Selçuk'ta 2. Dilek Sabancı Tiyatro Festivali Başladı - Son Dakika
Yerel

Selçuk'ta 2. Dilek Sabancı Tiyatro Festivali Başladı

Selçuk\'ta 2. Dilek Sabancı Tiyatro Festivali Başladı

Selçuk Üniversitesi’nde 2. Dilek Sabancı Tiyatro Festivali başladı.

25.04.2014 16:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Selçuk Üniversitesi'nde 2. Dilek Sabancı Tiyatro Festivali başladı.

Selçuk Üniversitesi Dilek Sabancı Devlet Konservatuarı, 6 üniversitenin katılımıyla 2. Dilek Sabancı Tiyatro Festivali'nin açılışını gerçekleştirdi. Selçuk Üniversitesi Dilek Sabancı Devlet Konservatuarı Salonu'nda gerçekleştirilen festival açılışına Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Şahin, Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan, Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Dilek Sabancı, Sabancı Vakfı Genel Müdürü Zerrin Koyunsağan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Çıpan, İzmir Devlet Tiyatrosu Müdürü Tomris Çetinel, tiyatro eleştirmenleri, yönetmenler, sanatçılar, öğretim üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda sanatsever katıldı. Festivalin açılış konuşmasını yapan Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Dilek Sabancı, "Konservatuvarımız ulusal bir kültür-sanat merkezi olma yolunda önemli adımlar atmaya devam ediyor. Bu gelişmeler bizleri heyecanlandırıyor. Babam sanatı seven, sanata ve sanatçılara saygı duyan bir insandı. Toplumun, sanatçıların omuzlarında sanat ile yükseleceğine inanırdı. 7 yıl önce babamdan aldığım bu ilhamla Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarının kurulmasına destek vermiştim. Şimdi konservatuvarımızın değerli sanatçılarının öncülüğünde gerçekleştirilen Tiyatro Festivali ile okulumuzun başarılarını takip etmekten büyük mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.

Sabancı Vakfı'nın teşekkürü hak ettiğini söyleyen Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şahin, "Sabancı ailesine şükranlarım 1988'li yıllara dayanıyor. Kayseri'deki Sabancı Kültür Merkezi'nin modern halini gördükçe hep niçin bizim üniversitemizde ya da Konya'da Sabancı ailesinin bir katkısı olmadığını düşünürdüm. Ama şunu fark ettim ki Sabancı ailesi Sakıp Ağa'nın mirasına sahip çıkarak dört bir yanındaki eğitim kurumlarına katkıda bulunuyor. En önemlisi de ülkemizin kültür mirasına ciddi katkılar sağlıyorlar. Bu açıdan çok büyük bir teşekkürü hak ediyorlar. Yine onların üniversitemize armağan ettikleri bu tesisimiz de takdire değerdir" ifadelerini kullandı.

Düzenlenen festivali verimli geçmesini dileyen Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Dilek Zerenler, "Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Dilek Sabancı Tiyatro Festivalimizin tüm süreçlerinde desteğini gördüğümüz Dilek Sabancı hanımefendi nezdinde tüm Sabancı ailesine ve Rektörümüz Prof. Dr. Hakkı Gökbel'e sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Festivalimizde emeği geçen, sahiplenen ve geleneksel hale gelmesi için çalışan herkese minnettarız. Festivalimizin verimli geçmesi ve katılan herkeste bir iz bırakmasını diliyorum" dedi.

Festival Selçuk Üniversitesi Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarı dördüncü sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan 'Anne Frank'ın Hatıra Defteri' adlı oyunu ile başladı. Almanya'daki Nazi baskısının simge isimlerinden olan Anne Frank'ın iki yıl boyunca Hollanda'da ailesiyle bir evin çatı katında saklanması ve adeta 2 yıl boyunca hapis hayatı yaşayan Frank'ın tuttuğu günlüğün konu edildiği 2 perdelik oyun, izleyicilerden tam not aldı. Festivale katkılarından dolayı Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şahin, Dilek Sabancı'ya ve Sabancı Vakfı Genel Müdürü ve yetkililerine plaket verdi. Ardından festivale katılan ve destek veren sanatçı, yönetmen ve tiyatro eleştirmenlerine katkılarından dolayı teşekkür plaketi verildi.

Festival boyunca Sabancı Üniversitesi 'Kanlı Düğün', Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi 'Vişne Bahçesi', Çukurova Üniversitesi 'Yolcular', Hacettepe Üniversitesi 'Taziye', Anadolu Üniversitesi ise 'Yaşlı Bayanın Ziyareti' adlı oyunlarını izleyiciyle buluşturacak. Her gün bir oyunun sahneleneceği festival 29 Nisan'da son bulacak. Tiyatro severler 6 gün boyunca üniversite ekiplerinin oyunlarını ücretsiz izleyebilecek. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Selçuk'ta 2. Dilek Sabancı Tiyatro Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement