Dha İstanbul Bülteni - 2 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 2

1- TUZLA'DA YOL ÇALIŞMASINDA "TARİHİ ESER" HEYECANI (1)Haber-Kamera: Cengiz ÇOBAN - İSTANBUL DHATuzla'da yol çalışması için kazı yapan işçiler 'tarihi eser' heyecanı yaşadı.

09.05.2017 12:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1- TUZLA'DA YOL ÇALIŞMASINDA "TARİHİ ESER" HEYECANI (1)

Haber-Kamera: Cengiz ÇOBAN - İSTANBUL DHA

Tuzla'da yol çalışması için kazı yapan işçiler 'tarihi eser' heyecanı yaşadı.

Kepçenin lahit zemar olduğu tahmin edilen yapıta denk gelmesi üzerine çalışmalar durdu. Olay yerine inceleme yapması için müze müdürlüğü görevlileri çağrıldı.

Görüntü Dökümü:

--------

-Kazı yapılan alan

-Çıkan yapıtın görüntüsü

Detaylar

09.05.2017 - 12.11 Haber Kodu : 170509072_

======================

(HAVADAN GÖRÜNTÜYLE)

2- 15 TEMMUZ ŞEHİTLER KÖPRÜSÜNDEN İYİ HABER

Haber-Kamera: Ali AKSOYER/İSTANBUL,

15 Temmuz Şehitler Köprüsünde 20 Nisan tarihinde başlayan Serbest Geçiş sistemi kurulum ve mevcut gişelerin kaldırılması çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) etiketi ile Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) cihazlarının yer alacağı demir taklar köprü gişelerinin olduğu bölüme kuruldu. Bu taklara sistemin kullanacağı kamera ve diğer cihazlarda takıldı. Teknik ve elektronik bağlantı işlerinin devam ettiği öğrenildi. Öte yandan gişelerin Avrupa yakasına geçişte bulunan bölümün de yıkım çalışmaları devam ediyor. Çalışmaların bu hızla sürmesi halinde inşaatın 15 Temmuz'dan daha önce bitebileceği belirtildi.

20 NİSAN'DAN BU YANA ÇALIŞILIYOR

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün ardından 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün ücret toplama istasyonlarına, HGS ve OGS cihazını aynı anda okuyacak Serbest Geçiş Sistemi kurulum çalışmaları 20 Nisan tarihinde başlamıştı. Tadilat başladığından bu yana köprü üzerinden 4 gişeden geçiş yapılabiliyor.

DEMİR TAK'LAR YERLEŞTİRİLDİ

15 Temmuz Şehitler Köprüsünde başlatılan çalışma tüm hızıyla sürerken sistemin yer alacağı demir taklar gişelerin olduğu bölüme yerleştirildi. Bu demir takların üzerine kamera ve sistemin kullanacağı diğer algılayıcılar takılırken, şu anda elektronik bağlantıların yapıldığı öğrenildi.

AVRUPA YAKASI İSTİKAMETİNE GİŞELERİN YARISI KALDIRILDI

Diğer yandan eski köprü gişelerinin kaldırılması içinde bölgede yoğun bir çalışma var. şu ana kadar Avrupa yakasına geçiş bölümündeki gişelerin yarısı kaldırıldığı ve yol o bölümde asfaltlandı. Avrupa yakasına ulaşım şu anda o bölümden yapılıyor. Serbest geçiş sisteminin bulunduğu bölümün arkasındaki gişelerinde kaldırılması için son aşamaya gelindi.

ÇALIŞMALAR ERKEN BİTEBİLİR

Bölgede çalışmaların tüm hızıyla sürdüğü, inşaatın bitiş tarihi olan 15 Temmuz 2017'den daha önce tamamlanabileceği belirtildi.

Görüntü Dökümü:

----------

-Havadan görüntülerle köprüdeki çalışmalar

09.05.2017 - 11.53 Haber Kodu : 170509062

==================================

3- 15 TEMMUZ ŞEHİTLER KÖPRÜSÜ'NÜN BETON GİŞELERİ YIKILMAYA BAŞLANDI

Haber: Gülseli KENARLI - Kamera: Güven USTA/ İstanbul DHA

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde serbest geçiş çalışmaları kapsamında eski gişelerin kaldırılma çalışmaları devam ediyor. 15 Temmuz'da tamamlanması beklenen serbest geçiş sistemi çalışmalarında, eski gişelerin beton bariyerleri kaldırılmaya başlandı. Gişelerin beton bölümlerinin bir kısmı yıkılarak, kaldırılmaya başlandı.

Görüntü Dökümü:

---------------------

Köprüden görüntüler

Gişelerin kaldırılma çalışmalarından görüntüler

Detaylar

09.05.2017 - 12.19 Haber Kodu : 170509076_

===============================

4- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KUVEYT'E GİTTİ

Haber-Kamera : Faik KAPTAN/ Hüseyin ASLIYÜCE - İSTANBUL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuveyt'e gitti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, özel uçak TC-TUR ile saat 08.40 sıralarında İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan beraberindeki heyetle Kuveyt'e gitti. Erdoğan, bir Türk firmasının tek başına yurtdışında kazandığı en büyük ihale olan Kuveyt Uluslararası Havalimanı Yeni Ana Yolcu Terminali'nin temel atma törenine katılacak.  Kuveyt Emiri Şeyh Sabah El Ahmed El Cabir El Sabah'la başbaşa ve heyetlerarası görüşmeler de gerçekleştirecek olan Erdoğan'ın Kuveyt'le ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası meseleleri ele alacağı öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

-----------------

-Erdoğan'ın konvoyonunu geliş görüntüsü

-Cumhurbaşkanın aracının geçiş görüntüsü

09.05.2017 - 09.17 Haber Kodu : 170509014

===================================

5 - İSTANBUL'DA TERÖR OPERASYONU: 10 GÖZALTI

Haber: Çağatay KENARLI, İstanbul DHA

İstanbul'da terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda 10 kişi gözaltına alındı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde terör örgütü PKK'ya yönelik yapılan operasyonlar kapsamında ele geçirilen dijital verilerde yapılan incelemelerde isimleri geçen örgüt üyelerinin yakalanmasına yönelik İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, operasyon başlattı. Şüpheli 17 kişiyi yakalamak için bu sabah saatlerinde eş zamanlı operasyonlar yapıldı. TEM ekipleri baskın yaptığı adreslerde 10 kişiyi yakalayarak gözaltına aldı. Yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ve dijital veri ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere Vatan Caddesi'nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

===============================

6- FETÖ'NÜN "UYUYAN HÜCRE" DAVASI (1)

Haber: Hayati KILIÇ - İSTANBUL DHA

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde görev almayıp, daha sonra yapılabilecek eylemler için kendilerini gizledikleri iddia edilen, aralarında muvazzaf asker ile merkeze alınan vali yardımcısının da bulunduğu 41'i tutuklu 45 sanığın yargılandığı davanın ikinci duruşması başladı.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısındaki binada yapılan ikinci  duruşmaya, 41 tutuklu 3 tutuksuz sanık katıldı. Sanıkların avukatları duruşmada hazır bulundu. Duruşmaya sanıkların yakınları izleyici olarak katıldı. Duruşma sanıkların savunmalarının alınmasıyla devam ediyor.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca  FETÖ'nün " TSK'daki uyuyan hücreleriöyle ilgili yürütülen soruşturma sonucunda  41'i tutuklu 45 sanık hakkında hazırlanan İddianamede, örgütün asker yapılanmasının denetimini yapmakla  görevlendirdiği belirlenen "murakıp" Hasan Pakır, merkeze alınan vali yardımcısı  Şaban Erdoğan, Hasan Önder Demir, İsmail Sağızlı, Nihat Kaplan, Sezai Şaşmaz ve  Mücahid Aydın'ın "silahlı terör örgütü kurma ve yönetme" suçundan 15 yıldan  22,5'ar yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.  Aralarında 11'i kurmay 28 albayın da bulunduğu 38 kişi hakkında ise  "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapis  cezası isteniyor. İddianamede, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine katılmayan sanıkların "kripto,  uyuyan hücre" olarak darbenin başarısız olmasıyla birlikte  Türk Silahlı Kuvvetleri  (TSK) içinde gizlendikleri belirtiliyor. İddianamede, FETÖ'nün darbeye katılmayan üyelerinin  tasfiyesinin engellenmesini amaçladığına dikkat çekilerek, sanıklardan 14'ünün  direkt olarak, 2 kişinin ise eşleri üzerinden ByLock kullanıcısı olduğu  belirtiliyor.

================================

7- FATİH'TEKİ BAVUL CİNAYETİNDE TUTUKLAMA

Haber: Hayati KILIÇ/ İstanbul, DHA

Fatih'te Özbekistan uyruklu sevgilisi 35 yaşındaki Dildora İnomova'yı öldürerek bavulla çöp konteynerina attığı iddiasıyla gözaltına alınan   Yılmaz Yavuzaslan çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Sevgilisi Dildora İnomova'yı öldürdüğü ve cesedini bavulla çöpe attığı iddiasıyla gözaltına alınan evli ve 4 çocuk babası Yılmaz Yavuzaslan, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi.  Savcılıkça ifadesi alınan şüpheli Yavuzaslan, "Kasten öldürmek" suçundan tutuklanması talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce sorgulanan Yavuzaslan tutuklandı.

Görüntü Dökümü:

----------------------------------

-Şüphelinin adliyeye girişi

=============================

8- "MUTLULUK TABLOSU"NUN ARKASINDAKİ UYUŞTURUCUYA TOPLAM 30 YIL HAPİS İSTENDİ

Haber: Serpil KIRKESER/ İstanbul DHA

Bakırköy'de polisin baskın yaptığı evde 'Mutluluğun ressamı' olarak tanınan ABD'li Dianne Dengel tablosunun arkasındaki bir bölmede ve evde ele geçirilen toplam 45 kilo uyuşturucuya ilişkin 2 kişi hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. İddianame Levent Y. ve yeğeni Tuncay D. "Uyuşturucu veya uyarıcı madde ticaret yapma veya sağlama" suçundan 15'er yıldan az olmamak kaydıyla cezalandırılmaları talep edildi.

İDDİANAMEDE OLAY ANLATILDI

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianameye göre 20 Mart'ta meydana  gelen olay şöyle oldu: İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü'ne Bakırköy'de 2 kişinin uyuşturucu ticareti yaptığı ihbarı yapıldı. İhbar üzerine harekete geçen narkotik polisleri şüphelilerin ikamet ettiği Bakırköy'deki 4 katlı binayı gözlemlemeye başladı. Daha sonra şüpheliler Levent Y. (45)ve Tuncay D.'yi (24)  gözaltına alan narkotik polis ekipleri, şüphelilerin evinde de arama yaptı. Şüphelilerden Levent Y. dairenin girişinde  sağda bulunan dolapta ve salonda bulunan çekyat altında maddeler olduğunu söyledi.  Dolabı ve çekyatın altını kontrol eden narkotik polisleri toz halinde 17 kilo 700 gram olan eroin ele geçirildi.  Şüpheliler Levent Y. ve Tuncay D. evde başkaca suç unsuru olmadığını söyledi. İkamette arama işlemine devam eden narkotik polisleri kapı girişinin üst kısmının alçı pandan yapılan bir bölüm olduğunu,  bu bölümün üzerinde de tablo asılı olduğunu tespit etti. Tabloyu kaldıran polis ekipleri alçı pandan yapılmış ekstra bölüm belirledi  ve  bu bölmeden toplam 26 kilo 900 gram kokain ele geçirdi.  2 hassas teraziyi de ele geçiren polisler ikamette devam eden aramada başka suç ve suç unsuru maddeye rastlanılmadı.

DETEKTÖR KÖPEĞİ TEPKİ VERDİ

Ancak uyuşturucu madde arama köpeği vasıtasıyla yapılan aramada detektör köpeği mutfakta bulunan mutfak eşyası miksere tepki verdi. Bunun üzerine polisler mikser ile uyuşturucu madde karıştırıldığı değerlendirdi ve miksere de el konuldu.

"EVDE YAKALANAN UYUŞTURUCULARDAN HABERİM YOKTUR"

Şüpheli Tuncay D. ifadesinde hayatı boyunca uyuşturucu kullanmadığını diğer şüpheli Levent Y.'nin öz dayısı olduğunu söyleyerek şunları belirtti : Bu evde kalmadığım için eve kimin girip çıktığını da bilmiyorum dolayısıyla evde yakalanan uyuşturuculardan haberim yokturö dedi.

"UYUŞTURUCU MADDELERİN TAMAMI BANA AİTTİR"

Şüpheli Levent Y. de "Tuncay D. benim yeğenim olur. Onun yakalanan uyuşturucu maddelerle bir ilgi ve alakası yoktur. Yakalanan uyuşturucu maddelerin tamamı bana aittir" diye ifade verdi.

15'ER YILDAN AZ OLMAMAK ÜZERE CEZALANDIRILMALARI İSTENDİ

İddianamede, her iki şüphelinin de "Uyuşturucu veya uyarıcı madde ticaret yapma veya sağlama" suçundan 15'er yıldan az olmamak kaydıyla cezalandırılmaları talep edildi. İddianame kabul edilirse iki şüphelinin de Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlanacak.

Görüntü Dökümü:

---------------------

Olayla ilgili arşiv görüntüler (27 Mart )

09.05.2017 - 12.18 Haber Kodu : 170509075

=============================

9-  22. SADRİ ALIŞIK TİYATRO VE SİNEMA OYUNCU ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Haber: Orhan SENCER/ İSTANBUL,

Türk tiyatro ve sinemasının en uzun soluklu ödüllerinden "Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri"nin 22'ncisi yapıldı.

MKM Attila İlhan Salonu'nda Anadolu Efes, HDI Sigorta ve Beşiktaş Belediyesi'nin katkılarıyla dün gerçekleşen ödül törenine tiyatro ve sinema dünyasının ünlü isimleri katıldı. Sunuculuğunu Yekta Kopan'ın yaptığı gecede, oyuncu Mert Fırat, piyano eşliğinde seslendirdiği "Sensiz Saadet Neymiş" adlı şarkıyla büyük alkış aldı.

Sinemada "Dram" dalında yılın en başarılı oyuncuları Şenay Gürler ve Caner Cindoruk olurken, "Komedi" dalında Şebnem Bozoklu ve Zafer Alagöz yılın en başarılı oyuncuları ödüllerine layık görüldü.

Tiyatroda ise "Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu" ödülü Başak Kıvılcım Ertanoğlu'na, "Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu" ödülü Celal Kadri Kınoğlu'na verilirken, "Komedi, Kara Komedi ve Müzikal" dalında "Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu" Tilbe Saran, "Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu" Yılmaz Sütçü oldu.

Gecede ayrıca "Çolpan İlhan Sanata Değer Katan Kadınlar Ödülü" Celile Toyon'a, onur ödülleri de tiyatroda Gülriz Sururi'ye, sinemada Hülya Uçansu ve Engin Çağlar'a verildi.

ZAFER ALGÖZ'E ÖDÜLÜNÜ CEM YILMAZ VERDİ

Sinemada "Komediö dalında "En İyi Erkek Oyuncu Ödülüönü kazanan Zafer Algöz'e ödülünü Cem Yılmaz verdi. Geçen yıl aynı ödüle layık görülen Yılmaz,  "Daha geçen yıl sahip olmuştum bu ödüle. Birkaç sene bende kalır sanmıştım ama buraya kadarmış. Zafer'in alacağını bilseydim vermezdim. Bazen göktaşının bu kadar yakına düştüğü oluyor. Beraber çalışalım mı" diyerek salondakileri güldürürken, Zafer Algöz ise, "Sadri Alışık gibi çok değerli bir ekolün, okulun layık gördüğü bir ödülü almaktan onur duydum. Herkese teşekkür ederim" ifadesini kullandı.

KEREM ALIŞIK: ÇOLPAN İLHAN BÜTÜN BU OLUŞUMLARIN MİMARIDIR

"Çolpan İlhan Sanata Değer Katan Kadınlar Ödülü"nü usta sanatçı Celile Toyon'a takdimi öncesi kısa bir konuşma yapan Kerem Alışık, "Fısıldayarak söylenen sözler yüksek sesle söylenen sözlerden biraz daha uzağa gider. Çolpan İlhan bu sözler gibidir. Bütün iyiliğini ve fedakarlığını sessiz yapar.  Bütün bu oluşumların mimarıdır Çolpan İlhan. Sadri Alışık derdi ki, 'Çolpan'ı alın, biz düşeriz' Çağdaş, cesur, sabırlı, mücadeleci, dirençli, onurlu, güvenilir, kadınlar kulübü gibi kalabalıktır tek başına Çolpan İlhan. Onun Attila İlhan Salonu'na düşen mukaddes gözleriyle solmasına asla izin vermeyeceğiz. Ayrıca Türk tiyatrosuna verdiği üstün hizmetlerden ötürü değerli sanatçı Celile Toyon'a Çolpan İlhan adını taşıyan bu özel ödülü takdim etmekten onur duyuyorum" dedi.

CELİLE TOYON: "ÇOLPAN İLHAN GİTTİKTEN SONRA DERİN BİR ÇİZİK ATTI BİZE"

Celile Toyon ise ödüle layık görüldüğü için çok mutlu olduğunu belirterek, "'Çolpan, kopya kağıdı koymadan yazılmış, edebi değeri çok yüksek bir eserdir ve tek nüshadır' demiş Sadri Alışık. Bunun üstüne diyecek sözüm yok. Gittikten sonra derin bir çizik attı bize. Unutulmazdı, unutulmayacak. Ayrıca Çolpan İlhan Sanata Değer Katan Kadınlar Ödülü'ne layık görüldüğüm için de çok mutlu ve onurluyum" şeklinde konuştu.

GÜLRİZ SURURİ'YE TİYATRO DALINDA ONUR ÖDÜLÜ…

Tiyatro dalında "Onur Ödülüöne layık görülen usta sanatçı Gülriz Sururi de, "Yıllardır çizgisini bozmayan Sadri Alışık Oyuncu Ödüllerini bugünlere getiren Kerem ve Çolpan'a teşekkür ediyorum. Sadri Alışık Onur Ödülü'nü onurla alıyorum" diye konuştu.

22. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri'ne layık görülen isimler şöyle:

-SİNEMA-

Dram:

Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu: Şenay Gürler (Kasap Havası)

Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu: Caner Cindoruk (Kor)

Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu: Tülay Günal (Rüzgarda Salınan Nilüfer)

Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu: Musab Ekici (Babamın Kanatları)

Komedi:

Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu: Şebnem Bozoklu (Albüm)

Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu: Zafer Algöz (Kaçma Birader)

Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı  Kadın Oyuncusu: Suzan Aksoy (Benim Adım Feridun)

Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu: Emrah Kaman (Kaçma Birader) - Rana Cabbar (Vezir Parmağı)

Ayhan Işık Özel Ödülü: Okan Yalabık (Annemin Yarası)

Ekrem Bora Umut Veren Oyuncu Ödülü: Selim Kaya (Mavi Bisiklet)

Seçici Kurul Özel Ödülü: "Ekşi Elmalar" Farah Zeynep Abdullah, Songül Öden, Şükran Ovalı

Onur Ödülü: Hülya Uçansu - Engin Çağlar

-TİYATRO-

Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu: Başak Kıvılcım Ertanoğlu - Sen İstanbul'dan Daha Güzelsin (BAM)

Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu: Celal Kadri Kınoğlu - Giydirici (İstanbul Devlet Tiyatroları)

Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu: Seda Türkmen - İstila (B Planı)

Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu: Deniz Hamzaoğlu - Yastık Adam (Entropi Sahne)

Komedi, Kara Komedi ve Müzikal Dalında:

Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu: Tilbe Saran - Vanya, Sonya, Maşa ve Spike (Tiyatro Pera)

Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu: Yılmaz Sütçü - Hedwig ve Angry Inch (Kazan Dairesi Müzikal Tiyatro & Performans)

Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu: Başak Meşe - Vanya, Sonya, Maşa ve Spike (Tiyatro Pera)

Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu: Devrim Özden Akın - Kundakçı (Oyun Atölyesi)

Çolpan İlhan Sanata Değer Katan Kadınlar Ödülü: Celile Toyon

Onur Ödülü: Gülriz Sururi

Üstün Akmen Genç Oyuncu Ödülü: Berker Güven - Yen (Craft Tiyatro), Yağmur Anaz - Sekshop (Tiyatro Oyun Kutusu)

Seçici Kurul Özel Ödülü: Gülünç Karanlık (Bakırköy Belediye Tiyatroları)

Anadolu Efes Özel Ödülü: Şatonun Altında (Fiziksel Tiyatro Araştırmaları)

HDİ Sigorta Özel Ödülü: Joko'nun Doğum Günü (Yolcu Tiyatro)

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Ödül töreninden detaylar

-Ödüllerin takdimi

-Ödül törenindeki konuşmalar

-Mert Fırat'ın şarkı söylemesi

09.05.2017 - 10.08 Haber Kodu : 170509032_

09.05.2017 - 10.06 Haber Kodu : 170509031

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement