Son Dakika! İstanbul'da ceviz büyüklüğünde dolu yağışı! Kuvvetli sağanakla birlikte geldi - Son Dakika
Güncel

Son Dakika! İstanbul'da ceviz büyüklüğünde dolu yağışı! Kuvvetli sağanakla birlikte geldi

Son dakika! İstanbul için sabah saatlerinde yapılan "sarı kod"lu uyarıdan sonra beklenen sağanak ve dolu yağışı saat 12.30 sularında başladı. Pek çok ilçede birkaç saatliğine etkili olan yağış sonrası su baskınları yaşandı, dolu nedeniyle birçok araç ve ağaç ise zarar gördü.

29.09.2020 12:25  Güncelleme: 15:15

İstanbul'da Meteoroloji'nin yaptığı uyarıların ardından saat 12.30 sularında beklenen yağış başladı. Yaklaşık 2 saat etkili olan sağanak yağış ve dolu nedeniyle Avrupa yakasında su baskınları yaşandı. Anadolu yakasında ise dolu nedeniyle birçok araç zarar gördü.

DOLU VE SAĞANAK YAĞIŞ BAŞLADI

Meteoroloji'den alınan bilgiye göre, İstanbul'un güneybatısını vurması beklenen süper hücrelerin özellikle kıyı kesimlere şiddetli fırtına, kuvvetli yağış ve dolu bırakması bekleniyordu. Daha önce uyarılan Silivri, Büyükçekmece, Çatalca, Arnavutköy çevrelerinde ve Anadolu yakasının kimi bölgelerinde 12.30 itibariyle şiddetli yağmur ve dolu yağışı başladı.

Son Dakika! İstanbul'da beklenen sağanak yağış ve dolu başladı, Meteoroloji'den sel ve su baskını uyarısı geldi

VALİLİĞİN DEDİĞİ SAATTE HAVA NORMALE DÖNDÜ

İstanbul Valiliği saat 14'e kadar sağanak yağış beklediğini duyurdu ve şu uyarıyı yaptı "İstanbul genelinde, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün değerlendirmelerine göre gök gürültülü sağanak yağış geçişlerinin yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji radarından alınan bilgilere göre bugün 12.20-14.00 saatleri arasında İstanbul genelinde gök gürültülü sağanak yağış geçişleri bekleniyor.

Yağış geçişlerinin yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgâr ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Son Dakika! İstanbul'da beklenen sağanak yağış ve dolu başladı, Meteoroloji'den sel ve su baskını uyarısı geldi

11 KENT UYARILDI

Yağışların; öğleden sonra ve akşam saatlerinde Kütahya, Sakarya, Zonguldak, Bartın, Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu, Eskişehir ve Çankırı çevreleri ile Ankara'nın kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması (21-50 kg/m2) bekleniyor.

Son Dakika! İstanbul'da ceviz büyüklüğünde dolu yağışı! Kuvvetli sağanakla birlikte geldi
Son Dakika! İstanbul'da ceviz büyüklüğünde dolu yağışı! Kuvvetli sağanakla birlikte geldi


SEMT PAZARINI SEL BASTI

Arnavutköy'de ise sağanak yağış sele neden oldu. Semt pazarının da bulunduğu sokaklar nehre dönerken vatandaşlar zor anlar yaşadı. O anlar kameralara yansıdı. Mimar Sinan Caddesi'nde Salı günleri kurulan semt pazarında aşırı yağış nedeniyle yağmur giderlerinin tıkandığı pazar alanını bir anda sel bastı. Pazar kurulan cadde ve sokaklar nehre dönerken pazardakiler zor anlar yaşadı.

Son Dakika! İstanbul'da ceviz büyüklüğünde dolu yağışı! Kuvvetli sağanakla birlikte geldi
Son Dakika! İstanbul\'da ceviz büyüklüğünde dolu yağışı! Kuvvetli sağanakla birlikte geldi

Son Dakika Güncel Son Dakika! İstanbul'da ceviz büyüklüğünde dolu yağışı! Kuvvetli sağanakla birlikte geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • AZAT: BU KADAR GÜNAHA BÜRÜNMÜŞ İNSANLAR VARKEN KIYAMET KOPSA YERİ ALLAHIM SEN BİZİ GÜNAH İŞLETME HUZURUNA AK YÜZÜMÜZLE ÇIKMAYI NASİP ET KAFİRLERİ DİN DÜŞMANLARINI HELAK ET. 4 3 Yanıtla
  • ali: allahım sen koru... 5 0 Yanıtla
  • RAMBO: Bunuda Allah'ın gücü nispetinden olduğuna değilde bazi İmanı olmayanlar kişlerin bu tur olayları bilime ve bilimsel kalıntılarına dayatırlar la ilehe illallah muhammedun Resulullah diyeceğiz allahtan bela v E şerlerden korunmayı İsteyecez 4 1 Yanıtla
  • Tufa: Herşeyin fazlasını isteyenler araban kaç para şimdi 1 1 Yanıtla
    Musti: Ne o arabalar doludan zarar görünce orgazm mı oldun? Git azıcık eli za bet yap. 1 2
  • İzleyici: Tamircilere iş çıktı desenize :) Piyasa canlanacak :) 1 1 Yanıtla
  • ELEMAN: MAŞALLAH AKIYOR BUGÜN 1 1 Yanıtla

Advertisement