Dha Yurt Bülteni-15 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-15

Başkale'de çatışma: 1 asker şehit, 2 PKK'lı öldürüldü /EK ŞEHİT ASKER TÖRENLE MEMLEKETİNE UĞURLANDIVan'ın Başkale İlçesi Yolmaçayır Mahallesi kırsalında güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan 24 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Sabri Eryeler için Van...

07.06.2017 18:19

Başkale'de çatışma: 1 asker şehit, 2 PKK'lı öldürüldü/EK

ŞEHİT ASKER TÖRENLE MEMLEKETİNE UĞURLANDI

Van'ın Başkale İlçesi Yolmaçayır Mahallesi kırsalında güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan 24 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Sabri Eryeler için Van Şehit Jandarma Pilot Yarbay Yusuf Turgut Kışlası Helikopter Filo Komutanlığı'nda uğurlama töreni düzenlendi.

Törene Van Valisi İbrahim Taşyapan, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Arif Çetin, Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, YYÜ Rekörü Prof. Dr. Peyami Battal, kurum amirleri askerler ve polisler katıldı. Törende Şehit Uzman Çavuş Eryeler'in öz geçmişi okundu. İl Müftüsü Nimetullah Arvas'ın dua okumasının ardından şehit Eryeler'in Türk Bayrağı'na sarılı tabutu bir süre silah arkadaşlarının omuzlarında taşındıktan sonra uçakla Ordu'ya gönderildi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------------

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber: Osmah BEKLEYEN-Murat ÇAĞLAR-Orhan AŞAN/ Van,

==================================================

Atatürk'e hakaret eden El Kaide'ci tutuklandı

İZMİR'in Menemen İlçesi'nde, sosyal medya hesabından, Atatürk'e hakaret edip, terör örgütü El Kaide'nin propagandasını yapan 55 yaşındaki C.A.K, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şubesi ekipleri, sosyal medya hesabından, Atatürk'e hakaret edip, terör örgütü El Kaide'nin propagandasını yapan hesabı takibe aldı. Hesabı kullanan kişinin C.A.K. olduğu saptandı. C.A.K., Menemen'deki evine yapılan operasyonda, yakalandı. Evdeki aramada, ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi. Çok sayıda dijital dokümana el konuldu. Şüphelinin, Irak ve Suriye'deki çatışma bölgeleri ile iltisaklı olarak faaliyet yürüten kişilerle örgütsel toplantılar düzenlediği, çatışma bölgelerine sözde cihatçı adı altında gönderilmek üzere eleman temin ettiği ve lojistik destek sağladığı belirlendi. Sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen C.A.K., 'Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret' suçlamasıyla tutuklandı.

Haber: İZMİR,

===================================================

Evinin güvenlik kamerası cinayeti kaydetti

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde 37 yaşındaki müteahhit Necmettin Atsız'ın geçen 31 Mayıs'ta iftar saatinde evine giderken silahlı saldırıya uğramasının görüntüleri ortaya çıktı.

Yüksekova İlçesi'nde 31 Mayıs günü iftar vakti Cuhmuriyet Mahallesindeki evine giden müteahhit Necmettin Atsız, kimliği belirsiz bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. Olay yerinde ağır yaralanan Atsız, ambulansla kaldırıldığı Yüksekova Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Polis olayla ilgili soruşturma başlatılırken, Atsız'ın evinin güvenlik kamerasından saldırı anının saniye saniye kaydedildiği ortaya çıktı. Görüntülerde, Atsız'ın arkasından gelen bir kişi, tabancayla müteahhite ateş ediyor. Saldırıdan kaçmak isterken yere düşen müteahhite, arkasından gelen kimliği belirsiz kişi, tabancayla birkaç el atteş ettikten sonra hızla olay yerinden uzaklaşıyor. Saldırganı yakalamak için polisin soruşturması sürüyor.

Görüntü  Dökümü:

------------------------

-güvenlik kamerası görüntüsü

Haber: YÜKSEKOVA (Hakkari),

====================================================

Elazığ'da üç ayrı kazada; 1 ölü 6 yaralı

ELAZIĞ'da bir kamyonun kavşakta özel bir otomobile çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında, 1 kişi öldü, 2 kişi de yaralandı.

Diyarbakır istikametinden Elazığ'a gelen Selahattin Aytaç yönetimindeki 23 DT 339 plakalı kamyon, Karşıyaka Işıklı Kavşağı'nda, Mehmet Hacı Hatipoğlu yönetimindeki 23 HV 336 özel otomobile yandan çarptı. Çarpmanın etkisi ile hurdaya dönen otomobil içersinde sıkışan Gönül Özdemir (50) itfaiye ekipleri tarafından çıkarıldı. Kazada yaralanan otomobil sürücüsü Mehmet Hacı Hatipoğlu ve yanında bulunan Gönül Özdemir 112 ekipleri tarafından Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen Gönül Özdemir, hayatını kaybetti. Kamyon sürücüsü Selahattin Aytaş da, Fırat Üniveristesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kent merkezinde meydana gelen 2 ayrı kazada da toplam 4 kişi yaralandı. Kentte 1 kişinin ölümüne, 6 kişinin de yaralanmasına neden olan trafik kazalarıyla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

-Yaralı kadının ambulansa alınması

-Kamyondan detay

-Otomobilden detay

-Ambulansın gidişi

-Kalabalıktan detay

-Ambulansın gidişi

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Şahismail GEZİCİ/ELAZIĞ,

====================================================

Eşini öldüren emekli polis memuruna iyi hal indirimi

İZMİR'in Karşıyaka İlçesi'nde, boşanma aşamasındaki eşi Müzeyyen Neşeli'yi öldürdüğü, kızı Rabia Neşeli'yi tehdit ettiği suçlamalarıyla tutuklu yargılanan emekli polis memuru Erbil Neşeli, 'haksız tahrik' ve 'iyi hal' indirimleri uygulanarak 20 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Geçen yıl 6 Mart'ta Doç. Dr Bahriye Üçok Bulvarı'nda meydana gelen olayda, 2 kız çocuğu babası emekli polis memuru Erbil Neşeli, boşanma aşamasında olduğu eşinin çalıştırdığı, bir yıl önce birlikte açtıkları lokantaya gitti. Erbil Neşeli, burada lokantanın arka bölümünde çıkan tartışmada, eşi Müzeyyen Neşeli'yi, ruhsatlı tabancasıyla öldürdü, kızı Rabia Neşeli'yi de tehdit ettti. Erbil Neşeli, olaydan sonra, emekli olmadan önce görev yaptığı Örnekköy Polis Merkezi'ne gidip teslim oldu. Emekli polis memuru hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 3 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. Karşıyaka 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın 11'inci celsesine tutuklu sanık Erbil Neşeli, öldürülen kadının kardeşleri Adem Duran ile Osman Duran, ailenin avukatı Ayşe Söyleyici, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Müjgan Bilen Özen, sanık avukatı Egemen Güney katıldı. Savcı Bünyamin Özen bir önceki duruşmada verdiği mütalaasını tekrarladığını belirterek, sanık Erbil Neşeli'nin eşini tabancayla 3 el ateş edip öldürdüğünü, gelen raporda da cezai ehliyetinin tam olduğunun yer aldığını, ömürboyu ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını, kızı Rabia Neşeli'ye karşı işlediği suçtan ise beraatine karar verilmesini talep etti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Müjgan Bilgen Özen de "Sanığa ceza verildiğinde alt sınırdan uzaklaştırılarak en üst sınırdan ceza verilmesini istiyorum" dedi. Mahkeme heyeti kısa bir süre ara verdikten sonra kararını açıkladı. Hakim Hüseyin Çelebi başkanlığındaki mahkeme heyeti, sanık Erbil Neşeli'ye, eşi Müzeyyen Neşeli'yi öldümekten önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verdi. Sanığın yargılamadaki tutumu, suçu haksız tahrik altında işlediği gerekçesi ile iyi hal indirimi de uygulayıp cezasını 20 yıla düşürdü. Kızını tehdit etmekten ise beraatine karar verildi. Ölen kadının yakınlarının avukatı ve Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatları ile Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu temsilcisi Sanem Deniz Kural, kararın temyizi için Yargıtay'a başvuracaklarını söyledi.

KARAR SONRASI AÇIKLAMA

Duruşma sonrası Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri ile Müzeyyen Neşeli'nin yakınları basın açıklaması yaptı. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu İzmir Temsilcisi Sanem Deniz Kural, "Türkiye genelinde takip ettiğimiz tüm davalarda adalet için mücadele etmeye devam edeceğiz. Kadın cinayetlerinde, cinsel şiddette, çocuk istismarında hiçbir ceza indirimi uygulanmamasını istiyoruz. Bu talebimiz karşılık bulana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Buradan tüm Türkiye'deki kadınları mücadelemize katılmaya çağırıyoruz. Mahkeme bugün sanığa haksız tahrik ve iyi hal indirimi uyguladı. Biz daha ağır ceza almasını bekliyorduk. Temyiz aşamasına kadar bu davayı takip edeceğiz" dedi.

Haber: Bahri KARATAŞ/İZMİR

====================================================

TOMA'lar bu kez Hakkari caddelerini yıkadı

HAKKARİ'de bugüne kadar toplumsal olaylarda kullanılan Emniyet Müdürlüğüne bağlı TOMA'lar, bu kez kent merkezindeki caddeleri yıkamak için kullanıldı.

Hakkari Emniyet Müdürlüğüne bağlı 4 TOMA, bugün öğle saatlerinde Çevre yolunun iki ayrı noktasındaki caddeleri baştan sona yıkadı.Belediye itfaiye ekiplerine destek amaçlı yapılan bu uygulama vatandaşlar tarafından da taktirle karşılandı.TOMA'ların caddeleri yakanmasının son derece olumlu buldukmlarını belirten sürücüler, "Emniyet Müdürlüğümüze bu uygulamasından dolayı teşekkür ediyoruz. Devlet yetkililerimizden Hakkari ilimizin ilçe statüsüne düşürmemelerini de rica ediyoruz" dedi. Bu arada TOMA'lar sulama yaparken, bazı noktalarda oluşan gökkuşağı ise ilginç görüntülerin oluşmasına neden oldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------------

-Çevre yolundaki caddeleri yıkayan iki TOMA aracı

-Yıkanan caddelerde geçen araçlar

-Sürücülerle röportajlar

-Yoldang eçen araçlar

-Toma'ların caddeleri yıkamalarından genel ve detaylar

BOYUT: 185 MB,SÜRE: 2 DK 50 SN

Haber: Behçet DALMAZ/HAKKARİ,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-15 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement