Furkan Vakfı, Yoksullara Dağıtmak İçin Topladığı Kurbanları Sucuk Yapıp Milyonlar Kazanmış - Son Dakika
Güncel

Furkan Vakfı, Yoksullara Dağıtmak İçin Topladığı Kurbanları Sucuk Yapıp Milyonlar Kazanmış

Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfına yapılan operasyonda, Kurban Bayramlarında vatandaşlardan toplanan etleri yoksullara dağıtmak yerine sucuk yapıp sattıkları ve milyonlarca lira kazandıkları ortaya çıktı.

09.05.2018 09:23  Güncelleme: 10:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'nın Adana merkezli 10 ilde kayıt dışı ekonomik yapılanmasına yönelik yapılan operasyonda 23 kişi gözaltına alındı. Zanlıların Kurban Bayramlarında yoksullara dağıtmak için vatandaşlardan canlı hayvan ve et topladığı ancak bunları dağıtmak yerine sucuk yapıp paraya çevirdikleri ve milyonlarca lira para elde ettikleri ortaya çıktı.

FURKAN VAKFINDAN ONLARCA KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'na yönelik olarak 30 Ocak'ta 'vakıf faaliyeti adı altında kuruluş amacı dışında anayasal düzene karşı fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ederek kamu güvenliğine karşı faaliyet yürütme ve suç örgütü kurma' suçundan 33 adrese eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, kurucu başkan Alparslan Kuytul'un da aralarında bulunduğu 28 vakıf yönetici ve üyesi gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edilen 28 şüpheliden aralarında vakfın kurucu başkanı Alparslan Kuytul'un da bulunduğu 5'i tutuklanmıştı.

Furkan Vakfı, Yoksullara Dağıtmak İçin Topladığı Kurbanları Sucuk Yapıp Milyonlar Kazanmış

BAYRAMLARDA NASIL GELİR ELDE ETTİKLERİ ARAŞTIRILDI

İlk operasyonda ele geçirilen dijital veri ve belgeler polis tarafından mercek altına alındı. İncelenen belgelerde örgütün düzenlediği 'infak' toplantılarında ve Kurban Bayramlarında nasıl gelir elde ettiklerini ortaya çıkaran ekipler, Adana merkezli 10 ilde düzenlediği operasyonda 23 kişiyi gözaltına alındı. Polis, örgütün infak toplantılarına katılan vatandaşların dini duygularını sömürmek amacıyla önceden video klip hazırladıklarını ortaya çıkardı.

SADECE BİR KURBAN BAYRAMI'NDA 5 MİLYON GELİR ELDE EDİLMİŞ

Bugüne kadar 42 bin adet küçükbaş hayvan derisi topladığı tespit edilen örgütün 4,5 ton sığır eti ve 3 ton bağırsak topladığı, 48 bin adet sucuk ürettiği ortaya çıktı. Polis, bu bilgi ve belgeler ışığında operasyon için düğmeye bastı. Örgütün bir Kurban Bayramı'nda yaklaşık 300 küçükbaş ve büyükbaş kurban topladığı da öne sürüldü. Örgütün bir Kurban Bayramı'nda 4 - 5 milyon lira elde ettiği ancak bu paranın hiç bir kaydının olmadığı ileri sürüldü.

Furkan Vakfı, Yoksullara Dağıtmak İçin Topladığı Kurbanları Sucuk Yapıp Milyonlar Kazanmış

TOPLANAN ETLERİ BAĞIŞLAMAK YERİNE SUCUK YAPIP SATMIŞLAR

Kurban Bayramlarında vatandaştan vekalet kurban parası alan örgütün topladığı paranın tümüyle kurban kesmediği de ileri sürüldü. Örgütün, bağış adı altında topladığı kurban etlerini yardıma muhtaç insanlara dağıtmak yerine Kayseri ve Gaziantep'e götürerek sucuk yaptırdıktan sonra sattığı iddia edildi. Bayramda topladıkları sakatatları da satan örgüt üyelerinin topladıkları derileri ise hemen satmadıkları, daha fazla paraya satmak için tuzlayarak kuruttuktan sonra satışını yaptıkları belirlendi.

TOPLANTILARDA TOPLANILAN PARALAR ELE GEÇİRİLDİ

Bir kişiden yıl içinde örgüte vereceği paranın sözünü alan ve bu aldığı paraya 'yüzde' adı veren örgüt üyelerinin, son yapacakları infak toplantısını toplanacak para az olduğu için iptal ettiği tespit edildi. Örgüt üyelerinin, "İnfak yüzdelerimiz düşük olduğu için toplantı iptal oldu. Alparslan Kuytul hocamız bize küstü. Yüzdelerimiz iyi değil, yüzdeleri yükseltelim" şeklindeki konuşmaları kayıtlara yansıdı.

Furkan Vakfı, Yoksullara Dağıtmak İçin Topladığı Kurbanları Sucuk Yapıp Milyonlar Kazanmış

Örgütün bu toplantılarda yılda 1 - 2 milyon para topladığı da belirlendi. Polisin ilk operasyonda ele geçirdiği 350 bin lira paranın da bu toplantıların birinde toplandığı tahmin ediliyor.

OPERASYONDA 23 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Adana merkezli İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep, Konya, Malatya, Elazığ, Hatay ve Kahramanmaraş'ta daha önceden belirlenen adreslere, şafak vakti şok baskınlar düzenlendi. Operasyonda; aralarında vakfın il temsilcileri ve yöneticilerinin de bulunduğu 23 kişi gözaltına alındı. Zanlıların emniyetteki sorgulamaları sürüyor.

Furkan Vakfı, Yoksullara Dağıtmak İçin Topladığı Kurbanları Sucuk Yapıp Milyonlar Kazanmış
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Furkan Vakfı, Yoksullara Dağıtmak İçin Topladığı Kurbanları Sucuk Yapıp Milyonlar Kazanmış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (271)

  • Arzu esen : Bencede bu ve ve bunun gibi kurulmuş tüm vakıflar kapatılsın insanlar yardım etmek istiyorlarsa böyle vakıflar aracılığıyla deyil etraflarında olan binlerce yardıma muhtaç insana dönüp baksınlar ve yardımlarını onlara yapsınlar...insanlık diye birşey kalmadı lanet olsun 31 3 Yanıtla
  • ya: nasıl insanları fişleyip iftira atıyorsunuz eğer doğruysa allah onlardan sorar yalansa allah sizden sorsun 20 13 Yanıtla Devam kardeşim: haklısın Kardeşim bu CHP yüzünden hepsi değil mi?! 0 1 Yavuz: Konusmalarini dinle, bir tek ben ypgliyim dememis 0 0 Numbia: Allah kime hesap sormuş ? Çocukların kafasını kesen müslüman kardeşlerinizden sordu mu ? Ya da camide taciz edilen çocuklar için hesap sordu mu ? 0 0
  • Mahir KÜÇÜKÖNER: Tüm tarikat ve cemaatler KAPATILMALIDIR.."T.C.DEVRİM YASALARINA UYULSUN.!" 25 5 Yanıtla
  • erol10erol19: şu dini vakıflardan uzak durun hele bu ülkedeyseniz 22 7 Yanıtla
  • Aklin varsa arabuluculara ne gerek var kardesim: Tarikatlara,cemaatlara fakifla insanin artik guveni kalmadi. Verilen hayir yerine ulasamiyorsa problem yardim yapan kisidendir.Ihtiyaci olan insana ulasmak o kadar kolayki.Direk kendin bul ver.Arabuluculara guvenme.bu durum ALLAH ile kul arasina giren seytan feto gibidir. 28 0 Yanıtla
  • Yunus adalı: Sizde bu habere inandınız adam kişilerin ceza alması İçin herşey yapıyor allahtan kurban bayramında vakıf başkanı ceza evindeydi 21 4 Yanıtla
  • Sevim Turan: Bütün tarikatların,amacından sapan vakıfların kapatılması gerektiğine inanıyorum. 19 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement