Tedavi Sürecinde Gıda ve Sıvı Alımı Önemli - Son Dakika
Güncel

Tedavi Sürecinde Gıda ve Sıvı Alımı Önemli

Tedavi Sürecinde Gıda ve Sıvı Alımı Önemli

Tüm Kırtasiyeciler Derneği üyeleri ve basın iftar yemeğinde buluştu. Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Vecdet F. Şendil, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

08.06.2018 09:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tüm Kırtasiyeciler Derneği üyeleri ve basın iftar yemeğinde buluştu. Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Vecdet F. Şendil, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler vererek, "Perakende alanına yönelik gelişimi hızlandıracak atılımlarda bulunuyoruz. Onların bizden beklentilerini öğreniyor, bu doğrultuda çalışıyoruz. Bizim sektörün ana direği perakendecilerdir. Hepimizin ürünlerini nihai tüketicilerle buluşturuyorlar. Bu doğrultuda bir eğitim programı oluşturduk. Bunu Ramazan Bayramı sonrası bölge toplantılarında uygulamaya başlayacağız" dedi

Tüm Kırtasiyeciler Derneği'nin (TÜKİD) iftar buluşması Hyatt Regency İstanbul Ataköy'de gerçekleşti. Katılımın yüksek olduğu iftar yemeğine Anadolu'nun her yerinden kırtasiyeciler, imalâtçılar ve ithalatçılar konuk oldu. Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Vecdet F. Şendil, iftar yemeği öncesi derneğin faaliyetleri ve başarıları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Geçen yıl perakendeciler ve toptancılarla Diyarbakır, Bursa, Adana ve Trabzon'da bölge toplantıları yaptıklarını belirten Şendil, nitelikli görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi. Şendil, "Perakende alanına yönelik gelişimi hızlandıracak atılımlarda bulunuyoruz. Onların bizden beklentilerini öğreniyor, bu doğrultuda çalışıyoruz. Bizim sektörün ana direği perakendecilerdir. Hepimizin ürünlerini nihai tüketicilerle buluşturuyorlar. Bu doğrultuda bir eğitim programı oluşturduk. Bunu Ramazan Bayramı sonrası bölge toplantılarında uygulamaya başlayacağız. İthalat ve dağıtım konusunda ise bakanlık ile görüşüyoruz. Bunun yanında yine her ikisi için ortak nakliye ve kargo firması bulma konusunda çalışmalara devam ediyoruz" diye konuştu.

ÇOK VERİMLİ BİR YILDI

2018'in bölge toplantılarının ilkini Şubat ayında Ankara'da düzenlediklerini dile getiren Şendil, "Toplantı için Ankara Ticaret Odası bize ev sahipliği yaptı. Bu toplantıları Ramazan sonrasında da devam ettireceğiz. Ayrıca derneğin de web sitesini yeniliyoruz. Konuyla ilgili İstanbul'dan bir firmayla anlaştık. Sosyal medya platformlarını artık daha aktif kullanacağız" dedi. Şendil, TÜKİD olarak çok verimli bir yıl geçirdiklerini vurguladı. Bugüne dek 25 kez fuar organizasyonu düzenlendiklerini ifade eden Şendil, ancak bu yıl Şubat ayında TÜYAP Fuar ve Fuarcılık Hizmetleri ile birlikte gerçekleştirilen İstanbul Kırtasiye Ofis Fuarı 2018'in gerek katılımcı sayısı gerek yurt içinde gerekse de uluslararası alanda sağlanan iş birlikleriyle bir rekora imza atıldığının bilgisini paylaştı.

BÖYLE BÜYÜYEN BAŞKA FUAR YOK

TÜYAP Fuar ve Fuarcılık Hizmetleri Genel Müdürü İlhan Ersözlü, TÜKİD ile birlikte ilk kez 2017'de fuar düzenlemeye başladıklarının altını çizerek "İlk fuar 4 holde, toplam 10 bin metrekare net stant alanında 129 firmanın katılımıyla yapılmıştı. Çok bereketli, kazançlı geçmişti. İnanılmaz bir talep yaşandı. Geri dönüşler bu doğrultuda. Şubat ayındaki ikinci fuarda bir önceki yıla göre yüzde 50'lik bir büyüme oldu. Katılımcı firmaların sayısı çok arttı, stant alanı 15 bin metrekareye çıktı. Şunun altını net olarak çizeyim: Fuarcılık sektöründe bir yılda yüzde 50 büyüyen başka bir fuar örneği yok. Türkiye'de sayısı 218'e yakın fuar şirketi tarafından yılda 450 civarında fuar hazırlanır ama yalnızca İstanbul Kırtasiye Ofis Fuarı böyle bir büyüme gerçekleştirdi. Tabi bu hepimizin başarısı. Çünkü kendi başımıza iş yapmadık, TÜKİD ile ortak bir ev sahipliği yaptık" sözlerini kaydetti.

SATIŞLAR ŞİMDİDEN BAŞLADI

2019'da düzenlenecek İstanbul Kırtasiye Ofis Fuarı'nın satışlarına başladıklarını ifade eden Ersözlü, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yeni fuar Şubat ayında düzenlenecek. Şu an 20'ye yakın katılımcı firma sözleşmesini imzaladı. Yeni firmalar da geliyor. Geçen fuarda yüzde 10 yurt içi, yüzde 40 da yurt dışı ziyaretçisinde artış yaşandı. Yurt dışından gelen ziyaretçilere baktığımızda, dünya coğrafyası içinde çok homojen bir dağılım görülüyor. Ziyaretçilerin yüzde 25'i Ortadoğu, yüzde 24'ü Balkanlar ve Doğu Avrupa, yüzde 16'sı Kafkaslar, yüzde 12'si Afrika, yüzde 11'i Batı Avrupa, yüzde 10'u Batı ve Orta Asya, yüzde 2'si de Asya Pasifik ülkelerinden gelmiş. Geçen yıl yurt dışından 842 iş insanı fuara katılmıştı, 2019'daki hedefimiz ise bini aşmak. Yurt içinde de perakendecileri hareketlendiriyoruz. Katılımcıların yüzde 70'i Marmara Bölgesi'nden, yüzde 30'u Anadolu şehirlerinden olmuştu. Bu sayıları artırmak için çalışmalara devam ediyoruz. 2019'daki fuar için 6 hol ayırdık. Sayısı 250'nin üzerinde katılımcı firmayı ve 12 binin üzerinde ziyaretçiyi hedefliyoruz."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tedavi Sürecinde Gıda ve Sıvı Alımı Önemli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement