Dha Yurt Bülteni - 12 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 12

Harun Kolçak, Gemlik'te annesinin mezarına defnedilecek (2)EŞREF KOLÇAK: İLAÇLARINI BİLEREK KULLANMADIİstanbul'da dün gece tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren şarkıcı Harun Kolçak, Bursa'nın Gemlik İlçesi'nde yarın toprağa verilecek.

20.07.2017 17:19

Harun Kolçak, Gemlik'te annesinin mezarına defnedilecek (2)

EŞREF KOLÇAK:   İLAÇLARINI BİLEREK KULLANMADI

İstanbul'da  dün gece tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren şarkıcı Harun Kolçak, Bursa'nın Gemlik İlçesi'nde yarın toprağa verilecek. Kolçak'ın Gemlik'te yaşayan babası sinema sanatçısı Eşref Kolçak, DHA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Çok üzgün olduğunu kaydeden Eşref Kolçak, "Netice itibarıyla bir canınız gidiyor. Ama kaderin önüne geçilmez.  Neyse kader onu yaşayacağız başka çaremiz yok. Muhakkak ki üzülüyorum ama kendimi paralayacak kadar da üzülmüyorum. Yedi yıl önce eşimi kaybettim. Ömürleri bu kadarmış. Bizim de    ikinci bir aşamaya geçmemiz gerekiyormuş. Yavaş yavaş biz de sıramız gelince biz de gideceğiz. Allah sağlık verirse Cuma günü ikindi namazından sonra buraya getirecekler. Burada defnedeceğiz. Annesinin yanınaö dedi.

Harun Kolçak'ın ilaçlarını kullanmadığı ile ilgili bir soru üzerine Eşref Kolçak şunları söyledi:

"En  son Ramazandan önce Yalova konserinde görüşmüştük. Samimi olarak söylüyorum. Söylendim hatta. 'Baba ramazanda istirahata geçeceğim' dedi. Tam manasıyla istirahata geçti. Bir defa çok ızdırap çekiyormuş. Onu hep gizledi. İlaçlarını kullanmamayı tahmin ediyorum bilerek yaptı. Ben hatta annesinin üzerine yemin ettirdim kullansın diye, yok o bile bile kullanmadı. Çünkü kendisi de çok iyi biliyordu ki Yani kurtuluş yokö

Eşref Kolçak sanatçının kitabı olmadığını ve bunun sanatçıya verilen en güzel özellik olduğunu ifade ederek, " Eğer yaradan sizi sanatçı yaratmışsa siz ne şartlar altında olursanız olun o sanatı yaparsınız. Ben de üniversiteye gitmedim ama  bugün 80 milyonunun sevilen bir sanatçıyım. Oğlum da öyle.  O Fransız lisesinde okudu. Arkadaşları arasında müzik yapmaya başladılar. O zaman, ' baba ben müzisyen olmak istiyorum' dedi. 'Tamam'  dedim Ben ona hayır da desem . Yaradan öyle yaratmış o devam etti işteö dedi.

Oğlunun da sevilen bir sanatçı olduğunu hatırlatan Kolçak, "Yalnız Türkiye'de değil. Türkiye dışında da sevilen bir sanatçı. Benim biraz olsun tesellim bu. Allaha çok şükür dün geceden beri  Telefonlarım susmadı. Tanıdık tanımadık binlerce telefonla aldım. Hala da devam ediyor. Bu güzel bir şey demek ki sevilen bir kişiymiş ki insanlar bu kadar ilgileniyorö diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Eşref Kolçak ile röp

Haber: Faruk KAHRAMAN/ BURSA,

======================================

Edirne'de TOKİ konutlarını kanalizasyon suları basıyor

EDİRNE'de etkili olan yağışlarından ardından Barutluk Mahallesi'nde TOKİ evlerinin alt katlarını kanalizasyon suları basıyor. Kötü kokudan rahatsız olan TOKİ sakinleri, her yağmurda bu sorunu yaşadıklarını  belirterek, sorunlarının çözülmesini istedi.

Edirne'de her etkili olan yağmur yağışının ardından Barutluk Mahallesi'nde bulunan TOKİ konutlarının A-B ile F-5, F-6 blokların alt katlarını kanalizasyon atık suyu basıyor. Evlerin içine giren ve çevreye yayılan kokudan büyük rahatsızlık duyan TOKİ sakinleri, 9 yıldır aynı sorunla mücadele ettiklerini ancak, sorunlarının bir türlü çözülmediğini dile getirdi.

TOKİ sakinlerinden Neriman Aydın, 9 yıldır her yağmur yağışında apartmanlarını lağım suyuyla bastığını belirterek, kanalizasyondan gelen pis su ile insan dışkılarının da gelmesiyle çok ağır kötü koku yayıldığını söyledi. Aydın, "Sorunu TOKİ yönetimine bildirdik, onlar sorunun belediyenin halletmesi gerektiğini söyledi. Belediye de hep yapacağız diye bizi gönderiyor. Her yağmur yağdığında bu sorunu yaşıyoruz. Pis suyla birlikte insan dışkısı alt katı basıyor ve temizlenmediği için kuruduğunda evimizi böcekler basıyor. Çocuklarımız hastalanacak diye çok korkuyoruz" dedi. TOKİ sakini Yılmaz Dramalı da, "Biz yaşadığımız  bu sorunu dilekçeyle Cumhurbaşkanlığı'na kadar  ilettik. Ancak Edirne Belediye Fen İşleri'ne gittiğimizde 1 ay içinde havuz sistemi kurarak sorunu çözeceklerini söylediler. Ama bu koku bizi çok rahatsız ediyor. 9 yıldır bu sorunu yaşıyoruz, çocuklarımız hasta olacak diye endişeleniyoruz" dedi.

Diğer bloklarda oturanlarda kokudan rahatsız olduklarını söyleyen TOKİ sakinleri, belediyenin bir an önce sorunlarının çözmesini söyledi. TOKİ sakinleri sorunlarına çare bulmayan yetkilileri

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

TOKİ evleri bloklar dışardan

Lağım suyu basan odalar

TOKİ sakinleri ile röp

Burunlarını tıkayıp protesto etmeleri

Haber-Kamera: Ali Can ZERAY/EDİRNE,

======================================

Uyuşturucudan işten atılınca 2 kişiyi öldürdü, 1 kişiyi yaraladı

HATAY'ın İskenderun İlçesi'nde eski patronu 39 yaşındaki Mehmet Yorgun ile işçilerden 37 yaşındaki Hakan Köşker'i tüfekle öldürüp, 34 yaşındaki Sinan Köşker'i de yaraladığı iddiasıyla gözaltına alınan 20 yaşındaki Emre Göçüm'ün, uyuşturucu hap kullandığı için işten atıldığı, buna sinirlenerek cinayetleri işlediği bildirildi.

Olay, dün akşam merkez Numune Mahallesi 187 Sokak'ta bulunan fırında meydana geldi. İddiaya göre, fırında işçi olarak çalışan Emre Göçüm, bir süre önce işten çıkarıldı. Uyuşturucu hap kullandığı ileri sürülen Göçüm, fırına gelip eski patronu Mehmet Yorgun ile tartıştı. Yorgun'un 'uyuşturucu hap kullandığı için çalıştırılmayacağını' söylediği Göçüm, dün akşam pompalı av tüfeğiyle yine geldi, fırının içine doğru rastgele ateş edip, kaçtı. Tüfekten çıkan saçmaların isabet ettiği Mehmet Yorgun ile işçiler Hakan Köşker ve kardeşi Sinan Köşker, ağır yaralandı.

Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sevk edilen ambulanslarla yaralılar İskenderun Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Aşırı kan kaybeden Yorgun ve Hakan Köşker, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Durumu ağır olan Sinan Köşker'in da sabaha karşı duran kalbi tekrar çalıştırılıp yoğun bakımda tedavisi sürüyor.

Katil zanlısı Göçüm, kısa süre sonra polis tarafından olayda kullandığı belirtilen silah ile yakalanarak gözaltına alındı. Göçüm, ifadesinin ardından geniş güvenlik önlemi altına adliyeye sevk edildi.

TUTUKLANDI

Fırıncıda yaklaşık 3 yıldır çalıştığını belirten Göçüm, işten çıkartılması nedeniyle olayı gerçekleştirdiğini ileri sürdü. Sağlık kontrolünün ardından nöbetçi mahkemeye çıkartılan katil zanlısı tutuklandı.

Görüntü Dökümü

--------------------------

İskenderun adliyesinden görüntü

Zanlının adliyeden çıkarılması

HABER: Ufuk AKTUĞ/ İSKENDERUN(Hatay), -

======================================

Yük treni alev aldı

NİĞDE Ulukışla- İstanbul seferini yapan yük treninin lokomotife, Karaman'da belirlenemeyen nedenle alev eldi. Alevler itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.

Olay, bugün saat 15.00 sıralarında Karaman Gar'ın yaklaşık 5 kilometre yakınında meydana geldi. Makinist Mustafa Altıparmak yönetimindeki Niğde Ulukışla- İstanbul seferini yapan  34347 sefer sayılı bakliyat yüklü yük treni, Gar'a 5 kilometre kala, lokomotif bölümünün motor kısmından belirlenemeyen nedenle alevler yükselmeye başladı. Durumu fark eden makinist Altıparmak, treni durdurup, itfaiye ekiplerine haber verdi. İtfaiye ekipleri yaklaşık 40 dakika süren çalışma sonucu alevleri söndürdü. Yangının çıkış nedeni araştırılırken, trenin kullanılmaz hale geldiği belirtildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Trenden detay

İtfaiyenin müdahalesi

Genel ve detay

Haber- Kamera: Muammer ŞEN KARAMAN DHA))

=======================================

Batman Çayı'nda 2 gündür aranan Kurun'un cesedi çıkarıldı

BATMAN'da, balık avlamak için Batman Çayı'na giden ve akıntıyı kapılarak kaybolan 2 kuzenden birinin cansız bedeni dün çıkarılırken, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı dalgıçlar tarafından sürdürülen aramalarda bugün de Serkan Kurun'un cesedi sudan çıkarıldı.

Batman Çayı'nda önceki günü balık avlamak için giden Ercan Eripek (15)  ve Serkan Kurun (17)  serinlemek için girdikleri çayda akıntıya kapılıp koybolmuştu. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı dalgıçlar dün çaydan Ercan Eripek'in cansız bedenini çıkarmıştı. Bugün devam eden çalışmalarda Serkan Kurun'un cesedi ise suya girdiği noktadan 4 kilometre uzaklıkta bulundu. Kurun'un cenazesi otopsi için Batman Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Çayda arama çalışmalarından görüntüler

-Çayda çıkarılan ceset

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Reşat YİĞİZ/BATMAN,-

=======================================

Kalp krizi geçirip su dolu kazana düşerek öldü

BARTIN'ın Hasankadı Beldesi'nde 79 yaşındaki Kadir Ulu, cam kavanozları yıkarken kalp krizi geçirip önündeki su dolu kazanın içine düşerek öldü.

Beldede oturan Kadir Ulu, evinin bahçesinde sandalyeye oturup önüne koyduğu su dolu kazanda boş cam kavanozları yıkamaya başladı. Kadir Ulu, iddiaya göre bir süre sonra rahatsızlandı. Öne doğru yığılan Ulu'nun başı su dolu kazanın içine düştü. Yakınlarının haber vermesiyle gelen sağlık ekibinin yaptığı kontrolde Ulu'nun öldüğü belirlendi. Kalp krizi geçirdiği tahmin edilen Ulu'nun cesedi, Bartın Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Ulu'nun kesin ölüm nedeni otopside belirlenecek.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Fotoğraflar

-Bartın Devlet Hastanesi'nden arşiv görüntü

Haber: Ayhan ACAR/BARTIN, -

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 12 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement