Gündem / 15 - Son Dakika
Politika

Gündem / 15

1- 15 Temmuz'un birinci yılı"15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla yurt genelinde anma programları ve çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

15.07.2017 09:02

1- 15 Temmuz'un birinci yılı

"15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla yurt genelinde anma programları ve çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Özel Gündemli Toplantısı'na katılacak.

Erdoğan, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde düzenlenecek 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma törenleri ile Şehitler Makamı'nın açılışını yapacak, 16 Temmuz'un ilk saatlerinde Meclis'teki anma törenleri ile Beştepe'deki 15 Temmuz Şehitler Abidesi'nin açılış törenine iştirak edecek.

(TBMM/13.00/İstanbul/21.15/23.15/TBMM/02.00/Ankara/05.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Meclis Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı ile Anadolu Ajansı özel arşivinden seçilen fotoğraflardan oluşan "15 Temmuz Millet Darbeye Dur Dedi" sergisinin açılışını yapacak.

(TBMM/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

Başbakan Binali Yıldırım, TBMM Özel Gündemli Toplantısı'na ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde düzenlenecek 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma törenlerine katılacak, Şehitler Makamı'nın açılışında bulunacak.

(TBMM/13.00/İstanbul/21.15/23.15)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla TBMM Genel Kurulu Özel Gündemli Toplantısı ile 16 Temmuz'un ilk saatlerinde düzenlenecek anma törenlerine katılacak.

(TBMM/13.00/02.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Gölbaşı Şelale Park Anıtı'nın açılış törenine iştirak edecek.

(Ankara/22.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinliği: "Gençler Asla Unutmaz" programına katılacak.

(Ankara/11.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara Emniyet Müdürlüğü ve Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığında düzenlenecek 15 Temmuz etkinliklerine katılacak. (Ankara/19.00/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, TCDD Ankara Garı'ndaki 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi'ne ve PTT Pul Müzesi'ndeki Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı'na, TÜRKSAT Şehitler Anıtı'nda Dua Okuması ve 15 Temmuz Şehitleri Anma Etkinliğine katılacak.

(Ankara/12.00/15.00/21.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

Dünya genelindeki Türk temsilcilikleri ve vatandaşlarının, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü anma etkinlikleri takip ediliyor.

(Londra/Brüksel/Mezar-ı Şerif/Lefkoşa/Washington/Sofya/İslamabad/Pretorya/Paris/Viyana/Doha/İslamabad/Berlin/Atina) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Genel Kurul, 15 Temmuz Özel Gündemi ile toplanacak, 16 Temmuz'un ilk saatlerinde de anma törenleri yapılacak

(TBMM/13.00/02.00) (Fotoğraflı)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Musul kent merkezinin terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılmasının ardından gelişmeler izleniyor.

(Musul) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Suriye iç savaşındaki gelişmeler izleniyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Katar ile bazı Arap ülkeleri arasında yaşanan kriz takip ediliyor.

(Riyad)

SPOR

1- 656. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, Edirne'de devam ediyor.

(Edirne/10.00) (Fotoğraflı)

2- Voleybolda Kadınlar Dünya Grand Prix 1. Grup ikinci hafta maçları, Çin'de sürüyor.

Türkiye, ikinci maçında ev sahibi Çin ile karşılaşacak.

(Macau/12.00)

3- Wimbledon Tenis Turnuvası tek kadınlar finalinde ABD'li Venus Williams ile İspanyol Garbine Muguruza karşı karşıya gelecek.

(Londra/16.00) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- 15 Temmuz'da 7'den 70'e şehit düştüler

FETÖ'nün 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği hain darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen kaybedilen canların acısı dün gibi hafızalarda yerini koruyor

O gece kadını erkeği, çoluğu çocuğu ile 7'den 70'e tek yürek olan Türkiye, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla göğsünü siper ederek, hain darbeyi bastırdı ama 250 vatan evladı da şehit düştü

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Bayrampaşa'daki Çevik Kuvvet Müdürlüğü önünde yaşamını yitiren 15 yaşındaki işçi Halil İbrahim Yıldırım, en genç şehit olarak kayda geçti

Darbenin en genç şehitlerinden bir diğeri de 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde 16 yaşında, babası Erol Olçok ile yan yana hayatını kaybeden lise öğrencisi Abdullah Tayyip Olçok oldu

Akademisyen Prof. Dr. İlhan Varank, fotomuhabiri Mustafa Cambaz ve esnaf Halil Kantarcı, Türk halkının her kesimiyle vatanı için canını feda etmekten çekinmediğini dünyaya gösterdi

(Semra Orkan/İstanbul)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement