Şanlıurfa'nın Eylül trafik bilançosu ağır oldu - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa'nın Eylül trafik bilançosu ağır oldu

Şanlıurfa\'nın Eylül trafik bilançosu ağır oldu

Şanlıurfa'da meydana gelen trafik kazaları korkunç boyutlara ulaştı. Bayram ayının da içerisinde bulunduğu Eylül ayında önceki gün itibariyle 31 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 7 kişi hayatını kaybederken 164 kişi de yaralandı.

29.09.2016 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da Eylül ayı içerisinde maddi hasarlı trafik kazaları hariç 31 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda yaralananların sayısı 164'ü bulurken ölenlerin sayısı da 7 oldu. Aynı ay içerisinde 100'e yakın da maddi hasarlı trafik kazası gerçekleştiği tahmin ediliyor. Ayrıca trafik kazalarından yaralı olarak hastanelere götürülenlerden kurtarılmayarak hayatını kaybedenler de oldu. Gazete İpekyol'un derlediği verilere göre, en fazla trafik kazası Siverek-Şanlıurfa arasındaki karayolunda meydana geldi. Onu takip eden karayolu Suruç-Şanlıurfa arasıydı. Birecik ve Viranşehir karayollarında da insanların yaralandığı ve hayatını kaybettiği kazalar yaşandı. Kurban Bayramı'nda meydana gelen kazalarda 18 kişi yaralandı 1 kişi de hayatını kaybetti. Bayram ve yoğun bir gün olmamasına rağmen en fazla trafik kazası 25 Eylül'de meydana geldi. Bir gün içerisinde 4 kazanın yaşandığı 25 Eylül'de toplam 23 kişi yaralandı. Şanlıurfa'da meydana gelen trafik kazalarının başlıca sebebi denetimsizlik oldu. Kaza yapan araçlar arasında traktörle taşınan tarım işçileri de vardı, midibüsle mülteci de. Alkollü sürücüler de vardı hız yapan da. İşte 27 gün içerisinde can kaybına ve yaralamaya sebep olan trafik kazalarının detayları…

EYLÜL AYININ İLK KAZASINDA 4 YARALI
Eylül ayının ilk trafik kazası haberi, Siverek Devlet Hastanesi'nin bulunduğu Şanlıurfa- Diyarbakır Karayolu'ndan geldi. Kontrolden çıkıp şarampole devrilen otomobildeki 4 kişi yaralandı. 1 Eylül günü akşam saatlerinde Siverek-Şanlıurfa karayolunun 8'inci kilometresinde, Siverek Devlet Hastanesi yakınlarında meydana geldi. İlçe merkezine doğru giden Mehmet Arslan yönetimindeki 06 ZZR 33 plakalı otomobil, sürücüsünün kontrolünden çıkıp şarampole devrildi. Kazada ters dönen otomobilin sürücüsü Mehmet Arslan ile yanında bulunan İsmail Arslan, Hüseyin Arslan ve Hüsra Karahan yaralandı. Yaralılar, çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sevk edilen ambulanslarla Siverek Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste tedaviye alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

YİNE SİVEREK'TE BU KEZ 2 KİŞİ YARALANDI (02.09.2016)
Siverek ilçesinde meydana gelen trafik kazasında Suriye uyruklu 2 kişi yaralandı. Talihsiz kaza 2 Eylül günü akşam saatlerinde ilçenin Ayvanat Mahallesi'nde meydana geldi. Mahalle içinde seyir halinde olan Mahmut S. yönetimindeki plakasız motosiklet, sürücüsü öğrenilemeyen 63 S 6003 plakalı minibüsle çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle motosiklet sürücüsü Mahmut S. ve arkadaşı Faysal M. yola savrularak yaralandı. Mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine gelen 112 sağlık ekipleri tarafından Siverek Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralıların sağlık durumunun ağır olduğu belirtilirken, minibüs sürücüsü ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

KARAKÖPRÜ-KIZLAR'DA 2 KİŞİ YARALANDI (03.09.2016)
Şanlıurfa'da 2 kişinin yaralandığı trafik kazası 3 eylül günü Şanlıurfa- Diyarbakır yolunun 10. kilometresinde meydana geldi. Şanlıurfa'dan Kızlar Kırsal Mahallesi istikametine dönmek isteyen 63 BA 676 plakalı otomobile, Diyarbakır istikametinden Şanlıurfa şehir merkezine doğru gitmekte olan 47 AY 852 plakalı otomobil çarptı. Kazada kent merkezine gelmekte olan otomobildeki 2 kişi yaralandı. Kaza nedeniyle olay yerine ambulanslar sevk edildi. Ambulanslarla Mehmet Akif İnan eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

PAYAMLI'DA 1 ÖLÜ, 20 YARALI (04.09.2016)
Ayın ilk ölümlü trafik kazası haberi 4 Eylül günü sabah saatlerinde Suruç yolundan geldi. Şanlıurfa - Suruç karayolunun 20. kilometresi Payamlı Kırsal Mahallesi yakınlarında tır ile yolcu minibüsünün çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybederken, 20 kişi de yaralandı. Şanlıurfa'dan Gaziantep'e gitmekte olan Hüseyin Alpak yönetimindeki mısır yüklü 63 B 0052 plakalı tır ile Birecik'ten hasta ziyareti için Şanlıurfa merkeze giden Fevzi Ateş yönetimindeki 63 RB 719 plakalı yolcu minibüsü ile kafa kafaya çarpıştı. Kazada minibüste bulunan 20 kişi ile takla atıp ters dönen tırın sürücüsü yaralandı. Minibüsteki yaralılar, olay yerine çağrılan ambulanslarla Şanlıurfa merkezdeki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

TRAFİK POLİSLERİ DE KAZA YAPTI 3'Ü POLİS, 4 KİŞİ YARALANDI (05.09.2016)
Şanlıurfa'da, trafik polislerinin içinde bulunduğu ekip otomobilinin kamyonetle çarpışması sonucu meydana gelen kazada, 3'ü polis, 4 kişi yaralandı. Kaza, 5 Eylül günü öğleden sonra Eyyübiye Mahallesi'nde meydana geldi. Bölge Trafik Şube Müdürlüğü'ne bağlı 63 A 4535 plakalı ekip otosu ile sürücüsünün kimliği öğrenilmeyen 63 AC 538 plakalı kamyonet çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle kamyonet devrilirken, ekip aracı ise kaldırıma çarparak durdu. Kazada, ekip aracında bulunan 3 polis memuru ile kamyonet sürücüsü yaralandı. Yaralılar, olay yerine sevk edilen ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilen kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

SIRRIN-OSMANBEY ARASI 1 ÖLÜ, 4 YARALI (05.09.2016)
Şanlıurfa'da peş peşe trafik kazası haberleri gelmeye devam ediyor. Trafik canavarının bu seferki adresi Mardin Karayolu'nun Sırrın mevkii oldu. Kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 2'si çocuk 3 kişi de yaralandı. 5 Eylül saat 16.00 sıralarında Sırrın- Mardin yolu üzerinde meydana geldi. Mardin yönüne doğru giden 63 KA 464 plakalı otomobilin sürücüsü, önüne çıkan traktöre çarpmamak için direksiyon kırdı. Araç refüje çarparak takla attı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, ambulans ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri araçta sıkışan kazazedeleri kurtararak sağlık ekiplerine teslim etti. Korkunç kazada Şanlıurfalı 35 yaşlarındaki sürücü Ahmet Atlı tüm müdahalelere rağmen olay yerinde hayatını kaybetti. 12 yaşındaki Bünyamin Atlı ile 5 yaşındaki Abdülbaki Atlı ve Mahmut Atlı yaralandı. Yaralılar 112 acil servis ekiplerince hastaneye kaldırılırken, kaza haberini duyan sürücü Atlı'nın yakınları da olay yerine geldi. Atlı'nın ailesi sinir krizi geçirdi.

SİVEREK 'ÖLÜM YOLU'NDA KAZA: 1 ÖLÜ (06.09.2016)
Siverek'te halk arasında ölüm yolu olarak adlandırılan Siverek- Şanlıurfa, Diyarbakır Karayolu can almaya devam ediyor. Karayolunun ulaşıma açıldığı günden bugüne 60'ya yakın insan karşıdan karşıya geçmeye çalışırken hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerin çoğunluğunu küçük çocuklar ve yaşlı insanlar oluşturuyor. 6 Eylül'de yaşanan son kazada ise yine yolun karşısında geçmeye çalışan 54 yaşındaki Zehra Kuşatan isimli kadına sürücüsü öğrenilemeyen 02 HD 453 plakalı otomobil çarptı. Kazada ağır yaralanan Kuşatan, ambulans ile kaldırıldığı Siverek Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

KAZANIN ADRESİ YİNE SİVEREK: 6 YARALI (06.09.2016)
Siverek'te yine trafik kazası meydana geldi. 6 Eylül günü meydana gelen kazada 6 kişi yaralandı. Kaza sabah saatlerinde Siverek Şanlıurfa Karayolunun 17. Kilometresinde meydana geldi. Şanlıurfa İstikametinden Siverek istikametine seyir halinde bulunan Davut Cican Yönetimindeki 63 EJ 8032 plakalı hafif ticari araç Kontrolden çıkarak pamuk tarlasına devrildi. Devrilen araçta bulunan Sürücü Davut Cican, Şeref Cican, Yakup Cican, Uğur Cican, Mesut Güler ve Şeyhmus Altındağ yaralandı. Yaralılar çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen 112 sağlık ekipleri tarafından Siverek Devlet hastanesine sevk edildi. Jandarma kazayla ilgili soruşturma başlatırken Siverek bugün de kazalarla anılmaya devam etti.

ARACIN ÇARPTIĞI YAYA KÖPRÜDEN UÇTU: 2 YARALI (06.09.2016)
Şanlıurfa İpekyol'da aracın çarptığı yaya köprüden uçtu. Yaşanan korkunç kazada yaya ve sürücü yaralandı. Kaza 6 Eylül günü 14:45 sıralarında İpekyol Süleymaniye Köprüsünde meydana geldi. 63 ZZ 395 plakalı araç sürücüsü Muhammed Özel direksiyon hakimiyetini kaybetti. İddiaya göre araç o esnada köprüden geçen ve adı henüz öğrenilemeyen bir yayaya çarptı. Çarpmanın etkisiyle yaya yaklaşık 8 metrelik köprüden aşağı düştü. Araç ise köprü korkuluklarına sıkıştı ve çarptığı kaldırım yüksek olduğu için uçmaktan son anda kurtuldu. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Araç sürücüsü ve köprüden düşen yaya itfaiye ekipleri tarafından kurtarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi. Yayanın sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi.

AYNI GÜN KAZA HABERLERİ PEŞ PEŞE GELDİ (06.09. 2016)
Organize Sanayi'de otomobilin kamyona çarpması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi yaralandı. Sürücü Mehmet Reşat Satış kontrolündeki 63 E 7707 plakalı araç iddiaya göre, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önünde seyreden 21 GR 078 plakalı kamyona çarptı. Kamyon şoförü aracını yol kenarına çekerek durumu itfaiye ve sağlık ekiplerine bildirdi. Yaralı sürücü ambulansla hastaneye kaldırılırken, itfaiye ise ön tarafı adeta hurdaya dönen araçta yangın riskine karşı önlem aldı. Kısa bir süre trafikte aksaklığı neden olan kazada araç, çekici yardımı ile yoldan çekildi.

FACİADAN KIL PAYI DÖNÜLDÜ (07.09.2016)
Siverek'teki adı 'Ölüm Yolu'na çıkan yolda yine bir kaza oldu. Bir kamyonun önünde seyreden araca çarpması sonucu meydana gelen kazada 2 kişi yaralandı. Kaza 7 Eylül saat 10.00 sıralarından halk arasında ölüm yolu adı verilen Siverek Diyarbakır Karayolu Şirinkuyu kavşağında meydana geldi. 13 AU 860 plakalı kamyon sürücüsü iddiaya göre direksiyon hakimiyetini kaybederek kırmızı ışıkta bekleyen 63 EP 382 plakalı araca arkadan çarptı. Kazada araç şoförü ve aracın içerisinde bulunan bir kadın yaralandı. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri araçta sıkışan kazazedeleri kurtararak sağlık ekiplerine teslim etti. Yaralılar ambulansla hastaneye kaldırıldı. Kazanın ardından LPG sızıntısına karşı çevrede güvenlik önlemleri alındı.

TARIM İŞÇİLERİ DEHŞETİ YAŞADI: 1 ÖLÜ 25 YARALI (08.09.2016)
Birecik'te tarım işçileri trafik kazası yaptı. 1 kişi hayatını kaybetti 25 işçi yaralandı. Ağır bilançoya sebebin tarım işçilerinin traktörle taşınması olduğu anlaşıldı. Şanlıurfa-Gaziantep karayolunun Birecik ilçesine 8 kilometre kala traktörle fıstık toplamaktan dönen tarım işçileri trafik kazası yaptı. Çok sayıda ambulans olay yerine geldi. İlk müdahalesi yapılan 26 yaralı hastanelere sevk edildi. Kaza Bozdere Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Fıstık hasadından dönen mevsimlik tarım işçilerini taşıyan 63 LD 067 plakalı traktör ile karşı yönden gelen 63 FE 138 plakalı kamyon, kafa kafaya çarpıştı. Çarpışma esnasında çıkan alev bir anda her iki aracı da sardı. Kazada kamyon sürücüsü ve tarım işçileri yaralandı. Ambulansla hastanelere sevk edilen 26 yaralıdan biri olan 15 yaşındaki Ahmet Demir hayatını kaybetti.

ARAÇ EVİN BAHÇESİNE UÇTU (08.09.2016)
Karaköprü'de bir araç evin bahçesine uçtu. Kaza 8 Eylül günü akşam saatlerinde Karaköprü'de meydana geldi. İddiaya göre direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü hızını alamayarak bir evin bahçesine uçtu. Araç ev ve bahçe duvarı arasında sıkıştı. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri tarafından araçta sıkışan sürücü kurtarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi. Adı öğrenilemeyen sürücü hastaneye götürüldü.

GÜNE YİNE KAZA HABERİ İLE UYANDIK (09.09.2016)
Karaköprü'de 9 Eylül günü tek taraflı meydana gelen kazada 2 kişi yaralandı. Kaza sabah saatlerinde Karaköprü çevre yolunda meydana geldi. 63 ZD 882 plakalı hafif ticari araç iddiaya göre sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu refüje çarpıp devrildi. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kazada araç içerisinde bulunan ve ismi öğrenilemeyen 2 kişi yaralandı. Yaralılar olay yerindeki ilk tedavilerinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Devrilen aracın çekici ile yoldan kaldırılmasının ardından kısa süreli aksama yaşanan trafik normal seyrine döndü.
OTOBÜS MOTOSİKLETLİYE ÇARPTI: 1 ÖLÜ (09.09.2016)
Eyyübiye'de özel halk otobüsünün çarptığı motosikletli hayatını kaybetti. Kaza 9 Eylül günü Eyyübiye'de Komiser Şakir Caddesi'nde meydana geldi. Sürücüsünün ismi henüz öğrenilemeyen 63 H 0238 plakalı özel halk otobüsü, Komiser Şakir Caddesi'nde karşı yönden gelen 16 yaşındaki Ömer Abrak'ın kullandığı 63 AG 454 plakalı motosikletle çarpıştı. Otobüsün altında kalan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti. Kazasının ardından Abrak'ın yakınlarıyla otobüs şoförü arasında gerginlik yaşanırken, kaza yerine gelen çok sayıda polis ekibi olayların büyümemesi için geniş güvenlik önlemi aldı. Otobüs şoförü gözaltına alındı.

AYNI GÜN KAZA HABERLERİ PEŞ PEŞEYDİ: 4 YARALI (09.09.2016)
Şanlıurfa GAP Havaalanı yakınlarında meydana gelen kazada aralarında çocukların da bulunduğu 4 kişi yaralandı. Kaza yine 9 Eylül günü sabah saatlerinde havaalanı yakınlarında meydana geldi. İddiaya göre 47 PG 121 plakalı araç önünde seyreden 63 PF 145 plakalı araca çarptı. Araç çarpmanın etkisiyle şarampole yuvarlandı. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Araç içerisinde sıkışan yaralılar itfaiye ekipler tarafından kurtarıldı. İsimleri öğrenilemeyen ve aralarında 2 çocuğunda bulunduğu 4 yaralı ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

ARAÇ SU KANALINA UÇTU: 2 YARALI (10.09.2016)
Şanlıurfa'da bir aracın kanal düşmesi sonucu meydana gelen kazada 2 kişi yaralandı. Kaza 10 Eylül günü gece saatlerinde Eyyübiye'ye bağlı Keçikıran Köyü yakınlarında meydana geldi. Sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği bir araç sulama kanalına uçtu. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine giden itfaiye ekipleri araç içerisinde kalan ve adı öğrenilemeyen 2 yaralıyı kurtararak sağlık ekiplerine teslim etti. Yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Araç ise vinç yardımı ile sudan çıkartılırken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

TRAFİK KAZASINDA "SEN SUÇLUSUN" TARTIŞMASI (11.09.2016)
Haliliye'ye bağlı Bahçelievler'de ara sokakta aniden bir aracın fren yapması sonucu arkadaki araç öndeki araca çarptı. Arkadaki aracın sürücüsü sinirlerine hakim olamayınca gergin anlar yaşandı. Kim suçlu tartışması karakolda bitti. Olay 11 Eylül günü 18.30 sularında Bahçelievler Mahalesi'nde meydana geldi. Ara sokakta aniden bir aracın fren yapması sonucu arkadaşı araç öndeki araca çarptı. Araçlarda küçük çaplı maddi hasar meydana geldi. Kazadan çok kazadan sonra yaşananlar vatandaşları ve çevrede bulunan vatandaşları da çileden çıkardı. Suçlu olan, yaşı 35 olan ve ismi henüz öğrenilemeyen arka aracın sürücüsü suçsuz olduğunu iddia ederek, öndeki aracın sürücüsüne küfretmeye başladı. Önceki aracın sürücüsünün de küfüre karşılık vermesi üzerine ortalık bir anda gerildi. Olay yerine polis geldi. Polis arkadaki aracın sürücüsüne ne kadar haksız olduğunu belirtse de sürücü şikayetçi olacağını söyledi. Çevredeki vatandaşlarda durumu yatıştırmaya çalıştı ama sürücü dinlemedi. Kısa süreli gerginliğe neden olan olayda, polis iki sürücüyü de karakola götürdü.

SİVEREK 'ÖLÜM YOLUNDA' YİNE KAZA: 1 AĞIR YARALI (14.09.2016)
Siverek ilçesinde halk arasında ölüm yolu olarak adlandırılan Siverek- Diyarbakır Karayolunda yaşanan trafik kazalarına bir yenisi daha eklendi. Yetkilerin duyarsızlığından dolayı herhangi bir önlemin alınmadığı karayolunda otomobil önce bir otomobile ardından bisiklete çarptı. Kazada bisiklet sürücüsü ağır şekilde yaralandı. Şirinkuyu Kavşağı'nda yine bir trafik kazası meydana geldi. Yetkililerin tüm kazalara ve ölümlere rağmen önlem almadığı yolda kurban, bu kez 17 yaşındaki bir çocuk oldu. Şanlıurfa istikametinden, Diyarbakır istikametine doğru ilerleyen, sürücüsünün adı öğrenilemeyen 63 EM 850 plakalı otomobil, kavşakta önüne çıkan 63 VB 260 plakalı otomobile ardından 17 yaşındaki bisikletli Nurani Arslandal adlı çocuğa çarptı. Yaralı çocuk, olay yerine çağrılan ambulans ile Siverek Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alınırken, durumunun ağır olduğunun anlaşılması üzerine ilk müdahalesinin ardından Şanlıurfa'ya sevk edildi. Kazanın ardından olay yerinde toplanan mahalle sakinleri ölüm yolunda yaşanan trafik kazalarına isyan ederek, yetkililere tepki gösterdi.

DÜĞÜN KONVOYUNDA KAZA: 5 YARALI (14.09.2016)
Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı'nda düğün konvoyu zincirleme trafik kazası yaptı. 8 otomobilin birbirine girdiği kazada 5 kişi yaralandı. Haliliye ilçesi Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı'nda 14 Eylül günü 23.30 sıralarında 8 otomobiliin birbirine girdiği trafik kazası meydana geldi. Berdel düğünü yapan Karadaş ailesinin konvoyunda yaşanan kazada 5 kişi yaralandı. Düğün salonu çıkışında Uçaksavar Kavşağında ilerleyen düğün konvoyundan bir otomobilin aniden fren yapıması sonucu 8 otomobil birbirleriyle çarpıştı. Berdel evliliği yapan birbiriyle akraba Leyla ve Mehmet Karadaş ile Mine ve İbrahim Karadaş çiftinin bulunduğu düğün konvoyunda 5 kişi yaralandı. Aralarında gelin Mine ve damat İbrahim Karadaş'ın da bulunduğu yaralılar ambulanslarla hastanelere sevk edildi. Kazaya karışan otomobillerin çekilmesinin ardından bulvar trafiğe açılırken, hastanedeki yaralıların ise tedavilerinin ayakta yapıldığı ve taburcu oldukları öğrenildi.

ARAÇ TAKLA ATIP ŞARAMPOLE YUVARLANDI (20.09.2016)
Şanlıurfa-Diyarbakır-Mardin bağlantılı otoyol kavşağında trafik kazası meydana geldi, 1 kişi yaralandı. Kaza 20 Eylül günü öğle saatlerinde Karaköprü'ye bağlı Kızlar Kırsal Mahallesi'nde Şanlıurfa-Diyarbakır-Mardin bağlantılı otoyol kavşağında meydana geldi. İsmail Balcı yönetimindeki 63 M 6565 plakalı araç sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesini sonucu takla ayıp şarampole yuvarlandı. Araç ancak bir ağacın üzerine düşerek durabildi. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine ambulans ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine giden itfaiye ekipleri sürücü Balcı'yı sıkıştığı yerden çıkararak sağlık ekiplerine teslim eti. Balcı olay yerindeki ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.

SİVEREK'TE MICIR KAZAYA SEBEP OLDU (21.09.2016)
Siverek ilçesinde meydana gelen trafik kazasında bir kişi yaralandı. Kaza 21 Eylül'de Siverek- Kahta karayolunun 10. kilometresinde meydana geldi. Mustafa Arslan yönetimindeki 02 KK 165 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu karayol kenarına bırakılan mıcır yığınına çarptı. Kazada sürücü Arslan, hafif şekilde yaralandı. Arslan, yolun bozuk olması nedeniyle aracın direksiyon hakimiyetini kaybettiğini ve mıcır yığınına çarparak durabildiğini kaydetti.

VİRANŞEHİR'DE KORKUNÇ KAZA. 2 ÖLÜ 5 YARALI (23.09.2016)
Viranşehir'de meydana gelen trafik kazasında aynı aileden 2 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı. Şanlıurfa istikametine giden Hüseyin Ç. yönetimindeki 63 EZ 037 plakalı TIR, önünde ilerleyen Ahmet Atmaca'nın kullandığı 63 ED 494 plakalı otomobile çarptı. Kazada otomobil sürücüsü Atmaca'nın yanı sıra annesi Fikriye, eşi Hatice ile çocukları Ömer, Yusuf, İlknur ve Rukiye Atmaca yaralandı. 112 Acil Servis ekiplerince Viranşehir Devlet Hastanesine kaldırılırken kaza nedeniyle karayolunda uzun araç kuyruğu oluştu, TIR sürücüsü ise gözaltına alındı. Sürücü Ahmet Atmaca ile annesi Fikriye Atmaca, Viranşehir Devlet Hastanesindeki müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

ÇAY YÜKLÜ KAMYON DEVRİLDİ (24.09.2016)
Siverek'te çay yüklü kamyonun devrilmesi sonucu 1 kişi yaralandı. Alınan bilgiye göre, Şanlıurfa'dan Diyarbakır istikametine giden Faruk Şahin yönetimindeki 33 DHK 69 plaklı kamyon, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu Selimpınar Mahallesi'nde devrildi. Kazada yaralanan araç sürücüsü Şahin ambulansla Siverek Devlet Hastanesine kaldırılırken, yola dökülen çayı görevliler temizlendi.

TEKERİ PATLAYIP TAKLA ATTI: 2 YARALI (24.09.2016)
Şanlıurfa'da minibüsün devrildiği kazada 3 kişi yaralandı. Şanlıurfa-Gaziantep otoyolunun 45 kilometresinde tekeri patlayan İlyas Şeker yönetimindeki 63 ZY 716 plakalı minibüs devrildi. Yaklaşık 20 metre sürüklenen minibüs, takla atarak aynı güzergaha geri döndü. Kazada minibüs şoförü Şeker'in yanı sıra Nusret Gülalan ve Gazi Öztürk yaralandı. Yaralılar, 112 acil servis ekiplerince Şanlıurfa'daki hastanelere kaldırıldı. Minibüstekilerin Şanlıurfa'da esnaflık yaptığı ve Gaziantep'ten aldıkları giyim eşyalarını kente getirdikleri öğrenildi. Kaza nedeniyle otoyolda trafik yaklaşık 1 saat tek şeritten kontrollü sağlandı.

SURUÇ'TA TRAFİK KAZASI: 31 MÜLTECİ YARALI (24.09.2016)
Suruç otoyol kavşağında 24 Eylül'de trafik kazası meydana geldi. Kobanili mültecileri taşıyan minibüste 31 kişi yaralandı. Şanlıurfa-Gaziantep otoyolunun Suruç kavşağında, 31 F 230 plakalı TIR ile Kobanili Mültecileri taşıyan 27 HM 043 plakalı midibüsün çarpışması sonucu trafik kazası meydana geldi. Sağlık ve itfaiye ekipleri kaza yerine gelerek yaralılara müdahale etti. Aralarında çocukların da bulunduğu 30 mülteci ile sürücü yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla kent merkezi, Suruç ve Birecik'teki hastanelere sevk edildi. Midibüsteki mültecilerin Mardin'deki kapanan çadırkentten Suruç'taki çadırkente getirilirken kazaya karıştığı öğrenildi.

AKÇAKALE YOLUNDA KAZA: 6 YARALI (25.09.2016)
Şanlıurfa'da iki otomobilin çarpışması sonucu 6 kişi yaralandı. Abdulkadir Alpak idaresindeki 63 VA 264 plakalı otomobil, Şanlıurfa- Akçakale karayolu Uğurlu Mahallesi yakınlarında Leo Pektaş yönetimindeki 45 HC 6668 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada, Pektaş ile yanında bulunan Sinan Doğan, Veli Acu, Gönül Halis, Burcu Can ile diğer sürücü Alpak yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla kentteki hastanelere kaldırıldı.

TIR İLE KAMYON ÇARPIŞTI: 5 YARALI (25.09.2016)
Şanlıurfa-Gaziantep karayolunda kamyon ile TIR'ın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1'i ağır 5 kişi yaralandı. Kaza 25 Eylül sabah saatlerinde Şanlıurfa-Gaziantep karayolunun 18'inci kilometresinde meydana geldi. İddiaya göre 63 AB 682 plakalı TIR ile 63 NK 689 plakalı kamyon sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu çarpıştı. Korkunç kazada 2 araçta şarampole devrildi. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Araç içerisinde sıkışan yaralılar itfaiye ekipleri tarafından kurtarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi. Kazada 2'si TIR'da 3'ü kamyonda bulunan 5 kazazede araçlardan çıkarıldıktan sonra ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. 1 yaralının sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi.

BAHÇELİEVLER'DE ÇOCUK CANINI ZOR KURTARDI (25.09.2016)
Şanlıurfa'da meydana gelen trafik kazasında bir çocuk ezilme tehlikesi atlattı. Kazada maddi hasar meydana geldi. Olay 25 Eylül günü öğle saatlerinde Bahçelievler 4. Sokak Üçgen Park'ta meydana geldi. İddiaya göre 63 ZA 876 plakalı araç 63 EZ 552 plakalı araca çarptı. Çarpmanın etkisiyle 63 EZ 552 plakalı araç parka girdi. Bu esnada parkta bulunan bir çocuk ezilme tehlikesi atlattı.Kazada her iki araçta da maddi hasar meydana geldi.

YİNE AYNI GÜN TRAFİK KAZASI: 12 YARALI (25.09.2016)
Şanlıurfa-Mardin Karayolunun Çamlıdere Mevkii'nde 25 Eylül günü gece saatlerinde iki otomobilin çarpışması sonucu trafik kazası meydana geldi. Otomobiller Renault Brodway ile Renault Toros marka olunca adeta teneke yığını haline gelen otomobillerden 12 yaralı çıkarıldı. Olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri yaralılara yaptığı ilk müdahalenin ardından hastanelere sevk etti. Çocukların da aralarında olduğu 2'si ağır toplam 12 yaralı Şanlıurfa'daki çeşitli hastanelere getirilerek tedavi altına alındı.

URFA-MARDİN YOLUNDA KORKUNÇ KAZA (27.09.2016)
Şanlıurfa-Mardin karayolunda meydana gelen trafik kazasında 2 kişi ağır yaralandı. Kaza önceki gün akşam saatlerinde Şanlıurfa Mardin karayolunun 10. kilometresinde meydana geldi. İddiaya göre alkollü olduğu belirtilen sürücü direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kaza meydana geldi. Kazada araç takla attı ve sonasında alev aldı. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Durumları ağır olduğu belirtilen 2 yaralı olay yerine giden ambulans ekipleriyle hastaneye kaldırılırken, itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Yangın kontrol altına alınırken, araç adeta hurdaya döndü. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.(Kaynak: Gazete İpekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Şanlıurfa'nın Eylül trafik bilançosu ağır oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement