Dha Yurt Bülteni-3 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-3

EGE'DEKİ 6.2 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM, TÜRKİYE'NİN BATISINI SARSTI(EK)1)EVLERİNE GİRMEYE KORKANLARA SICAK YEMEKİZMİR Büyükşehir Belediyesi Aşevi, deprem sonrası evlerine girmeye çekinenler için 10 gezici mutfak aracıyla, iftardan itibarençorba, pide, ayran ve su dağıtımı yaptı.

13.06.2017 10:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

EGE'DEKİ 6.2 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM, TÜRKİYE'NİN BATISINI SARSTI(EK)

1)EVLERİNE GİRMEYE KORKANLARA SICAK YEMEK

İZMİR Büyükşehir Belediyesi Aşevi, deprem sonrası evlerine girmeye çekinenler için 10 gezici mutfak aracıyla, iftardan itibarençorba, pide, ayran ve su dağıtımı yaptı. Merkez üssü İzmir'in Karaburun ilçesi açıkları olan Ege Denizi'ndeki 6.2 büyüklüğündeki deprem, İzmir'de ve birçok ilde korku paniğe yol açtı. İzmir'de de bu panik ve korku nedeniyle bir süre evlerine girmek istemeyen vatandaşlara İzmir Büyükşehir Belediyesi yiyecek ve içecek yardımında bulundu. Büyükşehir Belediyesi Aşevi'ne bağlı 10 gezici mutfak ekibi, evlerine girmeye korkan İzmirlilere iftar saatinden itibaren çorba, pide, ayran ve su servisi yaptı. Karaburun ve Mordoğan da dahil olmak üzere kentin farklı noktalarını dolaşan Büyükşehir ekipleri, geç vakitlere kadar bu hizmetini sürdürdü.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Yemek dağıtımından görüntü

Haber-Kamera: İZMİR,

=====================================================

2)KOZLUK HALKI, ŞEHİTLER İÇİN YÜRÜDÜ

BATMAN'ın Kozluk İlçesi'nde 9 Haziran günü PKK'lıların bombalı araçla saldırı ile ilçe merkezinde silahlı saldırıda şehit olan öğretmen Şenay Aybüke Yalçın ve Uzman Çavuş Soner Fazlıoğlu için anma etkinliği düzenlendi.  Kozluk İlçesi'ndeki Şehitler Parkı'ında bir araya gelen yüzlerce kişi teröre tepki yürüyüşü düzenledi. 9 Haziran günü PKK'lıların çifte saldırısında şehit olan müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın ve Uzman Çavuş Soner Fazlıoğlu için yapılan anma yürüşüyüşende dev Türk bayrağı taşınarak, teröre lanet okundu. Şehitler Parkı'nda başlayan yürüyüş şehit Şenay Aybüke Yalçın Çok Programlı Anadolu Lisesi olarak değiştirilen okulda son buldu.  Şehitler için anma yürüyüşene katılanların gözyaşları döktükleri görülürken, yürüyüşün ardından bin konuşma yapan Kozluk Kaymakamı Orhan Aktürk, Kozluk şehitlerini unutmayacaklarını dile getirerek, onların anılarını yaşatacaklarını söyledi. Kaymakam Aktürk, şehit öğretmen için şunları söyledi: "Biz onu hep iyi hatırlayacağız. Söyleyecek bir şey bulamıyorum. Allah rahmet eylesin, o bizi görüyor."

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Yürüyüşe katılanlar

-Yürüyüşten görüntü

-Türk bayrağının taşınması

-Yürüyüşün son bulduğu okulun önünde anma

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: KOZLUK (Batman), -

=======================================================

3)BONZAİ İÇİP AYNI MAHALLEDE İKİNCİ KEZ KAZA YAPTI

EDİRNE'nin Keşan İlçesi'nde sentetik uyuşturucu bonzai içtiği öne sürülen 24 yaşındaki G.T. yönetimindeki otomobil, kontrolden çıkarak yol kenarındaki tek katlı evin bahçesine girip, toprak bankete çarptı. Kazada şans eseri yaralanan olmazken, araçtan güçlükle indirilen G.T.'nin, geçen hafta aynı mahallede ve aynı nedenle kaza yaptığı belirtildi. Kaza, bu sabah İspat Cami Mahallesi Leylek Sokak'ta meydana geldi. Leylek Sokak'tan Gülübahçe Sokak yönüne giden madde bağımlısı olduğu iddia edilen G.T., yönetimindeki 34 VA 5224 plakalı otomobili kullanırken aldığı bonzainin de etkisiyle direksiyon kontrolünü yitirdi. Araç,  yol kenarındaki tek katlı evin bahçesine girerek, toprak bankete çarptı. Kazada şans eseri yaralanan olmazken, araçta hasar oluştu. Aldığı uyuşturucu maddenin etkisiyle araçta fenalaşan sürücü G.T., ihbar üzerine gelen polis tarafından otomobilden güçlükle indirildi. Araçta yapılan aramada bonzai karıştırılmış sigara ele geçirildi. Çevrede toplananlar da olanlara tepki gösterdi. Ayakta güçlükle duran G.T., polis aracına alınarak sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Araç ise bağlanarak, çekiciyle yediemin otoparkına götürüldü. G.T.'nin geçen salı günü aynı mahalledeki Paşayiğit Caddesi üzerinde bonzai içip kullandığı otomobille kaldırıma çıkarak, park halindeki bir kamyonete çarptığı ve polis tarafından trafikten yasaklanan aracını yediemin otoparkından teslim aldıktan sonra çarşıya çıkarken kaza yaptığı bildirildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

--------------------

-G.T.'nin polis tarafından araca alınması

-Bahçeye giren araç

-Polis araçları

-Olay yerindeki vatandaşlar

-Aracın çekiciye yüklenmesi

Haber-Kamera: Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),-

(SÜRE: 02.14 - BOYUT: 72 MB)

===================================================

4)KARACİĞERİYLE HAYAT VERECEK

BALIKESİR'in Edremit İlçesi'nde, beyin ölümü gerçekleşen erkek hastadan uygun bulunup alınan karaciğer, nakil için Bursa'ya gönderildi. Edremit Devlet Hastanesi'nde tedavi gören ve ismi açıklanmayan 67 yaşındaki erkek hastanın beyin ölümü gerçekleşti. Hastanın ailesi tarafından organları bağışlandı. Yapılan kontrollerde hastanın sadece karaciğeri uygun bulundu. Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Aykut Aksu koordinesinde gerçekleştirilen operasyonla karaciğer alındı. Bugün saat 03.00'de başlayan operasyon, 4.5 saat sürdü. Karaciğer, Bursa Özel Acıbadem Hastanesi'ne gönderilmek üzere Edremit'ten yola çıkartıldı. Nevşehir'den geldiği öğrenilen hasta için ise Bursa'da ameliyathane hazırlandı.

Edremit Devlet Hastanesi Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Aykut Aksu, başarılı geçen operasyonun ardından karaciğerin alındığını, cenazenin de aileye teslim edileceğini söyledi. Organ bağışının önemine değinen Aksu, "Böbreklerinde bir problem vardı ve bu nedenle böbreklerini kullanamadık. Sadece 1 kişiye can oldu ve karaciğer nakli yapılacak" dedi. Ayrıca hastanın kalp krizi geçirdiği ve bu yüzden kalbinin de nakil için uygun bulunmadığı öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

Ameliyathane çıkışı görüntü

Alınan organın taşınması, araca konulması

Aracın ayrılışı

Aykut Aksu ile röp.

Haber- Kamera: Fatih Emrah ERDOĞAN/ EDREMİT (Balıkesir),

=================================================

5)OLUMSUZ HAVA KOŞULLARI AKASYA BALINI VURDU

ORDU Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Akın Çiftçi, olumsuz hava koşulları nedeniyle, doğal ortamda yetişen akasya ağaçlarının çiçeklerinden arıların bal yapamadığını belirterek, "Artık arıcılarımız yaylalara göç etti, hava muhalefetinden dolayı akasya balından beklentimiz yok" dedi. Türkiye'de yılda üretilen 105 bin ton balın 16 bin 278 tonunu tek başına Ordulu gezginci arıcılar üretiyor. 3 bin aktif gezginci arıcı 556 bin kovanda yaklaşık 40 ilde bal üretimi yaparken, Türkiye'de de üretimde birinci sırada yer alıyor. Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Akın Çiftçi, kentte, akasya ağaçlarının çiçeklerinden arıların yaptığı akasya balının önemli bir pazar payına sahip olduğunu, bu yıl ise olumsuz hava koşulları nedeniyle arıların çalışamamasından dolayı arıcıların bu balı üretemediğini söyledi. Birçok hastalıklara da iyi gelen akasya balının tüketiciler tarafından yoğun ilgi gördüğünü de vurgulayan Akın Çiftçi, "Malesef bölgemizde hava yağışlı geçtiği için arıcılarımız bu yıl akasya balından hiç faydalanamadılar. Arıcılarımız yaylaya göç etmeye başladılar, inşallah yaylada da aynı hava muhalefetini yaşamadan daha iyi faydalanırlar. Akasya balı arıyı yetiştirme amaçlı, bu bölgede arıcılarımız bir miktar üretebiliyordu. Arıcılarımız faydalansa daha iyi olurdu, çünkü akasya balında belli bir pazar payıda oluşuyordu. Bu yıl hava muhalefetinden dolayı hiç olmaz diye beklentimiz var" dedi.

TURİSTLER HEDİYELİK BAL ALIYOR

Ordu'yu ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlerin akasya balı başta olmak üzere diğer bal çeşitlerine de rağbet gösterdiğini, böylece arıcı esnafına da katkı sağladığını belirten Çiftçi, "Sayın Valimizin çalışmalarıyla bölgemize gelen turist sayısı her geçen gün artıyor. 600 bini geçen turist sayısından arıcı esnafımızda nasibini alıyor. Bölgeye turlarla gelen turistler arı ürünlerinden satın alıyor.  Özellikle Arap turistler yemeye ve hediyelik olarak bal alıyorlar. Birliğimizin teleferik istasyonu yanında bal satış yerimiz var. Ayrıca Fatsa'da da bir aracı vasıtasıyla Araplara  bal satışı yapıyoruz. Arap turistler bölgemize yoğun rağbet gösteriyor, arıcılarımızda bundan ekonomik olarak faydalanıyor. Araplara yönelik bal satışı pazarımızı dahada büyütmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Ordulu arıcıların milli ekonomiye de büyük katkı sağladığını kaydeden Akın Çiftçi, Çorum, Yozgat, Sivas, Erzincan, Muğla ve Erzurum gibi yaklaşık 40 ilde Ordulu gezginci arıcıların bal ürettiğini de sözlerine ekledi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Akın Çiftçi ile röportaj

-Akasya ağaçlarından görüntü

-Arıcılar ve bal görüntüsü

(SÜRE: 04.50 Dk)  (BOYUT: 286 MB)

Haber-Kamera: Nedim KOVAN –ORDU-DHA

===============================================

6)ZONGULDAK'TA SUÇ ÖRGÜTÜ OPERASYONUNDA 24 ŞÜPHELİ ADLİYEDE

ZONGULDAK'ta suç örgütüne yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 47 kişiden 23'ü serbest bırakıldı, 24'ü adliyeye sevk edildi.İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında 2 hafta önce kentte suç örgütüne yönelik operasyon düzenledi. Zonguldak merkez, Kilimli, Kozlu ve Ereğli İlçesi'nde belirlenen adreslere eş zamanlı yapılan operasyonda 47 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda bazı belge ve doküman ile bilgisayarlara el konuldu. Ayrıca 12 silah ele geçerildi.Şüphelilerden 23'ü, ifadelerinin alınması ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. 24 şüpheli ise, 'Suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak, yönetmek ve üye olmak', 'kumar oynatmak', 'ihaleye fesat karıştırmak', 'haraç almak', 'tehdit', 'silahla yaralama', 'yağma', 'nitelikli dolandırıcılık', '6136 sayılı kanuna muhalefet' suçlarından adliyeye sevk edildi.Ele başılığını R.K.'nin yaptığı iddia edilen örgüt üyelerinin internet üzerinden yasa dışı bahis oynattığı, bazı işyeri sahiplerini tehdit ederek haraç aldığı, bazı ihalelere de fesat karıştırdıkları iddia edildi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------------

-Polis midibüsünün adliyeye gelmesi

-Şüphelilerin midibüsten indirilmesi

-Adliyeye sokulması

-Adliyeden detaylar

Süre: (3.08) Boyut: (100 MB)

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK,

====================================================

7) AV TÜFEĞİYLE CANINA KIYDI

ADANA'da 24 yaşındaki Yasin Altunbaş, kendisine ait boş iş yerinde av tüfeğiyle kendini öldürdü.

Olay, saat 21.15 sıralarında merkez Çukurova İlçesi Yüzüncüyıl Mahallesi'ndeki Altunbaş 7 Apartmanı'nda meydana geldi. İddiaya göre, apartmanın zemin katında bulunan boş iş yerinde silah sesi duyanlar, iş yerinin kapısını kırarak içeriye girdi. İş yerinin sahibi Yasin Altunbaş'ı yerde kanlar içinde yatarken bulan vatandaşlar, durumu polise ve 112 Acil'e bildirdi. Olay yerine sevk edilen sağlık ekibinin yaptığı kontrolde Altunbaş'ın öldüğü belirlendi. Polisin olay yerinde yaptığı incelemede, Altunbaş'ın av tüfeğiyle başına ateş ederek intihar ettiği belirlendi. Psikolojik sorunları olduğu öne sürülen Altunbaş'ın cesedi, otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu'nun morguna kaldırıldı. Polis, olayla ilgili soruşturmaya devam ediyor.

Görüntü Dökümü

------------------------

Apartman önünden genel görüntü

Polis araçları ve ambulansın görüntüsü

Apartman adının görüntüsü

Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışma yapması

Apartmanın görüntüsü

SÜRE: 01'24"    BOYUT: 86 MB

Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ADANA,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-3 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement