Peri Masalı Ege'den Çıktı - Son Dakika
Spor

Peri Masalı Ege'den Çıktı

Peri Masalı Ege\'den Çıktı

Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Teleset Mobilya Akhisarspor, Avrupa'da son dönemlerdeki ummadık başarı hikayelerine son halkayı ekledi.

12.05.2018 02:35

ONUR DİNÇER
Yeşil-siyahlılar, son yıllarda sürekli yukarı çıkan başarı ivmesini, mucizevi şekilde elde ettiği bu kupayla taçlandırdı. İngiltere'de Leicester City, İsveç'te Östersunds gibi adından söz ettiren sürpriz takımların arasına adını yazdırdı.
Başakşehir'den beklenen 'Peri Masalı'nı, Teleset Mobilya Akhisarspor yazdı. Ziraat Türkiye Kupası'nın finalinde Fenerbahçe'yi mağlup ederek şampiyonluğa ulaşan yeşil-siyahlılar, son yıllarda sürekli yukarı çıkan başarı ivmesini, elde ettiği kupayla taçlandırdı. Son dönemde İngiltere'de Leicester City, İsveç'te Östersunds gibi başarı kazanan sürpriz takımların arasına adını yazdırdı.
Galatasaray'ı yarı finalde, bir başka dev ekibi de finalde devirerek tarihi zafere ulaşan 1970 kuruluş tarihli kulüp, kendi tarihinin en önemli başarısını kazanırken, Ziraat Türkiye Kupası'nda da kupayı alan ilk ilçe takımı olarak kayıtlara geçti. Ayrıca bir Ege ekibi olarak, 38 yıl sonra bölgeden bu başarıya ulaşan ilk takım oldu.
Cefakar taraftar
Ege ekibi bundan 10 yıl önce sıradan bir üçüncü lig ekibiydi. Öncelikle ikinci lig ve oradan hızlı bir şekilde Süper Lig'e yükseldiklerinde de çoğu kişi buradaki serüvenlerinin uzun olmayacağını düşünüyordu. Ancak tam tersi bir durum söz konusu oldu. Üç büyüklere her sezon çelme takan, sürekli şampiyonluk yarışının gidişatını etkileyen bir ekip haline geldiler.
Üstelik bunu yaşadıkları stat sorununa rağmen gerçekleştirdiler. 2011 yılından bu yana gündemde olan ve yapımı için start verilen 12 bin kişilik stadyum bir türlü bitmek bilmedi. İhaleyi alan firmaların çekilmesiyle akamete uğrayan stadın inşaatı ancak 2018'de tamamlanabildi.
Yıllar boyu maçlarını 50 kilometre uzaklıktaki Manisa şehir merkezinde oynayan yeşil-siyahlıları cefakar taraftarı, sanki deplasmana gider gibi sürekli 19 Mayıs Stadı'na giderek destekledi. Ancak bu zorluğa karşın Akhisarspor'un yukarılara doğru tırmanışı sona ermedi ve yeni stadına kavuştuğu sene en önemli başarısını da elde ederek, yükselişini taçlandırdı.
Altı yıldır Süper Lig'de bulunan kupa şampiyonu, şimdi kümede kalma yarışında pazartesi deplasmanda Kayserispor'a konuk olacak. Bu yüzden dün kupayla şehir turunu erteledi.
Avrupa yankıları

Akhisarspor'un beklenmedik başarısı Avrupa basınında da yankı uyandırdı. Fransa'nın Le Figaro gazetesi 'Fenerbahçe'yi yenen Akhisarspor sürpriz yaptı' başlığını kullandı. L'Equipe gazetesi gelişmeyi 'Fenerbahçe, Akhisar sürpriziyle karşılaştı' şeklinde duyurdu.
Almanya'dan Kicker 'Fenerbahçe de yenildi, kupa Akhisar'ın oldu' başlığıyla verdiği haberde Beşiktaş'ın olaylı elenişini hatırlattı. İspanya'dan Mundo Deportivo 'Akhisar bir ilki başardı' diye yazarak, kulübün kısa bir tarihini okuyucularına aktardı. İtalyan basınında ise internet siteleri gelişmeyi 'Eski Interli Okan Buruk, Türkiye Kupası'nı kazandı' şeklinde lanse etti.
Sabaha kadar dans!
Akhisarspor'un Fenerbahçe'yi yendiği final maçını ilçedeki taraftarlar belediyenin önüne kurulan dev ekranda izlediler. Karşılaşmanın sona ermesiyle birlikte bir çok Akhisarlı kendisini sokaklara attı. Arabalarıyla çıkan vatandaşlar sokaklarda konvoy oluştururken, yaya olarak çıkanların da eklenmesiyle büyük bir kalabalık şarkılı ve tezahüratlı sevinç gösterileriyle sokakları doldurdu. Kentte kutlamaların sabah saatlerine kadar sürdüğü, bir çok işletmenin bu yüzden fazla mesai yaparak, taraftara ev sahipliği yaptığı uzun bir gecenin yaşandığı öğ renildi.
Kasayı doldurdular

UEFA Avrupa Ligi biletini alan Akhisarspor, grup aşamasına direkt olarak katılacak. Avrupa Ligi'nde gruplara kaldığı için de 2.6 milyon euro alacak olan temsilcimiz, grupta her galibiyete 360 bin, beraberliğe 120 bin Euro gelir elde edecek. Akhisar, UEFA'da grubundan lider çıkarsa 600, ikinci olursa 300 bin Euro, bunların yanında son 32 turuna kalırsa 500 bin Euro daha alacak. Akhisar ayrıca sponsorlar ve TFF'den de toplamda en az 3 milyon dolar gelir elde edecek.
Devler geliyor

Tarihinde ilk kez Avrupa kupalarına katılma hakkı elde eden Ege temsilcisi, kıtanın dev ekiplerine ev sahipliği yapacak. İngiltere'den Chelsea ve Arsenal, İtalya'dan Inter ve Milan, Fransa'dan Monaco ve Marsilya, Almanya'dan Bayer Leverkusen gibi daha bir çok önemli takımın, Akhisar'ın 12 bin kişilik yeni stadına gelerek boy gösterme ihtimali bulunuyor. İlçe merkezindeki Thyateira antik bölgesi, Hristiyanlarca hac merkezi olarak kabul edildiğinden, konuk taraftarların da bu müsabakalara yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

]
]
]

Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor Peri Masalı Ege'den Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement