Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (4)

UKRAYNA TV Start adlı televizyonun geleneksel olarak Antalya'da düzenlediği 'Çocuk Festivali'nin katılımcıları, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Aktekin'i ziyaret etti.

10.10.2012 13:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fotosuz

===

dünya çocukları Büyükşehir'de

UKRAYNA TV Start adlı televizyonun geleneksel olarak Antalya'da düzenlediği 'Çocuk Festivali'nin katılımcıları, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Aktekin'i ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Genel Sekreter Aktekin, "Antalya'da sizleri ağırlamak güzel. 16 ülkenin çocukları, bu festivalle Antalya'yı tanıma fırsatı bulacak. Her yıl Ukrayna'dan Antalya'ya çok sayıda turist geliyor. Bu festival Antalya'nın tanıtımına katkı sağlayacaktır" dedi.

Genel Sekreter Aktekin, 16 ülkenin çocuklarına ve konuklara Antalya hakkında bilgi verdi. Çocuklar ise yarışma için hazırladıkları şarkılarla Mehmet Aktekin'e mini bir konser verdi. Aktekin, çocuklara Antalya'yı tanıtan kitap ile çeşitli hediyeler verdi. Çocuklar da Aktekin'e çeşitli hediyeler sundu. Çocuklar bu festival sayesinde yeteneklerini dünyaya sergileme fırsatı buluyor. Festival boyunca gerçekleşen çekimlerle Antalya'nın tanıtımına da katkı sağlanıyor.

Foto: Ziyaretten foto

===

KBT'nin tiyatro kursuna yoğun ilgi

KEPEZ Belediyesi Tiyatrosu'nun (KBT) 14 Ekim Pazar günü saat 13.00'de Kepez Belediyesi Nikah Salonu'nda yapacağı 'tiyatro eğitim kursu' seçmelerine başvurular yoğun şekilde devam ediyor. Ücretsiz tiyatro eğitim kursuna bu yıl şu ana kadar 227 başvuru gerçekleşti. Geçen yıl 127 olan sayının katlanarak arttığını belirten KBT Genel Sanat Yönetmeni Abdullah Sürekli, KBT'nin kalitesini ortaya koyan bu artışın, kurumsallaştıklarının da bir göstergesi olduğunu söyledi.

Seçmelerde oyuncu adayları; İhsan Kılavuz (ABT Müzik Danışmanı), Tülin Tümtürkyılmaz (AÜ Drama Lideri-Oyuncu-Yönetmeni), Selim Türkışık (Oyuncu), Özlem Davutoğlu (Oyuncu), Sonay Yener (Müzik Eğitmeni), Sertel Uğur (Devlet Tiyatrosu Oyuncusu) ve Abdullah Sürekli'den (Kepez Belediyesi Genel Sanat Yönetmeni) oluşan seçici kurul karşısında hünerlerini sergileleyecek.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Tiyatro kursuna katılanlardan arşiv foto

===

Alman rahip, müftüyü ziyaret etti

ALMANYA'da aralarında Hıristiyan din görevlilerinin de bulunduğu 16 kişilik grup, Alanya Müftüsü Mustafa Topal'ı ziyaret etti. Kendilerine 'Müslüman-Hıristiyan Birlikteliği' grubu ismini veren heyet amaçlarının dinler arası önyargıları ortadan kaldırmak olduğunu söyledi. Müslüman-Hıristiyan Birlikteliği Grubu iki din mensuplarının ön yargılarını kırmak ve dostluğu güçlendirmek amacıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) ardından 3 günlük ziyaret için Alanya'ya geldi.

Yserlohu Protestan Kilisesi rahibi Prof. Dr. Günter Ebbrecht önderliğindeki, aralarından Hıristiyan din adamları ve öğretmenlerin yer aldığı 16 kişiden oluşan 'Müslüman-Hıristiyan Birlikteliği' grubu daha önce Almanya'da görev yapan Alanya Müftüsü Mustafa Topal'ı ziyaret etti. Almanya'da 6 yıl görev yaptığı için ziyaretçilerin bir kısmı ile önceden tanıştıklarını söyleyen Müftü Mustafa Topal, konukların Alanya'nın Almanya'daki kardeş şehirlerinden Gladbeck'ten geldiğini söyledi.

Grup üyelerinin, Müslüman ve Hıristiyan'ların birlikte hoşgörüyle yaşamaları amacıyla çalışmalar yaptığına değinen Müftü Topal, "Grup, ziyaret ettikleri şehirlerde kültürel ve inanç yönüyle o yaşam alanının özelliklerini görüp inceledikten sonra ülkelerinde bunları paylaşıyor. Başka dinlere yönelik olumsuz düşünceleri ortadan kaldırmak için çalışıyor. Herkesin inandığı şekliyle diğer din mensuplarına saygı göstermesi için çalışıyorlar" diye konuştu.

Yserlohu Protestan Kilisesi rahibi Prof. Dr. Günter Ebbrecht de, din, tarih ve kültürel diyalog turuna çıktıklarına değinerek, "Müslüman ve azınlıkları tanıyıp aralarındaki ön yargıları kaldırmak istiyoruz. Gezide

edindiğimiz tecrübeyle Almanya'ya döndüğümüzde Türkler ve Müslümanlara daha anlayışlı olunması için çaba göstereceğiz" dedi. Hz. Muhammed'e hakaret içerdiği için İslam dünyasının tepkisini çeken filmle ilgili görüşü sorulan Ebbrecht, "Filmi görmedim, görmek de istemezdim" yanıtını verdi.

Grupla birlikte gelen Gladbeck'te yaşayan Müslüman Müzeyyen Driissen de amaçlarının farklı dinlere inananların birbirleri hakkında kulaktan dolma öğrendiklerini, yanlış bildiklerini ortadan kaldırmak ve dostluğu pekiştirmek olduğunu ifade etti. 3 günlük KKTC gezisinin ardından Alanya'ya gelen grup, Alanya'daki temaslarının ardından Antalya'ya geçerek, bazı ziyaret ve incelemelerde bulunacak.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Ziyaretten foto (Prof.Dr. Günter Ebbrecht çizgili gömlekli)

===

Finike'de kurban bayramı hazırlığı

FİNİKE Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Kurban Bayramı öncesinde hayvan satıcılarını şap aşısı ve küpeleme konusunda uyardı. Şap aşısı ve küpeleme yapılmamış kurbanlık hayvan satışının yasak olduğunu anımsatan Finike Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Remzi Aslan, hayvan satıcılarını ve tüketiciyi uyardı.

İlçe ve beldelerde kurban pazarı kurulmasıyla ilgili hazırlıkların başladığını hatırlatan Müdür Aslan, yaklaşık 3 bin 100 küçükbaş, 40-50 civarında ise büyükbaş hayvanın satışa sunulacağını kaydetti. Aslan, Finike Yenimahalle, Turunçova, Sahilkent ve Hasyurt beldelerinde kaçak hayvan girişlerini önlemek amacıyla denetim yapacaklarını duyurdu.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Fotosuz

===

Bakkallara hijyen eğitimi

FİNİKE Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Finike Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı tarafından ilçede faaliyet gösteren gıda işletmesi sahipleri ve bakkallara hijyen eğitimi verildi. Finike Meslek Yüksekokulu toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitime, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Remzi Aslan, Finike Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sıtkı Çobanoğlu, Ziraat Odası Başkanı Halil Sarıçobanoğlu, gıda işletmesi sahipleri ve bakkallar katıldı.

Toplantıya eğitimci olarak katılan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesi'nden ziraat mühendisleri Hürriyet Atçakarlar ve Sibel Çınar, Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği, gıdanın üretim, dağıtım ve satışını yapan işyerlerinde uyulması gereken teknik ve hijyenik şartlar ile genel gıda hijyeni konularında bilgi verdi. Eğitimin ardından sınava giren katılımcılardan 100 üzerinden 70 puan alanlara başarı belgesi verildi.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Eğitime katılanlar toplu halde/Gıda Tarım ve Ziraat Mühendisi Sibel Çınar

===

Finike portakalı bayram sonu pazarda

FİNİKE portakalını pazarda hak ettiği seviyeye getirmek ve korsan satışın önüne geçmek amacıyla sezon çalışmalarına başladıklarını duyuran Finike Meyve Üreticileri Tarımsal Birliği Başkanı Celal Bülbül, portakal hasadına bayram sonu itibariyle başlanabileceğini kaydetti. Ürününü sahte Finike portakallarından ayırmak isteyen üretici ve paketleme tesislerinin, birlikle temas kurarak etiket ve amblem isteyebileceklerini hatırlatan Bülbül, coğrafi işaretli etiket ve amblem uygulamasının geçen yıl talep gördüğünü hatırlattı.

Bu sezon etiket uygulamasının sadece Finike portakalı için değil coğrafi işaret almış diğer tarımsal ürünler için de uygulanacağına işaret eden Bülbül, bu sayede gerçek Finike portakalına talebin artacağını vurguladı.

Bülbül, Antalya'da düzenlenecek, 'Türkiye ve Diğer Akdeniz Ülkelerinde Coğrafi İşaretler ve Yerel Gıda Değer Zincirlerinin Yönetişimi' konulu seminere üreticilerin de katılmalarının yararlı olacağına işaret, ederek, seminerde Finike portakalının da tanıtılacağını söyledi.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Celal Bülbül portakal bahçesinde

===

3 kadın hırsız tutuklandı

ANTALYA'NIN Gazipaşa İlçesi'nde evden hırsızlık yapmaya çalışırken suçüstü yakalanan 3 kadın tutuklandı. Olay, önceki gün Gazipaşa'nın Cumhuriyet Mahallesi'nde meydana geldi. Gazipaşa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, Cumhuriyet Mahallesi'nde evden hırsızlık yapmaya çalışan 3 kadını suçüstü yakaladı. Her birinin çok sayıda sabıkası olduğu öğrenilen 55 yaşındaki Gülistan Ezel, 25 yaşındaki Çiğdem Orbeyi ve 43 yaşındaki Şahizer Orbeyi Cumhuriyet Mahallesi'nde bir apartmana girerken şüpheli davranışlarıyla nedeniyle bir vatandaşın dikkatini çekti.

Vatandaşın ihbarı üzerine harekete geçen Asayiş Büro Amirliği ekipleri, şüpheli üç kadını evin kapısını zorlayarak içeri girmek isterken suçüstü yakaladı. Yapılan araştırmada, şüpheli kadınların İstiklal, Cumhuriyet ve Koru Mahallelerinde 3 evden hırsızlık yaptıkları anlaşıldı. Kapıları açık apartmanlara girerek ve kilitlenmeden kapatılan daire kapılarını üzerlerinde getirdikleri basit toka ve benzeri aletlerle açarak hırsızlık yaptıkları tespit edilen şüpheliler, gönderildikleri adliyede tutuklanarak, cezaevine konuldular.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA, (DHA)

Foto: Kadınlar adliye sevk edilirken

===

17 günlük yaşam savaşını kaybetti

ANTALYA'NIN Gazipaşa İlçesi'nde 17 gün önce kavşaktan dönüş yapan otomobile arkadan çarparak ağır yaralanan motosiklet sürücüsü 22 yaşındaki Erdal Alkan, kazadan 17 gün sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Kaza 22 Eylül tarihinde Antalya- Mersin D-400 Karayolu Çamlı Mezarlık karşısında meydana geldi. Alanya yönünden Gazipaşa'ya seyir halindeki Erdal Alkan'ın kullandığı 07 UH 728 plakalı motosiklet, aynı yönde seyreden 28 yaşındaki Çağdaş Ö. yönetimindeki 38 DV 834 plakalı otomobile kavşaktan dönüş yaptığı sırada arkadan çarptı. Kazada ağır yaralanan motosiklet sürücüsü Erdal Alkan, ambulansla kaldırıldığı Gazipaşa Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahalenin ardından Alanya Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Yoğun bakım servisinde 17 günden bu yana tedavi gören Alkan, hayatını kaybetti.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA, (DHA)

Foto: Kaza yapan araçlar ve Erdal Alkan'ın fotoğrafı

===

Isparta'ya Adanmış Hayatlar

SÜLEYMAN Demirel Üniversitesi (SDÜ), Isparta Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (ITBMYO) Radyo ve Televizyon Programcılığı Programı tarafından hazırlanan 'Isparta'ya adanmış hayatlar 3' konulu belgesel bugün (Perşembe) gösterime sunulacak. SDÜ'nün bugüne kadar çok sosyal sorumluluk projesine imza attığını belirten ITBMYO Radyo-Televizyon programcılığı Öğretim Görevlisi M. Zafer Çağlar, "Isparta'ya adanmış hayatlar 3' belgeselinin de bu amaçla hazırlandığını söyledi.

Amaçlarının, Isparta'daki örnek şahsiyetleri, bir vefa örneği olarak, sağlıklarında hem günümüz insanına hem de gelecekteki kuşaklara tanıtmak olduğunu kaydeden Çağlar, "Projemizin ilk iki bölümünü geçen ve önceki yıl gerçekleştirdik. Bu yılki 3. bölümde ise Ispartalıların yakından tanıdığı iki şahsiyetin hayatını 20'şer dakikalık bölümler halinde belgeselleştirdik. Belgesel gösterimi bugün saat 14.00'de SDÜ Kültür Merkezi'nde başlayacak. Belgeselde, işadamları Bahattin Şenol ile Hasan Köse'nin hayat hikayeleri yer alıyor" diye konuştu.

Projenin sorumluğunu Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nedret Çağlar ve Öğretim Görevlisi Şair Aksöz ile birlikte üstlendiklerine değinen Çağlar, 3.5 ay süren projede 6 öğrencinin görev aldığını belirtti. Çağlar, "Proje, Radyo-Televizyon bölümü öğrencilerinin okul bitirme çalışması olarak gerçekleştirildi. Çalışmayı her yıl 2 veya 3 şahsiyeti konu edinecek şekilde sürdürmeyi planlıyoruz. Teknik imkanlarımız elverdiği ölçüde önümüzdeki yıllarda en az 50 kişinin belgeselini yapıp, geleceğe kalıcı kayıtlar bırakmak düşüncesindeyiz" dedi.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Zafer Çağlar - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement