Dünyaca Ünlü Yazarlar Öykü Festivali'nde Buluşuyor - Son Dakika
Güncel

Dünyaca Ünlü Yazarlar Öykü Festivali'nde Buluşuyor

Dünyaca Ünlü Yazarlar Öykü Festivali\'nde Buluşuyor

Türkiye'nin ve dünyanın en önemli öykücüleri, Uluslararası Öykü Festivali'nde bir araya geliyor.

16.02.2016 10:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu akşam başlayacak olan "Uluslararası" Öykü Festivali'ne eserleri 20'yi aşkın dile çevrilen Man Booker Ödüllü Yazar Ben Okri, Golden Pen Ödüllü yazar Mustafa Mestur ve Balkan edebiyatının güçlü ismi Boşnak yazar Filip Mürsel Begoviç konuk olarak katılacak.

20 Şubat'a kadar devam edecek olan uluslararası Öykü Festivali'nde öykü yazarlığı üzerine oturumlar, metin dramatizasyonları, öykü okumaları ve "hayal kurma atölyeleri" gibi pek çok etkinlikler gerçekleştirilecek. Beş gün sürecek festivalde; İngiltere, İran, Bosna Hersek, Ürdün, Bulgaristan, Filistin, Azerbaycan ve Makedonya'dan gelen konuk yazarlar, Türkiye'den okur yazarlarla buluşma fırsatını yakalayacak.

Onursal Başkanlığını Rasim Özdenören'in yaptığı festivale Türkiye'den; Hüseyin Su, Cemal Şakar, Ömer Lekesiz, M. Fatih Andı, Köksal Alver, Abdullah Harmancı, Handan Acar Yıldız, Güray Süngü, Naime Erkovan, İsmail Özen, Remzi Şimşek, Mukadder Gemici, İsmail Isparta, Akif Hasan Kaya, Burcu Bayer, Ali Görkem Userin, Yunus Emre Özsaray, Arda Arel, Aykut Ertuğrul, Bünyamin Demirci, Doğukan İşler, Ertuğrul Emin Akgün, Ali Işık, Esra Demirci, Tuna Lütfi Yukay ve Betül Nurata gibi öykü yazarları katılacak.

Festivalin yabancı konukları arasında ise; Afag Mesud, Alek Popov, Ben Okri, Filip Mursel Begović, Hisham Bustani, Mustafa Mestûr, Nenad Joldeski ve Ziad Khaddash gibi önemli öykü yazarları yer alıyor.

Ayrıca festivalin açılış programında, Moğol müziğinin ünlü grubu Sedaa, Türkiye'de ilk kez konser verecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dünyaca Ünlü Yazarlar Öykü Festivali'nde Buluşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement