Bakan Soylu canlı yayında duyurdu! İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısının kilit ismi Bulgaristan'da yakalanıp Türkiye'ye teslim edildi - Son Dakika
Politika

Bakan Soylu canlı yayında duyurdu! İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısının kilit ismi Bulgaristan'da yakalanıp Türkiye'ye teslim edildi

İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin öldüğü, 81 kişinin yaralandığı terör saldırısıyla ilgili kritik bir isim daha yakalandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saldırının planlayıcılarından Bilal Hassan'ın yurt dışına kaçmasına yardımcı olan teröristin yakalandığını belirterek, "Bulgaristan makamlarına bu ismi bildirdik. Onlar da sağ olsunlar, bu şahsı yakalayıp bize Edirne'den teslim ettiler." ifadelerini kullandı.

11.01.2023 07:07  Güncelleme: 07:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kanal 24'te katıldığı canlı yayında açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, Taksim İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım'da meydana gelen, 6 kişinin öldüğü, 81 kişinin yaralandığı terör saldırısıyla ilgili bir ismin daha yakalandığını söyledi.

TAKSİM SALDIRISINDA BİR İSİM DAHA YAKALANDI

Süleyman Soylu, saldırıyı organize eden ve patlayıcıyı temin ederek YPG'li kadın terörist Ahlam Albashır'a verdiği belirtilen Bilal Hassan'ın yurt dışına kaçmasına yardımcı olan teröristin yakalandığını belirtti. Bakan Soylu, "Bilal Hassan'ı Edirne'den alıp yurtdışına çıkaran ekipten bir tanesinin Bulgaristan'da olduğunu tespit ettik. Bu akşam saat 18.00 sularında Hazni Gölge'yi Edirne'den bize teslim ettiler. Bulgar Bakan ile görüştüm başka bir adreste bulmuşlar. Minnettar olduğumuzu kendilerine ilettik." ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu'nun açıklamalarından satır başları şu şekilde:

" Türkiye'nin dağlarında eskiden ocak aylarında operasyon yapmak adet değildi. Biz Aralık ayında 11 terörist etkisiz hale getirdik, 2 tanesi teslim oldu. Bu ay da Gabar Dağı'nda, teğmenimizin katıldığı, rahmetli İsmail'imizin intikamının alınacağının yeminin ettiği ve eşi hamile olan teğmenimi bugün çatışmaya giriyor ve timiyle beraber 4 teröristi etkisiz hale getiriyor. 2 metreden mağarayı tespit ediyor ve 2'si gri kategoride olan 4 teröristi etkisiz hale getiriyorlar. Ve Gabar Dağı'nda 7 terörist vardı, 4'ü gitti. Şimdi 3 kaldı. Cudi Dağı tertemiz. 2 Yaralımız var, 4 teröristte etkisiz hale getirildi.

"TÜRKİYE DAĞLARINDA, 120'NİN ALTINDA TERÖRİST KALDI"

Bu ülkede akşam saat 4'ten sonra vatandaşlarımız kepenklerini kapatıp eve gitmek zorunda kalıyorlardı. Bu ülkede birileri sözde mahkeme kurup, vergi topluyordu. Bu gücü dağdan alıyorlardı. Karadeniz'de bugün terörist yok, Kars- Erzurum kırsalında terörist yok, tertemiz. Bingöl'de terörist yok tertemiz. Muhalefet sınır ötesi tezkereyi bize vermedi. Sınır ötesi tezkere vermemek sadece teröristlerin orada konuşlanmasını sağlamak değil aynı zamanda Amanoslar'ı terör örgütünün yatağı haline getirmektir ve burası bugün tertemiz. Tunceli'de 1600 terörist vardı. Şu anda 2 terörist Tunceli hattında var, 4 teröristte Erzincan'ın alt bölgesinde var. Türkiye dağlarında, 120'nin altında terörist kaldı. Bu yıl 66 terörist dışarıdan girmesine rağmen. Türkiye'nin terörle mücadelede geldiği durum budur.

"1 KİŞİ VAR BULMAYA ÇALIŞIYORUZ, BULACAĞIZ"

Kemal Kılıçdaroğlu bizi de uyuşturucu satıcısıyız, organizasyon içerisindeyiz gibi iddialarla suçladı. Siyasetin kendine göre ahlakı vardır. Devlet yerinde duruyor. herkes işini yapıyor. 2021'de 1 tane faili meçhul cinayet yok. 2022'de 2 tane faili meçhul var. Onlarda 2 ay içerisinde çözüldü. Türkiye tarihinde görmediği titizlikle çalışıyor. Bu olayda da mahkeme kendi işini yapıyor. Siyaset sosyal medya üzerinden fail oluşturmaya çalışıyor. Toplumda biz ne yaparsak yapalım yargı oluşturmak istiyor. Böyle saçma bir şey söz konusu değil. Olayın organize edeni dahil taşıyıcı dahil olmak üzere tutuklanması gerekenler savcı bunları tutukladı ve hala yürütülüyor. Onlar buradan siyasal sonuç oluşturmaya çalışacaklar. Bunun ortaya koyduğu süreç ve iddiaları ortaya koyanlar meseleyi bundan sonuç alamaz. Sayı Bahçeli de bugün net şekilde ifade etti. Organize suç örgütlerinin peşine takılan bir muhalefetten bahsediyoruz. Şu ana kadar faillerle ilgili bilinmezlik söz konusu değil. 1 kişi var bulmaya çalışıyoruz, bulacağız. Bu sürecin hepsini biz bulmuşuz. 2 özel harekat polisinin olayda olmasını onlar mı bulmuş, biz bulmuşuz. Nereden ne bulsam da önümüzdeki süreci istismar etme amacı taşıyorlar. Onlar konuşacaklar emniyet yargı işini yapıp çıkacaklar.

"ŞAFAK DURAN, BUNLARIN BELEDİYEDE NE İŞİ VAR"

Bir insanın ağzına yalan yuva yapmışsa, bir insan, Allah'tan utanmıyorsa, kuldan utanmıyorsa ben ne yapabilirim. Biz İBB'ye çökmeye mi çalışıyoruz? İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı olmak istediğini hepimiz bilmiyor muyuz? Peki aday olduğunda İBB ne olacak? Bizim bir tek derdimiz var belediyeyi kanunlara göre idare edin. Şafak Duran, bunların belediyede ne işi var? 1668 terör iltisaklı var. Bunun 500'ün üzerinde olanı savcılığa verildi. 484'ü belediyede çalışma yetisine sahip değil. Biz bu tespiti yapmakla suçlu muyuz?

"BENİM BELEDİYEDE ÇALIŞANLARLA BİR DERDİM YOK Kİ"

Terör örgütüne bizim güvenlik birimlerimizin kayıtlarına göre ya dağa çıkmış ya şehir yapılanmasında olan bunlarla irtibatı olan, kendisi veya birinci derece yakın olup dağda ölüp, sözde değer ilesi olarak nitelendirdiği ailesini işe koymak için bir kural belirlediği 36 aile bulduk. Bu insanlar belediyede çalışmalı mı? İBB kantin görevlisi çalışan B.Ö., erkek kardeşi olarak çalışan S.Ö. 2015 yılından beri PKK/KCK'ya katılım yaptı, günümüz itibariyle kırsalda silahlı faaliyet yürütmektedir. Biz bunu bulduk. Biz bunu güneydoğudaki belediyelerde engellemişiz. İBB'de HDP/PKK ile hangi pazarlık yapılmış ben bilmem, Pervin Buldan biliyor. Bu adamları aynı yöntemle almışsın, değer ailesi yöntemiyle. Ben bunu 9 Aralık 2021'de söylemişim. Benim belediyede çalışanlarla bir derdim yok ki. Benim derdim terör örgütleri ile irtibatlı ve iltisaklı olan, sözde değer ailesi olanlarla.

"BİZİM TEK DERDİMİZ VAR, TERÖRÜ TEMİZLEMEK"

Bizim kimseyi görevden almak gibi bir niyetimiz söz konusu değil. Bizim tek derdimiz var, terörü temizlemek. Çıkıp yalan söylemez bir belediye başkanı. Bugün İBB Başkanı milletin gözüne baka baka yalan söylüyor."

Bakan Soylu canlı yayında duyurdu! İstiklal Caddesi\'ndeki terör saldırısının kilit ismi Bulgaristan\'da yakalanıp Türkiye\'ye teslim edildi

Son Dakika Politika Bakan Soylu canlı yayında duyurdu! İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısının kilit ismi Bulgaristan'da yakalanıp Türkiye'ye teslim edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Özkan Özdemir: Sen Konuşma Soner 0 0 Yanıtla

Advertisement