Dha Yurt Bülteni-11 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-11

Fransız gazeteci Şırnak'ta 'terör örgütüne yardım' suçlamasıyla tutuklandı ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi yakınlarındaki Habur Gümrük Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapan Fransız gazeteci Laup Jean Rene Bureau, terör örgütüne yardım ve yataklık yaptığı iddiasıyla gözaltına alındı.

02.08.2017 18:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransız gazeteci Şırnak'ta 'terör örgütüne yardım' suçlamasıyla tutuklandı

ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi yakınlarındaki Habur Gümrük Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapan Fransız gazeteci Laup Jean Rene Bureau, terör örgütüne yardım ve yataklık yaptığı iddiasıyla gözaltına alındı. Sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen Laup Jean Rene Bureau,  tutuklandı.

Türkiye'nin Irak'a açılan Habur Sınır Kapısı'ndan 26 Temmuz günü giriş yapan Fransız gazeteci Laup Jean Rene Bureau, yapılan üst arama ve incelemede Suriye'deki PYD/ YPG'li teröristlerle çekilen fotoğrafları bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alındı. Şırnak Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne götürülen gazeteci Bureau'nun üzerindeki dijital materyaller incelemeye alındı. İncelemelerde gazeteci Laup Jean Rene Bureau'nun, PYD/YPG'ye mensup teröristlerle yaşamları ve silahlarına ilişkin yaptığı röportajlar ve çektiği fotoğraflar, örgütün propagandasına yönelik tüm birimlerin tanıtımı, terör örgütüne ait olduğu değerlendirilen 'silah teslim listesi' ibareli dokümana ilişkin görüntü kaydı gibi çok sayıda doküman ve video görüntüleri bulundu. Emniyetteki sorgusunun tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen Fransız gazeteci Bureau, savcılıktaki verdiği ifade sonrası tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Hakimlikteki ifadesinin ardından Fransız gazeteci Laup Jean Rene Bureau, terör örgütüne yardım ve yataklık suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haber: ŞIRNAK,

=====================================================

TEM'in kapalı olduğu Bolu Dağı'nda araç yoğunluğu

BOLU Dağı'nda TEM'deki yol çalışması nedeniyle ulaşımın sağlandığı D-100 Karayolu'nda yoğunluk oluşurken kazalar da arttı. Kamyonun TIR'a arkadan çarptığı ve 1 kişinin yaralandığı kaza nedeniyle yolda uzun kuyruk oluştu.

TEM Otoyolu'nun Bolu Dağı Tüneli'ni de kapsayan Abant ve Kaynaşlı kavşakları arası İstanbul yönü, geçen 24 Temmuz'dan itibaren üst yapı onarım çalışmaları nedeniyle ulaşıma kapatıldı. 24 Ağustos'a kada sürecek çalışma nedeniyle sürücüler Abant Kavşağı'ndan D-100 Karayolu'na yönlendiriliyor.

TEM'in kapalı olması nedeniyle D-100'ün Bolu Dağı kesiminde İstanbul yönünde yoğunluk oluştu. Özellikle akşam saatlerinde yoğunluk artarken, zaman zaman kazalar da meydana geliyor. Saat 16.00 sıralarında Bolu Dağı'nda Düzce il sınırında meydana gelen kazada İstanbul yönüne giden 37 yaşındaki Servet Kıncal'ın kullandığı 41 YM 427 plakalı kamyon, önde giden plakası ve sürücüsünün ismi öğrenilemeyen TIR'a çarptı. Kazada kamyon sürücüsü Servet Kıncal yaralanırken, kazayı fark etmediği düşünülen TIR sürücüsü yoluna devam etti. Yaralı sürücü ambulansla Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Kaza nedeniyle 2 şeritli yolun bir şeridi ulaşıma kapanırken, trafik diğer şeritten kontrollü verildi. Yaklaşık 100 metrelik bölümde ulaşımın tek şeride düşmesi ile birlikte uzun kuyruk oluştu. Sürücüler bu bölgede adım adım ilerlerken kuyruk Abant Kavşağı'na kadar uzadı. Bir süre sonra kamyonun kaldırılmasıyla ulaşım yeniden 2 şeritten sağlandı.

Görüntü dökümü

-------------------------

-Kaza yeri

-Kamyon

-Yolda oluşan araç kuyruğu

-Detaylar

Süre: 01.34 Boyut: 53 MB

Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK/BOLU,

====================================================

Posta dağıtıcısına 'Mahkeme tebligatı' bıçağı

TOKAT'ın Çamlıbel Beldesi PTT şubesinde dağıtıcı olarak görev yapan 47 yaşındaki Aydoğan Yıldız, iddiaya göre 17 yaşındaki Y.K.'ya ait mahkeme tebligatını evine götürdüğü için işyerinde bıçaklanarak yaralandı.

Merkeze bağlı Çamlıbel Beldesi PTT Şubesine geçici görevde bulunan 21 yıllık posta dağıtıcısı evli ve 3 çocuk babası Aydoğan Yıldız, 1 hafta önce mahkeme tebligatını evine bıraktığı için 17 yaşındaki Y.K. tarafından PTT şubesi içerisinde çakı ile göğsünden bıçaklandı. Tokat Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Yıldız 5 gün yoğun bakım servisinde kaldıktan sonra 2 gün önce göğüs cerrahi servisine alındı.

'TEBLİGATIMI NEDEN EVE GETİRDİN' BIÇAĞI

Posta dağıtımını yaptıktan sonra iş yerine döndüğünü söyleyen Aydoğan Yıldız, "Öğleden sonra saat 15.30 civarında içeriye gelen şahıs 'Benim tebligatımı neden muhtara vermedin. Evime niye getirdin' diye yakama sarıldı. Beni bıçaklayıp kaçtı. İçeriye girerek kasası kilitledim. Kendi arabam ile 112'ye gittim" dedi. Y.K.'nin bir kişiyle kavga ettiği için hakkında dava açıldığı, ancak bunu ailesinden gizlediği, dağıtıcı tebligatı eve götürünce ailesinin haberdar olmasına sinirlenerek olayı gerçekleştirdiği öğrenildi.

Yaşanan olayın ardından ise Türk Haber-Sen Genel Başkanı Sedat Yılmaz posta dağıtıcısı Aydoğan Yıldız'ı Tokat Devlet Hastanesinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Genel Başkan ziyaretin ardından PTT Tokat İl Müdürlüğü önünde posta dağıtıcılarının katılımıyla basın açıklaması yaptı. Genel Başkan Yıldız, Aydoğan Yıldız'ın ölümden döndüğünü söyleyerek, "Biz bunu defalarca dile getirdik. Korunaksız, emniyetsiz, güvenlik tedbirlerinin alınmadığı yerlerde yapılan iş yerlerinin, bu derece sağlıksız, sıkıntılı, güvenlik sorunu yarattığını defalarca söyledik. Bu arkadaşımız 7201 sayılı kanunu yerine getirmiştir. Bundan dolayı da bıçaklama olayı gerçekleşmiştir. Üzücü olan taraf, kurumun bunu örtbas etmeye çalışması, kurum yönetiminin bu olayı aynı gün duyurmaması. Bu da bizi fazlasıyla üzmüştür. Son yıllarda ne yazık ki bu tebligatların içerisinden ya mahkeme mektubu çıkmakta ya icra mektubu çıkmaktadır. Dolayısıyla biz sadece görevimizi yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Posta dağıtıcısı Aydoğan Yıldız'ı bıçaklayan 17 yaşındaki  Y.K.'nın ise çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

-Hastaneden görüntü

-Aydoğan Yıldız'ın görnütüsü ve konuşması

-Türk Haber-Sen başkanın ziyareti

-Sendike Başkanını dağıtıcılarla açıklama yapması

Haber-Kamera Fatih YILMAZ-Halil İbrahim YEL/TOKAT,

(192 mb)

=====================================================

Sivas'ta kuş gribi şüphesiyle kanatlı hayvanlar itlaf edildi

SİVAS'ta merkeze bağlı Serpincik Köyünde bir kazın nedensiz yere telef olması üzerine kuş gribi şüphesiyle yaklaşık bin kanatlı hayvan itlaf edildi.

Sivas merkeze 11 kilometre uzaklıkta bulunan Serpincik Köyünde kent dışından alınan bir kazın telef olması sonucu köylüler durumu İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerine haber verdi. Bunun üzerine köye gelen ekipler, köyün etrafındaki 3 kilometrelik bölgede çalışma yaptı. Köyde bulunan yaklaşık bin kanatlı hayvanı toplayan ekipler, köyü karantina altına aldı. Toplanan kanatlı hayvanlar torbalara konularak kuş gribi şüphesiyle itlaf edildi. Telef olan kaz ise ekipler tarafından incelenmek üzere laboratuvara götürüldü.

Serpincik köyünde çiftliği bulunan ve kanatlı hayvan besleyen Duran Malkoç, "Dün öğle saatlerinde hastalık var diye buraya geldiler. 60 tane kaz, 20 tane ördek ve 30 tane tavuğumu götürdüler. Çiftlikte canlı hayvan bırakmadılar. Kuş gribi var diye kanatlı hayvanların hepsini aldılar" dedi. Öte yandan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri tarafından konuyla ilgili başlatılan incelemenin sürdüğü, sonuçlanıncaya kadar köyde karantinanın süreceği öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

-Köyden görnütüler

-Ekiplerin yaptığı çalışmadan görüntüler

-Torbalara konulan hayvanlar

-Boş kalan kümeslerden görüntü

-Çiftlik sahibinin konuşması

Haber-Kamera:  Hüsnü Ümit AVCI-İrfan ÖZŞEKER/SİVAS,

=====================================================

Caretta caretta'nın şansı balıkçı ve arkadaşları oldu

MUĞLA'nın Milas ilçesinde dubaya yüzgecinden misina ile bağlanarak ölüme terkedilen caretta caretta türü deniz kaplumbağası, tesadüfen kendini farkeden bir balıkçı ve üç arkadaşı tarafından kurtarıldı. Caretta caretta'yı kurtarıp, doğal ortamına bırakan balıkçı Güray Dıngıl, "Bunu yapan kişi veya kişilere bir tek lafım var, insan olun" dedi. Sahil güvenlik de bunu kimin yaptığının belirlenmesi için soruşturma başlattı.

Milas'ın Güllük Mahallesi'nde yaşayan evli ve üç çocuk babası balıkçı Güray Dıngıl (42), İstanbul'dan tatil için gelen arkadaşları Ertürk Atalar, İsmail Atalar ve Furkan Güneş'i de alarak, geçen 30 Temmuz'da, 'Efsun-1' isimli teknesi ile balık avına çıktı. Dıngıl, Milas ile Bodrum arasındaki Asıl Koyu'na geldiğinde, kıyıdan yarım mil açıkta bir dubanın suya batıp, çıktığını farketti. Merak edip, dubaya yaklaşan Dıngıl, 60 santimetre boyunda, 40 kilogram ağılığındaki bir caretta caretta'nın ön sağ yüzgecinden dubaya misina ile bağlanmış olduğunu farketti. Kurtulmak için mücadele veren deniz kaplumbağasını arkadaşlarının yardımıyla tekneye alan Dıngıl, üzerindeki misinaları tek tek temizledikten sonra, tekrar denize, doğal ortamına saldı. O anlar Dıngıl'ın arkadaşları tarafından cep telefonuyla görüntülendi.

Ölüme terkedilen caretta caretta'yı gördüklerinde şoke olduklarını belirten Güray Dıngıl, "Zavallı hayvanı kurtarıp, tekrar özgürlüğüne kavuşturduk. Durumu benden öğrenen sahil güvenlik ekibi teşekkür edip, sorumlularının bulunması için soruşturma başlattı. Bunu yapan insan olamaz. Bu yapan kişi veya kişilere bir tek lafım var, insan olun" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Caretta carettayı arkadaşları ile kurtaran Balıkçı Güray Dıngıl ile röp.

-Caretta carettanın kurtarılma anından görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber: -Kamera: Yaşar ANTER/ BODRUM (Muğla),

=======================================================

Balkonda intihara kalkışan kadını polis kelepçeleyip kurtardı

BURSA'da psikolojik sorunları olduğu iddia edilen ve çıktığı balkonda intihara kalkışan 35 yaşındaki N.Ş.'yi oyalayan polis, ardından kelepçeleyerek kurtardı.

Olay, merkez Osmangangazi ilçesi Muradiye Mahallesi'nde meydana geldi. Kısa süre önce evlenen ve psikolojik sorunları bulunduğu iddia eden N.Ş., dördüncü kattaki evinin balkonundan çıkarak kendisini atacağını söyleyerek bağırmaya başladı. Çevredikilerin ihbarı üzerine bölgeye sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri balkonun altına hava yastığı açarken 112 Acil Servis ekipleri de hazır bekledi.

Bu sırada polisler balkonda bulunan N.Ş'yi ikna edemeyince, bir ekip kapısı açık olduğu öğrenilen eve girdi. Aşağıdaki polisler N.Ş.'yi oyalarken, bir başka polis memuru ise bir halkasını kendi koluna taktığı kelepçenin diğer halkasını N.Ş.'nin bileğine geçirerek içeri çekti.

Kelepçelenerek intihardan kurtarılan ve sinir krizleri geçiren N.Ş., sağlık ekipleri tarafından Bursa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------------------

-İtfaiye polis ve sağlık ekipleriden görüntüler

-Mahalle sakinlerinden görüntüler

-İtfaiyenin hava yastıgınndan görüntüler

-N.Ş.'nin kelepçe ile ambulansa bindirilmesi

Haber: Berktuğ ÖNCÜ- Enver Fatih TIKIR/BURSA,

SÜRE: 1 dakika 06 saniye BOYUT: 188 Mb

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-11 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement