ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in Başkenti" Olarak Tanımasına Tepkiler - Adana/osmaniye/ - Son Dakika
Güncel

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in Başkenti" Olarak Tanımasına Tepkiler - Adana/osmaniye/

Adana'nın Kozan ve Aladağ ilçelerinde, ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve Tel Aviv'deki büyükelçiliklerini Kudüs'e taşıma kararı protesto edildi.

08.12.2017 22:40

Adana'nın Kozan ve Aladağ ilçelerinde, ABD Başkanı Trump'ın Kudüsİsrail'in başkenti olarak tanıma ve Tel Aviv'deki büyükelçiliklerini Kudüs'e taşıma kararı protesto edildi.

Kozan'da, Hoşkadem Camisi önünde toplanan grup, sloganlar atarak ABD ve İsrail'e tepki gösterdi.

Kozan Ticaret Odası Başkanı Mustafa Kandemir, burada yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın söylediği gibi Kudüs'ün Müslümanlar'ın kırmızı çizgisi olduğunu kaydetti.

Alınan kararın, İsrail ve Filistin arasındaki husumeti artırmaktan başka sonucu olmayacağını ifade eden Kandemir, bu karardan en kısa sürede dönülmesi gerektiğini belirtti.

Protestoya AK Parti İlçe Başkanı Veli Gelebek, MHP İlçe Başkanı Nihat Atlı ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Aladağ ilçesinde de Merkez Konukoğlu Camisi önünde toplanan grup, ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve Tel Aviv'deki büyükelçiliklerini Kudüs'e taşıma kararını protesto etti.

Memur-Sen İlçe Başkanı Muzaffer Gök, grup adına yaptığı açıklamada, "Kudüs, tüm dinler için ortak tarih, coğrafya, kültür hepsinden öte ortak kader ve birlikte yaşama demektir. Kudüs'ün bu vasfından yok edilmesine izin vermeyiz." dedi.

Ardından Kur'an-ı Kerim okundu ve dualar edildi.

Protestoya AK Parti İlçe Başkanı Adem Yılmaz, Diyanet Sen İlçe Başkanı Halit Kerimoğlu, Eğitim Bir-Sen İlçe Başkanı Gökhan Tok da katıldı.

Osmaniye'de Envarül Hamit Camisi önünde cuma namazı sonrası toplanan grup, ellerinde Filistin ve Türk bayrakları ile tekbir getirerek ABD ve İsrail aleyhine sloganlar attı.

Grup adına açıklama yapan Osmaniye İnsan Hak ve Hürriyetleri Dernek Başkanı Nadir Sarıcan, alınan kararla Kudüs'te başlayan sıkıntıların bir adım daha ileriye taşındığını aktardı.

Sarıcan, ABD Başkanı Donald Trump'un tavırlarına bakıldığında Kudüs, Filistin ve Ortadoğu'yu daha sıkıntılı günlerin beklediğini kaydetti.

AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, kamu kurum ve kuruluş, siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile çok sayıda vatandaşın katıldığı protesto, edilen duanın ardından sona erdi.

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıması kararına Hatay'ın Kırıkhan, Dörtyol ve Hassa ilçelerinde vatandaşlar tepki gösterdi.

Kırıkhan'da ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıması kararı 15 Temmuz Şehitleri Ulu Camisi önünde cuma namazı sonrası protesto edildi.

İHH İnsani Yardım Vakfı Kırıkhan İlçe Temsilcisi İbrahim Karaömer burada yaptığı açıklamada bu kararı asla tanımayacaklarını söyledi.

Kudüs'ün işgalinin İstanbul'a, Mekke'ye ve Medine'ye göz dikilmesi olarak gördüklerini belirten Karaömer, vatandaşlara siyonist malları kullanmama çağrısında bulundu.

Dörtyol ilçesinde de Anadolu Gençlik Derneğinin öncülüğünde toplanan grup, kararı Nursan Camisi önünde protesto etti.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Anadolu Gençlik Derneği Payas temsilcisi Hüseyin Gülehegatun, bu kararı tanımayacaklarını söyledi.

ABD'nin ipiyle kuyuya inilmeyeceğini dile getiren Gülehegatun, ABD'nin ilk kıbleyi yok saymasının kabul edilemez olduğunu kaydetti.

Hassa ilçesinde ise ABD'nin kararı 15 Kasım Gürhan Ergüneş Parkı'nda protesto edildi.

Memur-Sen İlçe Temsilcisi Hacı Musa Karakaya, burada yaptığı basın açıklamasında, insanlık tarihinin en kanlı, en şedit dönemlerinin yaşandığı bir zaman diliminde olduklarını söyledi.

ABD'nin bu hamlesinin dünyanın barış adası olmuş Kudüs'ü savaş gerekçesine dönüştürme amacı taşıdığını belirten Karakaya, bu karara karşı Müslümanları birlik ve beraberlik içinde olmaya davet etti.

ABD\'nin Kudüs\'ü "İsrail\'in Başkenti" Olarak Tanımasına Tepkiler - Adana/osmaniye/
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'nin Kudüs'ü 'İsrail'in Başkenti' Olarak Tanımasına Tepkiler - Adana/osmaniye/ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement