Dha Yurt Bülteni-10 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-10

(ÖZEL) 1)ABDULLAH GÜL: BABAMIZIN HAYAT TARZI, BİZE VASİYETTİRONBİRİNCİ Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, babası Ahmet Hamdi Gül'ün cenazesi nedeniyle Kayseri'ye gelenlere teşekkür etti.

09.05.2017 14:41

(ÖZEL)

1)ABDULLAH GÜL: BABAMIZIN HAYAT TARZI, BİZE VASİYETTİR

ONBİRİNCİ  Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, babası Ahmet Hamdi Gül'ün cenazesi nedeniyle Kayseri'ye gelenlere teşekkür etti. Gül,"Babamızın hayat tarzı bize vasiyettir" dedi.Taziye çadırında okunan Kuran-ı Kerim ve duaları dinleyen Abdullah Gül, başsağlığına gelenlerin tek tek elini sıkarak teşekkür etti. Abdullah Gül, burada yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Böyle acılı günümüzde bizleri yalnız bırakmayan dostlarımıza, bütün herkese çok teşekkür ederim. Başta sayın Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı, Başbakan, ana muhalefet partisinin genel başkanı, diğer parti başkanlarımız, bakanlarımız, milletvekillerimiz, eski ve yeni siyaset hayatındaki bütün arkadaşlarımız, belediye başkanlarımız hepsi zahmet ettiler. İşlerini güçlerini bırakıp uzaktan- yakından hep geldiler. Bütün ailem adına hepsine çok teşekkür ederim. Cenab-ı Allah bütün hepimizin geçmişlerine rahmet eylesin, mekanlarını cennet etsin. Geride kalanlarına da hep sağlık, sıhhat, afiyet dilerim. Basın mensupları arkadaşlarıma, sizlere de çok teşekkür ederim, sağ olun. İş dünyasından işini, gücünü bırakıp gelen arkadaşlarımız oldu. Yine basın, kültür hayatından, spor hayatından bir çok arkadaşımız geldi. Tabii hemşerilerimiz, babamın arkadaşları, dostları, akrabaları, hepimizin gönüldaşlarımıza, hepsine çok çok teşekkür ederim. Babamızın hayat tarzı, bize vasiyettir."

AHMET TÜRK VE SIRRI SAKIK DA TAZİYEYE GELDİ

Mardin'in DBP'li eski Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ile Ağrı'nın eski Belediye Başkanı Sırrı Sakık da Abdullah Gül'e taziyeye geldi. Ahmet Türk ve Sırrı Sakık öğle saatlerinde Kayseri'ye gelerek, 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün babasının evinin bahçesine kurulan taziye çadırına girdi. Türk ve Sakık, Abdullah Gül ve kardeşi Macit'e başsağlığı diledi. Gül Ailesi, taziyeye gelenlerin tümüne olduğu gibi Türk ve Sakık'a da öğle yemeği ikram etti.

Olağanüstü Hal uygulamasıyla görevlerinden alınan Ahmet Türk ve Sırrı Sakık'ı yarım saat süren ziyaret sonrası Abdullah Gül, taziye çadırından yola kadar uğurladı. Bu arada, çevre illerden çok sayıda büyükşehir ve il belediye başkanı da Kayseri'ye gelerek Gül Ailesine başsağlığı dileklerini iletti.

Görüntü Dökümü:

-----------------------------------

-11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün çadırda taziyeleri kabul etmesi

-11. Cumhurbaşkanının Gül'ün Kur'an dinlemesi

-Gül'ün dua etmesi

-Abdullah Gül'ün açıklaması

(Haber: Oktay ENSARİ/Kamera: Zafer BARIŞ/KAYSERİ DHA)

========================================================

(ÖZEL)

ABDULLAH GÜL: BABAMIZIN HAYAT TARZI, BİZE VASİYETTİR(EK)

2)AHMET TÜRK VE SIRRI SAKIK DA TAZİYEYE GELDİ

Mardin'in DBP'li eski Büyükşehir Belediye Başkanı  Ahmet Türk ile Ağrı'nın eski Belediye Başkanı Sırrı Sakık  da Abdullah Gül'e taziyeye geldi. Ahmet Türk ve Sırrı Sakık öğle saatlerinde Kayseri'ye gelerek, 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün babasının evinin bahçesine kurulan taziye çadırına girdi. Türk ve Sakık, Abdullah Gül ve kardeşi Macit'e başsağlığı diledi. Gül Ailesi, taziyeye gelenlerin tümüne olduğu gibi Türk ve Sakık'a da öğle yemeği ikram etti.  Olağanüstü Hal uygulamasıyla görevlerinden alınan Ahmet Türk ve Sırrı Sakık'ı yarım saat süren ziyaret sonrası Abdullah Gül, taziye çadırından yola kadar uğurladı. Bu arada, çevre illerden çok sayıda büyükşehir ve il belediye başkanı da Kayseri'ye gelerek Gül Ailesine başsağlığı dileklerini iletti.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Mardin eski Belediye Başkanı Ahmet Türk ve Ağrı eski Belediye Başkanı Sırrı Sakık'ın çadırda Gül'le birlikte yemek yemeleri

-Genel Detaylar

(Haber: Oktay ENSARİ/Kamera: Zafer BARIŞ/KAYSERİ DHA)

=======================================================

3)BODRUM'DA LODOS HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde etkili olan şiddetli lodos rüzgarı, tekneleri sürükledi. Turistik tesislerin masa ve sandalyelerini denize sürükledi.  Bodrum'da bu sabah başlayarak öğle saatlerinde hızı 60 kilometreye kadar ulaşan lodos rüzgarı, ilçede hayatı olumsuz etkiledi. Kenttekiler yolda yürümekte zorluk çekti. Sahillerde ve plajlarda sezonu açan restoran ve otellerin masa ile sandalyeleri sürüklendi. Esnaftan bazıları, şezlonglarını denizden topladı.Sahilden 80 metre açıkta demirli olan 'Çılgın' isimli 18 metrelik motor yat, demir tarayarak karaya kadar geldi ve su alıp batmaya başladı. Ağır hasar alan yatı kurtarmaya çalışan gemiciler, çok zor anlar yaşadı. Bir gemici, iskele ile tekne arasında sıkışmaktan son anda kurtuldu. DHA kameraları o anları görüntülendi. Ayrıca iki ayrı motor yat ise kaptanları tarafından tam karaya oturacakken son anda kurtarıldı. Sahildeki restoran ve kafetaryaların ahşap iskeleleri parçalandı. Bugün yapılması gereken Bodrum- İstanköy (Kos) İstanköy- Bodrum feribot seferleri iptal edildi.

Ortakent ve Turgutreis'te küçük balıkçı kayıkları, karaya sürüklenerek battı. Dev ağaçların kökünden söküldüğü lodos fırtınasında, Liman Başkanlığı ve Bodrum Belediyesi ekipleri sık sık uyarılarda bulunarak teknelerin limandan dışarı çıkmamasını ve denize açılmamalırın istedi. Bodrum'da süren fırtınanın yarın (çarşamba) akşam saatlerine kadar devam edeceği belirtildi.

Kafeterya işletmecisi Selma Algün, "Genellikle mayıs aylarında böyle lodos olmazdı. Tüm sahil düzenlemelerimizi yapmıştık. Ancak lodos fırtınasıyla gelen dev dalgalar, tüm emeklerimizi aldı götürdü. Birçok işyeri sular altında kaldı" dedi.

Görüntü Dökümü:

----------------------

Kıyıya vuran tekneden ve tekneyi kurtarmaya çalışanlardan görüntü

Batmakta olan tekneden görüntü

Sahildeki restoranlar masa sandalyeleri toplayan esnaf

Haber: Yaşar ANTER/ BODRUM (Muğla),

==========================================================

4)KAPKAÇ MAĞDURUNDAN EMNİYET MÜDÜRÜNE TEŞEKKÜR ZİYARETİ

ANTALYA'da kapkaça uğradıktan sonra polisin sınava yetiştirdiği 26 yaşındaki Arzu Tıraş, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya'yı makamında ziyaret edip teşekkür etti.

29 Nisan günü saat 09.00 sıralarında Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi sınavına girmek için evinden çıkan Arzu Tıraş'ın içinde sınav giriş belgesi, banka kartı, kimlik kartı ve 10 TL bulunan çantası, otobüsten indiği sırada kendisini takip eden iki kişi tarafından kapkaç yöntemiyle çalındı. İhbarın ardından bölgede araştırma yapan polis, Tıraş'ın çantasını ormanlık alanda buldu. Polis, kimliklerini teslim ettiği Tıraş'ı sınavın yapıldığı okula ulaştırdı.

'CANI GÖNÜLDEN TEŞEKKÜR EDİYORUM'

Bugün sabah saatlerinde Uncalı'daki İl Emniyet Müdürlüğü binasına gelen Arzu Tıraş, Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya'yı makamında ziyaret edip teşekkür etti. Arzu Tıraş, "Açık öğretim sınavına gitmek için yola çıktığım sırada yaşadığım kapkaç olayından dolayı emniyet teşkilatına, o gün ismini bilmediğim ve hatırlamadığım polis memurlarımıza, polis ağabeylerime canı gönülden çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun hepsinden" dedi.

Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ise "Arzu kızımıza geçmiş olsun diyorum. Hayatı boyu hiçbir mağduriyet yaşamamasını diliyorum. İmtihanının sanıyorum biraz travmalı geçmiştir o gün. İnanıyorum ki telafi edecektir bundan sonraki imtihanlarında" diye konuştu. Celal Uzunkaya, Elif Tıraş'a satranç takımı ve eğitim legosu armağan etti.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Emniyet müdürü ve Arzu Tıraş'ın görüntüleri

RÖP 1: Arzu Tıraş

RÖP 2: Celal Uzunkaya ( Emniyet Müdürü )

Arzu Tıraş'ın emniyetten çıkışı

Emniyet müdürlüğü dış plan görüntü

113 MB   -- 01.13

Haber: Erol AKKIR-Kamera: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

======================================================

5)SURİYE'DE GÖREV YAPAN MEHMETÇİĞE ANAMUR ÇİLEĞİ

MERSİN'in Anamur İlçesi'nden Suriye'de görev yapan Mehmetçiğe 2 ton çilek gönderildi.

Yurt topraklarının savunulması ve sınır güvenliğinin sağlanması için Suriye topraklarında bulunan askerlere moral vermek için Anamur Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü öncülüğünde başlatılan çalışma ile komisyonculardan ve çilek üreticilerinden 2 ton çilek toplandı. Anamurlular adına yapılan organizasyonda toplanan çilekler paketlenerek kamyonlara yüklenip,  Türk askerlerinin bulunduğu üs bölgelerine ulaştırıldı. Belediye Başkanı MHP'li Mehmet Türe, bir süre önce de  3.5 ton Anamur muzunun Suriye'de görev yapan Mehmetçiklere gönderildiğini hatırlattı. Türe, bu kez de komisyon ve çilek üreticilerinden temin edilen 2 ton çileğin Mehmetçiklere ulaştırıldığını belirterek, Komisyoncular Derneği Başkanı Orhun Yıldız, Anamur Hal esnafına  teşekkür etti.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Çilek ekibinin Suriye'ye geçişi

Karşıdan gelen zırhlı araçlar

Suriye sokakları yıkık vaziyette

Ekip Suriyeli çocuklara çikolata verirken

Zırhlı konvoy geçerken

Askerler çilekleri taşırken

Çocuklara çilek servisi

Genel ve detaylar

SÜRE: 02.58 Boyut: 258 MB.

Haber: Mithat ÜNAL-Kamera: ANAMUR (Mersin),

======================================================

6)173 KİLO UYUŞTURUCUYU YOLDA BULDUĞUNU ÖNE SÜRDÜ

ADANA Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin şüphe üzerine durdurduğu otomobilin arka koltuğunda 173 kilo 600 gram esrar ele geçirildi. Uyuşturucu poşetlerini, yol kenarında bulup, aracına koyduğunu iddia eden 34 yaşındaki Erkan Doğan, tutuklandı. Merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Mıdık Mahallesi'nde devriye gezen polis ekipleri, Erkan Doğan'ın yönetimindeki otomobili durdurarak kontrol etmek istedi. Polis ekiplerinin 'Dur' ikazı üzerine, kaçan araç kovalamaca sonucu yakalandı. Hürriyet Polis Merkezi Amirliği'ne götürülen otomobilde narkotik köpeği 'July' ile arama yapıldı. Otomobilin arka koltuğunda ve bagajında poşetler içinde toplam 173 kilo 600 gram kubar esrar ele geçirildi. Gözaltına alınan Erkan Doğan, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. Doğan, sorgusunda, "Otobandan Adana'ya geliyordum. Yolda poşetler dikkatimi çekti. Hareket halindeki bir araçtan düşmüş olabileceğini ve sahibini bulabileceğimi düşünerek aldım, arka koltuğa koydum. Uyuşturucu olduğunu bilmiyordum, mal benim değil" diye ifade verdi. Erkan Doğan, ifadesinin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Narkotik köpeğinin otomobilde arama yapması

Aracın bagajının açılması

Bagajın içindeki siyah büyük torbaların görüntüsü

Aracın arka kapılarının açılması ve içindeki bavulların, torbaların görüntüsü

İçindeki bir torbanın bıçakla kesilerek açılması

Torbanın içindeki esrar görüntüsü

SÜRE: 57"    BOYUT: 58 MB

Haber: Fatih KARAÇALI-Kamera: ADANA,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-10 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement