Bursa'da Zaman Fotoğraf Yarışması" - Son Dakika
Yerel

Bursa'da Zaman Fotoğraf Yarışması"

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa Fotoğraf Sanatı Derneğinin (BUFSAD) katkılarıyla düzenlenen "Bursa'da Zaman Fotoğraf Yarışması"nın "Güz" kategorisinde dereceye giren eserlerin sahiplerine ödülleri verildi.

15.12.2015 11:18

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa Fotoğraf Sanatı Derneğinin (BUFSAD) katkılarıyla düzenlenen "Bursa'da Zaman Fotoğraf Yarışması"nın "Güz" kategorisinde dereceye giren eserlerin sahiplerine ödülleri verildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, ödül töreni Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi'nde gerçekleştirildi.

Türkiye genelinden 831 fotoğrafın yer aldığı yarışmada Bülent Terzi'nin "Duraklı Köyü" adlı fotoğrafı birinci, Ahmet Çetin'in "Sonbahar Sabahında Kozahan" fotoğrafı ikinci, Melek Kaya'nın "Botanik Park" fotoğrafı ise üçüncü oldu. 46 fotoğrafın sergileme kazandığı yarışmada, Bülent Terzi, Hayri Yıldırım ve Orhan Çelebi'nin fotoğrafları da mansiyon ödülüne değer bulundu. Yarışmada dereceye giren ve mansiyon alan eserlerin sahiplerine, ödüllerini Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe teslim etti.

Bursa başta olmak üzere Afyonkarahisar, Ankara, Aydın, Balıkesir, Hatay, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kocaeli, Sakarya, Samsun ve Tekirdağ'dan yarışmaya gönderilen "Güz ve Bursa" konulu fotoğrafları değerlendirmek üzere toplanan yarışma seçici kurulu, 831 fotoğrafı zorlu bir elemeden geçirdi. Fotoğraf sanatçıları Faruk Akbaş, Nihat Küçük ve Sibel Emniyet, Bursa Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Saffet Yılmaz ve BUFSAD temsilcisi Mehmet Uzun'dan oluşan seçici kurul, 5 aşamalı bir değerlendirme sonucu dereceye giren fotoğrafları belirledi. Büyükşehir Belediyesi tarafından yarışma sonucu dereceye girenlerden birinciye 3 bin lira, ikinciye 2 bin lira, üçüncüye bin lira, mansiyon ödüllerine ise 500'er lira para ödülü verildi.

Yarışmaya gönderilen eserler arasından seçilen yaklaşık 70 fotoğraf, Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi'nde sergileniyor.

Altepe, törendeki konuşmasında, fotoğraf sanatçılarını tebrik ederek, şunları kaydetti:

"Güzelliğin en önemli ifadelerinden biri olan sanat, fotoğrafla buluştuğunda anı ölümsüzleştirme fırsatı verir. Hayatımızın vazgeçilmez parçası haline gelen fotoğrafa olan ilgi de her geçen gün artıyor. Her köşesi ayrı bir güzelliğe sahip Bursa ise fotoğrafa gönül verenler için adeta bulunmaz bir kaynak. Bursa'da Zaman Fotoğraf Yarışması, Bursa'nın, tarihi doğal ve kültürel değerlerini, şehir-insan-mekan ve doğa ilişkisinin fotoğrafla belgelenmesine olanak tanıdı ve Bursa'nın güzellikleri fotoğraflarla taçlandı. Sonbaharın tüm renkleri fotoğrafa yansıdı. Bursa, bir dünya kenti, bir marka kent. Kentin güzelliklerinin sanatla buluşması da çok önemli."

Yarışmaya katılan fotoğraflardan hazırlanan katalogla Bursa'nın doğal tarihi ve kültürel değerlerinin ulusal ve uluslararası platformlara taşıma amacının hedefini bulduğunu aktaran Altepe, kütüphanelere değer katacak bir eserin ortaya çıktığını belirtti.

Fotoğraf sanatçılarını tebrik eden Altepe, eserleri titizlikle değerlendiren jüri üyeleri adına fotoğraf sanatçısı Nihat Küçük'e plaket verdi. Altepe, arşiv niteliğindeki kataloğu da sanatçılar için imzaladı.

BUFSAD Başkanı İlhan Özer de fotoğrafa değer katan çok önemli bir yarışmanın Bursa Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle gerçekleştirildiğini ifade ederek, kendilerine her zaman destek olan Altepe'ye teşekkür etti. Özer, BUFSAD'ın 30. yılına girmeye hazırlandığı bilgisini vererek, bundan sonra da Bursa'da fotoğraf adına önemli adımların atılacağını ve değerli çalışmaların yapılacağını vurguladı.

Törende, AK Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan ve Vali Yardımcısı Nevzat Ergün hazır bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bursa'da Zaman Fotoğraf Yarışması' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement