Sakarya Afganistan'dan Kaçtılar, İstanbul Yerine Adapazarı'nda Bırakıldılar - Son Dakika
Güncel

Sakarya Afganistan'dan Kaçtılar, İstanbul Yerine Adapazarı'nda Bırakıldılar

Afganistan'dan kaçtılar, İstanbul yerine Adapazarı'nda bırakıldılarADAPAZARI(Sakarya),(DHA) - AFGANİSTAN'dan kaçıp kaçak yollardan Türkiye'ye giren 5 ailenin bulunduğu 30'a yakın göçmen, İstanbul'a gitmek için anlaştıkları kişi tarafından Malatya'da bırakıldı.

09.10.2018 08:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afganistan'dan kaçtılar, İstanbul yerine Adapazarı'nda bırakıldılar

ADAPAZARI(Sakarya),(DHA) - AFGANİSTAN'dan kaçıp kaçak yollardan Türkiye'ye giren 5 ailenin bulunduğu 30'a yakın göçmen, İstanbul'a gitmek için anlaştıkları kişi tarafından Malatya'da bırakıldı. Yeniden İstanbul'a gitmek için anlaşan aileler bu kez ise Adapazarı'nda bırakıldı. Aileler, otele yerleştirilirken, İl Göç İdaresi'nde işlemlerine başlanıldı.

Afganistan'dan kaçan yaklaşık 30 kişinin bulunduğu 5 aile, Türkiye'ye Van'dan kaçak yollarla girdi. Afgan aileler göçmen kaçakçısı bir şebeke ile İstanbul'a gitmek için anlaştı. Otobüslerle yola çıkan aileler, dolandırıcı şebeke tarafından Malatya'da bırakıldı. İlk şoku burada yaşayan aileler, Malatya'dan anlaştıkları başka bir şebekenin aracıyla İstanbul'a ulaşmak için yeniden yola çıktı. Afgan aileler, 'Burası İstanbul' denilerek önceki gün gece saatlerinde Adapazarı Karaman Mahallesi'nde otobüsten indirildi. Kendilerini İstanbul'da zanneden Afgan aileler, bölgedeki içi boş olan bir iş merkezine sığındı. Sakarya Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün ilgilendiği aileler burada 1 gece geçirdi. Sabah yetkililer tarafından alınan Afgan aileler, Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin tahsis ettiği otellere götürüldü. Aralarında küçük yaşta çocukların, gençlerin ve yaşlıların bulunduğu 5 aile, geceyi sıcak yataklarında geçirdikten sonra bu sabah Sakarya İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne getirildi. Afgan ailelerin işlemlerinin devam ettiği belirtildi.

Karaman Mahallesi Muhtarı Mustafa Çalık, kaçakçılık şebekesinin yaptığının hainlik olduğunu ifade ederek, Cumartesi akşama doğru bana bu konu intikal etti. Daha sonra hemen resmi kurumlarla iletişimi sağladım. İş merkezi vardı, oraya aldık hepsini. Bunlar Türkiye daha yaşanabilir bir ülke olduğu için, kendi ülkelerinde savaş olduğundan dolayı buraya gelmişler, kaçak yollardan giriş yapmışlar. Bizim duyduğumuz İran'a ilk olarak iltica etmişler, orası kabul etmeyince sınır dışı yapmış bunları, sonra Van'a gelmişler oradan da İstanbul'a götüreceklerine buraya bırakmışlar. Bırakan kişi de haindir. İstanbul'a götürecekse neden getirip buraya bırakmış dedi.

Sakarya Afganistan\'dan Kaçtılar, İstanbul Yerine Adapazarı\'nda Bırakıldılar
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sakarya Afganistan'dan Kaçtılar, İstanbul Yerine Adapazarı'nda Bırakıldılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement