Kayseri'deki Patlama ile İlgili Bilmeniz Gerekenler - Son Dakika
Güncel

Kayseri'deki Patlama ile İlgili Bilmeniz Gerekenler

Kayseri\'deki Patlama ile İlgili Bilmeniz Gerekenler

Kayseri'deki patlama ile ilgili bilmeniz gerekenleri sizler için derledik. Kayseri'deki patlamada şehit ve yaralı sayısı belli oldu. Kayseri'deki patlamada şehit ve yaralı isimleri belli oldu. Kayseri'deki patlama ile ilgili bilmeniz gerekenler...

17.12.2016 17:34  Güncelleme: 17:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'deki patlama ile ilgili bilmeniz gerekenleri sizler için derledik. Kayseri'deki patlama ile ilgili her şey haberimizde. Türkiye bugün sabah saatlerinde Kayseri'den gelen acı haberle salsıldı. Çarşı iznine çıkan askerleri taşıyan otobüse düzenlenen saldırıda ortalık deyim yerindeyse cehennem yerine döndü. TSK'dan Kayseri'de bombalı araçla gerçekleştirilen terör saldırısıyla ilgili yapılan açıklamada, "17 Aralık 2016 Cumartesi günü saat 08.45 sularında Kayseri Komando Tugay Komutanlığından izine çıkan er ve erbaşları taşıyan araca yapılan bombalı araç saldırısında, 13 kahraman personelimiz şehit olmuş, 48 kahraman personelimiz yaralanmıştır. Yaralılar derhal bölgedeki hastanelere sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Ayrıca menfur saldırıda sivil vatandaşlarımızın da yaralanmış olabileceği değerlendirilmektedir" denildi.

KAYSERİ'DEKİ PATLAMA İLE İLGİLİ BİLMENİZ GEREKENLER

Açıklamanın devamında, "Alçakça ve kalleşçe düzenlenen bu saldırıyı şiddetle lanetliyor, saldırıda hayatını kaybeden kahraman silah arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine, TSK personeline ve yüce Türk milletine başsağlığı, yaralı kahraman silah arkadaşlarımıza ve vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

OTOBÜSÜN SOLUNA YANAŞAN ARAÇ İNFİLAK ETTİ

Patlama bugün saat 08.45'de Erciyes Üniversitesi ana girişinin 500 metre uzağında, acil giriş yakınında Atatürk Bulvarı Talas Caddesi'nde meydana geldi. Talas İlçesi Zincidere Mahallesi'nden kent merkezine giden ve içinde daha çok 1'inci Komando Tugayı'ndan çarşı iznine giden sivil kıyafetli askerlerin bulunduğu belirtilen halk otobüsü, üniversitenin önüne geldiğinde, halk otobüsünün soluna otomobil yanaştı. Ardından şiddetli bir patlama meydana geldi.

HÜKÜMETTEN İLK AÇIKLAMA: BEŞİKTAŞ'TAKİ ELİM HADİSEYE BENZİYOR

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, ise "Askerlerin bulunduğu otobüse yönelik bir saldırı. Bu hadise Türkiye'yi asla istikametinden saptıramayacak" dedi. Kaynak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Muhtemelen çarşı iznine çıkan askerlerimizin içinde bulunduğu özel halk otobüsüne yönelik bombalı araç girişimi. Tarz itibarıyla maalesef Beşiktaş'taki elim hadiseye benziyor, maalesef yaralılar var ama şehit, ölü var mı bu hususta birazdan Başbakan buraya intikal ettiğinde net bir bilgi alabiliriz."

DHA MUHABİRİ: OTOBÜSTE ÇARŞI İZNİNE GİDEN ASKERLER VARDI, BOMBALI ARAÇLA DÜZENLENDİ

CNN Türk canlı yayınına bağlanan DHA Kayseri muhabiri Oktay Ensari, halk otobüsünde çarşı iznine çıkan askerlerin olduğunu, patlamanın da bu araca yaklaşan sivil bir aracın patlatılmasıyla meydana geldiğini ileri sürdü.

"YOL ÜZERİNDE KOMANDO TUGAYI KIŞLASI VAR"

Ensari, patlamanın, bir terör patlaması gibi göründüğünü belirtti. Ensari "Palas Caddesi, şehir merkezine 5-6 kilometre uzaklıkta. Orası yoğun bir yer değil. Okullar da tatil. Hafta içi yoğun olan bir yol. Aynı yol üzerinde komando tugayı kışlası var. Planlanmış bir olay gibi görünüyor. Sabah 08:45 sıralarında oldu" dedi.

GÖRGÜ TANIKLARI ANLATTI

Görgü tanıkları ise "Önce bir trafik kazası zannettik ancak daha sonra otobüsün patlamayla savrulduğunu gördük" diyerek olay anını anlattı.

YAYIN YASAĞI GELDİ

RTÜK, Başbakanlık tarafından Kayseri'de meydana gelen patlamaya ilişkin geçici yayın kısıtlaması getirildiğini bildirdi.

BAŞBAKAN UÇAKTAN İNDİ, BAKANLARDAN BİLGİ ALDI

Başbakan Binali Yıldırım Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan hareket etmek üzere uçağa binmek üzereyken Kayseri'deki patlama haberini aldı. Başbakan haber sonrasu uçaktan inerek olay hakkında bakanlardan bilgi aldı.

BAKANLIKTAN 'KAN ANONSU' AÇIKLAMASI

Sağlık Bakanlığı, Kayseri'de hastanelerde ve Kızılay'ın stoklarında yeteri kadar kan olduğunu, acil kan ihtiyacı bulunmadığını açıkladı. Türk Kızılayı yetkilileri, Kayseri'deki terör saldırısının ardından acil müdahalelere bakan hastanelerin kan bağışı için meşgul edilmemesini isteyerek, kan stokunun yeterli olduğunu bildirdi. Türk Kızılayı yetkilileri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kayseri'deki terör saldırısı sonrası vatandaşların hastanelere kan bağışı için yoğun şekilde başvurduğunu belirtti. Kan stokunun yeterli olduğu kaydeden yetkililer, acil müdahalelere bakan hastanelerin kan bağışı için meşgul edilmemesi gerektiğini vurguladı. Yetkililer, Kızılay kan bağışı merkezlerinin açık olduğunu ifade etti.

ERDOĞAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayseri'de Erciyes Üniversitesi yakınlarındaki patlamayla ilgili Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar'dan bilgi aldı.

BAŞBAKAN KILIÇDAROĞLU'NA BİLGİ VERDİ

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Başbakan Yıldırım'ı telefonla arayarak Kayseri'deki terör saldırısından dolayı taziye ve dayanışma dileklerini iletti. Başbakan Yıldırım da Kılıçdaroğlu'na gelişmelere ilişkin bilgi verdi.

ŞEHİTLER:

Yunus Emre Duran,

Abdülsamet Özen (Kocaeli),

Kamil Tunç,

Kamil Tunç (Afyon Karahisar)

Hasan İlhan,

Kenan Döngel (Zonguldak),

Mustafa Cihan,

Fehmi Barçın,

Raşit Yücel (Kocaeli),

Ahmet Taş,

Muhammet Ali Ocak,

Göksel Ağaçyetiştiren ve kimliği belirlenemeyen bir asker.

YARALILAR:

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tedavide olanlar:

Adem Avcı, Arif Özkara, Bayram Özdemir, Caner Kavalcı, Ercan İnan, Erdal Köse, Fatih Körpe, Ferdi Çatal, Gökhan Keskin, Hakan Şimşek Yakar, Halit Kapullu, Hamit Eroğlu, Hasan Hamza Şolt, Hidayet Canpolat, Hüseyin Avcı, İlker Bal, İlyas Akman, İsmail Hakkı Öner, Kamil Yemez, Kubilay Şimşek, Mehmet Gül, Mehmet Kılıç, Mertcan Uzun, Mesut Yaşar, Mevlüt Avcıoğlu, Mustafa Genç, Mustafa Uçar, Nasuh Yıldırım, Recep Güney, Semih Yılmaz, Serdar Çiçekli, Süleyman Sancar, Şakir Karayel, Tolga Öğütlü, Ufuk Uysal, Yasin Memiş, Yasin Sezeyan, Yunus Emre Kurnaz, Yunus Ertaş, Yusuf Ergün, Semih Yılmaz, Mevlüt Kimsesiz.

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi görenler:

Kayhan Uluhan, Muhammet Yaşar, Sami Güler, Berat Yılmaz, Ali Kuşçu, Orhan Ölmez, Furkan Özlü ve Adem Kamsız,

Memorial Hastanesi'nde tedavi görenler:
Recep Genç ve Mehmet Emin Uygur

Tekden Hastanesi'nde tedavi gören:
Ahmet Gün.

Acıbadem Hastanesi'nde tedavi gören:
Mehmet Taşdelen.

Dünya Hastanesi'nde tedavi gören:
Recep Coşkun.

Erciyes Hastanesi'nde tedavi gören:
Gökhan Çelik.



Son Dakika Güncel Kayseri'deki Patlama ile İlgili Bilmeniz Gerekenler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement