Dha Yurt - Yurtta Kudüs Protestoları (8) - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt - Yurtta Kudüs Protestoları (8)

Malatya'da Kudüs protestosuMALATYA'da, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması protesto edildi.

08.12.2017 17:02

Malatya'da Kudüs protestosu

MALATYA'da, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması protesto edildi.

Cuma namazından sonra Soykan Meydanı'nda toplanan kalabalık, ABD ve İsrail' aleyhine sloganlar attı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu telsilcisi ve üyesinin katıldığı gösteride, Genç Memur-Sen Şube Başkanı Oğuz Güçlü tarafından basın açıklaması okundu. AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ise, Kudüs bütün Müslümanların olduğu gibi kendilerinin de kırmızı çizgisi olduğunu ifade ederek, şöyle dedi:

"Öncelikle katil İsrail'in yapmış olduğu ve buna taşeronluk eden Amerika'yı kınıyor ve lanetliyorum. Kudüs bizim davamızdır. Amerika Başkanlığı'nın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak kabul etmesine bizi ne de 1,5 Müslümanı hiç bağlamaz. Onların oyunlarını yine Müslümanlar olarak bizler bozacağız inşallah. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi Kudüs bütün Müslümanlar'ın olduğu gibi bizim de kırmızı çizgimizdir."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

Protesto

Oğuz Güçlü'nün konuşması

Hakan Kahtalı'nın konuşması

Havadan görüntü

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Taha AYHAN MALATYA-DHA)

===================================

Eskişehir'de Kudüs protestosu

ESKİŞEHİR'de yaklaşık 2 bin kişi Cuma namazı sonrasında Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararını protesto etti.

Cuma namazı sonrasında kalabalık Vilayet Meydanı'nda toplandı. Ak Parti İl Başkanı Dündar Ünlü ile çeşitli siyasi partilerin temsilcilerinin de katıldığı ortak basın açıklamasını İnsani Yardım Vakfı (İHH) Eskişehir Yönetim Kurulu Başkanı Musa Karadaş okudu. Karadaş, İsrail ile tüm ilişkilerin kesilmesi gerektiğini söyleyerek şöyle konuştu:

"İsrail'in Filistin ve Kudüs'te varlığı Gayri meşrudur. Varlık sebebi işgaldir ve işgal devam etmektedir. İsrail'in işgali hiçbir hukuk sisteminde kabul edilmesi mümkün olmayan bir işgal hareketidir. Müslüman ülkelerin halklarına ve hükümetlerine sesleniyoruz. Zaman kaybetmeksizin, bahane üretmeksizin, politik komplekslere takılmaksızın top yekün İsrail ile siyasi, ticari, diplomatik ve ekonomik bütün ilişkiler kesilmelidir. Türkiye, İsrail ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmeli, bugüne kadar Filistin aleyhine olan İsrail işgali lehine olan tüm anlaşmaları ve mahkeme kararlarını iptal etmelidir. Kudüs Filistin'in başkentidir. Bütün Müslümanların kutsalıdır. Hiçbir zaman İsrail'in başkenti olmayacaktır. Kudüs İslam'ın ilk kıblesidir, Kudüs Müslümanların mahremidir."

Protesto eylemine katılanlar arasında bulunan bazı kadınların ellerinde, yüzlerinde ve kollarında  Arapça, Kudüs ile ilgili yazıların olması dikkat çekti. Basın açıklamasının ardından kalabalık, çeşitli sloganlar atarak Üniversite Caddesi'ne kadar yürüdü ve daha sonra dağıldı.

Görüntü dökümü:

-Vilayet Meydanı'ndaki kalabalığın,

-Ellerinde ve yüzlerinde Kudüs ile ilgili Arapça yazı olan kadınların,

-Slogan atılması,

-İHH Vaklı Başkanı Musa Karadaş'ın konuşması,

Kalabalığın slogan atarak yürümesinden çekilen görüntüler bulunuyor.)

Haber-Kamera: Kemal ATLAN-Hakan TÜRKTAN-ESKİŞEHİR,

========================================

Nevşehir'de cuma namazı sonrasında 'Kudüs' protestosu

NEVŞEHİR'de, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve Tel Aviv'deki büyükelçiliklerini Kudüs'e taşıma kararı, cuma namazı sonrasında kınandı.

Kent merkezindeki Kurşunlu Camii'ndeki cuma namazı çıkışında Ak Parti Gençlik il başkanlığının düzenlediği basın açıklamasına Ak Parti Nevşehir milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, İl Bşkanı Mustafa Rauf Yanar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve camiiden çıkanlar katıldı. Gençlik Kolları il Başkanı Ahmet Dolaşmaz yaptığı basın bildirisinde şöyle dedi:

"Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın hukuksuz Kudüs açıklaması, insanlık vicdanını yaralamış ve bölgemizdeki sorunları derinleştirmiştir. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın kesin şekilde ilan ettiği üzere Kudüs, tüm Müslümanların kırmızı çizgisidir.Bu, bölgemizde barışı ve istikrarı tehdit  etmeye yönelik bir adımdır. Alınan kararın, İsrail ve Filistin toplumları arasındaki husumeti arttırmaktan başka sonucu olmayacaktır. Asla kabul edilemez gördüğümüz bu karardan en kısa sürede dönülmelidir. İslam'ın sesini susturmak, kendi kurguları olan terör örgütlerini bahane ederek Müslümanların iradelerini esir etmek isteyenler, tarihte defalarca olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaklardır.  Dünyadaki tüm Müslümanların, İslam İşbirliği Teşkilatı Zirve Dönem Başkanı olan Türkiye'nin çağrısına kulak vererek Kudüs'e sahip çıkacağına inanıyoruz.Kudüs davasının sonuna kadar takipçisi olacağız."

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Sinan KORKMAZER/NEVŞEHİR, -

========================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt - Yurtta Kudüs Protestoları (8) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement