Yurt Genelinde İlk Ders Zili Çaldı - Son Dakika
Güncel

Yurt Genelinde İlk Ders Zili Çaldı

Yurt genelinde ilk ders zili çaldıBolu'da, yeni eğitim yılı renkli görüntülerle başladı Sıcaktan bunalan çocukları öğretmenleri serinletti BOLU - Bolu'da, 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı çocukların renkli etkinlikleriyle başladı.

18.09.2017 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yurt genelinde ilk ders zili çaldı

Bolu'da, yeni eğitim yılı renkli görüntülerle başladı

Sıcaktan bunalan çocukları öğretmenleri serinletti BOLU - Bolu'da, 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı çocukların renkli etkinlikleriyle başladı. Sıcaktan bunalan bazı çocuklar ise öğretmenleri tarafından serinletildi.

Bolu'da, 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı düzenlenen törenle başladı. Sabah saatlerinde Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan program daha sonra Gazipaşa İlkokulu'nda öğrencilerin etkinlikleriyle devam etti. Törene, Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz ve protokolün diğer üyeleri katıldı.

Çocuklar büyük alkış aldı

Etkinlikte, giydikleri tshirtlerin arkasında Atatürk'ün doğum ve ölüm yılının yazdığı 3'üncü sınıf öğrencileri, işaret diliyle 'Hiç Ayrılmadık Seninle' şarkısını söylediler. Halkoyunlarının da sergilendiği programda öğrencilerin performansı izleyicilerden büyük alkış aldı.

Sıcak etkili oldu

Yaklaşık 30 derece sıcaklıkta 1 saat süren programda, sıcaktan bunalan çocuklar öğretmenleri tarafından yere çöktürüldüler. Töreni izlemeye gelen anne ve babalar çocuklarının başlarını elbiseriyle güneşten korumaya çalışırken, bazı öğrencileri ise öğretmenleri yelpazelerle serinletmeye çalıştı.

Eğitim hayatının ilk günü olan bir kız çocuğu ise, 'annemin yanına gitmek istiyorum' diyerek gözyaşı döktü. Kız çocuğunun sakinleşmesi için öğretmenleri annesinin yanına gönderdi.

İl genelinde 53 bin 854 öğrencinin eğitime başladığı ifade edildi.

Eskişehir'de yeni öğretim yılı Vali Çakacak'ın zili ile başladı

Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak;

"Büyük devletin çocukları büyük düşünür" ESKİŞEHİR - Eskişehir'de 2017-2018 eğitim öğretim yılı Vali Özdemir Çakacak'ın okul zilini çalmasıyla başladı.

Yeni eğitim öğretim yılının açılışı Milli Zafer İlköğretim Okulu'nda yapılan törenle açıldı. Törene Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Eskişehir İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, çok sayıda öğrenci, öğretmenler, veliler ve davetliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, minik öğrencilerin şiirleri ve halk oyunu gösterileriyle devam etti. Düzenlenen törende bir konuşma yapan Eskişehir Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, velilerin eğitim yılının sonuna kadar yanlarında olmalarını arzu ettiklerini belirtti. Konuşmasına şu şekilde devam eden Özen,"Biz velilerimizin ilk günden itibaren okulun son gününe kadar çocuklarının okul hayatlarını takip etmelerini, bizlere yol gösterici rehber, bizleri denetleyen, varsa eksikliklerimizi bizimler paylaşan birer paydaş olmalarını arzu ediyoruz. Eğitim, sosyal çevre ve aile üçgeni ile birlikte varsa ancak başarıya ulaşması mümkün olan bir süreçtir. Bu süreci birlikte gerçekleştirebilmek için, bizlerde velilerimizin her zaman desteklerini yanımızda görmeyi arzu ediyoruz" dedi.

"Büyük devletin çocukları büyük düşünür"

Tören de bir konuşma yapan Vali Özdemir Çakacak ise, okulların açılmasının ilk gününde öğrencilere ve öğretmenlere seslendi. Konuşmasında eğitim olmadan hiç bir şeyin olmayacağını vurgulayan Çakacak, "Çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkmayı istiyorsak, her zaman eğitim bilinci önceliğimizdir. Çünkü eğitim olmadan hiçbir şey olmaz. Dolayısıyla sevgili yavrularımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlamak durumundayız. Çünkü bu gün bizlerin yerinde yarın çocuklarımız olacak. Sizler çok iyi yetişeceksiniz ki ülkemizi uluslararası alanda en iyi yere taşıyacaksınız. Sevgili öğrencilerimiz sizler Türkiye Cumhuriyeti Devleti gibi büyük ve güçlü bir devletin evlatlarısınız. Büyük devletin çocukları büyük düşünür. Hayalleri büyük olur, idealleri büyük olur, hedefleri büyük olur. unutmayınız ki hedefleri büyük olanın, idealleri büyük olanın, hayalleri büyük olanın geleceği de büyük olur. Biz sevgili çocuklarımıza, sevgili öğrencilerimize inanıyoruz, güveniyoruz ve sizleri çok seviyoruz. Biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak, Türk milleti olarak dünyanın en ileri ülkeleri arasında yer almak istiyorsak bu siz öğretmenlerimizin başarısı sayesinde olacaktır. Ben eğitim öğretim yılımızın sevgili öğrencilerimize, değerli öğretmenlerimize, eğitim camiamıza, değerli velilerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Başarılı bir yıl geçirmeniz temennisiyle hepinizi tekrar en içten duygularımla, sevgiyle, saygıyla selamlıyorum" şeklinde konuştu.

Öte yandan Vali Çakacak'ın konuşmasını bitirdikten sonra eline aldığı okul zilini çalmasıyla çocuklar okullarına kavuştu.

Çanakkale'de 74 bin öğrenci ders başı yaptı ÇANAKKALE - Çanakkale'de yeni eğitim öğretim döneminde 74 bin öğrenci ders başı yaptı.

Çanakkale'de 2017-2018 eğitim öğretim yılı başladı.

Yeni eğitim öğretim döneminde 5 bin 500 öğretmen ve 74 bin öğrenci ders başı yaptı. İlk Öğretim Haftası çerçevesinde Turgut Reis Orta Okulunda program yapıldı. Törene Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Çanakkale Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mithat Kemal Algül, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, daire müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Programda öğrenciler, şiirler okudu ve halk oyunu gösterileri sundu.

Törende konuşan Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, "Millet olarak huzur ve refah içinde yaşamak, devletimizin eğitimdeki hedeflerine ulaşmak, gelişmiş ülkeleri, bilim ve teknolojide geçerek emin adımlarla geleceğe yürümek istiyorsak, önem vermemiz gereken hayati konu eğitimdir" dedi.

Tören sonunda, sınıfta öğrencilerle bir araya gelen protokol mensupları, yeni eğitim-öğretim yılında öğrencilere başarılar diledi.

Uzun süren konuşmaların ardından Vali'nin talimatıyla gölgeye alındılar EDİRNE - Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim öğretim faaliyetinde bulunan okul öncesi eğitim kurumları, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim kurumlarının 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı kapsamında, Edirne'de 54 bin 901 öğrenci ders başı yaptı.

Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen çelek sunma töreninin ardından, Merkez Plevne İlkokulunda, Edirne Valisi Günay Özdemir'in katılımıyla 2017-2018 Eğitim- Öğretim yılı açılış programı yapıldı.

Edirne Valisi Günay Özdemir, 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında tüm öğrencilere başarılar dileyerek, "Özellikle öğrencilerimiz ve velilerimiz çok heyecanlı. Bu heyecanların ve bu mutluluklarını il valisi olarak paylaşmak istiyorum. Çünkü okul başlangıçları her yıl hem öğrencilerimiz için hem öğretmenlerimiz için hem de velilerimiz için anlamlı ve önemli bir gündür" dedi.

"Vali'nin talimatıyla gölgeye alındılar"

Öte yandan okul bahçesinde düzenlenen açılış programında, tören alanında uzun süre ayakta bekleyen minik öğrenciler, sıcak havadan bunalınca vali Özdemir'in talimatıyla okul bahçesi içerisinde bulunan gölge bölgelere yönlendirildi.

Konuşmaların ardından Edirne Valisi Günay Özdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt ve beraberindeki heyet, minik öğrencilerin ilk derslerine katılarak, heyecanlarına ortak oldu.

"54 bin 901 öğrenci ders başı yaptı"

Kentte, 2017-2018 eğitim-öğretim yılında, okul öncesi eğitim kurumlarına 5 bin 933, ilkokul 1. sınıflarına 4 bin 700, ortaokul 5.sınıflarına 4 bin 258, ortaöğretim 9. sınıflarına 4 bin 395 öğrenci olmak üzere 19 bin 286 öğrenci kayıt edilirken, toplam 54 bin 901 öğrenci eğitim öğretime devam edecek. Öğretim yılı itibariyle il ve ilçelerimiz resmi okul ve kurumlarında 4 bin 213 öğretmen ve idareci, 471 personel olmak üzere toplam 4 bin 684 kişi de görev yapmaya başladı.

Bayburt'ta 14 bin öğrenci ders başı yaptı BAYBURT - Bayburt'ta 2017-2018 yeni eğitim öğretim yılının başlaması ve İlköğretim Haftası nedeniyle tören düzenlendi.

21 Şubat Kurtuluş İlkokulu'nda gerçekleşen törene Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, Garnizon Komutanı Albay Davut Balibaşa, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, İl Milli Eğitim Müdürü Soner Can, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Burada konuşan Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, Bayburt'ta bugün itibariyle 14 bin 104 öğrencinin ders başı yaptığını belirtti. Pehlivan, "Bugün itibariyle Bayburt'ta 146 okulumuzda 14 bin 104 öğrenciyle eğitim öğretime tam olarak başlamış bulunmaktayız. İnşallah önümüzdeki hafta itibariyle üniversitemizde başlayacak. Dolayısıyla 14 bin milli eğitimimize bağlı okullarda, 11 bin de üniversitemize bağlı okullarda öğrencilerin başlamasıyla gerçekten şehrimizin önemli bir öğrenci hareketliliği olduğunu görüyoruz. Buda hepimizi gururlandırıyor sevindiriyor." İfadelerini kullandı.

Eğitim ve öğretimin aileden başladığına dikkati çeken Vali Pehlivan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Hayat başlı başına bir okul. ve bu eğitim öğretim dediğimiz olgu aileden başlıyor. Birinci basamağı muhakkak ki ailelerimiz teşkil ediyor. Daha sonra sizleri ana sınıfındaki öğretmenleriniz, daha sonra ilköğretimde, lisede, üniversitede derken bu hayat yolculuğu eğitim öğretim kulvarında devam ediyor. Tabi amacımız sizlerin zihinlerini bilgilerle, bilimsel gelişmelerle, teknolojik gelişmelerle ve bununla ilgili gelişmelerle doldurmak. Bunun yanında da gönüllerinizi milli, ahlaki, kültürel değerlerimizle de yeşertmek ve donatmak. Bu ikisi birlikte olduğu sürece inanıyoruz ki, kendi değerlerimizle harmanlanmış bilgi bizlere çok daha faydalı olacak ve inşallah hem kendi kariyer çizgimiz hem de ailemiz için, çevremiz için faydalı bir fert olmamızı sağlayacak rehberliği bu okullarda öğretmenlerimiz sayesinde inşallah edineceğiz."

İl Milli Eğitim Müdürü Soner Can ise, geleceğimiz için eğitim öğretim politikalarının hayati önem taşıdığını belirterek, "Bunun için devletimiz milli bütçeden en büyük payı milli eğitime ayırmaktadır. Okullar spor salonları, pansiyonlar yapılmakta. Yapılan bu binaları teknolojik ekipmanlarla donatmaktadır. Öğrencilerimiz sınıflarına girince yıl boyunca okuyacağı ders kitaplarını sıraların üzerinde bulunmaktadır." dedi.

Program öğrencilerin halk oyunları gösterisi ve 4. sınıf öğrencilerinin 1. sınıf öğrencilerine "hoş geldiniz" çiçeği taktim etmesiyle son buldu.

Okullarda ilk ders zili çaldı

Iğdır'da 47 bin öğrenci ders başı yaptı IĞDIR - 2017-2018 Eğitim Öğretim yılının başlaması ve İlköğretim Haftası nedeniyle Belediye meydanın da bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunumu yapıldı.

Çelenk sunumunun ardından Iğdır merkez Hüsnü Özyeğin İlköğretim okulunda ki törene Iğdır Valisi Enver Ünlü, İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Murat Aydoğdu, okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Düzenlenen törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Murat Aydoğdu, 2017-2018- Eğitim öğretim yılına Iğdır'da toplamda 47 bin öğrencinin ders başı yaptığını ve 2515 öğretmenin görev yaptığını belirterek, "Bu yıl okullarımıza kayıt yaptıran ilkokul 1. Sınıf öğrenci sayımız 3197, ana sınıfı öğrenci sayımız ise 1905' tir" söyledi.

Aydoğdu, "Eğitim uzun soluklu bir süreçtir. Biz eğitimciler olarak bu süreçte çocuklarımızın en iyi şekilde eğitilmelerini ve iyi bir birey olarak yetişmelerini amaç edindik. Bu anlayış ve kararlılıkla beynini, gönlünü, yüreğini, emeğini ve yıllarını eğitime adamış öğretmenlerimize sağlıklı, mutlu ve başarı dolu yıllar diliyorum. Sevgili çocuklar, sizlerde önce kendinize sonra ailenize ve ülkemize yararlı insan olabilmeniz için bu süreçte göstereceğiniz gayret ve çabalarınız toprağa ekilmiş bir tohum gibi filizlenecek ve ileriki yaşantınızda meyvelerini verecektir. Her biriniz çok özel, çok ama çok değerli ve önemlisiniz. Öyle olmasa Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk T.B.M.M.'nin açılış günü olan 23 Nisan'ı sizlere bayram olarak armağan eder miydi? Sayın veliler bugün bizlere emanet ettiğiniz yavrularınızı bu çatı altında yüreğimizdeki sevgiyi, belleğimizdeki bilgiyi, onlarla paylaşacağımızdan emin olabilirsiniz. Sevgili çocuklar hepinizin yeni eğitim öğretim yılının sağlık, başarı, sevgi ve kardeşlikle dolu geçmesini diliyorum" dedi.

Iğdır Valisi Enver Ünlü, ise, "Kıymetli öğrencilerimiz saygı değer veliler, yeni bir eğitim öğretim yılına daha başlamanın heyecanı ile bugün çok kıymetli öğretmenlerimiz ve sevgili öğrencilerimizle birlikte olmaktan çok mutluluk duydum. Yeni eğitim öğretim yılının da huzur ve güven ortamı içerisinde rekabetçi bir şekilde bilimsel temellere dayalı şekilde memleketimiz milletimiz ve ilimiz için hayırlı bir şekilde geçmesini temenni ediyorum.

Eğitime değer vermek eğitimi olmazsa olmaz içerisine almak çağdaş bir toplum olmanın en temel ve vazgeçilmez unsurlarından birisidir. İnsanlar eğitim yoluyla sadece bilgi ve birikimlerini değil aynı zamanda milli manevi ve evrensel değerleri de gelecek nesillere aktarırlar. Bu yüzden insan olmanın temel şartı eğitimden geçer. İyi bir vatandaş ve insan olmak çevresine ve insanlığa faydalı bireyler olarak hizmet etmek ancak iyi bir eğitimle mümkündür." dedi.

Daha sonra öğrenciler, şiir ve halk oyunları gösterisi sunmasının ardından, protokol üyeleri sınıflarda öğrencilere çeşitli hediyeleri dağıtması ile program son buldu.

Bingöl Valisi Mantı;"terör belasına bir Türkiye bütçesi harcadık" BİNGÖL - Yeni eğitim öğretim yılının açılışında konuşan Bingöl Valisi Ali Mantı; "Türkiye Cumhuriyeti"nin bütçesi terör belasına, alçak, adi destekçilerine ve onların ortaya çıkardığı terör belasına bir Türkiye bir bütçesi harcadık" dedi.

Bingöl'de 2017-2018 Eğitim Öğretim yılının açılış töreni Merkez Atatürk İlköğretim Okulu'nda gerçekleşti.

yeni çağda herşeyin insan ve insan aklına odaklandığına değinen İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, " Bu çağda, eğitimin sistemini yaratıcı zekaya dönük edindiği bilgilerden yenileri üretebilecek nesilleri yetiştirecek şekilde oluşturan milletlerin çağın güçlü ülkeleri olarak öne çıktılarını görüyoruz. Dolayısıyla çağdaş bir toplum olarak güvenli, sağlıklı ve mürehveh yaşayabilmek için donanımlı iyi yetişmiş insan gücü, her alanda bunu sağlayan kaliteli bir eğitimle mümkündür. Bu nedenle çağın gerisinde kalmayan, çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkmayı hedefleyen, sürekli büyüyen ve kalkınan bir Türkiye için, ülkemizi dünyanın en büyük ekonomilerinden biri yapmak adına, devlet ve millet olarak tüm imkanlarımızı seferber etmekteyiz. Her geçen gün eğitimde büyük yenilikler ve ilerlemeler kaydedilmektedir. Eğitimde yapılan yatırım insana yapılan yatırımdır" diye konuştu.

Bingöl'de okullaşma oranının Türkiye ortalamasının üstünde olduğunu vurgulayan Vali Ali Mantı, "Sınıflarımızın durumu gayet iyi durumda. Bu imkanları bize sağlayan devletimize, milletimize ve hükümetimize şükranlarımızı borçluyuz. İnşallah ülkemiz dünya'da o kadim yerini alacaktır" ifadelerine yer verdi.

Ülke gelirinin geçmiş yıllarda eğitimden çok teröre harcandığını kaydeden Vali Mantı, "Bugün ülkemizin, bir Türkiye Cumhuriyeti'nin bütçesi terör belasına, alçak, adi destekçilerine ve onların ortaya çıkardığı terör belasına bir Türkiye bütçesi harcadık. Bundan sonrada yeni bir Türkiye harcamak istemiyoruz. Hep birlikte bir olmamız lazım. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, iri olmamız lazım, diri olmamız lazım. Bunun içinde eğitimde kaliteyi bulmamız lazım" şeklinde konuştu.

Törene Vali Ali Mantı'nın yanı sıra, 49'uncu Tugay Komutanı Ersin Altay, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, Emniyet Müdürü Metin Akay, kurum amirleri ve öğrenci velileri katıldı.Tören, çocuklardan oluşan folklor ekibinin halayı ile son buldu.

Aydın'da ilk ders zili Vali Köşger'den

Aydın'da 807 okulda 179 bin 105 öğrenci ders başı yaptı AYDIN - 2017-2018 eğitim öğretim yılı 3 aylık tatilin ardından ülke genelinde olduğu gibi Aydın'da da törenle başladı. Aydın'da ilk ders zilini Vali Yavuz Selim Köşger öğrencilerle birlikte çalarken Vali Köşger, ilk derste yaptığı konuşmada öğretmenlere seslendi. Milli ruhtan söz eden bugün zengin yeraltı kaynaklarına sahip olmasına rağmen Ortadoğu'da birçok ülkenin düştüğü durumun eğitimsizlik ve milli ruh bilinci olmamasından kaynaklandığını belirterek "Kendisini davaya adamış öğretmen gerekirse bir ağacın altında dahi öğrencilerine milli ruhu aşılar ve en iyi şekilde eğitir" dedi.

Aydın Mehmet Akif Ersoy İlkokulu'nda düzenlenen törenle 179 bin 105 öğrenci, 807 okulda, 8 bin 900 derslikte eğitim öğretime başladı. Yaklaşık 3 aylık bir tatilin ardından yeni eğitim öğretim yılı için okullara koşan öğrenciler kadar velilerin de oldukça heyecanlı olduğu gözlenirken törende Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın mesajı okundu.

Törende ilk konuşmayı yapan Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Müdürü Taner Yedinci, amaçlarının milli ve ahlaki değerlere sahip gençler yetiştirmek olduğunu ve bu kapsamda tüm hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi.

Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu ise Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü olarak milli ve manevi değerler ışığında bir eğitim ve öğretim sezonu geçireceklerini söyledi.

" Orta Doğu'nun içine düştüğü durumu unutmayalım"

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, törene katılanlara ve öğretmenlere 'mesai arkadaşlarım' diye hitap ederek başladığı konuşmasında 2017-2018 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek uzun uzun milli ruhtan söz etti. Orta Doğu'da yaşanan olaylardan söz eden Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, "Bir ülkenin gelişip kalkınması ve geleceğe güvenle bakabilmesi için insanlarını iyi eğitmelidir. İstikbale güvenle bakabilmenin temel unsuru eğitimdir. Zengin yeraltı kaynaklarımızın olmaması önemli değil. İnsanımızı iyi eğitirsek geleceğinizi güvence altına alırsınız. Zengin maden yataklarına sahip olmalarına rağmen Orta Doğu'da yaşananların temelinde insanların yeterince donanımlı olmaması yatmaktadır. Bu nedenle eğitim -öğretim camiasına büyük görev düşüyor. Okulların, binaların sıvası, boyası kötü olsa bile kısacası fiziki mekanlar yetersiz olsa bile hayatını eğitime adamış öğretmenler çocuklarını gerekirse bir ağacın altında bile eğitir. Bizim geçmişimizden utanacak hiçbir şeyimiz yok. Çocuklarımızı önce geçmişimiz sonra milli ruhu en iyi şekilde aşılamalıyız" dedi.

Törene; Vali Yavuz Selim Köşger'in yanı sıra Efeler Kaymakamı İzzettin Sevgili, Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, Eğitim Bir-Sen Aydın Şube Başkanı Tevfik Aksoy, daire müdürleri ve veliler katıldı.

Yurt Genelinde İlk Ders Zili Çaldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yurt Genelinde İlk Ders Zili Çaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement