29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu detaylar (2) - Son Dakika
Politika

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu detaylar (2)

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu detaylar (2)

Çankaya Köşkü'nde Büyük Resepsiyon Salonu'nda verilen resepsiyon öncesinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, konuklarını birlikte karşıladı.

30.10.2013 01:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çankaya Köşkü'nde Büyük Resepsiyon Salonu'nda verilen resepsiyon öncesinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, konuklarını birlikte karşıladı.

Resepsiyonda, Cumhurbaşkanı Gül smokin giyip papyon taktı, eşi Hayrünnisa Gül ise parlak taşlarla süslü lacivert bir elbise giydi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan yardımcıları Beşir Atalay, Bekir Bozdağ, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve eşi, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve eşi, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çankaya Köşkü'ndeki resepsiyonda hazır bulundu.

Çankaya Köşkü'ndeki resepsiyona Türk Silahlı Kuvvetleri üst düzeyde iştirak etti. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve eşi Kamuran Özel, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar ve eşi, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk ve eşi, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Servet Yörük'ün yanı sıra TSK'yı temsilen çeşitli rütbelerden askerler ve eşleri de resepsiyona katıldı.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Yargıtay Başkanı Ali Alkan ile Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, yüksek yargıyı resepsiyonda temsil etti.

Siyasi partilerin genel başkanları da resepsiyona katıldı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DSP Genel Başkanı Masum Türker, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak ve eşi, resepsiyonda yer alırken, AK Parti milletvekilleri Abdülkadir Aksu, Ahmet İyimaya, CHP milletvekilleri Erdoğan Toprak ve Sezgin Tanrıkulu'nun yanı sıra BDP'li milletvekilleri Sırrı Sakık, Hasip Kaplan ile MHP'li milletvekilleri Mehmet Şandır ve Celal Adan da resepsiyona iştirak etti.

Basın yayın kuruluşlarının temsilcileri, Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül'ün verdikleri resepsiyonda hazır bulundu. Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Nazmi Bilgin'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda gazeteci, köşe yazarları, genel yayın yönetmenleri, televizyoncu ve internet sitesi yöneticisi de resepsiyona katıldı.

Sanat dünyasını ise sinema yapımcısı Birol Güven, şair-yazar Nurullah Genç ve eşi, tarihçi yazar Mustafa Armağan, ilahiyatçı yazar Nihat Hatipoğlu, yazar Ümit Meriç, oyuncu Şoray Uzun ve eşi, sanatçı Kerem Cem, sanatçı Zekai Tunca, sanatçı Yalın, yapımcı Saim Orhan temsil etti.

Resepsiyona, 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın eşi Semra Özal da eşinin vefatından sonra 1993 yılından beri ilk defa katılırken, eski TBMM başkanlarından İsmet Sezgin de iştirak etti.

Resepsiyona iş adamları da yoğun ilgi gösterdi. İş kadını Semahat Arsel, iş adamları Erdoğan Demirören, Mehmet Ali Yalçındağ, Ali Kibar, Ayhan Çelik, Ali Sabancı, Hacı Boydak, Nihat Özdemir, Süreyya Ciliv gibi çok sayıda işadamı ve eşleri resepsiyonda hazır bulundu.

Spor camiasından ise güreşte Avrupa şampiyonu Selahattin Kılıçsallayan, bayan milli basketbolcular, dünya dalış rekortmeni milli sporcu Derya Can, milli rallici Burcu Çetinkaya, milli atlet Ahmet Arslan ile özel sporcular katıldı. Bir engelli sporcu Hayrünnisa Gül'ün elini öpmek istedi bunun üzerine Hayrünnisa Gül, genç sporcuyu yanaklarından öptü.

Resepsiyonda Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, Türkiye'nin ilk yüz naklini yapan Prof. Dr. Ömer Özkan ve eşi, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve eşi ile Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu da resepsiyonda hazır bulundu.

Resepsiyona ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, Almanya büyükelçisi, İran ve Irak büyükelçileri, Suudi Arabistan büyükelçisi gibi bazı büyükelçiler ve eşleri de katıldı.

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet ile bazı üniversitelerin rektörleri, akademisyenler de resepsiyonda hazır bulundu.

Türkiye Musevileri Hahambaşı İsak Haleva ile bazı azınlık cemaatlerinin temsilcileri de resepsiyona katıldı.

Çankaya Köşkü'ndeki resepsiyonda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül'ün davetlileri kabulü yaklaşık bir saat sürdü. Cumhurbaşkanı Gül ve eşi kabullerin bitmesinin ardından birlikte basın mensuplarına poz verdi.

-hayrünnisa gül

-resepsiyon

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu detaylar (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement