Dha Yurt Bülteni-10 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-10

Dha Yurt Bülteni-10

SEL ÇANAKKALE'DE TAHRİBATA NEDEN OLDU (EK)1)YAĞIŞ TARLALARI DA VURDUÇanakkale'nin Bayramiç ilçesindeki Tülüler, Bıyıklı ve Köylü köylerindeki tarım arazileri, şiddetli yağış ve dolu nedeniyle büyük zarara uğradı.

18.07.2017 15:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SEL ÇANAKKALE'DE TAHRİBATA NEDEN OLDU (EK)

1)YAĞIŞ TARLALARI DA VURDU

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesindeki Tülüler, Bıyıklı ve Köylü köylerindeki tarım arazileri, şiddetli yağış ve dolu nedeniyle büyük zarara uğradı. Dün akşamdan itibaren elma ve şeftali bahçelerine zarar veren dolu yağışının ardından Bayramiç İlçe Tarım Müdürlüğü zarar tespit çalışmaları başlattı. Bayramiç'te elma üreten Ramazan Arslan 20 dönümlük elma bahçesinin yüzde 70'inin yağış nedeniyle tahrip olduğunu belirterek "Dolu nedeniyle elmalar zedelenmiş. Bir süre sonra çürüyecek. Tezgaha çıkarılıp satılması mümkün değil. Maddi kaybım yüksek" diye konuştu.

Görüntü Dökümü :

--------------------------

-Sel ve dolu nedeniyle hasar gören bahçelerden görüntü,

- Yağan doludan görüntü,

-Elma üreticisi Ramazan Arslan ile röportaj.

Haber - Kamera: Fatih DALDAL/ BAYRAMİÇ (Çanakkale),

===================================================

2)BELEDİYEDEN 'AYI' UYARISI

SİVAS'ın Gemerek ilçesine bağlı Sızır beldesine inen ayının sokakta dolaşması güvenlik kameralarına yansıdı. Belediye sosyal medyadan halkı uyardı.

Sızır'da bir kurumun kameralarına yansıyan görüntüde, gece saatlerinde belde merkezine inen ayının, sokaklarda gezinmesi görünüyor. Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından Sızır Belediyesi, sosyal medya hesabından açıklama yaparak vatandaşları ayı saldırılarına karşı uyardı. Belediyeden yapılan açıklamada, "Son günlerde kasabamız çevresinde ve içerisinde yaban ayısı görülmektedir. İnsanlar ve hayvanlar için tehlike arz ettiğinden, vatandaşlarımızın bu konuda dikkatli olmaları gerekmektedir" ifadeleri kullanıldı.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Güvenlik görüntüleri

-Ayının sokaklarda gezinmesi

-Belediyenin paylaşımı

Haber: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

====================================================

3)BURSA'DA UYUŞTURUCU OPERASYONU

BURSA'da uyuşturucu satan kişilere yönelik polis tarafından düzenlenen operasyonda bir eve yapılan baskında 51 gram bonzai maddesi ele geçirildi.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri uyuşturucu madde temini yapan kişilere yönelik operasyon düzenledi. Nilüfer ilçesi'nde yapılan uygulamada üzerlerinden bir miktar bonzai çıkan F.Ö., İ.Y., E.T. ve R.Ç.'nin verdiği bilgiler doğrultusunda uyuşturucu madde sattığı tespit edilen İ.Ş.'nin evine baskın yapıldı. Yapılan aramada 51 gram bonzai maddesi bulundu. Osmangazi ilçesi'nde uyuşturucu sattıkları belirlenen A.S., T.A. ve Y.G.'nin üzerlerinde ve evlerinde yapılan aramalarda ise bir miktar metamfetamin, bir miktar bonzai, bir çıkı esrar maddesi ile bir adet uyuşturucu tartımında kullanılan hassas terazi, bir adet ruhsatsız tabanca ile bir adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi.

Her iki olayla ilgili soruşturmaya başlandı. İfadeleri alınan, F.Ö., İ.Y., E.T., ve R.C. "kullanmak maksadıyla uyuşturucu  madde almakö  suçundan, İ.Ş., A.S., T.A. ve T.G.  ise  "uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçlarından adliyeye çıkartıldı.

Görüntü Dökümü

---------------------

Polisin ev araması

Bonzai maddesinin bulunması

Zanlıların Emniyetten çıkarılması

Hüseyin TÜCCAR/BURSA,-

===================================================

4)TARİŞ KOLONYA FABRİKASI AYDIN'A TAŞINIYOR

İZMİR'de 1972 yılından beri faliyette olan Tariş İncir Tarım Satış Kooperatifleri Birliği'ne bağlı kolonya fabrikası Aydın'ın Germencik İlçesi'ndeki Ortaklar Organize Sanayi Bölgesi'ne taşınacak.  Tariş İncir Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bircan, S.S Tariş İncir Tarım Satış Kooperatifleri Birliği'ne bağlı kolonya fabrikasının Germencik'in Ortaklar Mahallesi'nde bulunan Organize Sanayi Bölgesi'ne taşınacağını söyledi. Tariş'in 1915 yılında kurulduğunu belirten Bircan, "Dünyada yüz yıllık üretim yapan firmalar çok nadirdir. Buradaki birliğin temel amacı tabiki incir alım satımıdır. Ancak yörede birliğe bağlı 14 kooperatifimiz var. 1972 yılından beri aynı markadan olan kolonyamız var. Marka değerimiz çok önemlidir. Türkiye'de özellikle Ege Bölgesi'nde yoğun olan ancak son yıllarda da iç Anadolu Bölgesi'ne doğru yayılan Tariş Kolonyaları giderek büyümeye devam ediyor" diye konuştu.

Kolonya üretiminin 45 yıldan beri İzmir'de yapıldığını anlatan Mustafa Bircan, fabrikanın Ortaklar OSB'ye taşınacağını açıkladı. OSB'de 9 bin metrekare yer aldıklarını anlatan Bircan, "Fabrikanın yapılması için ihale yapıldı, çalışmalar 135 günde tamamlanacak. 8 milyondan fazla yatırım yaptık. İzmir'de yılda bir milyon litre üretim yapan kolonya fabrikamızı en son teknlojik sistemle buraya taşıyacağız. Yıllık ise 600 bin litre kolonya satışımız var. Yeni kuracağımız fabrikada ilk etepta 50 -100 arası işçi çalışacak ama daha sonraki dönemlerde bu sayı artacak. Hem Aydın hem de Germencik kazanacak. İncir İşletme Müdürlüğü Germencik'te, Kolonya İşletme Müdürlüğü ise Ortaklar'da olacak" dedi. Yıllık 7 milyon TL'nin üzerinde ciroya sahip olduklarını vurgulayan Bircan, yeni yapılacak kolonya fabrikasının görselini basın mensuplarına tanıttı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Mustafa Bircan'ın konuşmasından görüntü,

-Kolonya fabrikasının yeni yapılacak binasının görselinden görüntü.

Haber - Kamera: Burhan CEYHAN/ AYDIN,

========================================================

5)UYUŞTURUCU BAĞIMLISI GENÇLER EĞİTİM VE İŞ İMKANINA KAVUŞUYOR

GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Oya Bahadır Yüksel Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi gören uyuşturucu bağımlısı gençler, eğitim ve iş imkanına kavuşuyor.

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 9 yıl önce kurulan Oya Bahadır Yüksel Rehabilitasyon Merkezi'nde uyuşturucu bağımlısı gençler tedavi ediliyor. Merkezde tedavi edilen gençler, uzman eğitici ve öğretmenlerin aracılığıyla aynı zamanda çeşitli alanlarda da kurs alıyor. Barınma ihtiyaçları da merkez tarafından karşılanan 12-18 yaş arasındaki gençlere, 6 ay süren tedavi sürecinin ardından mesleki eğitimler de veriliyor. Madde kullanmaktan uzaklaşan gençler, merkezde aldıkları eğitimlerle hayatlarına yeni bir yol çiziyor.

Alkol Madde Araştırma Tedavi Eğitim Merkez'lerine alternatif olarak kurulan ve uyuşturucuyla mücadelede Gaziantep'te etkin rol oynayan merkezde tedavi gören gençler, hayata tutunduklarını ve aldıkları eğitimlerle uyuşturucudan uzaklaştıklarını söyledi. Psikolog ve sosyal hizmet uzmanları refakatinde sınıflarda konuşup, tartışan gençler, fotoğraf, diksiyon, tekstil, el sanatları ve müzik eğitimleri görüyor. Merkezlerde tedavi eğitimleri tamamlanan gençler, Küçük Sanayi Sitesi'nde bulunan Esnaf Odaları Birliği'nin Meslek Edindirme Merkezi'nde istihdam garantili kaynakçılık, torna, doğalgaz ve oto elektrik kursları alıyor.

Merkezde görevli psikiyatri uzmanı Dr. Cenk Yancar, merkezin Türkiye'de başka örneğinin olmadığını söyleyerek, "Merkezimiz bağımlılıkla alakalı tedavinin rehabilitasyonun bir arada yürütüldüğü bir merkez. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin kurduğu ve başkan Fatma Şahin'in de destek verdiği bir proje. Bu projenin diğer projelerden farkı, tedaviyle rehabilitasyon süreci beraber yürüyor. Hastaların tedavileri esnasında maddesiz nasıl yaşayacakları ile ilgili becerilerinin kazandırıldığı, aile ile ilgili eğitimlerin yapıldığı aynı zamanda tedavinin daha sonraki aşamalarında hobi ve meslek edindirmeye yönelik çalışmaların yapıldığı ve bütün uygulamaların tek elden kontrol edildiği bir proje buö diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Gençlere eğitim verilmesi

Gençlerin takı yapması

Gençlerin mozaik çalışması

Gençlerin konuşması

Torna tezgahında çalışma yapılması

Gençlerin yaptığı çalışmalar

Cenk Yancar'ın konuşması

Genel ve detay görüntüler

(Haber-Kamera: Metin Faruk TAMER-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 306 MB

=========================================================

BAŞPEHLİVAN İSMAİL BALABAN:

6)ALTIN KEMERİN SAHİBİ OLACAĞIM

KIRKPINAR'ın son başpehlivanı İsmail Balaban bugün Balıkesir'de aynı zamanda Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği Başkanı olan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'u ziyaret etti. Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği'nin Avlu Sosyal Yaşam Merkezi'ndeki binasında gerçekleştirilen törende konuşan 656. Kırkpınar Güreşleri'nin başpehlivanı Balaban, "Kırkpınar'da birincilik bu yıl bana nasip oldu. Çok çalışmıştım. 2013 yılından sonra yeniden Kırkıpınar'da başpehlivan olmanın gururunu yaşıyorum. Üstüste 3 kez başpehlivanlığı kazanıp, altın kemerin ebedi sahibi olmak istiyorum.Bunun için çalışmalarımı sürdüreceğim " dedi. Ata sporu güreşe Balıkesir'in sahip çıktığını belirten İsmail Balaban, Balıkesir Büyükşehir ve Karesi Belediyesi'nin katkıları ile Balıkesirli Cihan Pehlivanı Kurtdereli Mehmet adına düzenlenen Kurtdereli Yağlı Güreşleri'nin de son yıllarda en önemli organizasyonlardan biri haline geldiğini vurguladı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ise Balaban'ı bir kez daha kutlarken, "İstiyoruz ki yağlı güreşler sevilsin, takdir edilsin. Eğer yağlı güreşe iltifat çok olursa, ona göre seyircisi bol olursa, yağlı güreşçilerimizi desteklersek, gençlerimiz futbolcuların isimlerini ezbere bildiği gibi, yağlı güreşçilerimizin ismini de ezbere bilir. O zaman yağlı güreşleri ve ata sporumuzu hak ettiği noktaya taşırız. Bir futbolcuya verilen önem kadar yağlı pehlivanlarımıza da değer verip desteklediğimiz zaman ata sporumuzu dünyaya tanıtırız. Ata sporumuzu geleceğe taşırız" dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyespor'un minder güreşinde de hem A takımının hem de genç takımın Süper Lig'e çıktığını anımsatan Başkan Uğur, "Yağlı güreşte de verdiğimiz destekle Balıkesirli gençler Balıkesir'in ismini duyurmaya başladı. Pehlivanlar diyarı Balıkesir'den inşallah Mehmet Ali Yağcılar gibi, Kurtdereli Mehmet Pehlivanlar gibi, Sabri Acar'lar gibi, İbrahim Gümüş gibi, Saffet Kayalılar gibi başpehlivanları çıkartıp güreştireceğiz. Güreşçiler merak etmesin, yağlı güreşlere destek vermeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.  Tören sonunda Başkan Uğur ile birlikte Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, Kırkpınar Başpehlivanı İsmail Balaban, teşvik birinci boy üçüncüsü Burhan Karabulut, teşvik ikinci boy şampiyonu Mahsun Bilgiç, Ayak Boyu birincisi İhsan Derin, Büyük Ortaboy üçüncüsü Gökhan Öz'e madalya ve altınları takıldı. Tören hatıra fotoğraflarının çektirilmesi ardından sona erdi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Avlu'daki tören alanı

İsmail Balaban için hazırlanan pankart

Balaban'ın Kırkpınar'da başpehlivanlığı kazandığı güreşin görüntüleri

İsmail Balaban konuşuyor

Başkan Uğur konuşuyor

Ödül töreni

Haber: Hilmi DUYAR - Kamera: Coşkun YAMAN/ BALIKESİR,

=====================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-10 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement