Bozüyük de İsrail Zulmüne Sesiz Kalmadı - Son Dakika
Yerel

Bozüyük de İsrail Zulmüne Sesiz Kalmadı

Bozüyük de İsrail Zulmüne Sesiz Kalmadı

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde İnsani Yardım ve Eğitim Derneği gönüllüleri tarafından yapılan basın açıklamasında Filistin ve Gazze'de yaşanan zulme dikkat çekilerek İsrail kınandı.

19.07.2014 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde İnsani Yardım ve Eğitim Derneği gönüllüleri tarafından yapılan basın açıklamasında Filistin ve Gazze'de yaşanan zulme dikkat çekilerek İsrail kınandı.

Kasımpaşa Cami'inde kılınan öğle namazı sonrasında Cumhuriyet meydanına kadar sloganlar eşliğinde yürüyüş yapıldı. Yürüyüşün ardından bir açıklama yapan İnsani Yardım ve Eğitim Derneği Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Kutlu, "Yüreğimizi yaralayan, çaresizliğimizi bir kez daha yüzümüze vuran, nefretimizi bin kat daha arttıran bir gündemle, İsrail terör devleti tarafından Gazze halkının katledilmesi gündemiyle bir araya geldik. Bugün Gazze'de yaşadığımız vahşet, dün Bosna'da, Çeçenistan'da, Karabağ'da, Doğu Türkistan'da yaşadığımız hunharca katliamlardan farklı değil. Buradan İsrail terör devletine sesleniyoruz. Bir gün gelecek ve Müslümanlar tekrar zulümleri durduracak güce erişecek ve o gün Müslümanlar sizin adalet anlayışınızdaki gibi hamile kadınları, kumsalda oynayan çocukları, camide ibadet eden yaşlıları değil; İslam adaletinin gereği olarak sadece suçlularınızı cezalandıracak. Biz ve dünyanın birçok yerindeki Müslümanlar bunun için çalışmaktayız. Çocuklarımızı da bu bilinçle yetiştirmekteyiz. Belki yarın belki yarından da yakın mutlaka zelil olacaksınız. ve zafer er-geç inananların olacak. Rabbim, çalışana mutlaka verecektir. ve buradan bu mesajın ulaştığı herkese sesleniyoruz. Sizden birkaç isteğimiz var; Kendimize, ailemize, özellikle çocuklarımıza, bugün Gazze'de İsrail'in yaptıklarının, başka kıtalarda da diğer zalimlerin yaptıklarının unutturulmasına izin vermeyelim. Zulmün yıkılıp, dünyada tevhidin ve adaletin hakim olması için yaşadığımız bu zulümleri gelecek kuşaklara aktaralım. Sevgi ve barışın tüm dünyaya hakim olması için kanperestlerden, savaş severlerden daha fazla çalışalım. Siyonizm'e destek olacak her türlü ekonomik, faydadan, harcamadan uzak duralım. Müminlerin tüm mezhep taassuplarını bir kenara bırakarak; fikir ve eylemde birleşmeleri için dua edelim. Kurtuluşun yolu bölük-pörçük olmaktan değil, ancak birlikten, beraberlikten. Vahdetten geçer" dedi.

Kutlu, hükümete ve muhalefete de seslenerek "Ülkemizin yönetiminde söz sahibi olan tüm kesimlere sesleniyoruz. Bu katliama gösterdiğiniz tepki, hassasiyet gerçekten takdire şayan. Fakat sizden istediğimiz gerçek anlamda İsrail terör devletiyle milyar dolarları aşan ekonomik, askeri, kültürel ilişkileri kesmenizdir. Bu devlet bir terör devletidir. Konjonktüre, ülke menfaatlerine kurban edilemeyecek bir vahşet var ortada, bu vahşeti yapanlara zerre kadar faydası dokunmasın bu ülkenin, İsrail terör devletinden gelecek fayda da bu ülkeye haramdır. ve buradan İsrail'i ve İsrail'in katliamına sessiz kalan tüm devletleri şiddetle kınıyoruz" dedi.

Basın açıklamasının ardından yapılan dualar sonrasında İnsani Yardım ve Eğitim Derneği gönüllüleri tarafından sessizce dağıldı.

Cumhuriyet meydanında düzenlenen basın açıklamasına Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Belediye Başkan yardımcıları, AK Parti İlçe Başkanı Mesut Çetin ve yönetim kurulu üyeleri İnsani Yardım ve Eğitim Derneği gönüllüleri ve vatandaşlar katıldı. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bozüyük de İsrail Zulmüne Sesiz Kalmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement