Kemer'de Sağlık Turizmi Çalıştayı - Son Dakika
Güncel

Kemer'de Sağlık Turizmi Çalıştayı

Kemer\'de Sağlık Turizmi Çalıştayı

Kemer'de Sağlık Turizmi Çalıştayı*- ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde düzenlenen Orta Asya Ülkeleri Sağlık Turizmi Çalıştayı kapsamında yurtdışından gelen sektör temsilcileri Kemerli turizmcilerle buluştu.

19.03.2016 16:14

Kemer'de Sağlık Turizmi Çalıştayı

*- ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde düzenlenen Orta Asya Ülkeleri Sağlık Turizmi Çalıştayı kapsamında yurtdışından gelen sektör temsilcileri Kemerli turizmcilerle buluştu.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) tarafından Kemer'e bağlı Beldibi mevkiindeki Rixos Sungate Otel'de düzenlenen 'Orta Asya Ülkeleri Sağlık Turizmi Çalıştayı'na Azerbaycan, Kırgızistan ve Özbekistan'dan 30 akademisyen, doktor ve turizmci katıldı. Çalıştay kapsamında ülke temsilcileri ve tur acenteleri yetkilileri, Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) üyesi oteller ve Antalya'daki hastanelerin yetkilileriyle yüz yüze görüşme yaparak sağlık turizmini ülkeler arasında geliştirebilmek amacıyla bilgi alışverişinde bulundu.

KETOB Başkan vekili Şener Gürler, "Azerbaycan, Kırgızistan ve Özbekistan'dan gelen yetkililerle Kemerli otelcileri buluşturma şansı bulduk. Daralan turizm sezonunu canlandırmak için de bu çalıştayın otelcilere, konaklama sektörüne katkıda bulunacağını düşünüyoruz" dedi.

BAKA Sağlık Turizmi Koordinatörü Esra Alagöz Kaya, "BAKA, sağlık turizmi ile ilgili çalışmalarına 2011 yılından beri devam ediyor. Paneller, çalıştaylar ve kümelenme çalışmalarıyla birlikte ve şu andaki geldiğimiz noktada biz tanıtım turları kapsamında hedef ülkelerden doktorlar, seyahat acenteleri ve gazetecileri buraya getiriyoruz. Onlarla buradaki paydaşlarıyla ve meslektaşlarıyla görüşmelerini sağlıyoruz" diye konuştu.

Antalya'da böbrek nakli olan Kırgız 30 yaşındaki Marina Miroshnik ise şöyle dedi:

"Daha önce Türkiye'de sağlık sektöründen yararlanmış bir kişiyim. 2013 yılında böbrek nakli gerçekleştirildi. O tarihten bu yana sürekli kontrol ve takip süreci içerisindeyim. Tüm hizmetlerinizin kalitesinden ve hizmetlerinizden gerçekten memnunum. Kırgızistan Cumhuriyeti'nde de benzer organ nakilleri gerçekleştiriliyor olsa da kimseyi üzememek istiyorum ama maalesef bizim orada bu nakiller az yapılmaktadır ve sonuçlar da çok iyi değil. Türklerin misafirperverliği çok ön plana çıkıyor. Bunun dışında da hastanedeki yaklaşımlar, hümanizm açısından gerçekten çok etkileyici düzeydedir. Özellikle Akdeniz Üniversitesi Hastanesi ve özel hastanelerde gözlemlediğimiz onkoloji hastalarına sanatsal yaklaşımlar ve insanların psikolojilerini rahatlatacak yöntemler çok ön planda ki bu faktörlerin başındadır."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kemer'de Sağlık Turizmi Çalıştayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement