Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-7

Dha Yurt Bülteni-7

1)SURİYE'DE IŞİD HEDEFLERİ VURULMAYA DEVAM EDİYORFIRAT Kalkanı Harekatının 71'ci gününde Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye'deki IŞİD hedeflerini karadan obüs ve roketlerle ateş altına almaya devam ediyor.

02.11.2016 13:31

1)SURİYE'DE IŞİD HEDEFLERİ VURULMAYA DEVAM EDİYOR

FIRAT Kalkanı Harekatının 71'ci gününde Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye'deki IŞİD hedeflerini karadan obüs ve roketlerle ateş altına almaya devam ediyor.

Fırat Kalkanı Harekatının 71ci' gününde TSK'nın desteklediği Özgür Suriye Ordusu mensuplarının El Bab'a ilerleyişi sürüyor. ÖSO unsurlarının ilerlemeyi sürdürdüğü El Bab güzergahındaki; Shudud ve Duwayr Hava köylerinde IŞİD militanları ile çatışıyor. ÖSO güçlerinin çatıştığı bölgede tespit edilen IŞİD militanlarına ait mevzi, bina ve mühimmat depoları ile sınırda konuşlu obüsler ve çok namlulu roketatar bataryaları tarafından ateş altına alınıyor.

Reşit ÇELEBİOĞLU/ KİLİS, -

==================================================

2)3 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ KAHVEHANE SALDIRISINDA 2 KİŞİ GÖZALTINDA

RİZE'nin İkizdere İlçesi Güneyce Köyü'nde dün kahvehanenin otomatik silahlarla taranarak 3 kişinin öldüğü, 7 kişinin de yaralandığı saldırıyla ilgili olarak 2 kişi gözaltına alındı.Olay dün saat 14.30 sıralarında İkizdere İlçesi Güneyce Köyü'nde meydana geldi. İçerisinde 2 kişinin olduğu belirlenen 33 RV 875 plakalı siyah camlı otomobilden kahvehaneye otomatik silahlarla ateş açıldı. Olayda Yaşar Akyıldız ile Abdullah Özkan olay yerinde, Ahmet Şahin Akyıldız ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. 7 kişinin de yaralandığı olayda kullanılan otomobil, Trabzon'un Of İlçesi Ağaçseven Köyü'nde yakılmış halde bulundu.

Rize İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kahvehaneye silahlı saldırının ardından kimliklerini belirlediği 2 kişiyi, Of İlçesi'nde gözaltına alındı. Adları açıklanmayan 2 kişinin sorgulandığı öğrenildi.

YARALILARIN TEDAVİSİ SÜRÜYOR

Saldırıda vücutlarına isabet eden kurşunlarla yaralan Cemal Oğuz, Orhan Algül, Fatih Işık, İhsan Albayrak, Hüseyin Yılmaz, Hasan Akay ve Hızır Çakır'ın Rize Devlet Hastanesi ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavileri sürüyor. Cemal Oğuz'un sağlık durumunun ağır olduğu belirtildi.

DAHA ÖNCE ŞİKAYETTE BULUNMUŞ

Olayda hayatını kaybeden taşeron firma sahibi Yaşar Akyıldız'ın, tünel inşaatından iş alma meselesi yüzünden tartıştığı bazı kişiler hakkında bir süre önce Jandarmaya şikayette bulunduğu öğrenildi.

Muhammet KAÇAR/ İKİZDERE, (RİZE), -

======================================================

3)VAN'DA KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLDU

VAN'da dün akşam saatlerinde başlayan yağmur gece saatleride yerini kar yağışına bıraktı. Kar kalınlığı yer yer 10 santimetreye ulaşırken trafikte aksamalar yaşandı. Van'da kış kendini hissetirdi. Dün akşam saatleride başlayan sağanak yağmur gece yerini kar yağışına bıraktı. Rüzgar ve sisle birlikte sabaha kadar aralıklarla yağan kar özellikle Edremit İlçesi'nde etkili oldu. Kar kalınlığı ilçe merkezi ve yüksek kesimlerinde 10 santimetreyi buldu. Zaman zaman tipi şeklinde yağan kar nedeniyle trafikte aksamalar oldu.

MURADİYE ŞELALESİ ADETA COŞTU

Van'da kar yağışı devam ederken Muradiye İlçesi'nde de bir haftadır yağan yağmur yerini akşam saatlerinden itibaren kar yağışına bıraktı. Kar yağışıyla birlikte ilçe beyaza bürünürken, ilçede bulunan Muradiye Şelalesi de etrafındaki küçük dereler ile yağmur ve kar sularıyla birlikte adeta coştu. Her mevsim ayrı güzelliğe bürünen şelale bu haliyle ayrı bir güzellik sergiliyor.

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

Osman BEKLEYEN - Murat ÇAĞLAR/ VAN, -

===============================================

4)HATAY'DA PKK OPERASYONU: 13 GÖZALTI

HATAY'da PKK terör örgütünün gençlik yapılanmasına yönelik gerçekleştirilen operasyonda YDG/H üyesi oldukları belirlenen 13 kişi gözaltına alındı.

Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, terör örgütü PKK/KCK'nın gençlik yapılanması olan YDG/H'ye yönelik soruşturma kapsamında Hatay Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin 13 kişiyi gözaltına aldığı bildirildi. Gözaltındaki şüpheliler hakkındaki soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

Ramazan ÇELİK/ HATAY,

============================================

5)İTİRAFÇI POLİS: 1 YIL ÖNCE 'SABIRLI OLUN YEŞİLLER BU İŞE EL KOYACAK' DEDİLER

BURSA'da Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve 'itirafçı' olan polis memuru, verdiği ifadede, FETÖ mensuplarının 15 Temmuz darbe girişimini yaklaşık 1 yıl öncesinden bildiğini ve 'Yeşiller duruma el koyacak' şifresiyle darbeyi birbirlerine haber verdiklerini söyledi.

Bursa'da yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve kimliği açıklanmayan bir polis memuru, Etkin Pişmanlık Yasasından yararlanarak itirafçı oldu.

İfadesinde cemaat ile polis okuluna başladığı sırada sınıf arkadaşlarınca tanıştırıldığını anlatan polis memuru, "İlk olarak Bursa'ya tayinim çıktı cemaatin tanıştırdığı başka bir polis memuru ile ev tutarak kalmaya başladık. Devamlı namaz kılarak dualar okuyorduk. Ev arkadaşım beni, yine bizim gibi polis memuru olan A.M. ile tanıştırdı. Birbirimizin numarasını aldıktan sonra bu kişinin evinde sohbetler düzenleniyordu. Biz de bu toplantılara katılıyorduk tamamen gizlilik içinde gerçekleşen bu toplantılarda telefonlarımızı toplanıyordu. 17-25 Aralık süreci sonrası gerçekleşen bu sohbetlerde HDP'nin barajı geçmesi gerektiği, gerekirse oy verileceği telkin ediliyordu. A.M., isimli polis memuru her ay maaşımızdan 200 ya da 300 lira alarak cemaate yardım olarak iletiyordu. Zaman ve Sızıntı gibi cemaatin yayın organlarına abone olmamız gerektiği söyleniyordu. Yine bir gün sohbet sırasında 'Artık okuma ve dua olayını kaldırıyoruz' dediler. Benim gibi polis memuru olan E.İ. isimli polis memuru telefonuma ByLock yükledi" dedi.

'FEThULLAH HOCA PEYGAMBERİMİZ İLE GÖRÜŞÜYOR'

İtirafçı polis, sohbetlere katılan N.A. isimli öğretmenin kendilerine ByLock üzerinden dua ve Fethullah Gülen'in vaazlarını yolladığını anlatarak, şöyle devam etti:

"Bunların birisinde 'Fetullah hoca, peygamberimiz ve sahabelerle uykusunda ve yarı baygın halde görüşüyor sabırlı olun' diye yazmıştı. ByLock programında bireysel ya da grup olarak sohbet etmekteydik. Ama daha çok gruplar halinde sohbetler ediyorduk."

DARBENİN ŞİFRESİ

15 Temmuz darbe girişimi ve öncesi terör örgütünün çalışmalarını da anlatan polis memuru, darbe girişiminden bir yıl önce cemaatin etkin isimlerinden olan ve kendilerine ağabeylik yapan N.A. adlı öğretmenin bir gün kendisi ve polis memuru olan arkadaşı A.M.'ye, "Sabırlı olun yeşiller bu işe el koyacak" dediğini söyledi. İtirafçı polis şöyle devam etti:

"Biz, 'Yeşiller kim' dediğimizde elini omuzuna götürerek rütbe işareti yaptı. Biz bunun askerler olduğunu anlayınca hemen ByLock programını sildim ve sohbetlere katılmamaya başladım. Arkadaşım A.M. beni alarak N.A., isimli öğretmenin yanına götürdü. Bu kişi beni açıkça tehdit ederek, 'Sen neden ByLock'u sildin, sen mesleğini ve hayatını gözden çıkarttın galiba' dedi. Ben de çekindim artık bu programı kullanmıyoruz diyerek telefonuma 'Eagle' isimli programı yükledi. 2016 Temmuz ayına geldiğimizde, cemaat içinde bir tedirginlik olduğunu hissetim. N.A. isimli öğretmen 'Bizi toplayarak şu son 10 gün çok önemli, gece gündüz dua edin' dedi. 15 Temmuz gecesi 'Eagle' isimli programdan hiç bir mesaj gelmedi. 18 Temmuz günü de ben ve arkadaşlarım açığa alındık. Polis memuru B.Ö., beni aradı ve görüşmek istediğini söyledi. Bir çay ocağında buluştuk. Bana, 'Bu günler geçecek. Fethullah Gülen, peygamberimiz ile görüşmüş. Tutuklanırsanız alacağınız ceza ibadet sayılır' dedi. Sonra telefonuma bir temizlik programı yükledik ve her şey silindi. Bir kaç gün sonrada gözaltına alındım" diye konuştu.Polis memuru, çıkartıldığı mahkemece, 'itirafçı' olduğu için tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Berktuğ ÖNCÜ/BURSA, -

==========================================================

6)DBP'Lİ BAŞKAN BAKIRHAN, KAYYUM MECLİS ÜYESİNİ TOPLANTIYA ALMADI

SİİRT'in DBP'li Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan, tutuklanan meclis üyesi Müjde Bozan'ın yerine İçişleri Bakanlığı tarafından kayyum olarak atanan Gazi Armut'u, 'Bakanlıktan resmi yazı gelmediği' gerekçesiyle meclis toplantısına almadı.

Siirt Belediyesi'nin Kasım ayı ikinci meclis toplantısı bugün yapılırken, geçtiğimiz günlerde kent merkezinde yürütülen operasyonda gözaltına alındıktan sonra tutuklanan ve görevden uzaklaştırılan DBP'li Müjde Bozan'ın yerine İçişleri Bakanlığı tarafından kayyum olarak atanan Bağ-Kur emeklisi 55 yaşındaki Gazi Armut toplantıya alınmadı. Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan Gazi Armut'a, kim olduğunu ve neden toplantıya geldiğini sordu. Gazi Armut da, "İçişleri Bakanlığı tarafından meclis üyesi olarak atandım. Bu yüzden meclis toplantısına geldim" yanıtını verdi. Siirt Belediye Başkanı Turcer Bakırhan bunun üzerine, Bakanlıktan kendilerine görevlendirme ve atamayla ilgili herhangibir resmi bir yazı gelmediğini belirterek, "Bu yüzden sizi toplantıya alamayız. Resmi yazılar bize ulaşırsa eğer, biz de size bunu resmi bir tebligatla bildiririz, o zaman meclis toplantısına katılırsınız" dedi.

AK PARTİLİ

Siirt'in Tillo İlçesi'nde yaşayan ve Bağ-Kur emeklisi olduğu belirtilen Gazi Armut'un geçen dönemde AK Parti'den il genel meclisi üyeliği yaptığı, evli ve 8 çocuk babası olduğu kaydedildi.

Turan KOYUNCU/ SİİRT, (DHA

=================================================

7)SİVAS BELEDİYE BAŞKANI FACEBOOK'TAN CANLI YAYINDA SORULARI CEVAPLADI

SİVAS Belediye Başkanı Sami Aydın, sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden makamında canlı yayın yaparak vatandaşların sorularını yanıtladı. Yaklaşık 15 bin kişinin izlediği ve yüzlerce kişinin yorum yaptığı canlı yayında ilginç diyaloglar ortaya çıktı.

Sivas Belediye Başkanı Ak Partili Sami Aydın, vatandaşların sorularını yanıtlamak için kendisine ait Facebook hesabından makamında canlı yayın yaptı. Yayını tabletten gerçekleştiren Başkan Aydın, vatandaşların şehir ve belediyeyle ilgili sorunlarını dinleyerek anında cevaplar verdi. Yaklaşık 1 saat süren yayında zaman zaman ilginç diyaloglar da yaşandı. Yayını izlemeye başlayan Ak Parti İstanbul Milletvekeli Osman Boyraz'ı 'Adam gibi adamsınız' diyerek selamlayan Başkan Aydın, yurt dışından gelen izleyicileri de tebessüm ve sevgiyle karşıladı.

"HER YÖNÜYLE FAYDALI BİR BULUŞMA"

Facebook üzerinden birçok insanla buluşma imkanı bulduğunu belirten Başkan Aydın, "Hem Sivas'tan hem Sivas dışından birçok vatandaşımızla sohbet ettik. Soruları olanların sorularını cevapladık. Merak ettikleri konuları aydınlatmaya çalıştık. Sadece Sivas veya Türkiye değil yurt dışından da çok sayıda vatandaşımızla bu vesileyle görüşmüş olduk. Gerçekten 1 saatin nasıl geçtiğini bile anlayamadım. Arkadaşlarımız hatırlatınca farkettim. Güzel bir uygulama oldu. Zaman zaman tekrarını gerçekleştireceğiz. Biz tabii ki işlerimizi yürütüyoruz, kendi düşündüğümüz projeleri hayata geçiriyoruz ama vatandaş bunu nasıl algılıyor, nasıl görüyor veya bizim düşünmediğimiz ama onlar için önemli olan sorunlar olabiliyor, problemler olabiliyor. Bu vesileyle onları birebir kendilerinden dinleme fırsatımız oluyor. Bir yerde yapmış olduğumuz çalışmalarla ilgili memnuniyet anketi yapmış oluyoruz. Onların fikirlerini almış oluyoruz. Her yönüyle çok güzel, verimli, faydalı bir buluşma oldu. Arkadaşlarımın verdiği bilgiye göre, yaklaşık 15 bin kişiyle buluşmuşuz. Ben ilgi ve alakalarından dolayı hepsine teşekkür ediyorum" dedi.

"YORUMLARI TEK TEK İNCELEYECEĞİZ"

Canlı yayında güzel tepkiler aldığını belirten Başkan Aydın, "Hemen hemen tüm katılımcıların isimlerini okumaya çalıştım. Genelde sevgi ve selamlarını iletenler oldu. Yapılan hizmetlerden dolayı memnuniyetini ifade edenler oldu. Kendi bölgeleri için, mahalleleri için talepte bulunanlar oldu. Ama genel anlamda pozitif ve şehre yapılan hizmetlerden duyulan memnuniyeti içeren mesajlar gördüm. Öyle olumsuz diyebileceğimiz herhangi bir mesaj hatırlamıyorum en azından. Birçok farklı alanda alanda talepler var tabiki. Bu taleplerin yüzde 80'i, 90'ı bizim şehre kazandırmak istediğimiz projeler. Programımızda olan projeler. Böyle baktığımız zaman inşallah taleplerin yüzde 80'i, 90'ı zaten şehre kazandırmak istediğimiz projeler. Dolayısıyla bunlar inşallah gerçekleşecek. Yapılan yorumları daha sonra tabii ki tek tek inceleyeceğiz. Onlar üzerinde özellikle bizimle ilgili olan, bazen bizim kurumumuz dışında olan talepler de oluyor ama onları da ilgili kurumlara iletmek suretiyle takipçisi olacağız" dedi.

Görüntü Dökümü:

---------------------

-Canlı yayından görüntüler

-Canlı yayın sırası makamdan görüntü

-Belediye Başkanı Aydın ile röp

-Genel detaylar

Haber-Kamera: Gökhan CEYLAN-Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

=====================================================

8)ŞANLIURFA'DAKİ CİNAYET ZANLISININ 2 YAKINI AKSARAY' DA GÖZALTINA ALINDI

ŞANLIURFA'da alacak- verecek meselesi nedeniyle kardeşini öldürdüğü iddia edilen Salih Yaşar'ın, eşi ve çocukları ve 2 yakını Aksaray'da polis tarafından gözaltına alındı.

Aksaray Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Aksaray- Adana karayolu kent merkezi girişinde saat 01.00 sıraların rutin yol kontrolü uygulaması yaptığı sırada şüphe üzerine 63 V 2110 plakalı otomobili durdurmak istedi. Sürücüde 'Dur' ihtarına uymayıp kaçmaya başladı. Yaklaşık 4 kilometre yaşanan kovalamacanının ardından araç durduruldu. Araçta yapılan aramada koltuk ve kapılarda kan izine rastlandı, bagajdaki poşette de para bulundu Bunun üzerine sürücü Murat Er ve yanında bulunan Özgür Kocaman, Kadriye Yaşar ve Yaşar'ın 5 çocuğu şüphe üzerine gözaltına alındı. Yapılan inceleme Kadriye Yaşar'ın, Şanlıurfa'da geçen pazartesi günü kardeşi Veysel Yaşar'ı, öldürdüğü iddia edilen ve polis tarafından aranan Salih Yaşar'ın eşi olduğu ortaya çıktı. Kadriye Yaşar, polise verdiği ilk ifadesinde aracı eşi Salih Yaşar'ın kullandığını belirterek, "Eşim 2-3 gündür işe gelmiyor. Beni dün sabah aradı, " Otomobili evin önüne bıraktım, seni ve çocuklarımı artık istemiyorum, defolun gidin buradan"dedi. Bende yakınım olan Murat Er ve Özgür Kocaman'dan yardım istedim."dediği öğrenildi.

Şüpheliler, Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'ne gönderildi.

Görüntü Dökümü

----------------

Polisin araçta arama yapması

Şüphelilerden detay

Kardiye Yaşar'ın olayı anlatması

Genel ve detay

(Haber- Kamera: Hasan BÖLÜKBAŞ AKSARAY DHA))

=======================================

9)HÜRRİYET EMLAK İLE EMLAKÇILAR ARASINDA PROTOKOL

İZMİR Emlak Komisyoncuları Odası (İZEKO), Hürriyet Emlak ile yeni bir işbirliğine imza attı. İşbirliği kapsamında emlak ofislerine iki paket seçeneği sunan Hürriyet Emlak, ilk paket kapsamında www.hurriyetemlak.com adresine üye olan emlak ofislerinden yıl sonuna kadar üyelik ücreti almayacak, diğer paket kapsamında ise emlak ofislerinin İZEKO'ya 2017 yılına ait üyelik aidatlarını ödeyecek. Kentteki emlak ofislerinin desteklenmesine yönelik işbirliğinin ayrıntılarının paylaşıldığı toplantıya, İZEKO Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Güleroğlu, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Hürriyet Emlak Genel Müdürü Cenk Angın, Hürriyet Emlak Ticari Koordinatörü Çağrı Bozay, Hürriyet Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Deniz Sipahi, emlakçılar ve davetliler katıldı. Emlak sektörünün Türkiye'nin lokomotif sektörü olduğunu dile getiren Angın, sektörün öneminin her geçen gün arttığını kaydetti. Sektörün gelişmiş olmasına rağmen yasal düzenlemeler bakımından oldukça geri kalındığını savunan Angın, "Bu benim için hayal kırıklığı oldu. Bir yasa taslağının hazır olduğunu biliyorum, umarım yakın zamanda Türkiye'nin mevzuatına girer. Sektör adına çok farklı bir dünyanın oluşacağını düşünüyorum. Emlak sektörüyle uğraşan herkes insan hayatına dokunma fırsatı elde ediyor. Bir ailenin uzun yıllarını geçireceği bir gayrimenkulle buluşmasına vesile olmak çok değerli. Bu yıl Hürriyet Emlak'ın 10'uncu yılı. Biz de bu yıl temamızı 'Emlak Sektörünü kucaklamak' olarak belirledik. Bu sektörün üyeleriyle daha sık bir araya gelip kendimizi geliştirirken sektörde olanlara daha yakın olmak istiyoruz. Emlak odalarıyla bu sektörü nasıl geliştirebiliriz diye düşünürken bulduğumuz işbirliğinin bir adımını bugün gerçekleştiriyoruz. Hürriyet Emlak sektörde pek çok ilke imza atarak gelmiş bir portal. Bunlardan biri olan emlak puan; Bizim portalımızda yaklaşık 1 milyon gayrimenkul ilanı var. İlan veren açısından bu büyük havuzda görünür olmak önemli. İlanlarında yüksek kalitede fotoğraf kullanan, açıklamaları istenilen şekilde yapan emlak ofisleri bu büyük havuzda daha görünür oluyor. Bir diğeri sanal tur, insanların bilgisayar başında yapabildikleri şeyler giderek artıyor. Oturduğu yerden ilan bakanların aradıkları kriterleri bulmakla yetinmeyip evin içine girmiş hissi veren bir sistem geliştirdik. Bu büyük bir kolaylık, sektör de bunu heyecanla takip ediyor. Bir diğeri de Google destek paketi. Emlak ofislerinin Google'da daha görünür olmasını sağlayan bir paket bu" diye konuştu.

ÜYELİK AİDATI HÜRRİYET EMLAK'TAN

Protokolle ilgili bilgiler veren Çağrı Bozay, işbirliğinin iki farklı ayağı olduğuna değinip, "Bunlardan biri emlak ofislerine destek olmak için hazırladığımız paket. Daha önce bizimle çalışan ancak bugün çalışmayanlar ve ilk kez bizimle çalışacak olanlara sunulan bir paket. Bu pakette, portalımıza üye olanlardan yıl sonuna kadar bir ücret almayacağız. Daha sonra üyeliklerini devam ettirmek isteyenlere taksitlendirme yoluyla ücretlendirme yapılacak. Bunun dışında diğer paketimiz daha güzel. O paketimizi alan herkesin 2017 yılında emlak ofislerinin odaya üyelik aidatını biz ödeyeceğiz. Hürriyet Emlak ailesi olarak, 2017 yılında, satış danışmalarımız aracılığıyla yeni bir model hayata geçiriyoruz. Bizim yaptığımız araştırmalar sonucunda elde ettiğimiz bilgileri emlak ofisleriyle paylaşacağız. İlanlarla daha fazla kişiye nasıl ulaşılabilir bunları paylaşacağız. İnsanlar nasıl arıyorsa bizim de o şekilde ilan vermemiz gerekiyor. Daha görünür olmak için nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlatacağız" dedi.

"15 TEMMUZ ÇALIŞMALARA DA DARBE VURDU"

İZEKO Yönetim Kurulu Başkanı Güleroğlu ise 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ile emlakçıların eğitimini kapsayan bir çalışma yaptıklarını, ancak darbe girişiminin bunu engellediğini söyledi. Çalışmaların devam ettiğini, gecikme olmasına rağmen eğitim verilmesinin hala gündemde olduğunu belirten Başkan Güleroğlu, "Biraz özeleştiri yapmak istiyorum, bazı arkadaşlar emlak portallarıyla çalışmak istemediklerini söylüyor, 'tamam çıkalım' diyorum. 'Para verdim o süre dolsun çıkalım' diyor. Eğer bir karar almak istiyorsanız onu sonuna kadar desteklemeniz gerekiyor. Şimdi baktığınızda Hürriyet Emlak güzel bir sistem oluşturmuş, ben de sizlerden bunu desteklemenizi istiyorum. Yasa taslağıyla ilgili yaptığımız çalışmalarda birliktelik sağladık. Yaklaşık 5 ay önce Samsun'da Tapu Kadastro Genel Müdürü ile ciddi bir toplantı yaptık. Emlakçıları eğitmek istediklerinden söz ettiler, ben de oda olarak eğitimleri üstlenmeyi teklif ettim. 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle planlanan çalışmalar aksadı. Belki de şu an eğitimler başlamıştı. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, yasayla ilgili çalışmalara devam ediyor. 2017 yılı başlarında hayata geçmesi için çalışmaları yapıyoruz. Emlak ofisiniz faalse, gereken şartları yerine getiriyorsanız yasa çıktığında bir seferliğe mahsus üniversite mezunu olmadan emlak ofisi işletebileceksiniz. Hurriyetemlak.com ekibi sitedeki eksiklikleri tamamladı. Mesleğimize sahip çıkmalıyız, sadece oda, birlik, federasyon değil önce bizlerin bir adım atması gerekiyor. Kaçak bir emlakçı varsa bunu bize bildirin biz de bu denetimleri yapalım ve kaçak emlakçılardan sizleri kurtarmaya çalışalım. Kanun çıktıktan sonra bunun daha kolay olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

"GELİŞİMİ TAKİP ETMEK GEREKİYOR"

Emlak sektörünün her geçen gün geliştiğini ve emlak ofislerinin de bu gelişmeyi takip etmesi gerektiğini, aksi hallerde ofislerin yok olacağını söyleyen İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mutlu da, "Gelişimi takip edebilmek lazım. Takip edemeyen geride kalacak ve düşecek. Yeni kentleşmeyle şehrin bir çok alanı düzenleniyor, peşinat sıkıntısı olanlara yüzde 1'in altında faiz oranları uygulanıyor. İzmir'de kentsel dönüşüm noktasında atılacak adımlar emlakçılık sektörünü daha önemli noktalara getirecek. Kentsel dönüşüm bizlerin de işini hareketlendirecek. Sanal ortamdaki alışveriş artışı her geçen yıl çok ciddi artıyor. Ayrıca herkesin kendi işini yapması gerekiyor. Bakıyorsunuz marketin kapısında kiralık ev ilanı, fırında satılık tarla ilanı var. Böyle bir şey olamaz. Bunları görünce bizlere şikayet edin lütfen, biz gerekeni yaparız" dedi.

Konuşmaların ardından protokol imzalandı ve emlakçıların soruları cevaplandırıldı.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Konuşmalardan görüntü

-Toplantıya katılanlardan görüntü

-Protokol imzalanırken görüntü

-Genel ve detay görüntü

(Haber: Tufan HAMARAT - Kamera: Mücahit BEKTAŞ/ İZMİR,

===================================

10)ADIYAMAN ' DA PKK OPERASYONU: 3 GÖZALTI

ADIYAMAN'da, terör örgütü PKK'a yönelik operasyonda 3 kişi gözaltına alındı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, erken saatlerde terör örgütü PKK'ya yardım ve yataklık yapan kişilerin yakalanmasına yönelik 3 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Aralarında Kürdi-Der yöneticisi ve geçen yıl yapılan seçimlerde HDP'den milletvekili adayı olan Ayten Yılmaz'ın da bulunduğu 3 kişi gözaltına alındı. Evlerinde yapılan aramalarda örgütsel dokümanlar ele geçirilen şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Şüphelilerin sağlık kontrolünden geçirilmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 90 MB

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement