Kuruluştan Kurtuluşa Bisiklet Turu - Son Dakika
Güncel

Kuruluştan Kurtuluşa Bisiklet Turu

Kuruluştan Kurtuluşa Bisiklet Turu

Kuruluştan Kurtuluşa Bisiklet Turu İznik, Gemlik, Bursa Etabının Stardı Vali Vekili Ahmet Hamdi Usta Tarafından Verildi.

13.09.2011 22:49  Güncelleme: 22:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuruluştan kurtuluşa bisiklet turu iznik, gemlik, bursa etabının stardı vali vekili ahmet hamdi usta tarafından verildi.

Bursa Valisi Şahabettin Harput'un öncülüğünde Bursa ,Bilecik, Balıkesir ve Çanakkale Valilikleri ile Türkiye Bisiklet Federasyonunun katkılarıyla yürütülen Kuruluştan Kurtuluşa Bisiklet Turunun İznik-Gemlik-Bursa arasındaki ikinci etabının stardı Vali Vekili Ahmet Hamdi Usta tarafından verildi. Ertuğrulgazi'yi anma ve Söğüt Şenliklerinin 730.yılı kutlamaları çerçevesinde turun birinci etabı olan Söğüt-Bilecik- Yenişehir ve İznik etabı, 12 Eylül 2011 tarihinde geçildi.

13 Eylül 2011 Salı günü saat:09.30'da tarihi İznik Surları Yenişehir Kapı'da verilen starta Vali Vekili Ahmet Hamdi Usta'nın yanı sıra İznik Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu, İznik Belediye Başkanı Kadri Eryılmaz, Bursa Gençlik Spor İl Müdür Vekili Ömer Gümüş, Bisiklet Federasyonu Bursa İl Temsilcisi Cevat Tulgarer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ulusal ve Yerel Basından çok sayıda gazetecinin takip ettiği etabın başlangıcında Vali vekili Ahmet Hamdi Usta yaptığı konuşmada "Tura ismini veren Kuruluş ibaresi ile Osmanlının kurulduğu ve Bursa'nın fethedilerek Devlet olduğu, olaylara şahitlik ve ev sahipliği eden söğüt,Bilecik,Yenişehir,İznik ve Bursa'yı, Kurtuluş ibaresi ile de Ulusumuzun yaşadığı bir dizi sıkıntılar neticesinde Ulusal Bağımsızlık Meşalesinin ateşlendiği Balıkesir ve Çanakkale topraklarının ifade edildiğini vurguladı.

Bursa Valisi Şahabettin Harput'un öncülüğünde ilk defa düzenlenen bu etkinliğin amacının ilk olarak yeni nesillerde tarih ve kültür bilinci oluşturarak nasıl bir toprak da yaşadıklarını ve bunun önemini vurgulamak olduğunu ifade eden Ahmet Hamdi Usta, diğer bir amacının ise tarih,kültür,spor ve turizmi aynı potada eriterek bölgenin tanıtımına katkı olduğunu söyledi.

Devamında ise hedeflerinin önümüzde ki yıllarda da bu turnuvayı düzenleyerek geleneksel bir hale getirerek, bir Fransa bisiklet turu, bir Akdeniz bisiklet turu gibi Uluslar arası etkinliği büründürerek Türkiye Avrupa ve dünya Bisiklet Federasyonunun yarış programına aldırmak olduğu ifade eden Ahmet Hamdi Usta son olarak bu projenin mimarı olan Sayın Valimiz Şahabettin Harput'un görevli olarak Ankara'da bulunması dolayısıyla Bursa-Mudanya- Karacabey etabının startını Sayın Valimiz tarafından verileceğini ifade ederek Vali Şahabettin Harput'un sporculara başarı dileklerini iletti.

Ayrıca bu turnuvanın düzenlenmesinde ki katkıları nedeni ile Bilecik, Balıkesir ve Çanakkale Valiliklerine Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanlığı ve İl Temsilciliğine Bursa Büyükşehir Belediyesine, Yenişehir, İznik,Gemlik, Mudanya ve Karacabey Kaymakamlıkları ile Belediye Başkanlarına, her düzeydeki Emniyet ve Jandarma birlikleri ile emeği geçen kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek sporculara başarılar diledi.

5 etaptan oluşan ve yaklaşık 500km lik "Kuruluştan Kurtuluşa Bisiklet Turu"nun 12 Eylül'de ki ilk etabında 90 km'lik Söğüt-Bilecik-Yenişehir-İznik etabı geçildi. 13 Eylül günü 2.etap olan 185 km'lik İznik-Gemlik-Bursa etabında pedal basıldıktan sonra, 14 Eylül günü bisikletler 105 km'lik Bursa-Mudanya-Güzelyalı-Karacabey arasındaki 3. etabı geçeceklerdir.

15 Eylül günü 125 km'lik Karacabey- Biga arasında 4.etap ile 16 Eylül günü geçilecek 95 km'lik son etap olan Biga-Çanakkale etabı ile yarışlar sona erecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kuruluştan Kurtuluşa Bisiklet Turu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement