Dha Yurt Bülteni-6 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-6

1)TRAKYA'DA SAĞANAK YAĞIŞ ETKİLİ OLDUİSTANBUL'u vuran sağanak yağmur, Edirne ve Tekirdağ'ın Çorlu, Saray ve Kapaklı ilçelerinde de günlük yaşamı olumsuz etkiledi.

18.07.2017 13:28

1)TRAKYA'DA SAĞANAK YAĞIŞ ETKİLİ OLDU

İSTANBUL'u vuran sağanak yağmur, Edirne ve Tekirdağ'ın Çorlu, Saray ve Kapaklı ilçelerinde de günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Çorlu'da 9 saatte metrekareye 77 kilo yağış düşerken, Saray İlçesi'nde belediyeden sel baskınlarına karşı dikkatli olunması anonsları yapıldı.

Tekirdağ'da gece yarısı başlayan ve sabah saatlerinde etkili olan sağanak yağış, cadde ve sokakları kısa sürede göle çevirdi. Yağmura hazırlıksız yakalananlar şemsiyeleriyle korunurken bazıları otobüs duraklarına sığındı. Sağanak yağmur nedeniyle adalara sefer yapan arabalı feribot seferlerine ara verildi. Kötü hava şartları nedeniyle Marmara Denizi açıklarında 15 kadar yerli ve yabancı gemi demir attı. Meteoroloji verilerine göre gün boyu devam etmesi beklenen sağanak yağış nedeniyle dikkatli olunması bildirilirken, gece yarısından itibaren Tekirdağ kent merkezinde metrekareye 67 kilo yağış düştüğü belirtili.

9 SAATTE 77 KİLO YAĞIŞ

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde dün geceden beri etkili olan sağanak yağış, sabah saatlerinde etkisini arttırdı. Sağanak nedeniyle cadde ve sokaklar kısa sürede göle döndü. Yağmurun etkili olduğu ana arterler iş makineleri tıkanan logarları açmaya çalıştı. Çorlu Havaalimanı'nda yapılaması planlanan eğitim uçuşları sağanak yağış nedeniyle iptal edildi. Meteoroloji verilerine göre Çorlu'da son 9 saatte metrekareye 77 kilogram yağış düştü. Hava sıcaklığının 16 dereceye kadar düştüğü ilçede, Tekirdağ yolu, Ali Osman Çelebi Bulvarı, Bülent Ecevit Bulvarı ve Çetin Emeç Bulvarı, Hatip Mahallesi Hacı Hamam dere sokakta yoğun su birikintileri oluştu. Bazı araçlar yolda kalırken belediyeye ait iş makineleri ile su birikintileri temizlendi.

BELEDİYE UYARDI

Sağanak yağmur Tekirdağ'ın Saray İlçesi'nde de etkili oldu. Kemalpaşa Mahallesi ve Vize Caddesinde yoğun su taşkınları meydana gelirken, su basan bölgelerde belediye ekipleri temizlik çalışmalarına başladı. Saray Belediyesi, sel baskınlarına karşı dikkatli olunması için uyarı anonsları yaptı. Kapaklı İlçesi'nde sağanak yağış nedeniyle çok cadde ve sokak üzerinde su birikintileri oluştu. Trafikteki araçlar ilerlemekte güçlük çekti.

EDİRNE'DE BAZI YOLLAR KAPANDI

Edirne'de sabah saatlerinde etkili olan sağanak yağış günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Sağanak yağmur nedeniyle bir çok cadde ve sokak göle döndü. Koca Sinan Mahallesi'ndeki Dr. Sadık Ahmet Caddesi, yoğun yağmur suları nedeniyle trafiğe kapatıldı. Hava sıcaklığının 19 dereceye düştüğü kentte yağmurun aralıklarla akşam saatlerine kadar sürmesi bekleniyor.

ÇERKEZKÖY'DE HASTANEYİ SU BASTI

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde sağanak yağışların ardından Devlet Hastanesi'nin bodrum katını su bastı. Dolan yağmur suları nedeniyle hastanenin poliklinik ve ameliyathaneleri hizmete kapatıldı. Yüzlerce hasta mağdur olurken bodrum katta bulunan morgların bir kısmı suyla doldu. Hastanenin bazı kısımlarındaki asma tavan malzemeleri çöktü. Hastane bahçesine dolan yağmur suları ise belediyeye bağlı birimler tarafından boşaltıldı.

Görüntü Dökümü

------------------------

(ÇORLU)

-Rögarlardan suların fışkırması

-İş makineleri ile su tahliye edilmesi

-Su içinde kalan araçlar

-Yağmur yağışı

-Trafikte seyreden araçlar

-Yan yatan araç

(TEKİRDAĞ)

-Limanda ve açıkta demirli bekleyen gemiler

-Yollardaki su birikintileri ve araçların geçişleri

-Yollarda şemsiye ile yürüyenler

-Ana yoldaki araçlar

-Genel görüntüler

(ÇERKEZKÖY)

-Ana caddelerdeki su birikintiler

-Trafikteki araçlar

-Genel görüntüler

(ÇERKEZKÖY)

-Hastane zemin katı

-Dolan yağmur suları

-Çöken tavan

-Kapatılan poliklinikler

-Genel görüntüler

(EDİRNE)

-Trafik kapalı sokak

-Biriken yağmur suları

-Geçen araçlar

-Su dolan sokaklar

-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN-Mehmet YİRUN-Şaban KARDEŞ-Onur KAYA-Ruhan YALÇIN-Şenol AKSOY/EDİRNE,TEKİRDAĞ,

=========================================================

2)SEL ÇANAKKALE'DE TAHRİBATA NEDEN OLDU

ÇANAKKALE'de dün aniden bastıran sağanak yağış Ezine ve Bayramiç ilçelerinde hayatı felç ederken, Gökçebayır Köyü'nde 3, Kutluoba Köyü'nde ise toplam 70 evi su bastı. 6 küçükbaş hayvanın telef olduğu sel nedeniyle Çanakkale-Çan Karayolu üzerinde mahsur kalan 12 araç Çanakkale İl Afet Acil Müdürlüğü (AFAD) ekipleri tarafından kurtarıldı.Çanakkale'de dün (pazartesi) akşam Ezine ve Bayramiç ilçelerinde aşırı yağış nedeniyle oluşan tahribat gün ağarınca ortaya çıktı. Çanakkale AFAD Müdürlüğü ile Çanakkale İl Özel İdaresi'ne bağlı ekipler sel felaketinin yaşandığı Gökçebayır Köyü ile diğer su basan köylerde hasar tespit çalışmalarına başladı. Ezine İlçesi'ne bağlı Gökçebayır Köyü'nde 3 evi su bastı. Park halinde bulunan bir araç sel suları nedeniyle zarar görürken, bazı evlerin bahçe duvarları yıkıldı. Köylüler ev ve işyerlerinin önünü temizlemeye başladı. Çanakkale-Çan Karayolu üzerinde mahsur kalan 12 araç ise Çanakkale AFAD ekipleri tarafından kurtarıldı.

SU TAHLİYESİ DEVAM EDİYOR

Bayramiç'teki Kutluoba Köyü'nde ise sel sularının menfezi yıkmasıyla köy meydanındaki yol trafiğe kapandı, 70 ev ile çok sayıda araç sular altında kaldı. İlçede 6 küçükbaş hayvanın telef olduğu belirtildi. Belediye ekipleri su motorları, itfaiye araçları ve vidanjörlerle su tahliye işlemine devam ediyor. Özellikle alt yapı sistemine zarar veren sel suları asfalt ve taş yollarda tahribata neden oldu. Menderes Mahallesi'ndeki evini su basan Mehmet Ercan'ın (58) 4 keçisi de sel sularında telef olan hayvanlar arasında yer aldı. AK Partili Bayramiç Belediye Başkanı Sadettin Arslan "Bir afet olayı ile karşı karşıyayız. Sevindirici olan can kaybının olmaması. İlçede normal hayata dönülmesi için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz" dedi. Sel felaketinin yaşandığı Ezine ve Bayramiç ilçelerinde köylerdeki bilançonun, hasar tespit çalışmalarının tamamlanmasının ardından açıklanacağı belirtildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Sel felaketinin yaşandığı Gökçebayır köyünden görüntüler,

-Sel felaketinin yaşandığı Bayramiç'ten görüntüler,

-Bayramiç'te ekiplerin evlerin bodrum katından su tahliye etmelerinden görüntü,

-Kutluoba köyünde yıkılan menfezden görüntü,

-Araçların sular altında kalmasından görüntü,

-Kutluoba Köyü'nden bir vatandaş ile röp.

Haber-Kamera: Mustafa SUİÇMEZ- Fatih DALDAL/ ÇANAKKALE,

=====================================================

3)CHP MİLLETVEKİLİ PEKŞEN, KAYMAKAMLIK ARACININ CADDEYE PARK EDİLMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu'nun makam aracının kentin en işlek caddelerinden Kahramanmaraş Caddesi'nde trafiği engeleyecek şekilde park edilmesine tepki gösterdi, görüntüleri sosyal medyada paylaştı. Daha sonra aracın park edildiği alanda karşı karşıya gelen Kaymakamın Hatipoğlu ile Pekşen arasında yaşanan gergin anların görüntüleri de başkaları tarafından paylaşıldı.

CHP Milletvekili Haluk Pekşen, Trabzon'da Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu'na ait cadde üzerinde park halindeki resmi plakalı makam aracını görüntüledi ve aracın trafiğe engel olacak şekilde park edilmesine tepki gösterdi. Kentin en işlek caddelerinden biri olan Kahramanmaraş Caddesi'nde yola park edilmiş makam aracını gören Milletvekili Pekşen, çektiği görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştı. Sosyal medya üzerinden Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu'na tepki gösteren ve aracın yolun ortasına çekildiğini anlatan Pekşen çektiği görüntüde, "Temel fıkrası değil. Size bir gerçeği göstermek istiyorum. Burası Trabzon'un Maraş Caddesi. Caddenin ortasında bir Kaymakam aracı. Bakın, görüyorsunuz. Tam caddenin ortasında. Kaymakam aracını caddenin ortasına park etmiş. Buna Temel fıkralarına rastlamak bile biraz zor. Şehrin önemli caddesi ve caddenin ortasında Ortahisar İlçesi Kaymakamı'nın aracı. Gördüğünüz gibi Kaymakamın aracı şehrin ana caddesinin tam ortasında. Evet, bu bir komedi filmi değil. Gerçek hayatın tam içerisinde. Bir siyasi iktidarın vizyonsuzluğunu, bir devlet adamı koltuğuna oturmuş birisinin çapsızlığını gösteriyor" ifadelerini kullandı.

PEKŞEN VE KAYMAKAM CADDE ORTASINDA TARTIŞTI

Pekşen'in yol üzerine park edilen araç nedeniyle Kaymakam Hatipoğlu'na yönelik sosyal medyada yayınlanan görüntüler sonrasında aracının yanında karşı karşıya gelen Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu ile Milletvekili Haluk Pekşen arasında yaşanan tartışma da çevredeki vatandaşlarca görüntülendi. Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde Kaymakam Numan Hatipoğlu'na aracın park şekline tepkilerini dile getiren Milletvekili Pekşen, trafiğin aksadığını aracı çekmesini isteyerek, "Herkese zülum ediyorsunuz. Trafik burada tıkandı, insanlar burada zorluk yaşıyor. Ben Milletvekiliyim. Benimle saygılı konuşun. Aracınıza binin ve gidin buradan. Milleti engellemeyin" diyerek tepkisini dile getirdi. Yanıt veren Kaymakam Hatipoğlu'nun da, "Gitmeyeceğim kardeşim. Burası benim yerim. 20 yıldır beni görev yaptığım yerlerdeki CHP'lilere sorun. Ben görevimi yapıyorum" dedi.

Pekşen ve Kaymakam Hatipoğlu arasında yaşanan gerginlik çevredeki vatandaşların araya girerek, "Lütfen bize kötü örnek olmayın sayın vekilim, sayın Kaymakamım" şeklinde uyarısı sonrasında sona erdi.

'BU TESADÜFEN BİR KEZ YAPILMIŞ BİR ŞEY DEĞİL'

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, şunları söyledi: "

"Bu tesadüfen bir kez yapılmış bir şey değil. 6 aydır bu araç buraya park ediyormuş. Minibüsler, oradan geçen herkes bu durumdan rahatsız. Defalarca uyarmışlar. Beyefendi, 'Aracım çıkışta hazır olsun' diye oraya park ettiriyormuş. Bu nasıl mantık anlamak mümkün değil. Kaymakamlığın 30 metre yakınında otopark var. Caddenin ortasına park ediyorsun. Hani münasip şekilde kenara falan park edilse gam yemeyeceğim. Temel fıkraları var ya gerçek söylüyorum, Temel fıkralarında bile rastlanacak bir komedi değil yani. Aracın park ediliş şekline bakar mısınız? Caddeyi kesiyor. Yolun ortasına park edilen aracın nesi savunulabilir? Devletin, 'Bakanları, Başbakanları yürüyor, ne olur siz de yürüseniz? Ne olur? Trabzon'da güvenlik sorunu mu var?"   Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu ise konuya ilişkin yazılı açıklama yapacağını söyledi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Milletvekili Pekşen'in paylaştığı görüntüler

Pekşen ve Kaymakam arasında yaşanan tartışmanın görüntüleri

Detaylar

Haber : Fatih TURAN - Kamera: TRABZON-DHA

================================================)

4)3'ÜNCÜ KATTAN DÜŞEN MÜLTECİ AĞIR YARALANDI

KÜTAHYA'da 3'üncü katındaki dairesinden binanın arka bahçesine düşen mülteci ağır yaralandı. Yaralı mülteci girişi olmayan bahçeden itfaiyenin yardımıyla bir inşaattan girilerek kurtarıldı. Olay gece saat 03: 00 sıralarında Fuat Paşa Mahallesi Aydınlık Caddesi üzerinde meydana geldi. Öğrencilerin apart olarak kullandığı 5 katlı apartmanın 3'üncü katında oturan İran'lı mülteci Ahmet Asadi (38) iddiaya göre alkol aldıktan sonra hava almak için açtığı pencere camından apartın arka bahçesine düştü. Camdan birisinin düştüğünü gören bir öğrenci durumu polise ve sağlık ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri etrafı apartmanlarla çevrili ve bahçeye giriş kapısı olmayan bahçeye, yandaki inşaattan atlayarak girdiler. Yaralı mülteci Ahmet Asadi'nin ilk müdahalesi olay yerinde yapıldı. Yaralı mülteci düştüğü yerden itfaiye ekipleri tarafından yaklaşık 3 metre uzunluğunda merdivenle çıkartılabildi. Yaklaşık bir saat süren kurtarma çalışmaları sonrasında yaralı Asadi, ambulansla Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar olduğu öğrenilen Asadi'nin hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

-Sağlık ekiplerinin müdahalesi

-İtafiye ekiplerinin merdiven açmaları

-Yaralının sedyeye alınarak merdivene taşınamsı merdivenden çıkartılışı

-İnşaattan çıkartılarak ambulansa alınması

-Olay yerindeki itfaiye ve ambulans görüntüsü

-Düştüğü evin camından bahçe görüntüsü

-Görgü tanığı bir öğrencinin konuşması bulunuyor.

Haber-Kamera: Oğuzhan KILIÇ-KÜTAHYA,

=================================================

5)AŞIRI DOZ UYUŞTURUCU SONU OLDU

ANTALYA'da aşırı doz uyuşturucu madde aldığı belirlenen genç yaşamını yitirdi.

Saat 09.00 sıralarında Muratpaşa ilçesi Yeşildere Mahallesi'ndeki sazlık alandan geçenler, ağaç altında bir kişinin hareketsiz yattığını gördü. Mahallede, 'Tosun' lakabıyla bilinen 25-30 yaşlarındaki gençten ses alamayan vatandaşlar, durumu 112 ekiplerine bildirdi. Sağlık ekipleri yaptıkları kontrollerde gencin yaşamını yitirdiğini belirledi.

Cesedi otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna götürülen gencin, ilk belirlemelere göre aşırı dozda uyuşturucu madde alımından öldüğü ortaya çıktı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Sağlık ekiplerinin olay yerinde görüntüsü

Polisin olay yerine gelmesi

Polis aracı ve ambulansın görüntüsü

Polislerin çalışırken görüntüsü

Çevrenden görüntü

Cesedin görüntüsü

Cenazenin cenaze aracına taşınması

Detaylar

238 MB/// 02.08ö

( HABER: Bülent TATOĞULLARI- KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

====================================================

6)SICAK HAVA ŞAPKAYA İLGİYİ ARTTIRDI

GAZİANTEP'in İslahiye İlçesi'nde, etkili olan sıcak hava şapkaya olan ilgiyi arttırdı.

Sıcak havada özellikle tarım sektöründe çalışanlar ve sıcakta korunma yollarını arayan vatandaşlar şapka yöneldi. Cumhuriyet Mahallesi'ndeki köşe başında bulunan işyerinde 45 yıldır şapka satan Emrah Aydın, "Babam 45 yıldır, ben ise 20 yıldır aynı yerde şapka satmaktayız. Sıcaklarla birlikte şapkaya rağbet arttı. 10 ile 15 lira arasında değişen şapkalardan normal günlerde 3-5 tane satarken sıcaklıklarla birlikte 20-30 tane satıyorum" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Şapka satılan iş yeri

- İşyeri sahibi ve müşterisi ile röp.

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Kadir ÇELİK-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 48 MB

====================================================

7)MOTOSİKLETTE TEHLİKELİ YOLCULUK

SİVAS'ta 2 kişilik motosiklete 2'si çocuk 3 kişinin bindiği tehlikeli yolculuk görenleri hayrete düşürdü. Sürücünün hem sigara içip hemde tek elle motosikleti kullanması ise gözlerden kaçmadı.  Kadı Burhanettin Mahallesi, Turgut Özal Caddesi üzerinde seyir halinde görüntülenen motosiklet sürücüsü kazaya davetiye çıkarttı. Çocukları olduğu tahmin edilen biri kız biri erkek çocuğunu kask takmadan motosiklete bindirerek trafiğe çıkartan kişi dikkat çekti. Biri önde diğeri arkada 2 çocukla motosikleti kullanan kişinin bir yandan da sigara içtiği görüldü. Görüntülendiğini farkeden motosiklet sürücüsü buna rağmen aldırış etmeden yoluna devam etti.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Motosikletin görüntüsü

-Çocuklarla hareket etmesi

-Bir yandan sigara kullanması

Haber-Kamera:  Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

(99.5 MB)

====================================================

8)TARIM İŞÇİSİ ÇOCUKLARA YAZ OKULU

ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde Şehit Öğretmen Cuma İbiş Ortaokulu'nda tarım işçisi ailelerin çocuklarına yönelik yaz okulu projesi kapsamında 65 öğrenci eğitim görmeye başladı.

Merkezi İstanbul' da bulunan Genç Hayat Vakfı tarafından yürütülen Avrupa Birliği ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın desteklediği proje kapsamında ailesi tarım işçiliğine gitmiş 65 öğrenci tespit edildi. Saptamanın ardından öğrenciler evlerinden servislerle alınarak okula getirildi. Yemeklerini okulda yiyen öğrenciler hem eğitim görüyor hem de çeşitli etkinliklerle vakit geçiriyor.  Ailelerinden uzakta olan öğrencilerin sokak ortamından uzaklaştırarak derslere yönelmelerinin amaçlandığını anlatan Proje Koordinatörü Sinem Kovancı, "Projenin ilk ayağını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının desteği ile Siverek'te gerçekleştirdik, 20 kişilik gönüllü üniversite öğrencisi ve iki öğretmenimizle 65 çocuğa eğitim veriyoruz, 20 gün sürecek yaz okulu uygulamamız boyunca öğrencilerin servis ve yemeklerini karşılıyoruz, burada amacımız çocuk işçiliğini azaltmakö dedi.

Yaz okulundan zevk aldığını belirten öğrenciler projenin tüm okullarda uygulanmasını istedi.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

Eğitim gören öğrenciler

Öğretmenlerin ders anlatması

Teneffüste satranç oynayan öğrenciler

Eğitmenlerin konuşması

Öğrencilerin konuşması

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 528 MB

====================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-6 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement