İstanbul'da Kültür Sanat - Son Dakika
Kültür Sanat

İstanbul'da Kültür Sanat

Ladino dilinde seslendirdiği şarkılarıyla tanınan Yasmin Levy, 11 Ocak'ta İstanbul Kongre Merkezi'nde hayranlarıyla buluşacak.

09.01.2014 11:25  Güncelleme: 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri kapsamında sahne alacak Levy, İspanyol flamenkosu, Arjantin tangosu ve Portekiz fadosunu harmanlıyor.

İstanbullular, Sezen Aksu klasiği olan "Firuze"yi farklı bir yorumla dinleme olanağı yakalayacak.

Cemal Reşit Rey (CRR) Caz Orkestrası, 14 Ocak'ta CRR Konser Salonu'nda konser verecek.

Genel sanat yönetmenliğini Ozan Binici, orkestra şefliğini ve müzik direktörlüğünü Nail Yavuzoğlu'nun yapacağı orkestraya konserde, trompette Şenova Ülker, tenor saksafonda Levent Altındağ, alto saksofonda Meriç Demirkol ve trombonda Emre Kayhan eşlik edecek.

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO), 16 Ocak'ta Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda piyanist Murray Perahia ile aynı sahneyi paylaşacak.

Şef Sascha Goetzel yönetimindeki orkestra, Perahia eşliğinde Schumann'ın "Piyano Konçertosu, La minör, Op. 54", Schreker'in "Vorspiel zu einem Drama", Ferit Tüzün'ün "Çeşmebaşı", Ulvi Cemal Erkin'in "Senfonik Bölüm", Saint-Saëns'in "Samson ve Delilah'dan Bacchanalle" adlı eserleri seslendirecek.

DEVLET VE ŞEHİR TİYATROLARI

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda, yarın, 11 ve 12 Ocak'ta Beykoz Ahmet Mithat Efendi Sahnesi'nde "Kızılırmak", Cevahir Salon 1'de "Sinan Süleymaniye'de", Cevahir Salon 2'de "Herkesin Bildiği Sırlar", Küçük Sahne'de "Lütfen Kızımla Evlenir Misiniz?", Küçükçekmece Cennet Kültür Sanat Merkezi'nde "Kuyruklu Yıldız Altında Bir İzdivaç", Zeytinburnu Sahnesi'nde "Kalpak" ile 11 Ocak'ta Üsküdar Tekel Sahnesi'nde "Hamlet" adlı oyunlar sahnelenecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda ise yarın, 11 ve 12 Ocak'ta Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde "Kabare", Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde "İstanbul Efendisi", Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde "Yolcu", Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde "Para", Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde "Sirke Tadında Böğürtlen Reçeli", Ümraniye Sahnesi'nde "Hıdrellez", Gaziosmanpaşa Sahnesi'nde "Mesut İnsanlar Fotoğrafhanesi" isimli oyunlar izlenebilecek.

İstanbul Devlet ve Opera Balesi (İDOB) oyuncuları, 11 Ocak'ta Kadıköy Süreyya Operası'nda romantik balenin baş yapıtlarından "Giselle"i, 13 Ocak'ta Fulya Sanat'ta "Hüsn-ü Aşk'a Dair" adlı 2 perdelik modern dans gösterisini sergileyecek.

Trump Kültür ve Gösteri Merkezi'nde yarın "Bütün Çılgınlar Sever Beni", Tiyatro Pera Eren Uluergüven Sahnesi'nde  "Akdeniz", Caddebostan Kültür Merkezi'nde "Huysuz", Zorlu Center PSM Drama Sahnesi'nde "Üzgünüm Leyla", 11 Ocak'ta Kenter Tiyatrosu'nda "İyi Geceler Desdemona", Profilo Kültür Merkezi Büyük Salon'da "Müziksiz Evin Konukları", Yunus Emre Kültür Merkezi Büyük Salon'da 13 Ocak'ta "Kafkas Tebeşir Dairesi" isimli oyunlar seyirciyle buluşacak.

SERGİ

İnsan ve Medeniyet Hareketi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi sponsorluğundaki "Yaşayan Mirasımız Selçuklu" sergisi, yarın Saray Koleksiyonları Müzesi Dolmabahçe Sanat Galerisi'nde açılacak.

Geleneksel Türk sanatlarını tanıtmak, bu sanatlara olan ilgiyi canlı tutmak ve gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamayı amaçlayan serginin ilki Bahariye Mevlevihanesi'nde, ikincisi Konya'da Hz. Mevlana'nın 740. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri kapsamında gerçekleştirildi.

Serginin üçüncüsü, 10-16 Ocak'ta Dolmabahçe Sanat Galerisi'nde sanatseverlere buluşacak.

Sergide, hüsn-i hat, tezhip, ciltçilik, kat'ı, minyatür, ebru, ahşap oymacılığı, kalemişi ve mozaik sanat dallarında ulusal ve uluslararası platformlarda isim yapmış sanatçılardan A. Mahmut Peşteli, Atilla Yusuf Turgut, Faruk Dinçer Eratlı, Faruk Taşkale, Fisun Onomay, Fuat Başar, Gürcan Mavili, Gürkan Pehlivan, Güvenç Güven, Hülya Dillek, Hüsamettin Yivlik, Hüseyin Gündüz, İslam Seçen, Melis Uludağ, Meryem Güney, Meyçem Ezengin, Münevver Üçer, Nursen Güven ve Özcan Özcan'ın eserleri yer alacak.

Selçuklu medeniyeti eserlerini, kendi birikim, zevk ve yaratıcılıklarını da kaynaştırarak tasarlayan sanatçıların eserleri özel koleksiyon niteliğinde.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat İstanbul'da Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement