TBMM Genel Kurulu - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu'nda, Türkiye Cumhuriyeti ile Belçika Krallığı arasında, gelir üzerinden alınan vergilerde çifte vergilendirmeyi önlemeye yönelik anlaşmanın onaylanmasına ilişkin tasarı, kabul edildi.

08.06.2016 19:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Genel Kurulu'nda, Türkiye Cumhuriyeti ile Belçika Krallığı arasında, gelir üzerinden alınan vergilerde çifte vergilendirmeyi önlemeye yönelik anlaşmanın onaylanmasına ilişkin tasarı, kabul edildi.

Tasarı üzerindeki görüşmelerde söz alan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, son günlerdeki şehit cenazelerinde şov yapıldığını belirterek, bu davranışları lanetlediğini ifade etti.

Bugün de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önüne bir mermi atıldığını, çelenginin parçalandığını anlatan Ağbaba, belli grupların karalama kampanyası yaparak, CHP'yi terör örgütüyle, aynı yerde anmaya çalıştıklarını kaydetti.

CHP'nin her türlü teröre karşı olduğunu, her türlü terörü koşulsuz reddettiğini vurgulayan Ağbaba, Kılıçdaroğlu'nun bir televizyon programında, "Biz hapiste yatan PKK'lıya da gittik, DHKP-C'liye de gittik, kendini İslami kesimden tanımlayanlara da gittik, kader mahkumlarına da gittik, hiçbir ayrım yapmadık." şeklindeki ifadesinin, AK Parti'li bir belediye başkanı tarafından terör örgütüne destek veriyormuş gibi gösterilerek, billboardlara asılmasını eleştirdi.

CHP milletvekilleri olarak cezaevinde yatan farklı örgütlere, görüşlere mensup tutuklu ve hükümlüleri ziyaret ettiklerini belirten Ağbaba, "İBDA-C'nin lideri olduğu iddia edilen Salih Mirzabeyoğlu'nun, şimdi barışıksınız ama o zaman korkuyordunuz, uğramış olduğu dramı ilk kez bu kürsüde CHP'li milletvekilleri gündeme getirdi. Şimdi ortaksınız, nikahında beraber nikah şahitliği yapıyorsunuz, o Cübbeli Ahmet Hoca'ya ilk giden, onun sorunlarını gündeme getiren yine Cumhuriyet Halk Partisi Grubu oldu. Biz, ne şu anda Cübbeli Hoca'nın ne İBDA-C'nin, ne de Hizbullah'ın görüşlerini savunuyoruz, değerli arkadaşlar." diye konuştu.

AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner de cezaevi komisyonu olarak cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlüleri, örgütlerine bakmaksızın ziyaret ettiklerini, sorunlarını çözdüklerini ifade ederek, özellikle hasta tutuklu ve hükümlülerin sorunlarını çözmek için çalıştıklarını bildirdi.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, söz alarak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na şehit cenazesinde yapılan saldırıyı kınadıklarını belirtti.

Bu tür saldırılara yönelik etkin bir soruşturma yürütülmemesinin bu saldırıların planlı ve örgütlü gerçekleştirildiğini ortaya çıkardığını öne süren Baluken, "Bu girişimler demokratik siyaset alanını daraltmaya yönelik, otoriter, antidemokratik müdahalelerdir. Bunların tamamında sorumluluğu AKP Hükümeti'nde bulduğumuzu ifade ediyoruz." dedi.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök de Kemal Kılıçdaroğlu'nun cezaevinde herkesin ziyaret edildiğine dair sözlerinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından çarpıtılarak, billboardlara asıldığını ve bunun ardından Kılıçdaroğlu'nun saldırıya maruz kaldığını vurgulayarak, "Böyle bir tablo ileride diğer parti liderlerinin de saldırıya maruz kalmasına vesile olur, bunu biz asla tasvip etmeyiz." diye konuştu.

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, uluslararası anlaşmalarda önemli olanın, anlaşma hükümlerinin iç hukukta uygulanması olduğunu belirterek, "Türkiye sözleşmeleri imzalıyor, onaylıyor ama uluslararası sözleşmelerin gereği hatırlatılınca buna karşı kabadayıca bazen tehdit eden, fırça atan üslupla uluslararası arenada herkese meydan okunmaktadır." değerlendirmesinde bulundu.

Adana'da kendisini fuhşa zorladığı iddiasıyla kocasını öldüren Çilem Doğan'ın 15 yıl hapse mahkum edildiğini hatırlatan Beştaş, kadınları öldüren erkeklere uygulanan ağır tahrik hükümlerinin Çilem Doğan'a uygulanmadığını öne sürdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kadınlarla ilgili bazı ifadelerini eleştiren Beştaş, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kadınlara yönelik düşmanca tavrı, kadın haklarını çiğneyen, toplumdaki cinsiyet kodlarını yeniden üreten politikaları sadece kendine has değildir. Bu söylem ve politikalar Hitler'den, Mussolini'den, Arabistan krallarından aşina olduğumuz söylemlerdir. AKP ve IŞİD zihniyetinin buluştuğu en temel göstergelerden birisi de kadına bakış açısıdır." dedi.

HDP'li Beştaş'ın sözleri üzerine söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, kadın meselesinin polemik konusu yapılacak bir konu olmadığını vurgulayarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve AK Parti'nin kadını, kamusal alanda ekonomik özgürlüğünü kazanmış, ailenin temel direği olarak gördüğünü kaydetti.

Bostancı, "(AK Parti ile IŞİD'in kadına bakışı aynı) lafını atacağım da tutabileceğim tarafı yok. İnsan eğer realite hükümleri ile kıymet hükümlerini bu ölçüde karıştırırsa, kendi gördüğü rüyayı gerçek zannetmeye başlar, aklına geleni konuşur. Meral Hanım'ın yaptığı gibi... Sizi, sosyolojik realiteler değil, kendi hikayeniz içindeki ideolojik bakış ilgilendiriyor." ifadesini kullandı.

Görüşmelerde, AK Parti Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar'ın, "Meral Hanım, Duran Kalkan'ın etrafındaki kadınları savunun. Onlar Kürt kadınları, onları savunun. Onlar sizin de kız kardeşiniz olabilir." dedi.

AK Parti'li Yaşar, sözlerine HDP sıralarından itiraz gelmesi üzerine, "O kadınlar sizin de kız kardeşiniz olabilir. Ahmet, senin de kız kardeşin olabilir." ifadesini kullandı.

Bunun üzerine HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım da "Ben senin kahve arkadaşın mıyım? Bana nasıl ismimle hitap edersin. Nurettin'e bak hele." diye tepki gösterdi.

AK Parti'li Yaşar ve HDP milletvekillerinin sözlü tartışmasının sürmesi üzerine, TBMM Başkanvekili Pervin Buldan, oturuma ara verdi. Aranın ardından, görüşmelere devam edildi.

Türkiye Cumhuriyeti ile Belçika Krallığı arasında, gelir üzerinden alınan vergilerde çifte vergilendirmeyi önlemeye yönelik anlaşmanın onaylanmasına ilişkin tasarı kabul edildi.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement