Barış Murat Yağcı: Çok uzun yaşayacağımı düşünmüyorum - Son Dakika
Magazin

Barış Murat Yağcı: Çok uzun yaşayacağımı düşünmüyorum

Barış Murat Yağcı: Çok uzun yaşayacağımı düşünmüyorum

Uzun yıllar basketbol oynadı, sakatlandı.

01.05.2021 07:32  Güncelleme: 07:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uzun yıllar basketbol oynadı, sakatlandı. 2011'de Best Model'a katıldı, 'Best Fotomodel' seçildi. Dünyaca ünlü markalarla çalışırken oyunculuk kariyerine başladı. Geçen sene katıldığı 'Survivor' yarışmasını ikincilikle bitirdi, büyük bir hayran kitlesi edindi. Yaptığı her hareket sosyal medyada günlerce konuşuldu.

Bunu "Daha önceleri dışarıya çıktığımda üç kişi fotoğraf çektirirken şimdi 10 bin kişi çektiriyor. İşin şakası... Oyunculuk yaptığımda bu kadar destekçim yoktu" diye anlatıyor. 30 yaşındaki Barış Murat Yağcı'yla 'Her Şeye Rağmen' adlı şarkısının klibi yayımlandıktan hemen bir saat sonra konuştuk. Çok heyecanlıydı. Genetik hastalığından 'Survivor'da yarışırken boyunun nasıl dört santim kısaldığına, çocukluğundan şiddetle bezeli aile hikayesine, her şeyi  anlattı.

Best Model seçildin, modellik ve oyunculuk yaptın, 'Survivor'a katıldın. Şimdi bir de kitap ve şarkı çıkardın...

Annem de bana "Ne yaptığın belli değil, ama seninle gurur duyuyorum" diyor.

Seninki ünlü olma isteği miydi?

Yok. Beni geçmişten az çok tanıyorsun. Aslında ben çok sağlıklı biri değilim.

O ne demek?

Bu yaşıma kadar çok ameliyat, çok sakatlık geçirdim. Her sene iki önemli ameliyat oluyorum.

Geçmiş olsun. Nedir sorun?

Hepsi genetik problemler. Kemiğin erimesiyle ilgili bir rahatsızlık... Kemiğin boyunun uzamaya ya da kısalmaya başladığı zaman oradaki tendonlar parçalanmaya başlıyor. Vücut deformasyona uğradıkça hasar görüyor. Her defasında işlem yapmak gerekiyor. Basketbol kariyerim bu sebeple bitti. 'Survivor'da ikinci olmamın nedenlerinden biri de buydu. Çünkü yarışmada son bir ayda omzum çıktı, yerine girdi; oradaki kapsül parçalandı. İki yırtığım ve bir kırığım vardı.

'Genetik problemler' dedin...

Ailemde genetik olarak kanser gibi rahatsızlıklar var. Ben de her ne kadar dışarıdan sağlıklı biri gibi dursam da çok uzun yaşayacağımı düşünmüyorum. Kitap olayında da linç yiyeceğimi bile bile kendime, aileme, sevenlerime ve yeni nesle bir şeyler bırakmak istedim.

'Her Şeye Rağmen' senin hayatını anlatıyor. Sen hayatını nelere rağmen

yaşadın?

Çok basit bir örnek vereyim. Annem arka arkaya dört kere kanser geçirdi. Lenf kanseriyle başladı, lenfleri alındı. Sonra göğüs kanseri oldu, göğsü alındı. Ondan sonra da rahim kanserine yakalandı. Üvey babamla aralarında "Ben artık kadın değilim. Beni aldatabilirsin, sana çocuk veremem" diye bir konuşma geçtiğini duydum. Üvey babam "Ben seni asla bırakmam" dedi. Bu bana bağlılığı ve bir insanı sevdiğinizde her şeye rağmen neler yapılabileceğini gösterdi.

Barış Murat Yağcı: Çok uzun yaşayacağımı düşünmüyorum

Yağcı çıkardığı kitapla ilgili "Linç yiyeceğimi bile bile kendime, aileme, sevenlerime ve yeni nesle bir şeyler bırakmak istedim" diyor.

ANNEM ŞİDDET GÖRDÜ

Kitaba anneni anlatarak başlıyorsun. Nasıl bir hikayesi vardı?

Almanya'da doğmuş, babasının isteğiyle 16 yaşında Türkiye'ye gelmiş. Okul okutulmamış. Ören-Burhaniye'ye yerleşmişler. Babasından şiddet görmüş ve kötü bir gençlik yaşamış. Sonra bazı şeylere dur demiş; evden ayrılmış, işe girmiş ve İzmir'de çalıştığı otelde babamla tanışmış. Evlenmişler. Her hızlı başlangıcın düşüşü de aynı ivmede oluyor. Babamın alkol sorunları

ve şiddet olayları olunca, annem babasından yaşadığı travmanın tekrarlandığını anlamış ve işler sarpa sarmış. Ayrılmışlar.

Sen annenle mi kaldın?

Evet. Beni kaçırmış, Göztepe'ye gitmişiz. Bir süre beni babama göstermemiş.

Neden?

Az önce bahsettiğim alkol problemleri ve şiddet nedeniyle... "Oğlumu bana ver" diye otel basıp cam indirmeler falan olmuş. Ben ancak belirli koşullar sağlanınca babamı görmeye başladım.

Babanı 'Survivor'a gitmeden önce görmüşsün. Doğru mu?

Evet. Her sene yazın 3-4 gün Alaçatı'ya gidip ziyaret ederim. Yarışma öncesi de helallik istemeye gittim. Alkol alma durumu oldu, bana aniden yükseldi. Aynı gün geri döndüm. O yaşadığım aklımda çok kaldı. Hatta adadayken ilk iki hafta aklıma çok takıldı, başta performansım da bu yüzden kötüydü. Sonra anladım ki benim kendi başıma ilerlemem gerekiyor.

Şu an görüşüyor musunuz?

'Survivor' sonrası görüştük, 30 sene sonra aramızda ilk kez bir şeyler yükseldi. Son görüşmemizde bu konuları açmadık ama tavrı, bakışı, söylemleri bana gerçek bir baba gibi gelmeye başladı. Hatalarından ders çıkarıp bir daha aynı hatayı yapmamak adına, ne evlenmeyi ne de bir kadınla olmayı göze almaması da hoşuma gitti. Bu yüzden onu affettim.

Bu yaşadıkların seni nasıl biri yaptı?

Dışarıdan baktığında "Yakışıklı. Oyunculuk yapıyor" dersin. Ama hiçbir şey göründüğü gibi olmuyor. Yaşanmışlıklar insana çok şey katıyor. Bu yüzden insanlara karşı hep bir soğukluğum, duvarım oldu. İnsanları hayatıma hızla sokmayarak kendimi koruma amaçlı bir savunma mekanizması oluşturdum. Sessizliğim, sakinliğim buradan geldi.

ADADA YARIŞIRKEN BOYUM DÖRT SANTİM KISALDI

Boyun, 1.97'ymiş...

Aslında 2.01 cm'di ama adadan sonra 1.97 oldu.

Nasıl?

Orada tahtanın üzerinde yatıp sürekli yağmura maruz kalıyorsun. Kas ve eklemlerin olduğu yere tahta, basınç uyguluyor.

Dik durmak yerine vücudun bükülmeye başlıyor.

Dört santim çektin yani?

Vallahi şaka değil, çektim.

Bu kadar uzun boylu olmanın hayata etkisi ne oldu?

Uzun boylu olmanın avantajı, Taksim'deki ıslak hamburgercilerden bakınca Galatasaray Lisesi'ni görmek. Ama olumsuz yanı çok: Boy farkından dolayı ilişkilerinde sorun yaşıyorsun, istediğin şeyi giyemiyorsun.

Çok şişman olduğun dönemler de varmış...

Evet, 10 yaşımdayken annem işe gidince yardım için bir abla gelirdi. Yemekleri o yapıyordu, eli lezzetliydi. Ben de iştahlıydım. Bir yandan da 'taso' çıkan cipslerden yerdim. Çok kiloluydum, göbeğim artık üç kat olmuştu. Cildim bozuldu, sivilcelere dokundukça da yüzümde izler kaldı. Bir anda geceleri eklemlerim ağrımaya ve ergenlikle boyum uzamaya başladı. Basketbol oynuyordum. Bu değişimle birlikte, o utangaçlık duygusu yerini başka bir şeye bıraktı.

CEMAL CAN GERÇEK BİR 'SURVİVOR' DEĞİL

Kitabında "Kazanan kişinin 'survivor' olduğunu hiçbir zaman düşünmedim" diye yazmışsın.

Sen düşünmüş olabilirsin, ben düşünmedim.

Neden?

Bir kere bile potaya girmedi. Benim kaç kere ismim çıktı. Halk sayesinde dokuz kez SMS birincisiydim. Gerçek bir 'survivor' değil ki. Çocuğu seviyorum ama benim omzumda kapsül parçalı, iki kırığım varken bununla ilgili ağlamıyordum. Ama o, omzunu parkurda bir yere sürtüyor ve ağlıyordu. Bazı şeyler ilginç geliyor.

Barış Murat Yağcı: Çok uzun yaşayacağımı düşünmüyorum

Barış Murat Yağcı, 'Survivor' yarışmasında ikinci olmuştu.

O zaman sen neden 'survivor' olamadın?

Son bir buçuk ay bireyselliğe geçtiğimizde omzum artık bitik durumdaydı. Yoksa ilk dört aylık performansım yarışma tarihindeki en iyi rekordu. Beşinci ayda sakatlık yaşadıktan sonra performansım düştü.

Ada yaşantındaki soğuk duruşun da buna neden olmuş mudur?

'All star' olsa ve yine gitsem, yine aynı şeyi yaparım. Bu bir strateji değil. Tanımadığım insanlara o kadar güvenmem, herkese mavi boncuk dağıtmak benim tarzım değil.

Adada seni en zorlayan ne oldu?

Çok fazla insanın beni kışkırtıp üzerime gelmesi ve beni mağdur etmeleri.

NİSA HAKKINDA KONUŞMAK İSTEMİYORUM, TANITIM YAPIYOR DEMESİNLER

'Survivor' sonrası bir diğer yarışmacı Nisa'yla (Bölükbaşı) ilişkiniz başladı. Senin projelerine dair bir paylaşım yapmamış. İlişkiniz devam ediyor mu?

Bu konuda konuşmak istemiyorum. Çok yeni bir gelişme var. 40 yılın başı şarkı ve kitap çıktı, bırak ilişkiyi... Hiçbir şeyin bunun önüne geçmesini ve "Tanıtım yapıyor" denmesini istemiyorum.

O halde şarkına geçelim. Sesini beğeniyor musun?

Yok. Ben evde bile şarkı söylemem ama çok iyi ikna edildim. Adada çok şey düşünüyordum. Konsey kağıtlarını konseylerden sonra çalardım. Kalem bulmuştum. Günlük gibi yazıyordum. "Biri bunları yazıya döksün" dedik. Duyduğum şey hoşuma gitti. Şan eğitimi aldım. Bu sırada kitap ve şarkıda kendimi ön plana atmamaya da özen gösterdim.

Kitabın kapağında sen varsın ama...

Onu yayınevi yapmış!

Peki şarkın ne anlatıyor?

Hayvan hakları, LGBTİ, kadına şiddet gibi dertleri anlatıyor. Zengin hayatını gösteren bir klip de çekebilirdim ama başka şeylere değinmek istedim. Adadayken beni destekleyen insanlar vardı. Pandeminin en 'babasını' yaşarken, işsiz kaldıkları noktada bana SMS attılar. O yüzden onlara bir şey yapmak istedim. Kitap ve şarkı, onlara bir teşekkür babındaydı.

'HAKAN GENCE İLE SIKI MUHABBET' HÜRRİYET YOUTUBE'DA DEVAM EDİYOR

Hürriyet Hafta Sonu eklerinde yaptığı röportajlarla gündem yaratan Hakan Gence, YouTube programında konuklarını ağırlamayı sürdürüyor. 'Hakan Gence ile Sıkı Muhabbet'in dün yayımlanan bölümünün konuğu Melis Sezen oldu. Sezen, kendisini aldatan sevgilisini psikolojik olarak süründürdüğünü de anlattı, sürdüğü kırmızı rujla gündem olacağını tahmin etmediğini de... Hürriyet'in YouTube kanalında izleyebilirsiniz.

Barış Murat Yağcı: Çok uzun yaşayacağımı düşünmüyorum

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Magazin Barış Murat Yağcı: Çok uzun yaşayacağımı düşünmüyorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Amazon Prime Video, Fallout Dizisinin İkinci Sezonunu Onayladı
    11:09 Amazon Prime Video, Fallout Dizisinin İkinci Sezonunu Onayladı

    Amazon Prime Video, popüler Fallout dizisinin ikinci sezonu için onay verdi. İlk sezon büyük ilgi gördü ve Prime Video'da rekor kırdı. Dizinin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamayla ikinci sezon resmi olarak duyuruldu. Fallout, Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri'nden bu yana en büyük küresel izleyici kitlesini yakaladı. Dizinin çekimleri Los Angeles'ta yapılacak ve maliyetleri düşecek.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti
    01:09 Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti

    DNA testiyle ünlü oyuncu Metin Akpınar'ın kızı olduğunu kanıtlayan Duygu Nebioğlu, şimdi de annesi Suphiye Orancı'ya ulaşabilmek için Müge Anlı'nın programına katıldı. Suphiye Hanım'ın çocuklarının biyolojik babasıyla ilgili iddialar da programda ele alındı. Ümit Besen ise bahsi geçen kadını tanımadığını ve olaylarla hiçbir ilişkisinin olmadığını belirtti.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • Müjde Ar'a Münih Türk Film Günlerinde 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü'
    21:10 Müjde Ar'a Münih Türk Film Günlerinde 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü'

    Münih'te düzenlenen 35. Münih Türk Film Günlerinde Yeşilçam'ın usta oyuncusu Müjde Ar'a 50. Sanat Yılı dolayısıyla 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü' verildi. Müjde Ar ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada kadınları desteklemeye adadığı hayatını anlattı ve kendisine verilen ödülün iki sahibi olduğunu belirtti. Ayrıca, Müjde Ar'ın Şener Şen ile başrolleri paylaştığı 'Şalvar Davası' adlı film restore edilerek festivalde gösterildi.

  • Neşe Aksoy'dan Akciğer Kanseri İtirafı
    21:10 Neşe Aksoy'dan Akciğer Kanseri İtirafı

    Magazin dünyasının tanınmış isimlerinden Neşe Aksoy, yaklaşık 10 ay önce akciğer kanseri teşhisi konulduğunu ve yaşadıklarını magazinci.com'daki köşesinde paylaştı. Aksoy, son tahlillerinde yeni kitlelerin görüldüğünü belirterek gelecek süreç hakkında bilgi vermedi.

  • Edirne'nin Tava Ciğer Elçisi Bahri Dinar Vefat Etti
    20:11 Edirne'nin Tava Ciğer Elçisi Bahri Dinar Vefat Etti

    Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, evinde geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin meşhur lezzeti tava ciğeri ve şehri tanıtmak için yaptığı çalışmalarla bilinen Dinar'ın vefat haberi, Edirnelileri derin bir üzüntüye boğdu. Cenaze törenine birçok önemli isim katıldı ve Bahri Dinar için duygusal açıklamalar yapıldı.

  • Arka Sokaklar 670. Bölüm: Ekip, Rus bürokrata suikast girişimini önlemeye çalışıyor
    17:28 Arka Sokaklar 670. Bölüm: Ekip, Rus bürokrata suikast girişimini önlemeye çalışıyor

    Kuzgun, İstanbul'da bir konferans verecek olan ünlü Rus bürokrat Ivan Nazımovıc'in peşindedir. Ekibimiz Ivan için bir koruma kalkanı oluşturur. Bir asker uğurlama töreninde havaya sıkılan kör bir kurşunla kızını kaybeden baba Kazım intikamını almak için ilginç bir yola başvurur. Arka Sokaklar 671. Bölüm 2. Fragmanı yayınlandı! Engin, casusluktan gözaltına alınıyor! Arka Sokaklar yeni bölümüyle 19 Nisan Cuma saat 20.00'da Kanal D'de!

  • Erol Küçükyalçın'ın Anma Konseri Cem Karaca Kültür Merkezi'nde Yapıldı
    17:10 Erol Küçükyalçın'ın Anma Konseri Cem Karaca Kültür Merkezi'nde Yapıldı

    2018 yılında hayatını kaybeden Türk Musikisi'nin önemli isimlerinden Erol Küçükyalçın için anma konseri düzenlendi. İstanbul Türk Musikisi Sevenler Derneği Başkanı Nilüfer Fenerci Yargıcı, konuşmasında hocanın adını yaşatmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Konserde Küçükyalçın'ın en sevdiği Türk Musikisi şarkıları seslendirildi ve izleyiciler de şarkılara eşlik etti. Erol Küçükyalçın, TRT radyolarında bantları denetimden geçen nadir sanatçılardan biriydi ve 40 yıl boyunca İstanbul Türk Musikisi Sevenler Derneği'nin hocası ve şefi olarak görev yapmıştı.

  • Ege, İstanbul'u farklı gözlerle anlatan klibi hakkında konuştu
    17:09 Ege, İstanbul'u farklı gözlerle anlatan klibi hakkında konuştu

    Ege, çekilen görüntülerden sonra İstanbul'u daha önce hiç böyle görmediğimizi söyledi. Ayrıca, oyuncuların şarkı söylemesi konusunda da açıklamalarda bulundu ve bu durumun mesleki etikle bağdaşmadığını ve haksız rekabete neden olduğunu belirtti.


Advertisement