Ege-Koop, Serbest Kürsü Programı Düzenledi - Son Dakika
Yerel

Ege-Koop, Serbest Kürsü Programı Düzenledi

Ege-Koop, Serbest Kürsü Programı Düzenledi

Ege-Koop tarafından düzenlenen Serbest Kürsü etkinliğinde konuşan Ege-Koop Genel Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Hüseyin Aslan, "İzmir'in kaçak yapılaşma, gecekondulaşma, plansız-imarsız, sağlıksız kentleşme, ekonomik,...

11.11.2013 11:55

Ege-Koop tarafından düzenlenen Serbest Kürsü etkinliğinde konuşan Ege-Koop Genel Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Hüseyin Aslan, "İzmir'in kaçak yapılaşma, gecekondulaşma, plansız-imarsız, sağlıksız kentleşme, ekonomik, sosyal ve kültürel sorunları var. Burada önemli olan projeci, geniş ufuklu, vizyoner bir kent yönetiminin iş başında olup olmamasıdır" dedi.

"BEN DEĞİL BİZ MERKEZLİ"

Ege-Koop tarafından 'Yerel Yönetimler, Demokrasi, Finans Yönetimi ve Katılımcılık' konulu "Serbest Kürsü" etkinliği düzenlendi. Etkinliğe, Dışişleri eski Bakanı, Başbakan eski Yardımcısı ve CHP PM Üyesi Murat Karayalçın, İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Burhan Özfatura, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, 20. Dönem Milletvekili Ege-Koop Danışma Kurulu Başkanı Metin Öney ile çok sayıda davetli katıldı. Etkinliğin açılışında konuşan Ege-Koop Genel Başkanı ve CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Hüseyin Aslan, "Yerel yöneticilerin kafasında ve dosyasında projesi, gönlünde ise insan sevgisi olmalıdır. Yol göstericisi ortak akıl, hizmet anlayışı ise ben merkezli değil, biz merkezli olmalıdır. Son kitabım Dost Kapısı Belediye'de şeffaf, hesap verebilir belediye yönetimi ile vergi ödeyen yurttaşların hakları, belediye yönetiminden beklentileri yer almıştır" diye konuştu.

SIK SIK ANDIMIZ VE İSTİKLAL MARŞI OKUNDU

Etkinliğin 10 Kasım Atatürk'ün 75. ölüm yıl dönümünde yapılması dolayısıyla Atatürk ile ilgili de konuşma yapan Aslan, Atatürk'ün hedef tahtası haline getirildiğini belirterek, "Atatürk'ün Geçliğe Hitabe'si ve okullarda okunmasına son verilen andımız konularındaki tartışma, bazı illerimizdeki 'Atatürk', 'Cumhuriyet' ve 'İnönü' gibi cadde ve bulvarların isimlerinin belediyelerce değiştirilmeye kalkışılması, okullardaki Atatürk büstünün kaldırılmasına yönelik girişimler Atatürk'ün neden hedef tahtası yapıldığı sorusunu gündeme getirmiştir" dedi. Etkinlikte, sık sık İstiklal Marşı ve andımız okundu.

"KURTULUŞ SAVAŞI YERELLİK VE DEMOKRATİKLİK TAŞIR"

CHP Parti Meclisi Üyesi Murat Karayalçın da Kurtuluş Savaşı ve Atatürk ile ilgili konuşma yaptı. Karayalçın, "Atatürk'ün öncülüğünde verilen Kurtuluş Savaşı'nın en önemli iki ilkesi yerellik ve demokratikliktir. Bu iki kavram, Kurtuluş Savaşı'na özgün bir kimlik kazandırmıştır. Kurtuluş Savaşı, bir meclis tarafından demokratik kararlarla yönetilmiştir" ifadelerini kullandı. Konuşmasına 30 ilde kaldırılacak olan il özel idarelerin durumu ile devam eden Karayalçın, "1864 yılından beri kullanılan il özel idareler, artık sadece 51 ilde faaliyet gösterecek. Seçimle gelen il genel meclisleri, o ilin beş yıllık kalkınma planını müzakere ederdi" dedi.

FARUK DEMİR SAHNE ALDI

CHP'den Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olan Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan'a destek vermek amacıyla etkinliğe katılan sanatçı Faruk Demir ise cumhuriyeti devam ettirecek olan nesil şimdiki nesil olduğuna ifade ederek, "2014 seçimleri asla adaylar arasında geçecek basit bir yerel seçim değildir. Bu seçim, Cumhuriyet'in devamı ile onu yok etmek isteyenler arasında bir yarıştır. Bu yarışta atalarımızın kemiklerini sızlatamayız. Hiçbir mazeret, başarının yerini tutamaz" diyerek 'Sarı Saçlım Mavi Gözlüm' isimli şarkısını seslendirdi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ege-Koop, Serbest Kürsü Programı Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement