Evteks, 116 Bin Ziyaretçiyle Rekor Kırdı - Son Dakika
Ekonomi

Evteks, 116 Bin Ziyaretçiyle Rekor Kırdı

Evteks, 116 Bin Ziyaretçiyle Rekor Kırdı

Toplam 116 bin 163 ziyaretçiyle rekor kırdı EVTEKS İstanbul Ev Tekstili Fuarı, 31 bini yabancı 116 bin ziyaretçiyle rekor kırdı.

23.05.2011 12:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

EVTEKS İstanbul Ev Tekstili Fuarı'nı 31 bin 110'u yabancı 85 bin 57'si yurt içinden olmak üzere toplam 116 bin 163 ziyaretçiyle rekor kırdı EVTEKS İstanbul Ev Tekstili Fuarı, 31 bini yabancı 116 bin ziyaretçiyle rekor kırdı. Almanya, İtalya, İran, Yunanistan ve Rusya'nın yoğun ilgi gösterdiği EVTEKS Fuarı'nda Irak, Ürdün, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, İngiltere, Fransa, Ukrayna ve Suriye'den gelen alıcılar dikkat çekti. Çin'de fiyatların yükselmesi ve kalitenin düşmesi nedeniyle beklediğini bulamayan Japon firmaları da Ev tekstilinde Türkiye'yi tercih etti.

CNR Holding'ten yapılan açıklamada, bu yıl 17'nci kez düzenlenen ev tekstili sektörünün dünyadaki ikinci büyük fuarı EVTEKS İstanbul Ev Tekstili Fuarı'nın, yerli ve yabancı ziyaretçi rekoru kırdığı bildirildi. Açıklamaya göre CNR Expo İstanbul'da gerçekleştirilen fuarı yurt dışından 31 bin 110, yurt içinden 85 bin 57 olmak üzere toplam 116 bin 163 kişi gezdi. EVTEKS'e özellikle yurtdışından gelen alıcı sayısında müthiş bir patlama yaşandığını belirten CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, "Bu yıl çok verimli bir fuar geçirdik. Türk ev tekstilinin dünyadaki gücünü bir kez daha görme şansımız oldu. Yalnızca iş hacmi ile değil, ziyaretçi oranı olarak da yeni bir rekora imza attık. Ziyaretçi sayımız 31 bin 110'u yabancı 85 bin 57'si yerli olmak üzere toplamda 116 bin 163 olarak kayıtlarımıza geçti. 2010'a göre yerli ziyaretçi sayısında yüzde 35, yabancı ziyaretçi sayısında ise yüzde 70'e varan bir artış yaşandı. EVTEKS'e en çok ziyaretçi gönderen ülkelere baktığımızda ilk 5 içerisinde Almanya, İtalya, İran, Yunanistan ve Rusya'yı görüyoruz. Bu ülkeleri Irak, Ürdün, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, İngiltere, Fransa, Ukrayna ve Suriye izliyor" dedi.

-"JAPONLAR ROTAYI TÜRKİYE'YE ÇEVİRDİ"-

Erem, fuarda orta ve uzun vadeli önemli anlaşmaların yapıldığını vurgulayarak, İstanbul Ev Tekstili Fuarı'na dünyanın dört bir yanından alıcı geldiğini belirtti. Çin'de fiyatların yükselmesi ve kalitenin düşmesi nedeniyle umduğunu bulamayan 11 Japon firmasının milyon dolarları aşan sipariş verdiğini söyleyen Erem, Galeries La Fayette ve Zara Home gibi büyük alıcıların yanı sıra Starbucks'ın Uluslararası Tasarım Müdürü'nün de fuarı ziyaret edenler arasında olduğunu ifade etti. CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, EVTEKS'te 5 günde 2. 5 milyar doların üzerinde iş hacmi yaratıldığını belirterek, "Türkiye'nin 500 milyar dolarlık 2023 ihracat hedefine ticari katkı yapma misyonumuz içerisinde EVTEKS çok büyük paya sahip" şeklinde konuştu.

-"ÖNEMLİ ALICILAR KATILARAK, SİPARİŞ VERDİ"-

Birbirinden ilginç ve yeni ürünlerin görücüye çıktığı EVTEKS İstanbul Ev Tekstili Fuarına; La Rosa Home Collection ve Daniel Hetcher Home(Almanya), StyleTrade (Finlandiya), El Corte Ingles(İspanya), Manor(İsviçre), Iran Merinos(İran), Decostar S. A. ve Roditi Maria(Yunanistan), ADM Baches ve Boelaert -Moens BVBA(Belçika), Stefan Zweig(Avusturya), Kotex(Bulgaristan), Modern(Mısır), Gazzaz, La Masion Simons Inc, Al Moussawi Trading Co. (S. Arabistan) gibi önemli alıcılar katılarak sipariş verdi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Evteks, 116 Bin Ziyaretçiyle Rekor Kırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement