Dha İstanbul Bülteni - 4 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 4

Dha İstanbul Bülteni - 4

1- İŞTE TAKSİM ZORBALIĞININ GÜVENLİK KAMERASINA YANSIYAN GÖRÜNTÜLERİ (video görüntüleriyle yeniden) Yolda karşılaştığı kendinden geçmiş kadını, bir eşya gibi omzuna atıp götüren şehir eşkiyası, o'na engel olmak isteyen bir başka kadını da bıçakla yaraladıktan sonra, sırtında taşıdığı kadına...

17.07.2017 17:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1- İŞTE TAKSİM ZORBALIĞININ GÜVENLİK KAMERASINA YANSIYAN GÖRÜNTÜLERİ (video görüntüleriyle yeniden)

Yolda karşılaştığı kendinden geçmiş kadını, bir eşya gibi omzuna atıp götüren şehir eşkiyası, o'na engel olmak isteyen bir başka kadını da bıçakla yaraladıktan sonra, sırtında taşıdığı kadına cinsel saldırıda bulunmuştu. İstanbul'un göbeğindeki zorbalığın görüntüleri dava dosyasına girdi.

Mahkeme karşısında ilk kezae ifade veren kadınının anlattıkları da dehşete düşürdü. Cinsel saldırı mağduru kadın, bugün soruşturma dosyasında adı bile geçmeyen 3' üncü bir erkekten bahsederek,  inşaatta art arda her 3'ünün de cinsel saldırısına uğradığını söyledi.

Haber: Özden ATİK/ İstanbul, DHA

Taksim'de eğlence dönüşü sabahın erken saatlerinde evlerine gitmek için Balo Sokak'tan, Tarlabaşı Bulvarı'na doğru yürüyen F.H.E isimli kadına cinsel saldırıda bulunulması ve yanındaki kadın arkadaşı E.Y.'nin ise tekmelenip yaralanması olayıyla ilgili güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Dava dosyasında yer alan görüntülere göre, bir erkek şüpheli F.H.E isimli kadını omzuna alarak götürüyor. Bu sırada kendisine müdahale etmek isteyen E.Y. isimli kadına da tekme atıyor.

İLK DURUŞMA GÖRÜLDÜ

Taksim, Balo Sokak'ta 21 Ocak günü sabah 07.30 sıralarında arkadaşıyla eğlenceden dönerken yere düşen 21 yaşındaki F.H.E'yi omzuna alan ve tepki gösteren arkadaşını  bıçakladıktan sonra  omzunda götürdüğü kadına bir inşaatta cinsel saldırda bulunmasıyla ilgili davanın görülmesine başlandı.

İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmaya, şikayetçi genç kadın F.H.E avukatıyla katılırken; tutuklu sanık Dursun A. da getirildi.

"YÜZÜNÜ TAM GÖRMEDİM"

Mağdur F.H.E. olay günü arkadaşı E.Y. ile çalıştıkları mekandan ayrıldıktan sonra bir eğlence yerine gittiklerini söyleyerek kendisini omzuna alan şahsın iddianamede Engin K. olarak geçtiğini, ancak bu kişinin isminin Rıdvan olduğunu ifade etti. Mağdur kadın olayı şöyle anlattı: "Fazla alkol aldık. Sabah saat 07.30'da buradan ayrıldık. Balo Sokak'ta yürürken fazla alkol aldığım için yere düştüm. Arkadaşım beni yere oturttu. Kaldırmaya çalışırken Rıdvan isimli biri yanımıza geldi. O gün yanımızda E.Y'nin erkek arkadaşı da vardı. O Rıdvan'a engel olmak istemiş, ancak Rıdvan bıçak çekince korkup gitmiş. Rıdvan beni omzuna aldığı sırada arkadaşım E.Y'yi de bıçaklamış. Darp etmiş. Bu kişinin yüzünü ben tam görmedim ama arkadaşım gördü."

"AĞZIMA TOZ MADDE KOYDU"

Rıdvan isimli şahsın kendisini inşaat halindeki bir binaya götürerek darp edip cinsel saldırıda bulunduğunu belirten F.H.E., "Ayıldığımda yanımda başka biri vardı. Bu kişinin isminin Engin olduğunu polislerden öğrendim. Bu şahıs beni inşaat halindeki binadan çıkarıp metruk bir binanın son katına götürdü. Bana, 'Ben seni o şekilde buldum. Hatta ölü zannettim. Sonra nefes aldığını görünce canlı olduğunu anladım. Kendine gel diye buraya getirdim' dedi. Ancak kendisi de bana saldırıp tecavüz etti. Bu arada ağzıma toz bir madde koydu. Ben daha çok kendimden geçtim" diye konuştu.

"KORKTUĞUM İÇİN O GÜN ŞİKAYET ETMEDİM"

Kendine tekrar geldiğinde bu kez karşısında tutuklu sanık Dursun A'yı bulduğunu ifade eden F.H.E, bu sanığın da kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu söyledi. Sanık Dursun A'nın kendisine "Senin isteğin dışında birşey olmadı. Sen kendin istedin' gibi şeyler dediğini de belirten F.H.E, "Arkadaşım E.'yi sorunca 'Biz onu öldürdük. Bu anları başkasına anlatırsan seni de öldürürüz' deyince 'Tamam' dedim. Bu şahıstan telefonumu istedim. Bunun üzerine kendi numarasını gizleyerek ayrı yaşadığım eşimi aradı. Onunla konuşup yolu tarif etti. Beni oradan çıkarıp bir otelin önüne götürdü. Eşime gaspa uğradığımı ve bana yardım ettiğini söyledi. Ben o gün korktuğum için şikayette bulunmadım. Olaydan üç gün sonra şikayetçi oldum. Cezalandırılmalarını istiyorum" dedi.

"ARKADAŞIMLA GÖRÜŞMÜYORUM"

Bu arada olay sonrası arkadaşı E.Y'nin kendisini arayarak şikayetten vazgeçmesi halinde sanıklar Dursun ve Engin'in hem ona, hem kendisine 30 bin lira para vermeyi vermeyi taahhüt ettiklerini söylediğini ifade eden mağdur F.H.E, "Şikayetten vazgeçmeyeceğimi söyledim. Ancak arkadaşım E. "Ben kabul edeceğim' dedi. Bu nedenle kendisiye görüşmüyorum" dedi.

"SALDIRMADIM, TEHDİT ETMEDİM"

Sanık Dursun A. ise "Olay günü sabah saatlerinde yaşadığım metruk binaya Engin K. isimli arkadaşım şikayetçiyi getirdi. Üstü başı yırtık vaziyetteydi. Kendisini temizledik. Hatta onu kendi yatağıma yatırdım. Dinlenmesini sağladım. Herhangi bir şekilde kendisine saldırıda ve tehditte bulunmadım. Önce E.Y isimli arkadaşını aramamı istedi. Onu aradım. Yine şikayetçinin ricasıyla eşini aradım. Olayı tam olarak eşine anlatmadım, şikayetçiyi kendim götürüp eşine teslim ettim. İddiaları kabul etmiyorum. Şikayetçinin neden böyle beyanlarda bulunduğunu bilmiyorum. Rıdvan isimli şahısla ilgim yoktur. Kimseye de para teklif etmedim" dedi.

"RIZASIYLA EVİME GELDİ"

Arkadaşı Engin'in de şikayetçiye karşı herhangi bir olumsuz hareketi olmadığını ileri süren Dursun A. "Şikayetçi kendi rızasıyla yürüyerek Enginle birlikte evime geldi. Kendisini zorla evime getirmiş değilim. Beraatimi talep ederim" dedi. Firari sanık Engin K'nin avukatı, şikayetçinin baygın olarak götürüldüğü yeri net hatırlayamayacağını belirterek şikayetçinin beyanlarının çelişkili olduğunu belirtti.

RIDVAN HAKKINDA ARAŞTIRMA YAPILMASINA KARAR VERİLDİ

Mahkeme heyeti, şikayetçinin beyanında geçen Rıdvan isimli şahıs hakkında herhangi bir soruşturma yapılmadığını, Engin ile aynı kişiymiş gibi iddianame düzenlendiği gerekçesiyle Rıdvan hakkında gerekli araştırmanın yapılması için savcılığa yazı yazılmasına hükmetti. Heyet, Aile Bakanlığı'na davanın ihbari mahiyetinde duruşma gününü bildirir davetiye çıkarılmasına da karar verdi. Sanık Dursun A'nın tutukluluk halinin devamına hükmeden heyet, firari sanık Engin K. hakkındaki yakalama müzekkeresinin infazını beklenmesine ve şikayetçilerden E.Y.'nin bir dahaki duruşmaya zorla getirilmesine hükmetti. Duruşma ertelendi.

GÖRÜNTÜLER DAVA DOSYASINDA

Öte yandan yere düşen genç kadının bir erkek şahıs tarafından omza alınıp diğer genç kadını yaralamasıyla ilgili görüntüler dava dosyasına yer aldı.

İDDİANAME

Taksim'de 21 Ocak 2017'de meydana gelen olayla ilgili iddianamede, sanık Engin K.'nın eğlence dönüşü kendinden geçerek yere düşen 21 yaşındaki  F.H.E'yi omzuna alıp arkadaşı E.Y'yi kalçasından bıçakladığı belirtildi. Engin K. omzunda taşıyarak mağdur F.H.E'yi götürdüğü bir inşaatta tecavüz etti, genç kadına Engin K'nın arkadaşı Dursun A.'nın da tecavüz ettiği ifade edildi. Sanık Engin K. olay sonrasında kaçarak ortadan kaybolduğu; sanık Dursun A'nın ise yakalanarak tutuklandığı belirtildi. İddianamede her iki şüpheli hakkında "Nitelikli cinsel saldırı", "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak" suçlarından 19 yıl 6 aydan 25 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep edildi. Sanık Engin K. için ayrıca diğer kadını kalçasından yaraladığı gerekçesiyle "Basit yaralama" suçundan 6 aydan 1 yıl 6 aya kadar hapis istendi.

Görüntü  Dökümü:

--------------

GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜLERİ( VİDEO)

-Şahsın genç kadını omzuna alıp götürmesi

-Şahsın diğer kadını tekmelemesi

-Sırtında kadını götürmesi

17.07.2017 - 17.34 Haber Kodu : 170717158_

=======================================

2- İSTANBUL'UN EN ESKİ ESNAFININ "HIRSIZ VAR" İSYANI

Mercan yokuşu esnafı dertli. Yokuşa dadanan hırsızlardan şikayetçi.

Haber: Özgür ALTUNCU/ Kamera: Yaşar KAÇMAZ, İstanbulDHA

Hırsızlar, Fatih'teki ünlü Mercan yokuşunda cirit atıyor. Bölgedeki esnaftan canı yanmayan yok. Bir çok hırsızlık güvenlik kamerasına yansıdı. O görüntülerden birinde hırsızlıların cesareti pes dedirtti. Kamera kayıtlarına yansıyan hırsızlık, güpe gündüz dükkan açıkken gerçekleştirildi. İki kişi kapıdaki dükkan sahibini oyalarken, üçüncü kişi içeri girip kasadaki parayı alıyor.

52 YILLIK ESNAFA TUZAĞA DÜŞTÜ

Aynı yerde 52 yıldır esnaflık yapan Mehmet Şanlı'nın  3 kişilik çetenin tuzağına düştüğü hırsızlık güvenlik kamerasına yansıyor.    Şanlı'nın yanına önce bir kişi adres sorma bahanesiyle yanaşıyor. Israrla ve uzatarak adres soruyor. Şanlı'yı isteği yöne çekemeyince bu kez devreye ikinci kiş giriyor. 67 yaşındaki Mehmet Şanlı'nın tanıdığı biri gibi davranıyor,   tokalaşıp hal hatır soruyor.

Ve sıra çetenin 3 numarasında.. Dükkana sızıyor, kasaya yöneliyor ve kasadaki 3 bin TL'lik dövizi alıp elini kolunu sallayarak dükkanı terkediyor. Dükkanın soyulduğunu çok sonra kasadaki paranın yokluğundan ve kamera görüntülerinden anladığını söyleyen Mehmet Şanlı o anları, " Elimi tuttu. 'Sen kimin oğlusun' dedim. 'Hacının oğluyum' dedi. O arada bir tanesi girmiş içeriye. O arada giriyor. Alıyor parayı. Biz burda 52 senelik esnafız. İki tane gözcü var. Biz de o arada kapılmışız"dedi. Hırsızların bu cesaretini yakalandıkları gün serbest bırakılmalarına bağlayan Şanlı bu görüşünde yalnız değil.

AKIMA KAPILIP ÇARPILDI AMA HIRSIZLIKTAN VAZGEÇMEDİ

Aynı sokakta bir başka hırsızlık olayı da dün yaşandı. Güvenlik kameralarına yansıyan hırsızlıkta, uyuşturucu bağımlısı olduğu anlaşılan şapkalı bir genç keşif yapıyor. Pazar sabahının tenhalığını fırsat bilen hırsız, gözüne kestirdiği bir dükkanın önce camını söküyor. Camı sökerken elinden hafifçe yaralansa da vazgeçmiyor. Çok sonra kendisini görüntüleyen kamerayı fark edip kablosunu kesiyor. Keserken yanlışlıkla elektrik kablosuna temas eden hırsız akıma kapılıp çarpılıyor, yere düşüyor ama düştüğü yerden kalkıp işine devam ediyor.

Aynı kişi yine aynı yerde ama bu kez yanında 3 kişi daha var ve maskeliler.. Tamamı maskeli hırsızlar aynı handa bulunan iki dükkanı da soyup izlerini kaybettiriyor.

ESNAF POLİSİN İLGİSİZLİĞİNDEN ŞİKAYETÇİ

Dükkanı soyulanlardan biri Emin Nom. Kasadaki 2 bin TL değerindeki dövizi çalınan Nom, "Bu ilk defa olmuyor. Buralarda her hafta bu tip olaylar oluyor"diyerek polisin ilgisizliğinden şikayet etti.

EVİMİZDE TEDİRGİNİZ

" Televizyoncular bile polisten daha önce geliyor" diyerek şikayetini dile getiren bir başka esnaf da," Evimize gittiğimizde rahat değiliz. Acaba ne zaman haber gelecek diye tedirginiz" dedi.

ESNAF SAHİPSİZ

Bir başka esnaf, "Bütün sokakta hırsız girmeyen dükkan yok. Hırsızı yakaladığımızda tokat vursak daha fazla ceza çekiyoruz. Hırsızlara hiç ceza yok. En çok bıktığımız, hırsızlar yakalansa bile yarın serbestler"şeklinde dile getirdi. Emniyet Genel Müdürlüğüne hırsızlıkla ilgili yazı yazdığını söyleyen bir esnaf da, " Hiçbir cevap alamadık. Ana caddede hırsızlık oluyor. Üç tane han soyuluyor. Sahipsiz bir sokak, sahipsiz bir esnaf. Lütfen yetkililer bu millete sahip çıksın"dedi.

Görüntü Dökümü:

--------------------------------

Uyuşturucu bağımlısı zanlının keşif yapması( Güvenlik Kamerası)

Dükkanın camını kesmesi, elinden yaralanması, devam etmesi

Kameranın kablosunu kesmesi, çarpılıp yere düşmesi, kalkıp işine devam etmesi ( Güvenlik Kamerası)

Maskeli grubun dükkana girmesi, kasayı boşaltmaları

Dükkan Sahibi Emin Nom ile röportaj, dükkanı soyulan bir başka esnafla röportaj

Hırsızlığın izlerinden detaylar

Hırsızlık zanlılarının Mehmet Şanlı'ya adres sorması( Güvenlik Kamerası)

ikinci kişinin yaklaşıp Şanlı ile tokalaşması, sohbet edip meşgul etmesinden detay ( Güvenlik Kamerası)

Üçüncü zanlının dükkana girmesi( Güvenlik Kamerası)

Dükkan içinden diğer zanlıya işaret yapması( Güvenlik Kamerası)

Kasadan parayı alıp çıkıp gitmesi( Güvenlik Kamerası)

Emin Şanlı ile röportaj

Bölgedeki esnaflarla röportajlar

Sokaktan genel ve detay görüntüler

17.07.2017 - 17.15 Haber Kodu : 170717155_

===========================

3- BEŞİKTAŞ SARAY CADDESİ'NDE BOMBA UZMANI İNCELEMESİNİ TAMAMLADI

Haber-Kamera: Ersan SAN - Ümit TÜRK- İSTANBUL DHA

Beşiktaş Saray Caddesi'nde rögar kapağının yanındaki çöküntü şüpheli bulununca yol trafiğe kapatıldı.  Polis çevrede önlem alırken inceleme yapması için bomba uzmanı çağrıldı. Bomba uzmanı ekip olay yerine gelerek incelemede bulundu. Yapılan incelemede herhangi olumsuz duruma rastlanmadı. Bunun üzerine belediye ekipleri yoldaki çöküntüyü gidermek için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü:

-----------

-Yoldaki inceleme

-Polisin önlemleri

-Belediye ekibinin gelmesi

-Çalışmalardan detay

17.07.2017 -  15.26 Haber Kodu : 170717120

======================

4-  POLİS ŞEHİT EDEN ŞÜPHELİ "RASTGELE ATEŞ ETTİM"

Haber: Ali AKSOYER/İSTANBUL

Tuzla'da kendisini durdurmak isteyen polis memuru Battal Yıldız'ı (31) tabancayla vurarak öldüren şüpheli Hikmet Sağır poliste işlemleri tamamlandıktan sonra çıkarıldığı Adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüpheliyle birlikte ele geçen silahın balistik incelemesi sürüyor.

PEŞİNDEN KOŞAN POLİS MEMURUNU ÖLDÜRMÜŞTÜ

Tuzla İçmeler Mahallesi, Ankara Caddesi üzerinde 15 Temmuz 2017 tarihinde saat 04.00 sıralarında meydana gelen olayda, polis yolda yürüyen şüpheli bir kişiye "Dur" ihtarı yapmıştı. Ancak kendisini durduran polis memurlarına kimlik vermek istemeyen şüpheli yaya olarak olay yerinden kaçmıştı. Şüpheli, peşinden koşan polis memuru Battal Yıldız'a ateş ederek ağır yaralamıştı. Marmara Üniversitesi, Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan evli ve iki çocuk babası polis memuru Battal Yıldız şehit olmuştu.

"RASTGELE ATEŞ ETTİM. ÖLDÜRMEK İSTEMEDİM"

Polis tarafından yakalanan şüpheli Hikmet Sağır'ın  Cinayet Büro Amirliğinde, peşinden koşan polisi vazgeçirmek için geriye doğru rastgele ateş ettiğini söylediği öğrenildi. Şüpheliyle birlikte ele geçirilen tabancanın ise balistik incelemenin sürdüğü belirtildi.

TUTUKLANDI

Anadolu Adalet Sarayına sevk edilen şüpheli  savcılık tarafından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Polisteki ifadesini tekrar eden şüpheli Hikmet Sağır  tutuklanarak cezaevine gönderildi.

=========================

5- DOĞAN MEDYA'YI İŞGAL DAVASINDA "TURUNCU TULUMLU" PROTESTO

Haber-Kamera: Ümit TÜRK İstanbul/ DHA

FETÖ'nün 15 Temmuz'da Hürriyet, CNN Türk, Kanal D ve DHA'nın da bulunduğu Doğan Medya Center binasını basan 3'ü tutuklu 19 askerin yargılandığı davayı izlemeye gelen Ak Parti Şişli İlçe Teşkilatı üyeleri ve müşteki yakınları, adliye önünde darbeci askerlere turuncu tulum giydirilmesini talep ettti.

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya verilen arada, adliye önünde toplanan grup, Doğan Medya baskınında darbecilerin şehit ettiği Vedat Bağcerci'nin fotoğrafını taşıyarak "idam isteriz" sloganları attı.

Grup adına açıklama yapan Ak Parti Şişli İlçe Teşkilatlanma Başkanı Fatih Balcıoğlu, Doğan Medya grubunu basan FETÖ üyelerinin şu an mahkemede yargılandıklarını hatırlatarak, "Bu hainler gerekli cezayı alana kadar alanları ve mahkeme salonlarını terk etmeyeceğiz" dedi. Duruşmada erlerin komutanları tarafından kandırıldıklarını beyan ettiklerini belirten Balcıoğlu, komutanların ise rahat tavırlar sergilediğini vurguladı.

"TEK TİP ÜNİFORMALARLA MAHKEMEYE ÇIKMALARINI İSTİYORUZ"

"Kahraman" yazılı tişörtlerle duruşmalara gidilmesini de eleştiren Balcıoğlu, "Bizler aslında bugün şunu istiyoruz; tek tip üniformalarla, bu şekilde tulumlarla bundan sonra mahkemeye çıkmalarını ve en kısa sürede de hakettikleri cezaları almalarını temenni ediyoruz" diye konuştu.  Grup yapılan açıklamanın ardından duruşmanın yapıldığı Çağlayan'daki İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi salonuna çıktı.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

Grubun adliye önünde toplanması

Fatih Balcıoğlu'nun konuşması

Turuncu tuluma urgan geçirilmesi

17.07.2017 - 15.11 Haber Kodu : 170717117_

==================================

6- SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI'NI İŞGAL GİRİŞİMİ DAVASINDA TAHLİYE TALEPLERİ REDDEDİLDİ

Haber: Serpil KIRKESER/ İstanbul DHA

15 Temmuz Darbe Girişimi gecesi Sabiha Gökçen Havalimanı'nı ele geçirmeye çalıştıkları iddiasıyla haklarında dava açılan  28 rütbeli darbeci askerin tahliye talepleri reddedildi.

Başbakanlık, Milli Savunma Bakanlığı ve TBMM Başkanlığı'nın davaya taraf olarak kabulüne karar veren mahkeme heyeti duruşmayı 27 Kasım'a ertelendi.

AVUKATLAR TAHLİYE TALEBİNDE BULUNDU

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri Ceza İnfaz Kurumları'nın karşısında bulunan binada yapılan duruşmanın öğleden sonraki oturumunda avukatların talepleri alındı. Avukatlar tutuklu 28 sanığın tahliyesini talep etti.

BAŞBAKANLIK, MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI VE TBMM DAVAYA TARAF OLARAK KATILMASINA KARAR VERİLDİ

Taleplere ilişkin ara kararlarını açıklayan mahkeme heyeti, Başbakanlık, Milli Savunma Bakanlığı ve TBMM Başkanlığı'nın davaya taraf olarak katılmasının kabulüne karar verdi. Atılı suçun niteliği, kuvvetli suç şüphesi ve öngörülen ceza miktarlarını da dikkate alarak 28 sanığın tutukluluk hallerinin devamına hükmeden mahkeme heyeti, esas hakkındaki mütalaasını hazırlaması için dosyanın duruşma savcısına verilmesini kararlaştırdı.

Celse arası mütalaa verilmesi halinde sanıklara ve avukatlarına mütalaanın verilmesini karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 27 Kasım saat 10.00'a erteledi.

========================

(geniş haber)

7- İŞLETMECİ UMUT EVİRGEN TAHLİYE EDİLDİ

Hayati KILIÇ - İstanbul DHA

Emirgan'da kendisini oyuncu Tuba Büyüküstün ile görüntüleyen gazeteciyi gasp ettiği iddiasıyla 2 çalışanıyla birlikte tutuklanan işletmeci Umut Evirgen ilk duruşmada tahliye edildi. Duruşmada Evirgen ile birlikte tutuklanan 2 çalışanına da tahliye kararı çıktı.

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada "Yol kesmek suretiyle birden fazla kişiyle silahlı yağma" suçundan 15 yıla dara hapis cezası istenen tutuklu sanıklar Umut Evirgen, Doğan Akbaş ve Ahmet Fatih Baltacı hazır bulundu. Şikayetçi İsmail Bayrak da duruşmaya avukatı ile birlikte katıldı.

SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİ

Tutuklu sanık Umut Evirgen 10 bin lira aylık gelirinin olduğunu belirterek " Üzerime atılan suçlamayı kabul etmiyorum. Olay tarihinde işletmeciliğini yaptığım işyerinde kahvaltı yapıyordum. Yanımda arkadaşım Tuba Büyüküstün vardı. Bir ara göz ucu ile baktığımda bir şahsın bahçede koşarak kaçtığını gördüm. Tedirgin oldum, ancak yerimden kalkmadım. Arkadaşım ile kahvaltı yapmaya devam ettim. Kendisine de bir şey söylemedim. Onun da gördüğünü sanmıyorum. Çünkü aramızda öyle bir diyalog yaşanmadı. Bir süre sonra orada çalışan diğer sanıklar geldiler. Kendilerine neden geldiklerini sordum. Onlar da bahçede hırsız diye  bir şahsı takip ettiklerini, ancak yanlarına gittiklerinde gazeteci olduklarını bu gazetecinin de İsmail Bayrak olduğunu söylediler. Ben İsmail Bayrak'ın gazeteci olduğunu biliyordum. Bir arkadaşımı aradım. Telefonunu ondan adım. Kendisine mesaj gönderdim. Mesajda bir yanlış anlama olduğunu bildirdim. Her hangi bir şekilde kimseye talimat vermedim. Suçsuzum beraatime karar verilsin" dedi.

"HIRSIZ SANIP KOVALADIK"

Umut Evirgen'e ait iş yerinde vale olduğunu belirten tutuklu sanık Ahmet Fatih Baltacı ve garson olduğunu belirten Doğan Akbaş da haklarındaki suçlamaları kabul etmediler. Sanıklar, "Beraber bahçede oturuyorduk. Bu sırada bahçeden bir şahsın koşarak gidip bir arabaya bindiğini gördük. Şirkete ait araca binip aracı arkasından takip ettik.Korna çalıp selektör yapmamıza rağmen durmadı. Araca sağ taraftan yanaşarak kim olduklarını, polise haber vereceğimizi söyledik. Fakat şahıslar durmadı. 20 metre gerimizde araç durdu. İçinden bir şahıs indi. Yanımıza gelip gazeteci olduğunu söyledi. 'Nasıl inanacağız' dediğimizde 'Al kameraya bak' dedi. Kamerayı istedik, bize verdi. Kamerayı alıp iş yerine döndük. İşletme müdürü ile karşılaştık. Ne olduğunu sordu, durumu izah ettik. Kamerayı emanet eşyaların saklandığı yere koyduk. Polis arayınca götürüp teslim ettik" dediler.

ŞİKAYETÇİ OLMADI

İsmail Bayrak ise sanıklardan şikayetçi olmadığını belirterek "Araç ile beni takip eden sanıkların yanına gittim. Tuba Büyüküstün'ün fotoğrafını çektiğimi söyledim. 'Fotoğrafları alabilirsiniz' dedim. Ancak şahıslar bu işten anlamadıklarını belirterek kamerayı istediler. Bizi takip et iş yerinden alırsın dediler. Kendi isteğim ile malzemeleri verdim. Ancak onlar gittikten sonra eşyaları geri getirilmeme ihtimalini düşünerek polise gidip şikayetçi oldum. Şikayetimden vazgeçiyorum" dedi.

TAHLİYE EDİLDİLER

Duruşma sonunda, sanıklara atılı suçun lehlerine değişme ihtimali bulunduğu gerekçesiyle tahliyelerine karar verildi. Tuba Büyüküstün'ün ise gelecek celse tanık olarak dinlenmesi kararlaştırılarak duruşma ertelendi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 4 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement