Dha Yurt Bülteni-10 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-10

AFRİN KÖYLERİNDE SESSİZLİK HAKİMHATAY sınırındaki Hassa, Reyhanlı ve Kırıkhan ilçelerindeki askeri hareketlilik devam ederken, Türkiye'den görünen Suriye'nin Afrin kentine bağlı köylerde sessizlik hakim.Farklı kentlerden Hatay'a gönderilen askeri zırhlı araçlar gelmeye devam ediyor.

17.01.2018 14:46

AFRİN KÖYLERİNDE SESSİZLİK HAKİM

HATAY sınırındaki Hassa, Reyhanlı ve Kırıkhan ilçelerindeki askeri hareketlilik devam ederken, Türkiye'den görünen Suriye'nin Afrin kentine bağlı köylerde sessizlik hakim.

Farklı kentlerden Hatay'a gönderilen askeri zırhlı araçlar gelmeye devam ediyor. TIR'larla getirilen tanklar ve askeri malzeme taşıyan kamyonlar farklı sınır karakollarına konuşlandırılıyor. Bu arada Hassa, Kırıkhan ve Reyhanlı'nın karşısındaki Afrin'e bağlı köylerde sessizlik hakim. Bu bölgelerde neredeyse kuş uçmuyor. Türk askerinin ise bölgedeki geniş güvenlik önlemi devam ediyor.

Görüntü Dökümü

------------------------

Afrine bağlı Şingili köyündeki evlerden görüntü

Motorsikletli Suriyeli vatandaşın görüntüsü

Köyün genel görüntüleri

Bilbile köyündeki evlerden görüntü

Türkiye hattındaki askeri kuleler

Suriye'nin Afrin ilçesinden genel görüntüler

Haber: Ferhat DERVİŞOĞLU - Faruk KAHRAMAN-Kamera: Faruk KAHRAMAN/ HASSA, (Hatay),

=======================================

MEHMETÇİK AFRİN OPERASYONU ÖNCESİ BİRLİKLERİNDEN SINIRA  BÖYLE UĞURLANDI

Kars'ta bulunan askeri birlikte görev yapan askerler Afrin operasyonu öncesi sınırdaki birliklere gönderildi. Kars'ta görevli askerlerin bir bölümü otobüslerle yola çıktı. Sınıra giden askerleri, birlikte kalan silah arkadaşları tarafından ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak uğurladı. Uğurlama töreni sosyal medya hesaplarında yayınlandı.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Askeri birliklerden görüntü

-askerlerin bulunduğu otobüslerin birlikten ayrılması

-birlikte bulunan diğer askerlerin ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak silah arkadaşların uğurlaması

-detaylar

Haber: KARS

=====================================

AVUKATTAN DOKTORA SALDIRI

İZMİR'in Karşıyaka ilçesinde, İzmir Barosu'na kayıtlı bir avukat, kız kardeşine antibiyotik vermediği gerekçesiyle doktor Bülent Öner'e saldırdı. Sağlık camiası, bugün bir araya gelerek saldırıya tepki gösterdi.

Olay, dün (salı) gündüz saatlerinde, Bostanlı 4 No'lu Aile Sağlık Merkezi'nde meydana geldi. İddiaya göre, İzmir Barosu'na kayıtlı ismi öğrenilemeyen bir avukat, kız kardeşine antibiyotik yazmadığı gerekçesiyle Aile Hekimi Bülent Öner'in çalıştığı sağlık ocağına geldi. Avukatın, Öner'e tehditlerde bulunduğu ve tekme attığı ileri sürüldü. Öner'in şikayetçi olması üzerine, polis avukatın bulunması için çalışma başlattı. Olayla ilgili açıklamalarda bulunan İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Doktor Mehmet Akçay, bu olayın Sağlık Bakanlığı tarafından uygulanan popülist politikaların, vatandaşla hekimin karşı karşıya getirilmesinin bir sonucu olduğunu söyleyerek, böyle olayların bir daha yaşanmaması için gerekli çalışmaların yapılmasını istedi. Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürü Yıldıray Çığırgil, "Beyaz Kod da dahil olmak üzere, Sağlık Bakanlığımızca bütün gerekli işlemler başlamış bulunmaktadır. Konuyu öğrendiğimiz an itibariyle devletimizin tüm resmi kurumları bu konuyla ilgili işlemlerini yapmış ve işlemler şu anda yürümektedir" dedi.

İzmir Aile Hekimleri Derneği Genel Sekreteri, Dr. Ajlan Aktaş ise, hekimlerin kimsenin kölesi ya da arenada aslanların önüne atılan gladyatörler olmadığını belirterek, "Bizler, tek dertleri mesleklerini layıkıyla yapmak olan insanlarız" dedi. Aktaş, konuşmasının ardından saldırıya uğrayan Öner'e çiçek verdi.

Birlik ve Dayanışma Sendikası izmir Şube Başkan Yardımcısı Derya Aydın Mengücük de olayla ilgili olarak şunları söyledi:

"Kim bilir kaç kez anlamlı ve önleyici tedbirler bekledik? Kaçıncı kez şiddetin mağduru arkadaşlarımıza geçmiş olsun dedik, teselli etmeye geldik. Sağlıkta maruz kaldığımız şiddetin genel nedeni, mesleğimizi tıbbi ve bilimsel standartlarda yapma isteğimiz ve kararlılığımızdır."

5 YILDA 46 BİN SAĞLIK ÇALIŞANINA ŞİDDET

Genel Sağlık-İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Doktor Alper Zobarlar ise olayla ilgili yaptığı açıklamada, şiddete maruz kalan sağlık çalışanlarının Sağlık Bakanlığı'nın Beyaz Kod sistemine başvuru yaptığını ve 2012 ile 2017 yılı arasındaki 5 yıllık dönemde, toplam 46 bin 361 başvuru yapıldığını belirterek, "Bunlardan 12 bin 489'unun fiziksel, 31 bin 513'ünün sözeldir. Başvuranlardan 27 bin 332'si hekim, 1929'u hekim dışı sağlık çalışanıdır. Bizler, öfkeliyiz. Suçluların ceza bulmasını istiyoruz." dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Açıklamalardan görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Davut CAN/ İZMİR,

=============================================

ZONGULDAK'TA 13 MADEN OCAĞINDA ÜRETİM DURDURULDU

ZONGULDAK'ta, 2017 yılında işçi sağlığı ve iş güvenliği tedbirlerine uymadıkları gerekçesiyle 38 işyerine 1 milyon 841 bin lira para cezası uygulandı. Denetimler sonucu işçilerin sağlıklarını ve güvenliklerini tehlikeye düşüren özel şirketlere ait 13 maden ocağında ise üretim durduruldu.

Türkiye'nin en büyük taş kömürü havzası Zonguldak'ta, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından 71 iş yerinde iş sağlığı ve güvenliği yönünden, 79 İş yerinde de iş yeri üretim ve düzenlenmesi yönünden denetimler yapıldı. Denetimler sonucu işçilerin sağlıklarını tehlikeye düşüren 13 maden ve 4 inşaatta çalışmalar durduruldu. İş sağlığı güvenliği yönünden yapılan incelemeler sonucu 38 işyerine 1 milyon 841 lira idari para cezası verildi. İşin yürütülmesi yönünden yapılan incelemelerde ise tespit edilen hususlar nedeniyle 11 iş yerine 131 bin lira idari para cezası kesildi.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu, iş müfettişlerince yapılan denetimlerin yanı sıra 982 işçi şikayeti aldıklarını belirterek, "Bunlardan 388 işçi şikayetini işçi lehine sonuçlandırdık. 332'si henüz sonuçlandırılmadı. 95 tanesi kısmen olumlu. 125 tanesinin de halen iş müfettişlerince incelemesi devam etmektedir. 6356 sayılı Sendikalar Toplu İş Sözleşme Yasası gereği işlemlerimizi de sürdürüyoruz. Aynı yıl içerisinde 20 işyerinde toplu iş sözleşmesi imzalandı. 47 iş yerinde anlaşmaya varılamaması nedeniyle arabuluculuk işlemlerini yürüttük. 23 iş yerinde işçinin istemleri üzerine grev oylamasını yaptık. Grev kararı alınan işyeri de 24 adettir. 49 işyerini de yüksek hakem kuruluna gönderdik. Burada işçi şikayetleri ile ilgili iş akdi sona eren işçilerin işçilerimize ilgili vurgulamak istediğimiz bir husus var. 25 Ekim 2017 tarihinde resmi gazetede yayınlanan kanun nedeniyle 1 Ocak'tan itibaren artık işçilerimiz iş akitleri sona erdirilenler il müdürlüğümüze değil, resmi arabulucuya başvuracaklar. Resmi arabulucu tarafından çözümlenememesi halinde ise iş mahkemesine başvuruları sağlanacaktır"

Görüntü Dökümü

-Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu'nun açıklaması

-Madenlerde detay(arşiv)

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK,

======================================

AMBULANSIN ÖNÜNE ÇIKAN KURT KAMERADA

Hakkari'nin Durankaya beldesine hasta almaya giden sağlık ekibinin karşısına yolda yiyecek arayan bir kurt çıktı. Ambulanstan korkan ve yol kenarındaki kar kütleleri nedeniyle boş araziye de kaçamayan kurt, bir süre süre sonra kaçaraka gözden kayboldu.

Durankaya beldesindeki bir hastayı almak üzere ambulansla yola çıkan Hakkari Devlet Hastanesi sağlık ekibi, kent merkezine yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta bulunan 2200 rakımlı Şivekür Tepesi'nde, yiyecek bulmak için yola inen bir kurtla karşılaştı. Ambulanstan korkan kurt, kaçmaya başladı. Yol kenarındaki kar kütleleri nedeniyle boş araziye kaçamayan kurt, yaklaşık 1 kilometre ambulansın önünde koştu. Kurt, bir süre sonra yolun kenarından kaçıp gözden kayboldu. Bu anlar, sağlık ekibi tarafından cep telefonuyla görüntülendi.

Ambulans sürücüsü Kasım Tekin, beldeye hasta almaya giderken, yiyecek bulmak için kent merkezine doğru gelen kurtla yaklaşık 1 kilomere yolculuk yaptıklarını, ardından da kurdun uzaklaşarak izini kaybettirdiğini söyledi.

Görüntü dökümü

-----------------------

-Kurtun ambulans önüne çıkması

-Kurtun koşmasından detaylar

-Kurtun koşarak uzaklaşması

Haber-Kamera: Mehmet ÖZKAN/HAKKARİ,

===========================================================

HAYIRSEVERE DUYGU DOLU MEKTUP BİRİNCİ OLDU

Hatay'ın İskenderun ilçesinde okullarının tadilatını yaptıran hayırsever işadamı Nurettin Çarmıklı'ya teşekkür için düzenlenen, 'En güzel mektubu yazma' yarışmasında 6-C sınıfından Leyla Sarıkaya birinci oldu. Okulda düzenlenen törende, Sarıkaya'ya yazdığı mektup için Nurettin Çarmıklı'nın gönderdiği hediye verildi.

Barbaros Mahallesi'nde bulunan Emine Saadet Çarmıklı Ortaokulu'nu geçtiğimiz yıllarda yaptıran Nurol Şirketler grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Çarmıklı, okula desteklerini devam ettiriyor. Bir süre önce Okul Müdürü İbrahim Seçkin ve öğretmenler okulu yaptıran hayırsever işadamına mektup yazarak okulun desteğe ihtiyacı olduğunu belirterek yardım istedi. Bunun üzerine okulun eksiklerini gidermek için proje hazırlatan Çarmıklı 80 bin TL'lik tadilat yaptırdı. Bunun üzerine okul yönetimi, hayırsever iş adamına teşekkür için

'En güzel mektubu yazma'  yarışması düzenledi.

Yarışmaya katılan öğrencilerin arasından birinci seçilen mektup hayırsever işadamına gönderilerek yaptıkları yardım dolayısıyla teşekkür edildi. Aldığı mektup karşısında oldukça duygulandığını bildiren işadamı Nurettin Çarmıklı kendisine mektup yazan Leyla Sarıkaya adlı öğrenciye hem hediye hem de mektupla teşekkür etti. Okulun bahçesinde düzenlenen törende konuşan Okul Müdürü İbrahim Seçkin, Nurettin Çarmıklı'ya teşekkür etti.  İş adamının gönderdiği mektup ile hediyesi okul müdürü tarafından yarışma birincisi Leyla Sarıkaya'ya teslim edildi. Leyla Sarıkaya ise kendisine gönderilen mektubu arkadaşlarına da okudu.

Görüntü Dökümü

------------------------

Okul müdürünün konuşması

Öğrencilerden görüntü

Mektup yazan öğrencinin gelen mektubu okuması

Okul müdürünün hediyeyi öğrenciye vermesi

Haber-Kamera: Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),

============================================================

10 BİN EURO FAZLA PARA ÖDEYEN VEZNECİYE MÜJDELİ HABER CANLI YAYINDA GELDİ

KAYSERİ'deki bir döviz bürosu veznedar 54 yaşındaki Ahmet Aksu, dalgınlıkla 34 bin euroyu 44 bin euro olarak bozmuş ve 1'i kadın 3 kişiye 10 bin euro fazla ödeme yapmıştı. Bu durumun ardından o kişilere seslenen Aksu, "Parayı getirirlerse duacı oluruzö dedi ve 1 gün sonra müjdeli haber geldi.

Kayseri Kazancılar Çarşısı'ndaki bir döviz bürosunda veznedar Ahmet Aksu, bir anlık dalgınlıkla 34 bin euroyu 44 bin euro olarak bozdu. Durumu fark ettiğinde ne yapacağını şaşıran Aksu, "O an dalgınlıktan fazla para ödedim. 10 bin euru yani 45 bin 700 TL fazla ödedim. Ama bu kişilerin duyarlı olduğuna inanıyorum ve parayı getireceklerini düşünüyorum. Eğer getirirlerse duacı oluruz" dedi. Doğan Haber Ajansı'nın haberi ardından 25 yıllık vezneci bu olayın ardından bir televizyon programına da katıldı. Canlı yayında programın sunucusu Aksu'ya müjdeli haberi verdi ve "Para bulunduö dedi. Haberi alır almaz gözyaşlarına boğulan Aksu, program sunucusuna sarılarak, duygu dolu anlar yaşadı. Program sunucusu, canlı yayında televizyonu Fransa'dan bir kişinin aradığını ve  fazla parayı alan 3 kişiden birinin kız kardeşi olduğunu belirterek, kardeşine ulaştığını ve fazla alınan paranın karakola teslim edileceğini söylediğini iletti.

"GECİKİNCE TEREDDÜDE DÜŞTÜM"

Veznedar Ahmet Aksu bu haber üzerine çok mutlu olduğunu belirterek, gözlaşlarını tutamazken, "Yanlışlıkla olduğundan şüphem yoktu. İyi niyetlerinden şüphem yoktu. Sadece biraz gecikince tereddüde düştüm. İşi gücü rast gelsin.ö dedi. Diğer yandan paranın polis tarafından döviz bürosu sahibine teslim edileceği belirtildi.

Görüntü dökümü:

---------------------------

(DÜN GEÇİLEN GÖRÜNTÜLER)

-Vezneci Ahmet Aksu ile röportaj

-Güvenlik kamerasından görüntüler

-Döviz  bürosundan görüntüler

-Detaylar

Haber-Kamera: Cafer ZENGİN/KAYSERİ, -

=========================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-10 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement