle Buluştu
    09 Mar Bozüyük Belediye Başkanı Kooperatif Üyeleriyle Buluştu

    Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, S.S. Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'ni ziyaret ederek kooperatif üyeleri ile bir araya geldi. Başkan Bakkalcıoğlu, kooperatif üyelerine teşekkür ederek, gelecek dönemde de işbirliği yapacaklarını belirtti.

  • Alanya'da yapılan trafik uygulamasında 234 araca 491 bin 818 TL ceza kesildi
    09 Mar Alanya'da yapılan trafik uygulamasında 234 araca 491 bin 818 TL ceza kesildi

    Antalya'nın Alanya ilçesinde Jandarma ekipleri tarafından yapılan genel trafik uygulamasında 234 araç ve sürücüsüne toplamda 491 bin 818 TL para cezası kesildi. Ayrıca 9 araç trafikten men edilirken, 1 sürücünün ehliyetine el konuldu.

  • Gaziantep Özel ANKA Hastanesi'nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlandı
    09 Mar Gaziantep Özel ANKA Hastanesi'nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlandı

    Gaziantep Özel ANKA Hastanesi'nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlandı. Hastane yönetimi, kadın doktorlar, sağlık çalışanları ve hastaları da unutmayarak çiçek takdim etti. Hastane yönetimi, kadınların hayatın her alanında değer görmesi gerektiğini vurgulayarak tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

  • Adıyaman'da Gençlik ve Spor İl Müdürü, Beden Eğitimi Öğretmenleriyle Toplantı Yaptı
    09 Mar Adıyaman'da Gençlik ve Spor İl Müdürü, Beden Eğitimi Öğretmenleriyle Toplantı Yaptı

    Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, kent genelinde görev yapan beden eğitimi öğretmenleriyle bir araya gelerek istişare ve değerlendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda, eğitimin sporla birlikte hareket etmesi ve öğrencilerin beden olarak da eğitilmesi gerektiği vurgulandı. İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun ise öğrencilerin sportif alanlarda da başarılı olmalarının önemine değindi ve 2023-2024 eğitim öğretim yılında yapılacak projeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

  • Başakşehir'de Ramazan Etkinlikleri Başlıyor
    09 Mar Başakşehir'de Ramazan Etkinlikleri Başlıyor

    Başakşehir Belediyesi, Ramazan ayı için çeşitli etkinlikler düzenleyecek. Başakşehir Kent Meydanı, Sular Vadisi ve diğer parklarda gerçekleştirilecek etkinliklerle Ramazan'ın manevi atmosferi yaşatılacak.

  • 'Mahzen-5' Operasyonunda Üç Organize Suç Örgütü Çökertildi
    09 Mar 'Mahzen-5' Operasyonunda Üç Organize Suç Örgütü Çökertildi

    Aydın'da gerçekleştirilen 'Mahzen-5' operasyonunda, üç ayrı organize suç örgütü çökertildi. Operasyon kapsamında yakalanan 18 şüpheli, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 6'sı tutuklandı. Operasyon sonucunda, nitelikli dolandırıcılık, resmi ve özel belgede sahtecilik suçlarından yaklaşık 220 milyon lira haksız kazanç sağlandığı tespit edildi. Ayrıca, operasyonlarda çok sayıda silah, casus kamera, sahte fatura fişleri ve sahte kimlikler ele geçirildi.

  • Zaman daraldıkça AK Parti'nin Yeniden Refah'a karşı söylemleri de sertleşiyor
    09 Mar Zaman daraldıkça AK Parti'nin Yeniden Refah'a karşı söylemleri de sertleşiyor

    Son dönemlerde Yeniden Refah'a yönelik söylemlerin sertleştiği AK Parti cephesinde dikkat çeken bir çıkış da Mustafa Elitaş'tan geldi. Aday göstermedikleri isimlerin başta Yeniden Refah Partisi olmak üzere diğer partilerde soluğu almasını sert bir dille eleştiren Elitaş, "Bize aday adaylığı için müracaat edenler, başka kapılarda geziyor. Sanki görücüye çıkmış gibi" ifadelerini kullandı.

  • İl Genel Meclisi Üyeleri Görevlerini Tamamladı
    09 Mar İl Genel Meclisi Üyeleri Görevlerini Tamamladı

    2024 yılları arasında görev yapan İl Genel Meclis üyeleri son toplantılarını gerçekleştirdi. İGM Başkanı Fazlı Koç, 5 yıllık süreçte yapılan çalışmalara değinerek, yeni meclis üyelerine başarılar diledi.

  • Şarkışla Belediyesi Filosuna 9 Yeni Araç Ekledi
    09 Mar Şarkışla Belediyesi Filosuna 9 Yeni Araç Ekledi

    Şarkışla Belediyesi, filosuna eklediği 9 yeni araç için tanıtım töreni düzenledi. Törene Kaymakam Samet Öztürk, Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz, İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Akkaş ve diğer yetkililer katıldı. Belediye Başkanı Oğuz, araçların toplam değerinin 27 milyon lira olduğunu ve kredi kullanılmadan peşin alındığını belirtti. Yeni araçların ilçeye hayırlı olması temenni edildi.


Advertisement