İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın adını kullanan çete, iş insanını 20 bin lira dolandırdı - Son Dakika
3.Sayfa

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın adını kullanan çete, iş insanını 20 bin lira dolandırdı

Adana'da bir çetenin, iş insanlarını vali gibi arayarak dolandırdığı tespit edildi. Farklı illerde 10 iş insanını 240 bin lira dolandıran çete üyeleri, bir iş insanını Vali Yerlikaya'nın adını kullanarak kandırdı. Valiymiş gibi konuşan çete üyeleri, entübe cihazı alacaklarını söyleyerek iş insanını 20 bin lira dolandırdı.

24.10.2020 10:05  Güncelleme: 14:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, temmuz ayında bir çetenin, telefonla aradıkları iş insanlarını kendilerini 'vali' olarak tanıtıp, dolandırdığını belirledi. Polis, savcılıktan alınan izinle çeteye yönelik teknik ve fiziki takip başlattı. Takip sırasında çete üyelerinden Oğuzhan D.'nin, irtibata geçecekleri iş insanlarının yaşadıkları şehirlerin valileri ile özel kalemlerinin isimlerini internetten öğrendiği tespit edildi. Oğuzhan D.'nin telefonla aradığı iş insanlarına kendisini valilik özel kalem müdürü olarak tanıttığı, sonrasında telefonu, kendisini vali olarak tanıtan diğer şüpheli Nefvel K.'ye verdiği, Nefvel K.'nin de iş insanlarından entübe cihazı alacakları bahanesiyle para istediği belirlendi.

10 İŞ İNSANINI DOLANDIRDILAR

Çetenin Adana, Konya, Malatya, Adıyaman, Yozgat, Burdur ve Kırklareli'de yaşayan 10 iş insanını 240 bin lira dolandırdığı tespit edildi. Polis, takip sırasında 240 bin liranın 180 bin lirasını bloke ettirdi. Çete, hesaplarına bloke koyulma nedeninin açıklama kısmında entübe cihazı yazılması olduğunu düşünerek, bu bölüme 'fındık ticareti' ibaresi eklemeye başladı. Ancak hesaplarına bloke koyulmaya devam etti. Elde edilen delillerin ardından Adana iile Kocaeli, Bursa ve Sakarya'da düzenlenen operasyonla 7'si kadın 13 şüpheli gözaltına alındı. Adana'ya getirilen şüpheliler sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorguya alındı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın adını kullanan çete iş insanının 20 bin lirasını dolandırdı

"HAYIRSEVER İŞ İNSANLARININ DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR

Öte yandan, çeteyle ilgili yeni detaylar da ortaya çıktı. İddiaya göre, şüphelilerden Oğuzhan D.'nin aynı yöntemle İstanbul'da yaşayan iş insanı İ.F.'yi arayıp, "İstanbul Valiliği'nden arıyorum. Vali Ali Yerlikaya sizinle görüşecek" diyerek, telefonu Nefvel K.'ye verdiği, Nefvel K.'nin de "Devlet ve millet olarak çok zor günlerden geçiyoruz. Vatandaş kadar devletin de yardıma ihtiyacı var. Ben vali olarak il sağlık müdürlüğünün de bulunduğu bir toplantı ayarlıyorum. Hayırsever iş insanlarının da desteğine ihtiyacımız var. Detayları, özel kalem müdürüm size aktaracak. Sizi en kısa zamanda makamıma bekliyorum" dediği belirlendi.

"ALACAĞINIZ CİHAZLARIN BEDELİ VERGİNİZDEN DÜŞECEK"

Telefonu yeniden alan Oğuzhan D.'nin, "Vatandaşlar büyük hastanelere gitmeye korkuyor. Bu nedenle biz de valilik olarak aile sağlığı merkezlerine entübe cihazı almaya karar verdik. Şu an ihtiyacımız olan 300 entübe cihazından 30 adet eksiğimiz var. Cihazın tanesi 4 bin lira. Alacağınız cihazların bedeli verginizden düşecek" dediği ortaya çıktı. Bu görüşmenin ardından iş insanı İ.F.'nin kendisine verilen hesap numarasına 20 bin lira yatırdığı öğrenildi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya\'nın adını kullanan çete, iş insanını 20 bin lira dolandırdı
Kaynak: DHA

Son Dakika 3.Sayfa İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın adını kullanan çete, iş insanını 20 bin lira dolandırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement