Dha Yurt Bülteni-5 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-5

1)GAZİANTEP'TE BELEDİYE OTOBÜSÜ DEVRİLDİ: 19 YARALIGAZİANTEP'te şehir içi yolcu taşımacılığı yapan belediye ait otobüsün, işçileri taşıyan servis minibüsüne çarptıktan sonra devrilmesi sonucu 19 kişi yaralandı.

09.04.2019 10:31

1)GAZİANTEP'TE BELEDİYE OTOBÜSÜ DEVRİLDİ: 19 YARALI

GAZİANTEP'te şehir içi yolcu taşımacılığı yapan belediye ait otobüsün, işçileri taşıyan servis minibüsüne çarptıktan sonra devrilmesi sonucu 19 kişi yaralandı. Kaza, sabah saatlerinde Karacaahmet Mahallesi'nde meydana geldi. Mehmet Küçükler yönetimindeki Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne ait  27 ADK 21 plakalı otobüs, kontrolden çıkarak önündeki 27 S4203 plakalı servis minibüsüne çarptı. Otobüs daha sonra sinyalizasyon ışıklarına çarparak devrildi. Kazayı görenlerin ihbarı ile olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Kazada yaralanan otobüs şoförü ve 18 yolcu, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından kentteki hastanelere götürüldü. Tedaviye alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Polisin kaza ile ilgili soruşturması sürüyor.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Olay yeri

Otobüsün Çekilişi

Polis ekipleri

Yıkılan ağaç ve direk

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Kadir GÜNEŞ -GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 252 MB

===========================================

2) İNEGÖL'DE TOPLU ARI ÖLÜMLERİ KORKUTUYOR

Bursa'nın İnegöl ilçesinde toplu arı ölümleri üreticilerde tedirginliğe yol açtı. İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, arı ölümlerinin sebebinin bilinçsiz ilaçlama olduğunu söyledi.

İlçeye bağlı Kulaca Mahallesi'nde toplu arı ölümleri yaşanmaya başlandı. Kovanların önünde yüzlerce arı telef olurken, vatandaşlar ve üreticiler tedirgin oldu. İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, toplu arı ölümlerinin bilinçsiz ilaçlamadan kaynaklandığını belirtti. Arıların ekolojik dengeyi sağlayan hayvanlar olduğunu aktaran Çelik, "Eğer arılar olmazsa bitkiler olmaz. İlaçlama yaparken dikkat etmek gerekir. Uzmanlar, ilaçlamaların akşam yapılmasıyla arı ölümlerinin yok denecek kadar azalacağını söylüyor. Bu çok hassas bir konu, arı Kur'an-ı Kerim'de adı geçen bir hayvan. Gelişmiş ülkelerde çiftçiler, meyve bahçelerinde arı bakıyor. Çiftçilerimize uyarılarda bulunuyorum, arılarımızı koruyalım. Dikkat etmezsek arıların kökünü kurutacağız" dedi. Kulaca Mahallesi'nde arıcılık yapan emekli öğretmen Şükrü Meral ise, "İlaçlanan armut, zeytin, incir ve şeftali gibi meyvelerin polenlerinden toplayan arılar, bu zehri kovanlara getiriyor. Bu ilaçlı polenleri yavrular yediğinde kovandaki arılar zehirleniyor. Bahçede 10 kovan arım vardı, 2 kovan arı maalesef telef oldu' diye konuştu.

Görüntü Dökümü

--------------------

-arılardan görüntü

-Kovanlardan görüntüler

-Röportajlar

Süre: 1.52 Boyut: 208 MB

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ/İNEGÖL,

================================================

3)ÜST ÜSTE 8'İNCİ KEZ BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLDİ

TOKAT'ın Niksar ilçesine bağlı Yazıcık beldesinde 35 yıldır belediye başkanlığı yapan Tuncer Uzunoğlu (63), mahalli ve idareler seçimlerinde üst üste 8'inci kez seçildi.

Niksar ilçesine bağlı, 2 bin 200 nüfuslu Yazıcık beldesinde ilk olarak 1984 yılında başkan seçilen evli ve 2 çocuk babası Tuncer Uzunoğlu, beldeye 6 dönem bağımsız hizmet ettikten sonra 2014 yılında CHP'den adayı oldu ve yine kazandı. 31 Mart seçimlerinde ise 3 aday ile yarışan CHP'li Uzunoğlu, bin 793 oyun 731'ini alarak güven tazeledi.

1984 yerel seçimlerinde vatandaşların istekleri doğrultusunda bağımsız aday olduğunu belirten Uzunoğlu, "6 dönem bağımsız olarak belediye başkanı seçildim. Daha sonra 7'nci dönemde Cumhuriyet Halk Partisi'nden aday gösterildim ve seçildim. Bu dönem de CHP'den aday gösterildim ve kazandım. Mazbatamı aldım, 8'nci dönemde başkanlık görevim devam ediyor. Göreve başlarken amacımız hizmet etmekti. 12 Eylül'den yeni çıkmış bir Türkiye vardı. Siyasi partiler henüz daha kimliklerini kanıtlayamamıştı. Belirsizlikler söz konusuydu. Bürokraside ve iktidarda ön yargılar taşımamak adına bağımsız olmayı tercih ettim. Bu şekilde de siyasal iktidarlardan dayanışma içerisinde halkımız ile birlikte güzel hizmetler aldık. Bağımsız olduğunuz zaman biraz daha devlet kademesinde, bürokraside ön yargısız yaklaşıyorlar. Herkes sizi kazanmak için taleplerinizi yerine getirmeye çalışıyor. Bu da bizim için mutluluk. Bizim amacımız hizmet etmek" dedi.

'RAKİPLER VARDI AMA HALKIN TERCİHİ BEN OLDUM'

8 dönemdir belediye başkanlığına seçilmesindeki sırrın halkın özgüvenini kazanmak olduğunu ifade eden Başkan Uzunoğlu, "Halkın sevgisine layık olmak, bunun karşılığında da onlara hizmet verebilmek önemli. Ben bu hizmetleri verdiğimi düşünüyorum. Halkımız da bunları biliyor olmalı ki, bizi her dönemde desteklemişlerdir. Sadece bir dönemin dışında diğer seçimlerin hepsinde rakip adaylar vardı karşımda. Onlar ile demokratik oluşumlar içerisinde gayet güzel yarıştık. Ama vatandaşımızın en son tercihi ben oldum" diye konuştu.

'HEDEFİMİZ İLÇE OLMAK'

35 yıllık Belediye Başkanlığı döneminde bir çok hizmetlere imza attıklarını söyleyen Başkan Uzunoğlu, "Benim ve halkımın en büyük arzusu çevre köylerimiz ile birleşerek, kısa veya uzun vadede, siyasetin olumlu yönlerinden faydalanarak beldemizi ilçe yapmak. Bizim iki tane çok güzel yaylamız var. Bu yaylalarımızı tanıtıp, turizme kazandırarak halkımıza ekonomik anlamda katma değer kazandırmak" dedi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Beldeden görüntüler

-Belediyeden görüntü

-Başkanın görüntüleri

-Açıklamaları

Haber-Kamera:  Fatih YILMAZ/NİKSAR(Tokat),

(531 mb)

================================================

4)BURSA'DA KOAH HASTASI ADAM POMPALI TÜFEKLE KAFASINA ATEŞ EDEREK CANINA KIYDI

Bursa'da KOAH hastası olan 62 yaşındaki Mehmet Emin Elbasan, yalnız yaşadığı evde pompalı tüfekle kafasına ateş ederek canına kıydı.  Olay, Bursa'nın merkez Osmangazi İlçesi Altıparmak Mahallesinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, 17 yıl önce eşinden boşanan ve bir çocuk babası olan Mehmet Emin Elbasan yalnız yaşadığı evde pompalı tüfekle kafasına ateş ederek canına kıydı. Silah seslerini duyan mahalle sakinleri durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri kapıya kırarak içeriye girdi. Ekipler kanlar içerisinde yerde yatan Elbasın'ın cansız bedeniyle karşılaştı. Yaşlı adamın cansız bedeni, Cumhuriyet Savcısının yaptığı incelemenin ardından Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Mehmet Emin Elbasan'ın uzun süredir KOAH hastası olduğu öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü:

--------------------------------------

Olay yerinden görüntü

Kalabalık vatandaşlardan görüntü

Olay yeri incelenmesincen görüntü

Polis ve sağlık ekiplerinden detay

Detaylar

Süre: 01.14 Boyut: 142 MB

Haber: Serkan AKKUŞ-Kamera: Mehmet İNAN/BURSA,

================================================

5)ADIYAMAN MERKEZLİ FETÖ OPERASYONU: 25 GÖZALTI

ADIYAMAN merkezli 9 ilde terör örgütü FETÖ/PDY'ye yönelik düzenlenen operasyonda, 25 kişi gözaltına alındı.

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılğı'nın terör örgütü FETÖ/PDY'ye yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında örgütün mütevelli, sohbet imamı ve talebe mesullerinden sorumlu olduğu belirlenen 27  kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin Adıyaman, Adana, Şanlıurfa, Malatya, Ankara, Eskişehir, Afyon, Gaziantep ve Kırıkkale'de şüphelilere ait adreslere düzenlediği eş zamanlı operasyonlarda, 25 kişi gözaltına alındı. Evlerinde arama da yapılan şüpheliler, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Polisin 2 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışması sürüyor.

Görüntü Dökümü:

---------------------------------

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Şüpheliler acil servise getirilmesi

Şüpheliler acile götürülmesi

Şüpheliler polis araçlarına bindirilmesi

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 130 MB

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-5 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement