İlkadım THM Korosundan Yılın İlk Konseri - Son Dakika
Magazin

İlkadım THM Korosundan Yılın İlk Konseri

İlkadım THM Korosundan Yılın İlk Konseri

İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı THM Korosu, konuk sanatçı Hüseyin Turan'ın katılımıyla yeni yılın ilk konserini verdi.

24.01.2014 10:34  Güncelleme: 10:39

İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne bağlı faaliyetlerini sürdüren Türk Halk Müziği Korosu, konuk sanatçı Hüseyin Turan'ın katılımıyla yeni yılın ilk konserini verdi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen konsere Samsun Vali Yardımcısı Osman Nuri Çobanoğlu, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ve çok sayıda vatandaş konseri izledi. Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği konserde salon doldu taştı.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne bağlı olan Şef Hızır Aydın yönetiminde 70 kişilik koroyla yeni yılın ilk konserine çıkan Türk Halk Müziği Korosu, gecede Sivas, Kars, Rumeli, Aydın, Ankara, Erzincan, Konya, Kırşehir, Eskişehir, Tokat, Kayseri, Çorum ve Azerbaycan yörelerinden türküler seslendirildi. Belediyenin Halk Dansları Topluluğu'nun koreografi gösterisinin de olduğu konserde, Türkiye'nin sevilen ses sanatçısı olan ve konuk olarak programa katılan Hüseyin Turan, gecenin ilerleyen saatlerinde sahneye çıktı. Sevilen türkülerine yer veren ünlü sanatçı Hüseyin Turan, sanatseverlerden tam not aldı. Diğer yandan Türkiye'nin en yetenekli nefesli çalgı sanatçısı zurna virtüözü Halil Çok Yürekli ve Kültür ve Turizm Bakanlığı saz sanatçısı Hüseyin Yalçın da geceye renk katan isimler arasındaydı. İki bölümden oluşan konserde sanatseverler konseri sonuna kadar ilgiyle izledi.

Konserle ilgili düşüncelerini ifade eden Vali Yardımcısı Osman Nuri Çobanoğlu, "Manzara muhteşem, katılım çok iyi, Türk halk müziğine olan ilginin en güzel göstergesini bugün görüyoruz. Gördüğünüz gibi daha büyük yerlere ihtiyacımız var. Umarım önümüzdeki dönemlerde daha büyük katılımla büyük salonlarda, bu etkinliklerin tekrarını görürüz" dedi.

Konser öncesi açıklama yapan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, belediyenin halk müziği ile ilgili yılda 2 kez konser düzenlediğini söyledi. Yılın ilk konserine halkın büyük ilgi gösterdiğini belirten Demirtaş, "Bundan çok mutluyuz. Emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Önemli bir emek ve gayret var, salonlar yetmemeye başladı. İnşallah daha büyük salonlarla yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.

Samsun 4 kez geldiğini dile getiren ünlü sanatçı Hüseyin Turan, sahnenin dolu olmasından ötürü mutluluğunu dile getirdi. Türkülerle yaşlanmayı göze aldığını söyleyen Turan, "Belki bunu anlayan anlayacaktır. İlk günkü gibi aynı çizgide, aynı duruşla devam ediyorum. Bu devam edecek" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Magazin İlkadım THM Korosundan Yılın İlk Konseri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement