Buzda Muhteşem Kapanış - Son Dakika
Güncel

Buzda Muhteşem Kapanış

Buzda Muhteşem Kapanış

Balkan Buz Hokeyi Şampiyonasının açılışı olduğu gibi kapanışı da muhteşem görüntülere sahne oldu.

03.09.2012 09:09

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle ilki Kocaeli'de yapılan Balkan Buz Hokeyi Şampiyonasının açılışı olduğu gibi kapanışı da muhteşem görüntülere sahne oldu.

8 Balkan Ülkesi Yer Aldı

Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonu tarafından bu yıl ilk kez Balkan Buz Hokeyi Birliği Festivali Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Buz Hokeyi Federasyonun öncülüğünde Kocaeli'de yapıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Olimpik Buz Sporları Salonu'nda yapılan şampiyonaya Türk Buz Hokeyi Milli takımının yanı sıra, Bosna Hersek, Slovenya, Bulgaristan, Makedonya, Romanya, Sırbistan ve Yunanistan milli takımları katıldı.

Bulgaristan ve Slovenya Birinci Oldu

8 Ülkeden yaklaşık 260 sporcu antrenör,hakem ve ülke temsilcisinin katıldığı ve dört gün süren turnuvanın açılışı olduğu gibi kapanışı da muhteşem oldu. A grubunda Şampiyon Slovenya olurken Romanya ikinci, Sırbistan üçüncü, Mokendonya ise dördüncü oldu. B grubunda yer alan Milli takımımız final maçında Bulgaristan'a 3-1 yenilerek ikinci olurken şampiyon Bulgaristan oldu. Turnuvada millilerimizin ardından Bosna Hersek üçüncü, Yunanistan ise dördüncü oldu.

Kocaeli Tam Not Aldı

Turnuvanın ardından tüm ülke sporcuları Kocaeli Olimpik Buz Pistine inerek madalya kupalarını Buz Hokeyi Federasyonu yetkililerinde aldı. Gelecek yıl bir başka balkan ülkesinde yapılacak olan ve Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonun yıllık faaliyet programına giren Kocaeli'deki organizasyon Buz Hokeyi yetkililerinden tam not aldı.Kocaeli'den memnun kaldıklarını ifade eden Balkan ülke sporcuları, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu nezninde ev sahibi Kocaeli Büyükşehire gösterdikleri yakın ilgi ve dostluktan dolayı teşekkür ettiler.

Türkiye: 1 Bulgaristan: 3

Salon: Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Olimpik Buz Sporları Salonu

Hakemler: Todor Krastev (Bulgaristan), Timuçin Özbükücü, Onur Öztürk (Türkiye)

Türkiye: Akın Berk, Muhammet Karagül (Kaleci), Eren Doru, Berk Karota, Enes Özay, Kaan Özdemir, Berk Üstün, Sefa Kavaz, Ömer Aksu, Burgaz Ayaz, Sefa Takar, Ömer Faruk Kars, Tolga Oflaz, Emrah Savaş, Muhammet Küçükyıldız, Mustafa Bahçe, Selim Kuntel, Fatih Faner

Bulgaristan: D. Videnov, S. Yurukov (Kaleci), B. İvanov, G. Dimirov, M. Kpasiev, F. Shelupeis, K. Semkov, V. Vibenov, A. İvanov, G. Blagoev, V. Bikov, V. Boisev, S. Yanchev, G. Guisacski, D. Mahmudiev, Y. Gatchev, T. Georgiev

Goller: Muhammet Küçükyıldız (Türkiye) F. Shelupeis, T. Georgiev, M. Kpasiev (Bulgaristan)

1. periyot: 0-1

2. periyot: 1-2

3. periyot: 1-3

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Buzda Muhteşem Kapanış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement