DHA YURT BÜLTENİ - 8 - Son Dakika
Güncel

DHA YURT BÜLTENİ - 8

Yunanistan'da fırtına can aldı: 6 ölüYunanistan'da Türklerin yoğun olarak yaşadığı Batı Trakya'da sel ve fırtına etkili olurken, hayatı olumsuz etkiledi.

11.07.2019 12:03

Yunanistan'da fırtına can aldı: 6 ölü

Yunanistan'da Türklerin yoğun olarak yaşadığı Batı Trakya'da sel ve fırtına etkili olurken, hayatı olumsuz etkiledi. Aşırı yağışlar sele neden olurken, bazı köylerde zararlara neden oldu. Yunanistan'ın Haldiki kentindei meydana gelen fırtınada ise 6 turist öldü, 108  kişi ise yaralandı.
Yunanistan'da Türklerin yoğun olarak yaşadığı İskeçe, Gümülcine ve Dedeağaç kentlerinde dün akşam saatlerinden itibaren şiddetli fırtına, dolu ve sağanak yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Dolu ve şiddetli yağışın ardından, Gümülcine'nin Yassı köyünde sel baskınları meydana geldi. Sel suları bazı araçları sürüklerken, cadde ve sokakları göle çevirdi.  Köyde yaşayanlar ev ve işlerlerine sığınarak selden kurtulmaya çalıştı.
Fırtına ve dolu nedeniyle bölgede çok sayıda ev ve araçların camları kırıldı, ağaçlar devrildi. Ekili alanlar suyla kaplanırken, dolu ürünlere büyük zarar verdi. Batı Trakyalı Türkler, yetkililere başvurup, hasar tespiti yapılmasını istedi.
HALDİKİ'DE 6 KİŞİ ÖLDÜ
Yunanistan'ın turistik kenti Haldiki'de yaşanan şiddetli fırtına ise can ve mal kayıplarına neden oldu. Rusya, Romanya ve Çekya'dan gelen
turistlerin yoğun olarak bulunduğu bölgede, şiddetli fırtınanın ağaçları devirip, çatıları ve araçları uçurdu. Fırtınada 2'si çocuk 6 kişi yaşamını yitirirken, 108 kişi de yaralandı. Yunan hükümeti bölgede olağanüstü hal ilan ederken, bölgeye çok sayıda sivil savunma, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Görüntü Dökümü
------------
Kafede sele yakalananlar
Selde sürüklenen otomobil
Yükselen sel suları
Selde sürüklenen çöp konteyneri
Kökünden çıkarak devrilen ağaç
Şiddetli fırtına ve yağış

Haber: Gurbet GÖKÇE/GÜMÜLCİNE(Yunanistan),

=====================

İzmit'te sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi

İzmit'te sabah saatlerinden itibaren yağmur yağışı etkili oldu. Yağmur nedeniyle bazı cadde ve sokaklar sularla kaplandı.
İzmit'te sabah saatlerinde başlayan yağmur, ilerleyen saatlerde şiddetini artırdı. Yaklaşık 2 saat boyunca yağan yağmur, kentte yaşamı olumsuz etkiledi. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, saçak altlarına sığınarak yağmurdan korunmaya çalıştı. Sağanak nedeniyle D-100 Karayolu ve bazı cadde ve sokaklar yağmur sularıyla kaplanırken, sürücüler araçlarıyla su birikintileri içerisinde ilerlemekte zorluk çekti. Belediye ekipleri, sularla kaplanan yollarda su tahliye çalışması yaparken, olası su baskınları için de önlemler aldı.

Görüntü Dökümü:
------------------------
-Sağanaktan korunmaya çalışan vatandaşlar
-Sularla kaplı yıllarda ilerleyen araçlar
-Detaylar

Haber-Kamera: Alişan KOYUNCU/İZMİT(Kocaeli),

=========

Telefon dolandırıcıları bu kez çocukları dolandırdı

Kocaeli'de, 14 ve 15 yaşındaki kız çocuklarını arayan telefon dolandırıcıları, babalarının kimlikleri ile hırsızlık yapıldığını belirterek, evdeki para ve altınları getirmelerini istedi. Çocuklar evde buldukları para ve altınları telefon dolandırıcılarına verirken, polisin operasyonu ile 3 kişi yakalandı.
10 Haziran tarihinde Derince'de 14 yaşındaki bir kız çocuğunu arayan telefon dolandırıcıları, kendilerini polis olarak tanıttıktan sonra çocuğa babasının kimliğinin çalındığını söyledi. Babasının kimliği ile hırsızlık yapıldığına ve evdeki tüm para ve altınları getirmesi gerektiğine inandırılan çocuk, evde bulduğu 595 TL para ile annesine ait 1 altın bileziği dolandırıcıların söylediği yere götürüp bıraktı. 20 Haziran günü ise İzmit'te 15 yaşındaki bir kız çocuğunu arayan dolandırıcılar, babasının kimliği ile altın satın alındığı, babasını kurtarmak istiyorsa evdeki tüm para ve altınları getirmesi gerektiğine inandırıldı. Ailesinden habersiz bir şekilde evdeki yaklaşık 30 bin TL nakit parayı alan kız çocuğu, parayı dolandırıcılara verdi.
Çocukların ailelerinin şikayeti üzerine Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Genç kızların paraları götürdüğü yerden başlayarak güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, dolandırıcıların paraları aldıktan sonra ticari taksi ile Gebze'ye geçtiğini buradan da plakasız bir motosiklet ile İstanbul Tuzla'daki evlerine gittiklerini belirleyen ekipler, motosikleti takibe alarak H.S.(31), V.Y.(25) ve Türkmenistan uyruklu D.K.'nin(41) kimliklerini belirledi.
Zanlıların İstanbul Tuzla'daki evlerine dün sabah eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, 3 kişiyi gözaltına aldı. Burada sorguları yapılan zanlılardan Türkmenistan uyruklu D.K., suçunu kabul ederek diğer 2 kişiye de para verdiğini söyledi. H.S. ve V.Y. isimli zanlıların ise üzerlerine atılan suçu kabul etmedikleri öğrenildi. Emniyette işlemleri tamamlanan zanlılar adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü
-------------
Zanlıların ellerinde para dolu çanta ile yürümesi(güvenlik kamerası)
Zanlıların asayişten çıkışı
Detay

HABER: Dinçer AKBİR-KAMERA: Alişan KOYUNCU/İZMİT(Kocaeli),

==============

Sivas'ta 'Türkmenistan Kültür Günleri Konseri' düzenlendi

Sivas'ta, Milli Mücadelenin 100'üncü yılı kapsamında Türkiye ve Türkmenistan Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sivas Valiliği ve Sivas Belediyesi'nin destekleriyle 'Türkiye'de Türkmenistan Kültür Günleri Konseri' düzenlendi.
Atatürk Kültür Merkezi'ndeki konsere, Vali Salih Ayhan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Türkmenistan Kültür Bakan Yardımcısı Muradaliyev Gurbanmurat Şamuradoviç, Türkmenistan Ankara Büyükelçisi İsankuli Amanliyev, il protokolü ve çok sayıda davetli katıldı. Konser öncesi konuşan Başkan Hilmi Bilgin, Şamuradoviç ile Amanliyev her iki ülkenin ortak değerleri üzerinde durarak dost ve kardeş olduklarını söyledi. Vali Salih Ayhan ise her iki ülkenin ortak bir kökten beslendiğini belirterek, "Kardeşlik hukukumuz devam ediyor, devam da edecektir. İnşallah her iki ülkenin ortaya koymuş olduğu vizyon ve beraberlik içerisinde birlikte yürüyüşümüz devam edecektir" dedi. Konuşmaların ardından Türkmen sanatçılar çeşitli koreografiler eşliğinde şarkılarını seslendirdi. Gecede il protokolüne Türkmenistan lezzetlerinden oluşan sunum yapıldı.

Görüntü Dökümü
------------
-Konserden görüntüler

Haber: SİVAS,

==================

Genç kızın yavru sincapla sıkı dostluğu

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde Gamze Çanakçı (16), babasının doğada bulduğu yavru sincabı sahiplenip, elleriyle büyüttü. Evin bir ferdi gibi büyüyen sincap, hem doğada hem de evde yaşamını sürdürüyor.
İlçeye bağlı Değirmendere Köyü'nde hayvancılıkla uğraşan Aydın Çanakçı, küçükbaş hayvanlarını otlatırken, sahipsiz bitkin halde yavru bir sincap buldu. Çanakçı, sincabı evine getirip hayvansever kızı Gamze Çanakçı'ya emanet etti. Yavru sincabı günlerce elleriyle özenle besleyen Çanakçı, sıkı bir dostluk kurdu. Ormanda doğal yaşamın bir parçası olan ve insanlardan uzak durmasıyla bilinen sincap, genç kızın sevgisiyle hem doğada hem de evde yaşamını sürdürmeye başladı.
3 aydan bu yana ev ortamına da alışan sincap, adeta evin bir parçası oldu. Sincaba gözü gibi bakan Gamze Çanakçı, evlerinin yanında özel bir yuva yaptı.
AİLEMİZDEN BİR PARÇA OLDU
Sincabın ismini 'kınalı' koyduğunu belirten Gamze Çanakçı, "Ailemizden bir parça gibi oldu. Oyun arkadaşı olduğum sincap birkaç saatte olsa ayrıldığında bizde büyük bir üzüntü yaratıyor. Bana bir kardeş bir eğlence oldu. Onunla zaman geçirmeyi çok seviyorum. Bazen doğaya gittiğinde 2-3 saat gelmiyor. Başına bir şey gelmesinden korkuyor, geri gelmesini bekliyorum. Sağ salim geri geldiğinde çok mutlu oluyoruzö dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
----------------
-Sincap yemek yerken
-Genç kızın sincabı severken görüntüsü
-Sincap evin içerisinde gezerken
-Genç kızın konuşması
-Detaylar

Süre 1'41" Boyut: 189
Süre: 1'37" Boyut: 182

Haber-Kamera: Efendi ERKAYIRAN/KADİRLİ,(Osmaniye),

====================

Eskişehir'in en önemli el sanatında çırak yetişmiyor

Eskişehir'de beyaz altın yada denizköpüğü adıyla bilinen lületaşı, sanayinin yanısıra çoğunluğu pipo, tesbih ve biblo gibi süs eşyalarının yapımında kullanılıyor. Lületaşı ustaları ise son dönemlerde çırak yetişmediğinden yakınırken, bu konuda kurslar açılmazsa mesleğin tamamen biteceğinden endişe ediyor.
Yaklaşık 3 bin yıllık tarihe sahip olan ve Türkiye rezervinin yüzde 85'nin çıkarıldığı Eskişehir'de beyaz altın yada denizköpüğü adıyla bilinen lületaşı, hediyelik eşya yapımında kullanılıyor. Eskişehir'e gelen yerli ve yabancı turistlerin yoğun olarak ziyaret ettiği tarihi Odunpazarı evlerinin bulunduğu dar sokaklardaki dükkanlarda satışa sunulan ve ustaları tarafından bıçakla oyularak yapılan pipo, tesbih ile biblo gibi süs eşyaları kentin en önemli el sanatları arasında yer alıyor. Eskişehir'de kent merkezine yakın Sarısu, Yenişehir, Karaçay, Söğütçük, Sepetçi, Nemli, Kümbet, Kepeztepe, Karatepe ve Karahöyük mahallelerinde çıkarılan lületaşı, ustaları tarafından bıçak ve kanca aletleriyle kullanarak şekil verilerek satışa sunuluyor.
Eskişehir Lületaşı El Sanatları Derneği Başkanı Ramazan Bağlan, 56 yıldır lületaşı ustası olduğunu ancak mesleğin çırak yetişmediği için bitme noktasına geldiğini söyledi. Lületaşı rezervinin oldukça geniş olduğunu kaydeden Bağlan, "Lületaşı rezervi yerin altında çok var. Bugüne kadar yüzeysel lületaşları çıkarıldı. Ama daha derinlerde henüz bitmemiş ellenmemiş lületaşları var. Bu konuda herkesin içi rahat olsun. Bizim en büyük sorunumuz çırak yetişmemesi. Yıllardan beri üzerinde uğraştığımız konu bu. Buradan sizin aracılığınızla yetkililere sesleniyorum. Bir an önce tercihli sanat okullarında bölüm açılmasını talep ediyorum. Bizler elimizden gelen gayreti gösterip bu konuda yardımcı olmaya hazırızö dedi.
'YENİ USTALAR İÇİN SANAT OKULLARI AÇILMALI'
Lületaşı rezervlerinin büyük oranda Eskişehir ve civarında bulunduğunu ifade eden Bağlan, "Lületaşı yerin altında ne kadar derinlerdeyse o kadar kaliteli oluyor. Yeryüzündeki lületaşlarını toparladık ama şimdi derinlere ineceğiz. Çırak olmayınca taşı çıkarsak ne yapacağız. O yüzden bir an önce bu sanat okullarında bölüm açılmasını talep ediyorumö dedi.
Lületaşı ustası ve Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçısı olan Erol Güler (51), 39 yıldır ustalık yaptığını ve lületaşından hediyelik eşyalar yaptığını söyledi. Geçmişte lületaşı okulunu bitirerek usta olduğunu anlatan Güler, mesleğe gönül vermiş insanlardan biri olduğunu ancak çırak bulamadığından yakındı. Kendi oğlunu da usta olması için yetiştirdiğini belirten Güler, "Lületaşını yontum aşamasından geçtikten sonra yontucu aletle yontarız. Daha sonra çeşitli bıçaklarımızla onlara şekil vermeye çalışırız. Kaba bıçağımız ve kancamız ile yontum işlemlerini gerçekleştiririz. Şekil vermek için bunları kullanırız genelde. İstediğimiz şekli veya gelen bir sipariş varsa o siparişe göre değerlendiririz. Örneğin pipodur, kompozisyon çalışmasıdır veya kişi kendi portresini istiyordur o portrelere göre aldığımız taşları değerlendiririz. Kullanılamayacak yani küçük parçacıklı taşlarımızla ise kolyeler ve küpeler yaparak halkımıza hitap edecek şekilde perakendemizi ona göre ayarlarız. Çıraklarımızı mümkün mertebe yetiştirmeye çalışıyoruz. Benim aynı zamanda yetiştirdiğim 10-15 tane öğrencim vardır. En son yetiştirdiğim kişi de 17 yaşındaki oğlumdur. Kaybolmaya yüz tutmuş bir meslek dalıdır aslında. Tabi her ne kadar öyle dense de biz sanatımızı kendi çabalarımızla mümkün mertebe gelecek nesillere aktarmaya çalışıyoruzö şeklinde konuştu.
FESTİVALİ DE VAR
Eskişehir'in en önemli geleneksel el sanatları arasında yer alan lületaşı için Odunpazarı Belediyesi 2 yıldır lületaşının diğer adı olan 'Deniz Köpüğü' ismiyle festival düzenliyor. Tarihi Odunpazarı evlerinin bulunduğu meydanda yapılan festivalde lületaşı ustaları kurulan stantlarda el becerilerini göstererek, hediyelik eşyalar üretip satıyor.
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, yeni ustaların yetişmemesini ekonomik sebeplere dayandırırken, unutulmaması için de 2 yıldır festival düzenlediklerini söyledi. Kurt, "Eskişehir'de en önemli madenlerimizden birisi de lületaşıdır. Lületaşının yüzde 85'i Eskişehir'den çıkıyor ve bu taş Eskişehir taşı olarak biliniyor. Ancak son zamanlarda lületaşı ocaklarımızın olduğu yerde bir termik santral yapılmak isteniyor. Biz hem bu termik santrale karşı olduğumuzu göstermek hem de lületaşımızı dünyaya ve Türkiye'ye tanıtmak amacıyla bu festivali gerçekleştiriyoruz. Geçen yıl başladık bundan sonra her yıl devam edeceğiz. Lületaşı 200-300 metre derinliklerden çıkarılan ve burada geleneksel ustalarımızın işlediği bir maden. Mutlaka eğitim gerekli. Ustalarımızın çırak bulamaması ve ustalarımızın arkadan gelenleri yetiştirememesi ekonomi ile ilgili. Para kazandırmadığı için kimse buraya meyletmiyorö dedi. Kurt, yeni ustaların yetişmesi için ayrıca belediye olarak proje hazırladıklarını da sözlerine ekledi.
Lületaşından yapılan aralarında pipo, tesbih ve biblo gibi süs eşyalarının da bulunduğu ürünler dükkanlarda özel siparişler hariç 10 liradan 100 liraya kadar değişen fiyatlarla satılıyor.

Görüntü Dökümü
-------------
-Lületaşı hediyelik eşya dükkanları
-Yerli ve yabancı turistler
-Lületaşı festivali
-Açılan stantlar
-Ustaların çalışması
-Lületaşı işleme detayı
-Dernek Başkanı Ramazan Bağlan ile röp.
-Stantlar ve kalabalık
-Lületaşı ürünleri
-Ustalardan Erol Güler ile röp.
-Kazım Kurt ile röp.
-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN- Oğulcan BOZ/ESKİŞEHİR,

====================

Rus Anita, çöp poşetleriyle örgü yapıyor

Valilik tarafından düzenlenen 'Uluslararası Dünya Sanatçılarının Gözüyle Muş' etkinliği kapsamında, 25 farklı ülkeden ressam ve tasarımcılarla birlikte Muş'a gelen Rus moda tasarımcısı Anita Grey (33), çöplerden atık malzeme ve poşet topladı. Atık malzemelerden kıyafet ve örgü yapan Anita Grey, amacının poşetlerden 46 bin kıyafet dikmek olduğunu söyledi.
Valilik, 'Uluslararası Dünya Sanatçılarının Gözüyle Muş' etkinliğini organize etti. Vali Doç. Dr. İlker Gündüzöz'ün eşi Dr. Meşide Gündüzöz'ün de destek verdiği organizasyon için 25 farklı ülkeden ressam ve tasarımcı kente geldi. 3 gün sürecek program için Rusya'nın Kazan kentinden gelen 33 yaşındaki moda tasarımcısı Anite Grey, kent merkezindeki çöp ve atık poşetleri topladı. Çevre kirliliğine dikkat çekmek için atık malzemelerden örgü örerek kıyafet hazırlayan Anita Grey, Muşlu kızlara da yaptığı çalışmayı anlattı. Şimdiye kadar Türkiye ile birlikte 74 ülkeyi gezdiğini ifade eden Grey, 2019 yılının Ocak ayı itibariyle çevre kirliliğine ve plastiksiz bir yaşama dikkat çekmek amacıyla yola koyulduğunu söyledi. Çöp ve poşetlerden tasarladığı kıyafetler ile dünya moda haftalarına katılmayı planladığını anlatan Grey, "Rusya'dan Muş'a geldim. İlk önce burada çöp toplayarak, çevre kirliğine dikkat çekmek istedim. Topladığım çöp poşetlerinin yanı sıra, mağazalardan da poşet aldım. Onları kestirip, bir kıyafet örgüsü yapıyorum. Bu örgü ile elbiseler yapmayı düşünüyorum. Sonrasında, Londra'da moda haftalarına katılmayı düşünüyorum" dedi.
Dünyayı büyüklerin kirlettiğini ifade eden Grey, çocuklara örnek olmak istediğini söyledi. İnsan hayatında plastiğin azaltılması gerektiğine dikkat çeken Grey, "Bu gerçekten çok zor. Bende 30 gün boyunca plastiksiz yaşamaya çalıştım. 27'nci günümde pes ettim. Ama kilo da verdim, plastiksiz yaşam için de çantamda plastik olmayan çok şeyler taşıdım. Poşetlerden 100 tane kıyafet ördüm. Amacım, çöp poşetlerden 46 bin kıyafet örmek" diye konuştu.
Rusyalı Moda Tasarımcısı Anita Grey'e, Muş'ta yaptığı çalışmasında Muş Valisi Doç. Dr. İlker Gündüzöz ve eşi Dr. Meşide Gündüzöz, İl Emniyet Müdür Eşi İmran Arıbaş, İl Jandarma Komutanı Albay Bülent Baykal ile eşi Nalan Baykal da destek verdi. Vali Doç. Dr. İlker Gündüzöz, "Anita, atık poşetlerden sanatsal ürünler yapıyor. Kendilerini tebrik ediyoruz. Çevre duyarlılığını da artıran bir etkinlik olmasından dolayı" dedi.

Görüntü Dökümü:
------------------------
-Anita'nın çöp toplamaya hazırlanması
-Anita'nın çöp toplamasından detaylar
-Anita'nın atık poşetlerden örgü yapmasından detaylar
-Anita'nın çocuklar ile sohbetinden detaylar
-Anita'nın çocukları yaptığı çalışma hakkında bilgilendirmesi
-Anita Grey Röp.
-Anita ve beraberindeki heyetin poşetleri parçalara ayırması
-Çevre temizliği etkinliğinden detaylar
-Anita'nın Vali Doç. Dr. İlker Gündüzöz ve heyetiyle buluşması detay
-Anita'nın örgü çalışmasından detaylar
-Muş Valisi Doç. Dr. İlker Gündüzöz Röp.

Haber ve Kamera: Muhammed Sami MARAL/ MUŞ,

========================

Didim'de Hande Yener coşkusu

Aydın'ın Didim ilçesinde sahneye çıkan pop müziğinin sevilen ismi Hande Yener, sevenlerini coşturdu.
Didim'deki bir kulüpte sahne alan Hande Yener, enerjisi bitmeyen dansçıları eşliğinde verdiği konserde hayranlarına eğlenceli bir gece yaşattı. Eski ve yeni albümünden şarkılar seslendiren Yener'e, DJ oğlu Çağın Kulaçoğlu da eşlik etti. Yener, seslendirdiği parçalar ve sahne performansıyla binlerce yerli ve yabancı tatilciyi coşturdu. Yener'in repertuvarında yeni şarkıları 'Krema' ve 'Kuş'un yanı sıra 'Beni Sev', 'Deli Bile' ve 'Bakıcaz Artık' gibi sevilen şarkıları yer aldı. Gece kulübünü dolduranlar, Hande Yener'in fotoğrafını çekmek için birbirleriyle yarıştı. Mini elbiseyle sahneye çıkan Yener'in yaptığı dans şovları göz doldurdu. Mekanı dolduran müzikseverler, gece boyunca danslarıyla sevilen sanatçıya eşlik etti. 1.5 saat sahnede kalan Yener, keyifli bir gece yaşattı.

KREMA ŞARKISINA KLİP ÇEKECEK
Konser öncesi DHA mikrofonlarına konuşan Hande Yener, yaz konserlerinin yoğun geçtiğini belirterek, "Bu yaz yeni iki single parçamız çıktı. Birisi 'Kuş', diğeri 'Krema'. İki gün önce 'Krema'nın video klibini çektim. Videonun üzerinde çalışma yapılarak, yayınlanması 15 günü bulacak. Değişik bir video çektik, görseller hazırlanıyor. Bambaşka diyarlarda, bambaşka bir Hande göreceğiz. Heyecanla bekliyorum. Bu yaza güzel bir şarkı daha geliyor. Yüksek enerji ve enerjik şarkılar her zaman olmalı. 20'nci yıl albümü hazırlıyorum. 2020 yılı benim 20'nci yılım. O yüzden hem 20'nci yılıma hazırlanıyorum hem de gelen özel parçaları sevenlerim için single olarak çıkarıyorum. Didim'e gelmeye devam edeceğim" dedi.

'SEVENLERİM HER ZAMAN BENİ ÇOK ENERJİK GÖRMELİ'
Bakımına özen gösterdiğini anlatan Hande Yener, "Kaliteli yaşamaya çalışıyorum. Uyku düzenime, beslenmeme dikkat ediyorum. Ruhu dinlendirmek, negatiflerden kaçmak gibi bütün bunlara özen gösteriyorum. Artık bu konuda otokontrole sahibim. Kendime bakmak zorundayım. Çünkü sevenlerim her zaman beni çok enerjik görmeli. Elimden geldiğince kendimi dinamik, enerjik ve genç tutmaya çalışıyorum" dedi.

Görüntü Dökümü:
------------------------
Hande Yener'in şarkılarını seslendirmesi
İzleyicilerden görüntü
Konser maratonu ve yeni şarkılar hakkında bilgilendirmesi
Hande Yener ile özel röp.
Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Ediz VERDİOĞLU- Kamera: İslam KELEŞ/ DİDİM (Aydın),

==========

Adana merkezli 2 ilde DHKP-C operasyonu (2)
5 ŞÜPHELİ YAKALANDI, 3'Ü ARANIYOR

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından DHKP-C terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 8 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiğini, 5 kişinin gözaltına alındığını, 3 şüphelinin ise yakalanması için çalışmaların sürdüğünü açıkladı.
Açıklamada, şüphelilerin merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı İstanbul Adalet Sarayı'ndaki odasında 2015 yılında şehit eden teröristlerin şiddet içeren eylemleri ile DHKP-C terör örgütünün cebir, şiddet ve tehdit içeren yöntemlerini meşru gösterecek, övecek, bu yöntemlere başvurmayı teşvik edip destekleyecek nitelikte sosyal medyada paylaşımlar yaptıklarının tespit edildiği belirtildi.

ADANA,


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel DHA YURT BÜLTENİ - 8 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement