Sağlar ve Şeker Çukurova'nın Konuğu Oldu - Son Dakika
Yerel

Sağlar ve Şeker Çukurova'nın Konuğu Oldu

Sağlar ve Şeker Çukurova\'nın Konuğu Oldu

Çukurova Belediyesi’nin “Her Ayın 19’unda Saat 19.00’da” düzenlediği konferanslar dizisi, CHP PM üyesi Fikri Sağlar ve CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker’in katılımı ile Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

21.11.2016 16:04

Çukurova Belediyesi'nin "Her Ayın 19'unda Saat 19.00'da" düzenlediği konferanslar dizisi, CHP PM üyesi Fikri Sağlar ve CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker'in katılımı ile Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

Fikri Sağlar ile Ali Şeker, konferansta Atatürk, laiklik ve son siyasi gelişmeleri değerlendirip, seyircilerden gelen soruları cevaplandırdı.

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, Mustafa Kemal Atatürk'ün müthiş bir öngörüye sahip olduğunu ifade ederek, "Ulu Önder, o zamanlardan bugünlerde geldiğimiz noktayı görmüştü. Atatürk, 'Çok değil yüzyıla kalmadan eğer bu sözlerime dikkat etmezseniz göreceksiniz ki, bazı kişiler bazı cemaatlerle bir araya gelerek, bizlerin din düşmanı olduğunu öne sürecek, sizlerin oyunu alarak başa geçecek, ama sıra devleti bölüşmeye geldiğinde birbirlerine düşeceklerdir. Ayrıca, unutmayın ki o gün geldiğinde, her bir taraf diğerini dinsizlikle ve vatan hainliği ile suçlamaktan geri kalmayacaktır" dedi.

Ülkede şu an korkular üzerinden siyaset yapıldığını söyleyen Şeker, "Adalet, din, yoksulluk, işsizlik ve en acısı da çocuklar istismar ediliyor. Halkın korkularını satın almış bir yönetim ile karşı karşıyayız. Bu düzenin elinden bu ülkeyi kurtarmak gerekiyor" diye konuştu.

"Adana'daki ateş yurda yayılacak"

CHP PM Üyesi Fikri Sağlar ise 19 Mayıs 1919 ruhunu diri tutarak, Atatürk ve laik Cumhuriyete sahip çıktığı için Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'e teşekkür etti.

Ülkedeki en önemli sorunlardan birinin eğitim olduğunu söyleyen Sağlar, "Mustafa Kemal Atatürk, 7 düvele karşı kurtuluş savaşı mücadelesi verdi ve 15 yıl boyunca bu ülkeyi yöneterek, halkı aydınlanma devrimleriyle buluşturdu. Ancak, 1950 itibariyle çağdaş eğitimden vazgeçmeye başladık. Dikkat ederseniz, 1950'den bu yana en fazla değişen bakan, Milli Eğitim Bakanı'dır. Türkiye, eğitilmeyen, aç bırakılan, okumayan, sorgulamayan bir ülkeye dönüştü" diye konuştu.

Ülkenin gidişatında, güvenilyecek tek yerin CHP olduğunu savunan Sağlar, halkı meydanlara çıkmaya davet etti. Adanalıları, 3 Aralık Cumartesi günü tarihi bir görevin beklediğini söyleyen Sağlar, "Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyeti sahiplenen herkes, 3 Aralık'ta Adana'da ilki yapılacak 'Türkiye'yi böldürtmeyeceğiz' mitinginde olacak. Adana'daki ateş, yurdun her yerine yayılacak. Laik, demokratik düzeni hep birlikte koruyacağız. Mevzu bahis artık vatandan da öte yurttaşlarımızın canı ve malıdır" dedi.

Konferansa, CHP Adana Milletvekilleri İbrahim Özdiş ve Elif Doğan Türkmen, CHP İl Başkan Yardımcısı Yüksel Karaaslan, CHP Seyhan İlçe Başkanı Abeydullah Kolcu, CHP Çukurova İlçe Başkanı Yüksel Erdoğan ile meclis üyeleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile çok sayıda partili katıldı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sağlar ve Şeker Çukurova'nın Konuğu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement