2015 Yılı Bütçesi TBMM Genel Kurulu'nda - Son Dakika
Politika

2015 Yılı Bütçesi TBMM Genel Kurulu'nda

2015 Yılı Bütçesi TBMM Genel Kurulu\'nda

AK Parti'li Sertçelik: "Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, geniş haber ağının oluşturulması, takip edilen dil sayısının artırılması, temininde güçlük çekilen dil ve lehçelerde yeni personel alımına gidilmesiyle, yakın bir gelecekte kamu hayatı içerisinde çok daha etkin bir konuma gelecektir"

12.12.2014 13:12

AK Parti Ankara Milletvekili Seyit Sertçelik, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün geniş haber ağının oluşturulması, takip edilen dil sayısının artırılması, temininde güçlük çekilen dil ve lehçelerde yeni personel alımına gidilmesiyle, yakın bir gelecekte kamu hayatı içerisinde çok daha etkin bir konuma geleceğini kaydetti.

AK Parti'li milletvekilleri, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen RTÜK, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Hazine Müsteşarlığı, BDDK, SPK, AFAD Başkanlığı, TİKA, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Atatürk Araştırma Merkezi, Atatürk Kültür Merkezi, Türk Dil Kurumu, Türk Tarih Kurumu'nun 2015 yılı bütçeleri üzerinde söz aldı.

AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, Türkiye'de çocukların günde 4 saatlerini televizyonun başında geçirdiğini, çocukların yüzde 82'sinin de istediği programı izleyebildiğini söyledi. Bu verilerin, çocukların ilköğretimden başlayarak eğitim-öğretim hayatları boyunca medya karşısında bilinçlendirilmeleri gerektiğini ortaya koyduğuna işaret eden Şener, "Türkiye, her yaşta çocuğun 2 ya da 4 saat televizyon izlediği bir ülke. Yılın 900 saatini okulda geçiren bir çocuk, bin 200 saatini televizyon karşısında geçiriyor" dedi.

Şener, bütün bu sorunlarla mücadele etmek için medya okur yazarlığı dersinin önemine işaret etti.

AK Parti Ankara Milletvekili Seyit Sertçelik, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün; yerel, bölgesel ve ulusal medyaya yönelik çalışmalarıyla demokrasinin kökleşmesinde rol oynarken, uluslararası medyayla kapsamlı bir işbirliği içerisinde olduğunu vurguladı.

Sertçelik, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin son yıllarda bölgesinde ve küresel ölçekte oynadığı stratejik role paralel olarak, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün faaliyetlerinin, başta Türk Cumhuriyetleri olmak üzere; Balkanlar, Ortadoğu ve Arap ülkeleri ile Afrika bölgesinde yoğunlaştığını görüyoruz. Türk dili konuşan ülkeler ile Balkan ve Arap ülkelerinden basın mensuplarıyla yürütülen çalışmaların bölgesel düzeyde, medya alanında karşılıklı işbirliğinin yanında; ekonomik, ticari, kültürel ve sosyal ilişkiler ile turizm sektörüne çok büyük etkisi olacağını söyleyebiliriz.

Avrupa'da Türkçe yayın yapan medya kuruluşlarını bir araya getirerek aralarındaki iletişimi güçlendirmek, sorunlarını yerinde tespit etmek, Avrupa'daki Türk medya potansiyelini ortaya koymak amacıyla Avrupa Medya Buluşmaları düzenlenmektedir. Bu çok taraflı ilişkilerin yanında ulusal düzeyde özellikle yerel basın ile ilişkilerin paralel boyutta yürütüldüğüne tanık oluyoruz. Yerel basının güçlendirilmesine yönelik faaliyetleri, haber ve teknik desteğin sağlanıyor olması Türk medyasının gelişimine olumlu yansımaktadır. Bu noktada, kurumun daha etkin rol oynaması, yabancı medya mensuplarının yerel medya ile aynı zeminde buluşturulması, karşılıklı işbirliği kurmalarına zemin hazırlaması genel müdürlüğün öncelikli hedefleri arasında bulunduğu kanaatini taşımaktayım."

Sertçelik, yeni birimlerin meydana getirilmesi, kariyer uzmanlık kadrolarının ihdas edilerek personel desteğinin sağlanması, geniş bir haber ağının oluşturulması, takip edilen dil sayısının artırılması, temininde güçlük çekilen dil ve lehçelerde yeni personel alımına gidilmesiyle 90 yılın üzerinde bir geleneğe sahip genel müdürlüğün, yakın bir gelecekte kamu hayatı içerisinde çok daha etkin bir konuma geleceğine inandığını vurguladı.

"Hazinemiz rezervlerle doludur"

AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Türkiye'nin bir taraftan tank yaparken, diğer taraftan da fakir ve fukaranın yanında yer aldığını söyledi.

Türkiye'nin Asya'dan Afrika'ya bir çok yere yardım götüren bir ülke haline geldiğini belirten Kayatürk, "Büyük ekonomi güçlü bir hazine ile mümkün olur. Güçlü bir hazine olmazsa da her yere yardım götüremezsiniz. Hazinemiz rezervlerle doludur. 28 milyar dolar olan döviz rezervi 130 milyar dolara çıktı" dedi.

Kayatürk, Türkiye'nin kişi başına düşen milli gelir, faiz oranları ve enflasyon başta olmak üzere bir çok alanda gösterdiği başarıların, bütün dünya ekonomik çevrelerince mucize olarak gösterildiğini kaydetti.

AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, 13 yıldır bütçeler üzerinde konuştuğunu, bu konuşmasının son bütçe konuşması olduğunu belirtti. Yeni, "Allah bir daha bu millete batan bankalar için kitap yazdırmasın" diyerek elindeki kitapları gösterdi.

AK Parti iktidara geldiği zaman kamu bankalarının içinin boşaltılmış durumda olduğunu ifade eden Yeni, bu bankaların zarar etmesi nedeniyle oluşan 520 milyar TL'lik faturayı millet ile birlikte AK Parti döneminde ödediklerini söyledi.

Yeni, daha önce görev zararı olan Ziraat Bankası'nın bugün kar ettiğini kaydederek, Türkiye'nin bugün, güçlü bir sermaya yapısı ve bankacılık sektörüne sahip olduğunu bildirdi. Yeni, "AK Parti; siyasi istikrar, demokrasi, çağ atlama, yurdun her yerini demir ağlarla örme, havayolunu halkın yolu yapma, bankaları kara geçirme demektir" dedi.

"40'dan fazla ülkede yardım çalışmaları yapıyor"

AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar, Marmara depreminin, Türkiye'nin afete bakışı açısından milat olduğunu söyledi. Türkiye'nin, Marmara depreminden büyük ders çıkararak, böyle acılar bir daha yaşanmasın diye stratejik kararlar aldığını belirten Dindar, "Şimdi nerede bir afet olsa, 'AFAD oradadır' düşüncesi akla gelmektedir" diye konuştu.

AFAD'ın, Van depreminin ilk 6 saatinde 950 arama kurtarma personeli ve 2 bin 500 çadırla orada olduğuna işaret eden Dindar, kurumun 2010-2014 yılları arasında 41 bin konut yaptığını söyledi.

Dindar, Türkiye'nin, komşu ülkelerde IŞİD zulmünden kaçarak gelen Yezidiler ile Suriye'den gelen 1 milyon 800 bin Suriye'li insana kucak açtığını ve AFAD'ın o insanlara da yardım ettiğini kaydetti.

Türkiye'nin artık yardım alan değil, yardım eden ülke konumuna geldiğini belirten Dindar, AFAD'ın, Türkiye'nin ortak gücü olarak 4 kıtada yangın, sel, deprem ve iç karışıklık yaşayan 40'dan fazla ülkede yardım çalışmaları yaptığını bildirdi.

AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, TİKA'nın 38 ülkede dünya markası olmaya devam ettiğini söyledi.

"(Benim hiç kardeşim, dostum yok mu?) diyen mazlumlar, hemen yanı başlarında TİKA'yı buluyor' diyen Özçelik, Somalililerin, "TİKA'yı başlarına gelen en güzel şey" olarak nitelendirmelerinin çok büyük mutluluk olduğunu kaydetti.

Özçelik, " Tacikistan'da çocuk kanser merkezi kuruyorsun, Somali'de içme suyu açıyorsun, Sudan'da hastane açıyorsun, Filistin ve Gazze'de bir çocuğun yaralarını sarıyorsun, arkasından da bunun duası geliyor. Dua ile yaşamak ve hizmet etmek bu olsa gerek" dedi. Özçelik, milli gelirine oranla en fazla dış yardım yapan ülkenin Türkiye olduğuna işaret etti. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 2015 Yılı Bütçesi TBMM Genel Kurulu'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement